Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Dziekuje za mile przyjecie :-) czuje sie fantastycznie! Poczatkowo odczuwalam mdlosci, ktore z reszta mam juz za soba, zupelnie naturalne bole brzucha (lagodzone magnezem - w Niemczech chyba nikt o Nospie nie slyszal hihi) 3-krotnie plamilam (jasno-brazowe uplawy), co oczywiscie zwiazane byly z ogromnym strachem i natychmiastowa wizyta u gin na USG - na szczescie bez powaznej przyczyny, no i zaczelam przyjmowac leki na nadcisnienie (choc zawsze bylam niskocisnieniowcem). Od kilku dni meczy mnie swedzenie okolic intymnych, choc wczoraj Pani Doktor nie widziala niczego niepokojacego, mam co drugi dzien stosowac kwas mlekowy, by utrzymywac odpowiedni poziom pH w pochwie (zakaz stosowania domowych sposobow typu woda z octem czy rumiankiem do podmywania itp.), no i przy dokuczliwych objawach moge stosowac Nystatyne do smarowania, choc po wczorajszej wizycie, przykre objawy jakos samoistnie ustapily.... coz moze psychika ;-)
Obecnie biust nadal rosnie (ciagle wrazliwy na dotyk ), no ale przede wszystkim rosnie brzusio. Jest juz calkiem duzy :-) Kto w nim mieszka jeszcze nie wiemy, nie ma to tez najmniejszego znaczenia, wazne ze to nasz Babelek ! choc moja "matczyna intuicja" zapewnia mnie ze to Synus :-) Za dwa tygdonie polowkowe USG, moze wtedy bedzie jasnosc. teraz bede studiowac tutaj Wasze zalegle wypowiedzi, wiecej sie o Was i o ciazach dowiem, lepiej Was poznam ;-)

Przed wczoraj po raz pierwszy poczulam jakies takie przelewanie w brzuszku, jakby cos tam plywalo, wczoraj bylo tak samo :-) mam nadzieje, ze to Dzidzia nawiazuje z nami kontakt. Dzis od rana jednak zupelna cisza, nic sie nie dzieje. ale takie poczatkowe ruchy wcale nie musza sie regularnie powtarzac, prawda? szczegolnie ze to dopiero 18 tydzien u nas?

bombka ja całą pierwszą ciążę miałam usg co 2 tygodnie bo chodziłam do dwóch lekarzy. Dziecko dostało puntów 10 na 10, rozwija się prawidłowo. Koleżanki tak samo chodziły do 2 lekarzy, również robiły usg 2 razy w miesiącu i również dzieci zdrowe mają więc myślę, że nie masz się co stresować ;)

Osunia dziękuję!
Staram się nie czytać, nie słuchać, nie panikować.... no ale tak czy siak podjęłam męską decyzję i zrywam z doktorem od lepszego sprzętu na rzecz doktorka do którego mam zaufanie :)

Bąbelek 78- przelewanie, łaskotanie, fikołki, swędzenie, a do tego dochodzi takie "wypychanie" od środka w różnych miejscach :) Silna ta dzidzia :) Też jeszcze nie wiem kto w mym brzuszku mieszka... może dziś się dowiem :))))

Witajcie,
Jestem w 16 tygodniu ciąży, i wczoraj strasznie gorączkowałam, miałam gorączkę nawet powyżej 39 stopni, ból gardła głowy, i byłam strasznie osłabiona.
Dzisiaj jest na odwrót, mam za niską gorączkę, mam nawet 34 stopni, jestem blada, i strasznie osłabiona, strasznie boje się o dziecko. I zaraz jadę do szpitala.
miała może z was któraś tak ?

IgaJula - mój ginekolog, do którego chodzę od 10 lat przyjmuje w ramach NFZ, kieruje mnie również w ramach NFZ na badania. Mam do niej duże zaufanie, jednak nie będę rodzić w szpitalu, w którym ona pracuje. Ponadto niestety uważam, że lekarze czasami się mylą. Dlatego równolegle chodzę do lekarza, który pracuje w klinice, w której będę chciała rodzić, ponadto wiem, że jest bardzo ceniony.

Bombka - kartę ciąży mam 1 i prowadzi ją lekarz z NFZ. Prywatny również się ostatnio dopisał. Zatem wiedzą oboje o sobie nawzajem.
Gratuluję dziewczynki :) !!!!!!!!!

Majus - dzięki za odpowiedź. Narobiłaś mi smaka na warzywa w tempurze :))) Na której z wysp mieszkasz? Zazdroszczę widoków, roślinności i pogody :))

http://www.suwaczek.pl/cache/9efb4a2460.png

bombka gratuluję! Póki co same dziewczynki potwierdzone o ile się nie mylę;p

Ja chodziłam do 2 - prywatnie do lekarza ze szpitala i z NFZ żeby nie płacić za badania. U jednego i drugiego miałam kartę ciąży założoną no i tą małą książeczkę. Z racji tego, że się przeprowadzam lada dzień będę już chodzić tylko do prywatnego więc za badania będę już płacić ...