Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

U nas ciężka sprawa z imieniem póki co.. Dla dziewuszki doszli byśmy do ładu i składu bo jest pare, które podobają się nam obojgu. Imię dla chłopaka to jakaś masakra :( Te, które mi się podobają są zajęte w najbliższej rodzinie (wgl to jakoś mało które mi się specjalnie podobają :( ). Z kolei jak mąż mówi co mu się za imiona dla chłopaka podobają to dla mnie są najgorsze z najgorszych :P Dobrze, że jeszcze tyyylleee czasu.
Co do teściów, mąż wczoraj mówi "już widzę jak moja mamuśka się będzie wpierdzielać" :P hahahaha Ale ja nie zamierzam się tym przejmować, jak zwykle zresztą :)

Zawsze będziesz w naszych sercach Aniołku [* 24.04.2014r.]

My póki co dla dziewczynki mamy: Kaja, Olga, Maja, Emilia
Ja mam dość oryginalne imię, i jakoś tak naturalnie nie chciałabym aby imię nadane dziecku miało 50% innych dzieci w klasie...
Dla chłopca od zawsze chciałam Bruno, po moim dziadku. Ale mąż oglądnął ten film "Bruno" i teraz imię kojarzy mu się z bohaterem i nie chce tak nazwać syna.
W ogóle najfajniejsze imiona chłopięce są już zajęte w rodzinie: Leon, Jakub, Szymon, Ignaś, Filip... a ostatnio w rodzinie rodzą się sami chłopcy.
Więc chciałabym dziewczynkę :) Byłaby rozpieszczana przez starszych kuzynów ;)

U nas PÓKI CO na tapecie dla dziewczynki: Natalka, Karolina, mąż chce Patrycje ja Maje (brak porozumienia).
Dla chłopaka od zawsze miał być Kuba, ale w ostatnich latach tyle Kubów, że chyba jednak się na to nie zdecydujemy (m.in. sąsiad obok ma Kubę). Mi by się podobał Dominik (tylko mi).
Z chłopakiem największy problem :(

Zawsze będziesz w naszych sercach Aniołku [* 24.04.2014r.]

u nas dziewczynka Hania lub Natalia, chłopak będzie Bartosz lub Bartłomiej.
Ja całe życie chciałam syna Krystiana, a jak byłam w ciąży z Grzegorzem totalnie mi się Krystian odwidział. Tak samo całe życie chciałam córkę Adriannę, a w ciąży gdyby była dziewczynka byłaby Hania :D w ciąży jak widać wszystko się zmienia hahah :D

a ja się załamałam. Mam dzisiaj jechać na to usg , tymczasem synuś ma 38,7 gorączki :( dopiero był na antybiotyku i znowu coś :( mam nadzieję, że to od zębów a nie znowu od gardła :(

No i wróciłam z usg z rykiem do domu :( ciąża zagrożona. :( Wróciłam do domu z Duphastonem, po którym się beznadziejnie czuję ( wiem, bo miałam już przyjemność jak zachodziłam w pierwszą ciążę) Dzidziuś ma prawie 4cm, wg. usg 10 tygodni 3 dni, krwiak ma 1,7cm :( Za 2 tygodnie mamy badanie genetyczne. Mam nadzieję, że krwiak do tej pory chociaż trochę się wchłonie po tym progesteronie .... Lekarz mówi, że w 9 na 10 przypadków się wchłania. Zapewne zrobił się przez codzienne obowiązki związane z opieką nad synkiem i te nasze przeklęte schody w domu. Jak najszybciej musimy się przeprowadzić do nowego domu, tam na szczęście wszystko na jednym poziomie ... do tego wszystkiego synek dalej gorączkuje, no mam już dosyć na dzisiaj :( Mam nadzieję, że wszystkie czujecie się lepiej ode mnie ....

Oosaa wiem ze mi to latwo mowic ale uspokoj sie bo bedzie dobrze!
Moja szwagierka startowala z krwiakiem wiekszym od dziecka pozniej urosl i jak ja pozadnie wtedy lekarz nastraszyl to wziela sie troche za odpoczynek chociaz miala juz starsze dziecko i tez musiala sie zajmowac i jaki byl skutek? Krwiak zaczal sie zmniejszac! Az calkowicie sie wchlonal a dzidzis rosl sobie. Bardzo ladnie a teraz ma 8mies
Pamietaj odpoczywaj i bierz te lekarstwa nie masz innego wyboru to dla Waszego dobra ;) i nie placz bo wywolujesz tym twardnienie brzucha.
Wez relaksujaca kapiel i idz spac ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3skjobid7ar8a.png
-
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pnz56xe9n.png

dzięki dziewczyny, jesteście kochane! staram się o tym nie myśleć. Ale jestem przerażona, przecież nie mam się jak oszczędzać .... cała nadzieja w tym Duphastonie. Nienawidzę, go. Jak zachodziłam w pierwszą ciążę wymieniałam go na Luteinę, bo raz on jest bardziej chemiczny, dwa, wzrasta z nim ryzyko wystąpienia spodzectwa w przypadku urodzenia synka...do kompletu dochodzi gówniane samopoczucie :/ a wczoraj mi lekarz powiedział, że Luteina jest słabsza i może sobie z krwiakiem nie poradzić :|
Na szczęście po nieprzespanej nocy ząbkowej synuś ustabilizował temperaturę. Więc przynajmniej mam o jeden stres mniej :)
bombka lekarzem nie jestem, ale ze studiów kojarzę, że to autoimmunologiczna choroba tarczycy wiążąca się z niepłodnością ? albo mi się już coś pomieszało, zerknę potem... a przecież jesteś w ciąży :D coś chyba musiałam poplątać jednak :/

No wlasnie z hoschimoto niby bardzo trudno zajsc w ciaze a ja znam przypadki kiedy dziewczyny zaszly bez problemu... no ale stymulacja hormonalna do konca zycia...
Ja mam niedoczynnosc tarczycy i w ciazy biore euthyrox n112 a przed ciaza byla 100. Nie ma co sie martwic, ludzie choruja na gorsze rzeczy a tu tylko trzeba pilnowac hormonow.
-
Oosaa dobrze ze synkowi troszke sie uspokoilo. Nie martw sie o duphaston on na serio jest pomocny przy krwiakach... luteina jest taka sobie i ogolnje dobra na wszystko a jak cos jest dobre na wszystko to wiesz... krwiak zniknie i odstawia ci tabsy

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3skjobid7ar8a.png
-
http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pnz56xe9n.png

Oosaa spokojnie, moja siostra też miała zagrożoną a teraz ma śliczną i wesołą córeczkę. Nie ma co sie stresować, choć wiem, ze latwo mówić, ale będzie dobrze:*.
Dziewczyny a jak ogólnie się czujecie? Ja zaczęłam 9 tydzien i dosłownie wszystkie objawy mi się nasiliły, czuję sie jak wrak....:/. Śpię po 12 godzin (choc 3x wstaję do toalety w nocy) wstaję i za 2 godziny jestem nieprzytomna jakby mnie ktoś wybudził ze snu. W ciągu dnia przysypiam, nie mam na nic sily. A dziś to nawet wymiotowałam, choć wcześniej mialam tylko lekkie mdlości.
U mnie usg dopiero 22.04 (u nowej ginekolog), ale doczekać sie nie mogę, bo wcześniejszy nawet nam zdjecia z usg nie dał:(

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgl2txmfnl.png

U mnie też z samopoczuciem nienajlepiej, ogólne zmęczenie, wszystko co robie zajmuje mi 2 razy więcej czasu bo musze miec przerwę na odpoczynek. Jaq też wizyte mam dopiero 23kwietnia, boje się czy wszystko do tego czasu będzie dobrze.
Dziewczyny jak to jest z kawą, staram się ograniczac, ale czasami jedna filizanka mi bardzo pomaga,a pozniej mam wyrzuty sumienia;/

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3ugpjuyqmk6de.png

Cześć Kobietki.
Choć dołączam do was dopiero dzisiaj moja "fasolka" ma już 10 tygodni. Jestem żywym dowodem, na razie na to, że z Hashimoto można zajść w ciąże. Nie jest łatwo, bo jak każda z nas dla kruszynki zrobiłabym wszystko, ale niestety nie na wszystko mam wpływ. Cieszę się, że do was trafiłam bo pomimo "tylu" dookoła często czuję się samotna i nierozumiana. Przeczytałam dzisiaj cały wątek od początku i przypomniałam sobie jak każdy dreszcz, zimno itp. wzbudzały we mnie niepokój czy moje dzieciątko czuje się tak fatalnie jak jego mamusia. To maja pierwsza ciąża i to w tak dojrzałym wieku więc obaw całe mnóstwo czy jakieś dolegliwości są normalne w ciąży czy nienormalne.
Pozdrawiam was wszystkie mocno i pomyślnosci życzę

http://www.suwaczki.com/tickers/2fwaj6yx2w9vf25q.png