Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

ja je wsypuję zamrożone do miseczki, odstawiam na jakiś kwadrans i potem opierdzielam ze smakiem :D Mój R. za pierwszym razem jak zobaczył jak je spożywam, powiedział, że jestem trzaśnięta, dzisiaj żadnej porcji nie przepuszcza :) Są wciągające, nie tuczą, przynoszą olbrzymią ulgę na zgagę i mdłości no i zapobiegają zaparciom:) Jeśli jeszcze popijesz je maślanką albo kefirem... powinno być dobrze :)

OlciaZK i Majus macie śliczne brzuszki:)) ja to moj pokaże w 5miesiacu dopiero bo niestety jestem otyła i nic nie widać u mnie;/ tylko moj spasiony brzuch;/ A powiedzcie mi mamuski:) czy wy tez chudłyście na początku ciąży bo ja na początku ciąży ważyłam 88,5kg a teraz waze 84,5 kg ?

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k6zkda3m2.png

Ja też niestety panikuję na każde ukłucie, ból czy nawet zakłucie jajnika jak wstaje rano z łóżka. Od mojej ostatniej wizyty do tej za tydzień minie ponad 5 tygodni i dostaje szału bo nic nie wiem na temat swojego dziecka:( gdybym była w polsce to już bym była u gina ze dwa razy :( dziś znowu od rana mnie zatoki bola, za długo spałam chyba.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv093e5eso0fxzy5.png
http://www.suwaczki.com/tickers/kjmne6ydyz4px1ba.png

ja też nie panikuję. W pierwszej ciąży byłam wyczulona na wszystko, teraz wiem, że szkoda nerwów, tym bardziej, że ból brzucha jak na okres, ukłucie jajnika itp to norma przecież. A stres szkodzi więc staram się go ograniczać do minimum co i tak mi nie wychodzi bo co chwilę mam ochotę kogoś zabić :D

Martwi mnie tylko moje ciśnienie, dzisiaj mam 97/56, co dzień jest niższe. Dobrze, ze idę dzisiaj do lekarza, zobaczymy co dalej.

Co do wagi - W pierwszej ciąży do 4 miesiąca schudłam kilka kilo więc to też norma, skoro jest Ci niedobrze, mdli Cię wymiotujesz, to logiczne jest, że mniej jesz i jeszcze więcej wydalasz. W tej ciąży mam 2kilo na plusie już z tym, że jak pisałam, startowałam z 7kilo mniejszą wagą jak ostatnio więc świadomie sobie pofolgowałam bo strasznie chuda byłam.

Co do ciężkich nocy - mam takie niestety co dzień. Młody ząbkuje znowu więc co chwile się budzi z rykiem, a ja mam tak, że jak się w nocy przebudzę to potem kilka godzin zasnąć nie mogę, zwłaszcza w mało sprzyjających warunkach ( chrapanie R. )

Trzymajcie kciuki, może maleństwo rozłoży nózie :)

Hej dziewczyny :)
Ja generalnie poza bólami brzuszka i ewentualnie sennością nie mam w ogóle objawów, zero wymiotów, mdłości itd. Wydaje mi się, że strasznie dużo jem od kiedy wiem, że jestem w ciąży a przytyłam tylko 0,5 kg. Generalnie jestem bardzo chuda i nie mogłam nigdy przytyć, teraz waże 48,5 kg. Trochę się obawiam jak taki chudzielec sobie poradzi z rosnącym nagle brzuszkiem ;P

oosaa trzymam kciuki i czekamy na info :) my mamy dopiero na 15 wizytę może też coś uda się podejrzeć :D kasia0503 dasz radę z brzuszkiem ja mam koleżankę co rodziła w Kwietniu też zaczynała od tak niskiej wagi bo 47 zakończyła na 58 a jak urodziła to dopóki małego nie zobaczyliśmy to nie wierzyliśmy że już urodziła ona taka malutka chudziutka że macica się długo obkurcza i wyglądała jeszcze przez 3 tyg jak by w 8 miesiącu była :)
http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4kw7ispah6jsc.png

Kasia0503 to masz fajnie ze nie masz mdłości i wymiotów bo ja z nimi sie koszmarnie mecze i na dodatek wzdecia i bol żołądka masakra ile dałabym aby byc chuda jak ty marzenie:))

Oosaa aby maleństwo dalo zobaczyć:)) trzymam kciuki:)

Malyna spokojnie wzystko bedzie dobrze nie ma innej opcji jutro masz lekarza i wszystko bedziesz wiedzieć co i jak

To jest moja pierwsza ciąża i szczerze nie panikuje jestem spokojna:))

Malyna ja w sierpniu 2013 tez poronilam i zreszta ja od 2 lat staralam sie o dziecko wiec o ta ciaze martwie sie ale staram sie brac wszytsko na spokojnie tym bardziej mam niedoczynosc tarczycy ;/

OlciaZK ty teraz masz podwójny powód do radości:)) i ci sie nie dziwie ze panikujesz teraz;p

Gość Doti90

Cześć dziewczyny :) czytam Was i czytam i postanowiłam do was dołaczyć :) my zaczęliśmy wczoraj 14 tydzień termin mamy na 9.11 :) 2.5 byłam na plenatarnych i na 80% będzie córcia wymarzona :) mam nadzieję, że się sprawdzi. Mdłości miałam w sumie niecałe 3 tygodnie i to tylko takie, że nie mogłam jeść. Teraz z dnia na dzień czuję się coraz lepiej więc byle do przodu :) Zastanawiam się też nad joga i pilatesem.... w pon mam wizyte u gin więc zapytam co i jak no i czy mi wolno :) chciałabym się więcej poruszać...

Gość Detuś

Ale mi źle. Rodzinka zaczyna sie wtrącać, nawet w kwestii badań jakie robię, albo jakie chciałabym zrobić! Najgorsze jest to, ze radzą osoby, które nigdy nie rodziły. Efekt jest taki ze zamiast wsparcia, mam dodatkowy stres i zmartwienia