Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

hej wszystkim:)

jestem tutaj po raz pierwszy i gratuluje Wam! to moja pierwsza ciaza wiec mam torche stres... jest tyle nowosci do zrobienia czasami juz sie w tym gubie:) jeszcze nie mialam usg bo podobno szkodliwe i czekam na 12 tydzien, chociaz chcialabym juz zobaczyc malenstwo. macie dobrego specjaliste usg do polecenia w wawie?

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kcsw5f3hh.png]Tekst linka[/url]

Ja chodzę do doktora Sadowskiego ma gabinet przy Grojeckiej. Opinie w internecie są podzielone natomiast ja jestem zadowolona. Dla mnie ważne jest to ze usg jest na miejscu. Wszystko dokładnie tłumaczy odpowiada na każde pytanie, jest ciagle pod telefonem.

Witajcie nowe listopadoweczki na forum :) fajnie, że jest nas coraz to więcej :)

Ja usg miałam narazie tylko jedno i już nie mogę się doczekać następnego, z tym, że nie wiem kiedy to będzie. Po niedzieli ide do położnej na pierwszą wizytę i bedę miała po raz pierwszy robiona morfologię. Tu w Holandii to jakas epoka średniowiecza jeszcze, mało badań robią. Na szczęście niedługo bedę w Polsce to porobie wszysściuteńkie badania jakie sie da :)

Co do bólu brzucha to chyba normalne skoro wszystkie takie mamy. Mnie też raz ukłuje lewa strona, raz prawa, to podbrzusze, a jak mam zaparcia to zwinięta w kulkę tylko mogę leżec, bo przy wyprostowaniu czuję się jakbym miała pęknąć od środka.

Na ból głowy ja biore pół tabletki Apapu. Wczoraj niestety musiałam, bo tak się pokłóciłam z moim P, że całą noc przeryczałam, a dziś czuję się jakbym miała oczy podbite.
Faceci napraawdę nie wiedzą, co znaczy być w ciąży. Tak jak wspomniała Ivka87 są za słabi po prostu :)

http://www.suwaczki.com/tickers/iv093e5eso0fxzy5.png
http://www.suwaczki.com/tickers/kjmne6ydyz4px1ba.png

Hej laseczki ;))) widze ze szalejecie tutaj :P
co do usg to 1 raz słysze ze jest szkodliwe.....ja mialam juz chyba z 5 łącznie z prenatalnym.....ja bym do 12 tyg bez zadnego usg nie wytrzymała:P ale własnie tak jest zagranicą....kolezanka mieszka w UK i tez miala tylko 3 usg :P pierwsze w 12-13 tygodniu ;)
a co do chłopów to mój czasem zachowuje sie gorzej niz baba w ciazy :P mowie mu wczoraj ze boli mnie głowa to z ryjem do mnie:P powiem ze cos mnie boli to juz sapie.....aż tez sie wczoraj poryczalam :P faceci.......

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b15nmgn8vknf3.png

ja tez slyszalam ze usg w ciazy szkodzi!!! ale rozne sa opinie :)powiedziecie mamuski czy nie jest fajnie zobaczyc babelka :)ja jestem w 13 tyg i mialam juz 3 usg:) wczoraj mialam robione badania prenatalne !wszystko z malenstwem jest dobrze :) My kobiety jestesmy twardzielki :) wczoraj jak bylismy na badaniach spojrzalam na mojego faceta a on blady jak sciana hahah mowie do niego co sie dzieje ??a on spojrz za siebie a tam zdjecia z porodu jak dziecko juz wychodzi :) do teraz jest chory i mowi ze nas podziwia:) ale ogolnie sama sie bardzo boje porodu :( nie wiem co to bedzie ! pozdrawiam was mamuski :)

Gość Antenka1979

Czytam Wasze posty i widzę, że nie tylko mój mąż i ja w chwili obecnej pochodzimy z innych światów:) Niby rozumie, ale to jest tylko niby:) Dałam mu ostatnio artykuł do przeczytania z gazetki "mamo to ja", był dołączony do "Będę mamą" - "czego pragną przyszłe mamy", bardzo ładnie autorka opisała jak czujemy się w ciąży, jak hormony szaleją w naszym organiźmie, jak potrzebujemy czuć się kochane i że potrzebujemy teraz ich wsparcia!!!!. Po przeczytaniu...pod przymusem( wielkim krzykiem) oczywiście trochę dało to mojemu małżonkowi do myślenia i inaczej spojrzał na to wszystko, wiadomo...nie jest idealnie bo ja jestem z tych co potrafią wkurzyć ale stara się :)

Ja (odpukać) nie moge zbytnio narzekać na mojego męża. Na początku faktycznie nie rozumiał zmęczenia, jak skądś mieliśmy wracać od znajomych to nagle kupował drugie piwko i nie rozumiał, ze ja musze wyjść JUŻ. Ale - pomogło kilka rzeczy. Oczywiście najbardziej para, która już miała dziecko (co prawda nastolatkę), koleżanka powiedziała mojemu, że ja jestem jak maszyna teraz dla naszego dzieciaczka i cały organizm pracuje, by stworzyć nowe życie i to czy wszystko przebiegnie dobrze jest zależne nie tylko ode mnie ale też od tego jakie bezpieczeństwo i komfort zapewni mi mój mąż. Druga rzecz, która wpłynęła - podsunięcie rozdziału dla mężczyzn w "ciążowej" ksiażce i właczenie fragmentu programu o hormonach kobiecych w ciąży. Teraz mój mąż jest kochany i dba o mnie, stara sie nie denerwować, słucha gdy mówię, ze muszę się położyć i nawet wcześniej chodzi ze mną spać. Zrozumiał nawet jak mu wytlumaczyłam, ze musze isć do fryzjera coś zmienić (a nie chciał bym zmieniala fryzurę), bo tyję (ciążowo), przez co mimo wszystko gorzej czuję sie ze sobą, a chcę nadal być sexy i kobieca, więc muszę sobie jakoś pomóc fryzurą :P

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgl2txmfnl.png

my tez sie klocilismy non stop na paczatku :P ja moglam spac cale dnie i noce a on zly ze nic nie robie calymi dniami :p ale teraz od 6 tyg wymiotuje kilka razy dziennie :( kobietki mam pytanie macie jakies sposoby na zatrzymanie wymiotow ????bo juz nie mam sil :( pozdrawiam

Na początku chyba każda z nas ma mega wielkie problemy z naszymi facetami, dla nich to też coś nowego.
Ja wymiotów aż tak wielkich nie mam i nie miałam, za to duże mdłości...czytałam, że migdały są dobre..w moim przypadku jeszcze bardziej mnie mdliło, tak więc chyba trzeba na sobie wypróbować te sposoby, które można znaleźć w necie albo książkach ciążowych i patrzeć co zadziała.
Poradź się może lekarza co z tym zrobić, żebyś się nie odwodniła!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/8599pc0z04zgareg.png

ja wczoraj mialam wizyte!! powiedzialam jak to wyglada a on mi odpowiedzial ze mam czekac do 15 tyg bo to normalne !ja sie nic nie zmieni to leki :( ale migdalow nie probowalam :) dzisiaj zakupie :) a ogolnie jak sie czujecie kobitki ???