Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Brokacikowa, ja używam Ziaja Mamma Mia. Jak dla mnie narazie rewelacja. Stosuję tylko wieczorem a mam wrażenie że brzuszek cały następny dzień jest nawilżony. No ale jak się mają pojawić rozstępy to i tak się pojawią i żaden krem nie pomoże :P

Gość Detuś

Ja od początku stosuje krem z mustelli. Jest drogi ale tylko to znalazłam od początku ciazy. Powoli mi sie kończy, wiec mam już przygotowane kosmetyki tolpa do przetestowania( są od 4). Niektóre moje pacjentki stosują bio oil ma dobry skład, ale ja go przetestuje pózniej. Szukam czegoś innego, bo przeszkadza mi zapach mustelli.

Cześc Mamuśki :)
ja też się wyspałam w miarę ale niestety mój Myszorek chory w domku ze mną siedzi bo wczoraj ze szkoły z gorączkom wrócił... taki biedny jest :(
u mnie pogoda niby fajna bo słonko świeci i jest ciepło ale chmurek dużo więc nie wiem jak to się skończy...
a u mnie ok :) jeszcze dzidzorka nie czuje ale już nie mogę się doczekac ... chociaż mała nóżka miedzy żebrami ? za tym chyba nie tęsknie :D no ale nie ma rady :D

Emii no to ładnie ześ pojuwenaliowała:P az do 2 w nocy :P hehehe:) ale jak było fajne to co se odmawiac:)
czy wy tez macie tak ze zaczyna wam sie zmieniac cera?:D mi sie robi twarz jakas gładsza ładniejsza, znikaja chrostki..ah bede piekna hahaha:D
ja jeszcze niczym nie smaruje ale chyba kupie ten bio-oil...był w promocji w jeden aptece i zapomniałam do niej zajść ;/ a to troche daleko i nie chce mi sie znów tam iść.
U mnie pogoda barowa, zimno, wieje i chyba zaraz bedzie padać ale o dziwo głowa nie boli i czuje przypływ energii :P

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b15nmgn8vknf3.png

Gość Detuś

Owszem, niektórzy maja skłonności genetyczne, ale regularne stosowanie kosmetyków uelastycznia i nawilża skore, na pewno będzie ich mniej. Czytałam tez opinie mam, które nie znoszą smarowania, ze basen na przykład pomaga- ja nie chodzę, zawsze bałam sie złapanych tam infekcji!

Emii a o tych ruchach tez czytałam ze dopiero okolo 18 tyg sie pojawiają, ze jest małe prawdopodobienstwo ze mozna je czuc tak wczesnie jak dziewczyny piszą. no chyba ze sa bardzo szczupłe i maja odpowiedni ulozone te łozysko. ale nie zasmucajmy dziewczyn one wiedza same co tam czują :)

Dziewczyny nie dajcie się zwieść drogim kosmetykom. Najważniejszy jest masaż skóry i naturalne oleje. Nawet jeśli ma się skłonności do rozstępów właściwa pielęgnacja na prawdę może nas przed nimi uchronić.

Co do ruchów, w pierwszej ciąży poczułam je z samiutkim początkiem 5 miesiąca. Jak będzie teraz zobaczymy :)

Olcia nie chciałam tak wczesnie kupować ale jest idealne i taniej nie znajde:) fakt faktem używane bo z komisu ale jak nowe i nowy materac dają:) wiec postanowione:P jutro zacznie mi sie 2 trymestr wiec pomału wszelakie obawy odchodzą choc wiadomo człowiek czujny:)

oosaa mi tam nie chodzi ze drogi czy coś. jakos wierze w jego wlasciwosci i duzo sie o nim naczytałam:)

ktoraś chetna pomoc w sprzataniu ?:P albo myciu garów?:P jest jeszcze koci kocyk do wyczyszczenia:P

Ja ogolnie do ciala uzywam balsamu z bielenda Sexy Mama mnie fajnie nawilża i juz nie mam takiej suchej skory jak po innych ;/ a do brzucha, boczkow używam bio oli:)i te roztempy co miałam na brzuchu stały sie o wiele mniej widoczne :)) a na piersi stosuje tez z Bielendy Sexy Mam do biustu i powiem wam ze jak miałam tkliwe piersi posmarowałam nim to juz tak wrażliwe nie byly sutki;p
Oosaa ja przez tarczyce sie nabawiam roztempow nie ma to jak w ciagu 2 miesięcy przytyc 17kg;/

oj absolutnie się nie zgodzę! Uważajcie na lakiery i używajcie sprawdzonych - 90% lakierów do paznokci zawiera spore stężenie formaldehydu! a ten jest zwykłą trucizną powodującą min. raka! Ja używam lakierów Vipera - formaldehyd free

Co do farb, w pierwszej ciąży miałam naturalne ombre więc miałam z głowy, teraz mam odrost na 4cm i już mnie nosi trochę, jak wytrzymam do odpuszczę, tak bym chciała, ale nie wiem czy nie skończę z rozjaśniaczem :/