Skocz do zawartości
Forum

Old models

Rekomendowane odpowiedzi

Modelki w wieku naszych babć, zazwyczaj w młodości pracowały jako modelki...powiem Wam, że byłam zaskoczona, jak się o tym dowiedziałam, ale ten pomysł podoba mi się bardzo, bo kobieta w każdym wieku chce być piękna i dobrze wyglądać. Jak myślicie, zdjęcia takich starszych ludzi, pokazy mody z ich udziałem, to bardziej przebieranie staruszków, ośmieszanie starości czy świadectwo tego, że społeczeństwo się starzeje i jest po prostu zapotrzebowanie na modne ubrania dla emerytów?

Trudno, żeby firma, która chce uderzyć w sektor osób dojrzałych za modelki brała nastolatki. To nie przekona klienta.
Poza tym już dawno minęły czasy, kiedy babcia siedziała w chustce i starej spódnicy pod domem obierając ziemniaki. Dziś babcie są nierzadko osobami aktywnymi, maja swoje pasje, wiele jeszcze pracuje. Też chcą wyglądać atrakcyjnie i słusznie.
A że projektanci na pokazach maja czasem "odjechane" pomysły to co? Oni tylko pokazują trendy, którymi w danym sezonie będzie podążać moda bardziej "użytkowa".
Ja osobiście chętnie widzę jako modelki osoby starsze, w średnim wieku czy "przy kości". Nie tylko patykowate nastolatki, które bardziej przypominają wieszaki niż kobiety.

Ja uważam, że to fajne akcje. Nikt nie każe teraz siedzieć babciom w bujanych fotelach, zresztą biorąc przykład po mojej mamie wiem, że chce ładnie wyglądać. Tak samo modelki w rozmiarze innym niż xs. Kilka razy słyszałam w telewizji, że małe dziewczynki mają anoreksje, bo wzorują się na chudych modelkach.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaj44j6npfr40t.png

http://www.suwaczki.com/tickers/6qw2s8fwoxc2zo6y.png