Skocz do zawartości
Forum

Buraczki czerwone do obiadu


domi81

Rekomendowane odpowiedzi

A ja się nauczyłam od teściowej robić buraczki na ciepło, czyli coś takeigo, jak Dziewczyny opisały. A ją nauczyłam robić buraczki na zimno, jak robi moja mama.
Oczywiście buraczki gotuję w mundurkach. Stygną. Obieram. Trę na duże wióry. Dodaję cebulę drobno pokrojoną. Solę, czasem słodzę ( wszystko do smaku). Dodaję sok z cytryny (na oko;)) lub kwasek cytrynowy, jak nie mam cytryny. Dodaję olej i gotowe.
Dobrze smakuje z ziemniakami i z kotletami z panierką.
A na ciepło, to ugotowane buraczki trę na małe wiórki, wrzucam na patelnię z masłem, cukier/ sól i gotowe.

Odnośnik do komentarza

nikawa
A ja się nauczyłam od teściowej robić buraczki na ciepło, czyli coś takeigo, jak Dziewczyny opisały. A ją nauczyłam robić buraczki na zimno, jak robi moja mama.
Oczywiście buraczki gotuję w mundurkach. Stygną. Obieram. Trę na duże wióry. Dodaję cebulę drobno pokrojoną. Solę, czasem słodzę ( wszystko do smaku). Dodaję sok z cytryny (na oko;)) lub kwasek cytrynowy, jak nie mam cytryny. Dodaję olej i gotowe.
Dobrze smakuje z ziemniakami i z kotletami z panierką.
A na ciepło, to ugotowane buraczki trę na małe wiórki, wrzucam na patelnię z masłem, cukier/ sól i gotowe.

ALE fajny przepis dzięki

http://www.suwaczki.com/tickers/kjmn20mmu0okh9gs.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9o2zvhpgkhvwrq18.png

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...