Skocz do zawartości
Forum

Ciąża w moim wieku?

Gość belka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zauważyłam, że od pewnego czasu wydzielany śluz ma konsystencję typową dla dni niepłodnych.Mimo swego wieku mój cykl jest bardzo regularny (27 dni -data ostatniej miesiączki 24 wrzesień 2013). Współżyłam z partnerem 1 i 4 października-czyli według kalendarzyka dzień przed rozpoczęciem dni płodnych,oraz w ich trakcie. Czy istnieje możliwość, że zaszłam w ciążę (wiem,że w moim wieku szanse są o wiele mniejsze niż u kobiet 20-30 letnich ) i o czym może świadczyć zabarwienie śluzu ?

Nie wiem ile masz lat, ale z wiekiem coraz częściej pojawiają się cykle bezowulacyjne. Sam śluz to jeszcze nie wyznacznik, potrzeba bardzo wnikliwej obserwacji organizmu oraz umiejętności interpretacji innych okoliczności tj. przyjmowanych leków, chorób, sytuacji mocno stresujących, podróży itp.
W dniu spodziewanej miesiączki zrób test ciążowy, wtedy się dowiesz z 99% prawdopodobieństwem czy jesteś w ciąży.
Osobiście znam dwa przypadki, kiedy kobiety mocno po pięćdziesiątce, w okresie okresie przekwitania zaszły w ciążę i urodziły zdrowe dzieci, więc wszystko jest możliwe :)