Skocz do zawartości
Forum

Francja

Rekomendowane odpowiedzi

kochane witajcie

bardzo dziekuje za zyczenia, paulina, alez mi poslodzilas, dziekuje, nie wiem czy ja taka skarbnica ale staram sie jak moge zeby pomoc

niestety ostatnio jestem taka zabiegana, do tego brak benzyny zmusza mnie do jedzenia w pracy i nie mam czasu na duzo rzeczy po powrocie (bo przez poludnie mimo wszystko robie kupe rzeczy wiec teraz nadrabiam po powrocie)
no i sorki, w zwiazku z tym nie moglam nigdzie zadzwonic Ulalala, wczoraj wiedzialam ze mam dzien zakrecony, dzis po pracy sru do szkoly spotkanie z psycholog szkolna dotyczaca Natanka i jego przejscia do klasy wyzek (ze starszakow poszedl od razu do drugiej klasy)
wrocilam o 18tej wiec i dzis nie udalo mi sie zadzwonic
ale PAMIETAM o TOBIE i jesli tylko zadzwonie to dam znac!!

co do karmienia piersia, ja nigdy nie karmilam ale jedno co moge powiedziec w tej mojej niewiedzy laktacyjnej to ze grunt zeby dziecko bylo najedzone i ta swiadomosc powinna pomoc mamie w przekroczeniu ewentualnego dolka po zaprzestaniu karmienia
a okres dostalam 2tyg po porodzie, natychmast po porodzie bralam proszki na wstrzymanie laktacji i dzieki temu okres przyszedl jak gdyby nigdy nic

dotka, kurcze, ale rozruchy w tym Lyonie, masz racje, nie jedz tam, jeszcze jakies klopoty... ja mysle ze za kilka dni sie wszystko uspokoi, u nas dzis bylo troche stacji otwartych, nawet sie nam udalo zatankowac do pelna, uffff

Czesc dziewczyny:)
Co u was?Ula co z przedszkolem?
Moniq ja nie wiem jak ty robisz zeby ze wszystkim zdazyc na czas i jeszcze wieczorem miec czas i ochote na cokolwiek.
Ja dzis bylam u dermatologa,nie tego polskiego ktorego tu polecano bo mialam juz wczesniej umowione rdv ale chyba jak bede miala czas to skocze do Lyonu na konsultacje bo ta kobita nic mi nie przepisala tylko krem-serum kazala kupic o takie:
Sébium Pore Refiner de Bioderma sur Beauté-test.com
Watpie zeby to cos pomoglo bo mam dosc brzydkie widoczne pory ale zobaczymy.Poza tym mam kupic krem i maseczke na rozjasnienie pociazowych przebarwien ktore moga mimo tegoz kremu nie zejsc (ciezarne i karmiace chowajcie sie przed sloncem i samoopalaczem-niekiedy trwale barwi skore).
Podjechalam do apteki,nic w naszej wiejskiej nie mieli ale za to mieli promocje na kapsulki wzmacniajace wlosy i paznokcie i tak mam kuracje na 4 miechy za 34 euro.
Poldek zostal przez mnie porzucony na godzine w HG (plakal na sam widok budynku),pojechalam do wioski obok umowic sie do fryzjera (tym razem zaryzykuje tutaj bo nie moge jak ostatnio wrocic od fryzjera wieczorem i o 129 euro biedniejsza),mam 2 minuty samochodem a kobieta ostatnio mowila ze mi za 70 euro pasemka zrobi.Jak cos jej nie wyjdzie w grudniu w Polsce bede to poprawie.
Pozniej pojechalam po Poldka,po drodze jeszcze o dwa sklepy zahaczylam i tak mi zlecialo do wieczora.
Ula ja tak sobie o tobie dzis myslalam i swietnie rozumiem jak sie czujesz.Musisz szukac kontaktu ze "swiatem zewnetrznym",bierz dzieciaki i wychodz z domu,na pewno macie gdzies plac zabaw,zaloze sie ze okolo godz.16 sa tam mamy albo nianie z dziecmi-to pora podwieczorku w fr i czesto dzieciaki jedza jakies slodkie bulki bawiac sie na hustawkach.
Zobaczysz jak sie bedziesz cieszyc z glupiego prostego dialogu z kimkolwiek.
Nie wiem co ci poradzic konkretnie bo nie wiem jak wyglada twoje miasteczko ale nie zamykaj sie w 4 scianach i na dodatek z np.tylko polska telewizja albo gazetami ,zawsze bedzie ci trudno sie tu odnalezc.
Dobra,zaczynam filozofowac=jestem zmeczona.Mam nadzieje ze nie napisalam zbyt chaotycznie,spadam od prysznic,papatki

Dotka, masz zupelna racje.. Ale powiem Ci ze wychodze z dziecmi ok 10 to nie ma nikogo w parku, czsem jakies dziecko..ale jak jego rodzic czy niania uslyszy ze mowie do Artusia po poslku to zwyczajnie uciekaja ;( Ok 16 to moj Artek dopiero sei budzi, wiec zanim sie rozbudzi i naszykuje obydwoje do wyjscia9do PArku mamy 2-3km) to bedzie ok 18. No wychodzilam z nimi, ale teraz to niestety nie da rady. karmie piersia, i w taka zimnice zaraz mialabym moja jedyna nereczke dorobiona po amen. Ehh szukalam kontaktu, szukaam.. nawet zaczepialam dzieci z sasiedztwa, ale zwyczjanie nie wychodzilo.
Najdzieje pokladam w tym zlobko przedszkolu, moze sie cos uda.. a i jak bede miala okazje zeby sie jezyka poduczyc.

Dotka, co to jest to HG, jakis dom tymczasowej opieki dla dzieci?? POdziwiam Cie ze zostwiasz tam sowjego synka pomimo tych lamentow..Ale za to, masz czas dla siebie, cos za cos.
BUziaczki

Dalam mojemu Adasiowi pierwsza marchewe .. Ale powiem wam ze jakis niespokojny poniej byl.. i kupe zrobil dopiero po 1,5 dnia pozniej.. moze jeszcze za wczesnie?

http://www.suwaczek.pl/cache/9dcb3fae61.png
http://www.suwaczek.pl/cache/8e9604386d.png
http://www.suwaczek.pl/cache/98bda9a4a3.png

witam

siedze po uszy w przygotowaniach na imprezke wieczorna ale zagladam
ulalala, we Fr teraz sie przyjelo ze nowe smaki od 6go miesiaca sie daje, tutaj mniej uwazaja na alergie i tego typu rzeczy ale zeby unikac ewentulanych probllemow przestawili typowy okres wprowadzania jedzenia do pol roczku dzieci
ja tak robilam

co do kupy, nie wiem czy to koniecznie z tym zwiazana bo przeciez tej marchewki duzo nie zjadl??
nie wiem jaka jest polska szkola uczenia nowosci ale tutaj daje sie po kilka malutkich lyzeczek i koniecznie dwa razy z rzedu, tzn trzeba dziecku dac czas przyzwyczajenia sie do nowego smaku wiec jesli w poniedzialek dajesz mu marchewke to we wtorek nie dawaj jablka tylko drugi raz marchew zeby sie zapoznal ze smakiem :) no ale moze to wiesz, nowicjuszka nie jestezs choc domyslam sie ze w PL inaczej niktore rzeczy ucza :)

HG to halte garderie, to jest taka swietlica dla maluszkow w wieku przedprzedszkolnym, daje sie tam dzieci na kilka godzin, nie jest obowiazkowe ale jest platne (wg zarobkow, przynajmniej w moich okolicach tak jest), nie zawsze jest miejsce bo zalezy od ilosci dzieci i tez nie we wszydtkich miastach jest

co do FR ktorzy uciekaja jak slysza kogos mowiacego w innym jezyku, nie zalamuj sie, jesli czujesz sie na tyle pewna siebie to podjedz do jakiejs mamy, one uciekaja wychodzac z zalozenia ze na pewno nie mowisz po fr, a jesli zaczniesz nawet kulawo po fr to moze sie przekonaja ze nie jestes zaden ufo :D

aha, no i ja tez jestem zdania ze nie wolno (nie pisze specjalnie do ciebie, ula tylko ogolnie) zamykac sie z polskimi mediami, bez ludzi, bo tak sie czlowiek nie przystosuje do noego zycia :) ale wiem ze Ty tak nie robisz, czuc ze chcesz sie wdrozy i jakos zaaklimatyozac :)

ide sprawdzic godziny otwarcia mairie i inne info zeby moc jak najszybciej tam zadzwonic, nic nie obiecuje ale jak tylko cos sie dowiem to dam tu znac :D

ulalala, posprawdzalam sobie juz co i jak
masz u siebie zlobek czyli te MAISON des lutins
masz tez cos na ksztalt tej HG tylko to sie nazywa Halte-jeux,
roznica miedzy nimi jest ta ze 1 to prawdziwy zlobek, dzici ktore tam chodza chodza non stop, do tego rodzice sa pracujacy
to drugie to jest takie raczej dorazne, wlasnie jak u dotki, umawiacie sie kiedy i na ile mauch idzie i tyle, placi wsie wg zarobkow

masz tez system opiekunek ale to raczej nie dla Ciebie bo nie ma sensu

aha, przypomnialo mi sie tez ze ktos pisal (Ty??) ze moglabys wziac do siebie dwojke dzieci
hym, hym, to jest raczej nie bardzo wykonalne, prawa i przepisy fr sa tu bardzo pilnowane i jesli nie masz papierow na bycie opiekunka to raczej nikt ci dziecka nie da, tym bardziej ze we Fr jest zasilek na dpieka rprzez opiekunki i trzeba to deklarowac u CAF, wiec opiekunka musi byc ze tak powiem legalna
no chyba ze ktos ma kupe kasy i CAF nic mu nie zwraca to wtedy mu wisi kto mu dziecko pilnuje :)
wiec raczej z tym ciezko, jesli do tego dochodzi brak znajomosci jezyka, moa byc osoby ktore to zatrzyma kategorycznie, no ale moze sie myle...

aha, mozesz mi poslac przez pw forumowego gdzie dokladnie mieszkasz? bo jak bede tam dzwonic to dobrze by bylo zebym wiedziala o kim mowie, gdzie mieszka itp...

Czesc:)
Ula no Moniq ma racje tu zeby byc niania trzeba miec specjalne egzaminy i znac jezyk.
Co od rozszerzania diety my tez od 6 m-ca jakos zaczynalismy i tak jak Moniq mowi pomalutku,w sumie wszystko nam powiedziala pediatra przy kazdej wizycie a poza tym jesli rodzilas tutaj to na pewno masz taki zeszyt zdrowia dziecka gdzie wszystko jest wytlumaczone co kiedy dawac.
My dzis zaliczylismy spacer i wypad po bagietke czyli standardowa nuda.
Noc mielismy jakas niespokojna maly ciagle sie budzil z krzykiem i tatus tez-weze mu sie snily(mam nadzieje ze Poldkowi nie...).
Ogolnie mam dzis dzien leniwca, a co,na kolacje moussaka careefouru z mrozonki + bagietka dla M a dla mnie salata bo znowu sobie ostatnio pozwalam z czekolada i opona sie powieksza a zaraz Sylwester i bede chciala jakos wygladac.
Moniq udanej imprezy ;)
Reszta przyjemnego sobotniego wieczorku ,buziak i:*

Moniq, mieszkam w Villers Saint Paul, to juz wiesz, na 5, Rue des MArquets, niedaleko szkoly.
Moni, jezeli chodzi o Artusi interesuje mnie tylko tymczasowa opieka, nie normalny prywatny zlobek, coziennie od rana do 16 itd.

Marchewke dalam Adasiowi w sumie dwa razy, z 3 dniowa przerwa, i maluszek dwa razy byl po niej straszmie pobudzony. Kupa ladna, troche wodnista, ale nie jest zle. Wstrzymam sie jednak jeszcze, poczekam pare tygodni, moze 3. Zastanawiam sie czy czasem w gre nie wchodza tez zabki.. Adas sobie mocno zadrapal dziaselko, pakuje rece do buzi jak szalony, chyba juz czas na jedyneczki. Nie pozostaje nic innego jak czekac i obserwowac, z niemowlakami jest niestety ten bol ze mamusia musi sie wszystkiego domyslac.. Ale jeszcze troszke ;D

I mam z nim problem w nocy.. Straaaaaaaasznie czesto sie budzi... ok 4-5razy.. Przystawiony do piersi ssie moze 2 minuty i spi, albo dalej sie kreci. Wstaje z nim, odbija mu sie, i spi dalej w lozeczku.. Ale to cholernie meczace, powolutku z nocy na noc zamieniam sie w malego zabi. Jest troche podziebiony, delikatnie pokaskuje i ma malutki katarek, ale moim zdaniem to nic.. Ehh co zrobic zeby przespac choc te 5h?? Pomozcie kobietki? Moze wieczorem dawac mu odciagniee mleko pomieszane z kaszka, zeby zostalo dluzej w brzuszku?
W dzien Adas spi 3 razy, wstaje ok 8, po czym spi 10-11, nastepnie 13-16(w krotkimi pobudkami na cycka i noszenie) i o 18-19, ziec w sumie ok 5h. Mniej nie da rady, po 2h aktywniosci tak krzyczy i lamentuje ze zmeczenia ze musze go uspic.. Pomozcie, mzoe o czyms zapominam??

Buziaczki

Ja tak ekspresowo zajrzalam bo mam gosci,Ula napisze ci co mozesz dac malemu na kolacje zeby spal i powinnas tez zaczac podawac mu w nocy tylko wode-koniec nocnych cycow...u nas bylo tak samo,po 5 miesiacach snu przerywanego co chwile bylam do niczego,takiego zmeczenia nie znalam nigdy wczesniej.
Kupisz w kazdym markecie blédiny kleik ryzowy po 4 miesiacu,mozesz robic na swoim mleku,mozesz na proszkowym ,pozniej linka poszukam to bedziesz wiedziala jak wyglada i napisze cos wiecej bo teraz musze spadac.
Moniq impreziaro :D Ale ci dobrze ze masz samodzielnych facecikow w domu u nas wszystko ja musze robic :( Wypoczywaj kobieto pracujaca,nalezy ci sie troche luzu dla siebie ;)
ok,do pozniej ,pa

....no jestem...Ula kup cos takiego dla maluszka,(w tym linku 4-6mois ma1ère blédine):
Les produits bébé Blédina - 4-6 - Blédina

U mnie z tym nocnym karmieniem to byla na prawde gehenna,nasza pediatra mowila nam caly czas ze dziecko na piersi nie musi byc niczym dokarmiane i ja sluchalam i cierpialam miesiace...Pozniej Poldek nie chcial za zadne skarby butelki do ust wziac tzn.pil z niej tylko wode jak poczul mleko byl placz,dlugo kombinowalam gdzie lezy problem i okazalo sie ze wystarczyla zmiana smoka na taki o wolniejszym przeplywie no ale to ju inna historia.
Wracajac do tematu ,radze sprobowac tej kaszki przed spaniem,to najprostszy kleik ryzowy,pozniej mozesz dzidzi podawac rozne kaszki smakowe z butli i tu w fr sa to w wiekszosci kaszki zbozowe a nie jak w pl ryzowe ktore na dluzsza mete daja zaparcia...
Co do nocnego cycania sproboj moze podac butle z mlekiem zmniejszajac codziennie stosunek mlekoa do wody az zejdziesz do samej wody .Moze trik z woda nie bedzie potrzebny bo Adas sie naje kaszka i bedzie spal do rana,tak byloby najlepiej bo pozniej bedziesz go od nocnego picia odzwyczajac.
Wiekszosc dzieci budzi sie w nocy z glodu a pozniej z przyzwyczajenia i ten trudny okres zaczyna sie jakos okola 4 miesiaca zycia...twoj synek daje ci znac ze sam cycus to za malo,sproboj moze ta kaszka pomoze,powinno po kilku dniach zaskoczyc i dziecko bedzie pieknie spalo ale nie mozesz sie zlamac i dac mu w nocy piersi a to jest najtrudniejsze...
Nie wiem czy wiesz ale dzieci wazace wiecej niz 5 kg nie potrzebuja nocnego karmienia wiec nie miej wyrzutow sumienia ,zreszta pewnie gdzies o 6 rano bedziesz naposterunku z pelnymi piersiami na malucha czekac.
Mam nadzieje ze cos pomoglam i nie pisze zbyt chaotycznie,poza tym jestem krolowa literowek,wybaczcie...
Ide sie pobawic z Poldkiem bo marudzi ,acha Ula piekna z ciebie dziewczyna,serio.
ok,to do pozniej papa :Hi ya!:

ula, witaj

co do tych nocy, to jak pisze dotka, musisz zaczac dawac mu kaszke na noc, ona zagesci znacznie mleko (Twoje czy modyfikowane) i powinien nocke przespac duzo dluzej niz do tej pory
ja nigdy nie mialam potrzeby dawania wody do picia ale wiem ze dzieci na cycu tak sie wlasnie przestawia, zamiast mleka czy cyca to woda, na poczatku bedzie grymasil a potem zupelnie mu sie odniechce picia bo woda mu nie bedzie psaowac
no i na kaszce tez nie bedzie czul potrzeby dojadania :)
taka kaszka, ja do tej pory jeszcze Noasiowi czasem robie butle z nia, ale dla starszych dzieci
sa od 4go miesiaca, od 6go i od roku
dotka, wyreczam Cie z fotka :)
http://img521.imageshack.us/img521/9546/bledine.jpg

Czesc
Nie wiem, chyba cos ze mna nie tak, bo bol glowy nie przechodzi, caly czas mnie meczy, jutro ide na badania krwi, bo lekarz nie wie dlaczego, bo jeszcze dochodzi do tego blada cera, since pod oczami i ogolnie mu sie nie podobam, no zobaczymy.
Ogolnie pogoda mnie dobija, co wyjde z Milla na spacer to po 15 minutach zaczyna padac, mam juz dosc, pol godziny szykowania i zaraz trzeba wracac...
Moniq, dobrze, ze imprezka sie udala, tyle przygotowan...
Dotka, ja tez uwielbiam raclet, my tez sie juz przygotowujemy do sezonu.
Ja tez kupilam Milli ten kleik, slicznie pachnie i dobrze smakuje. No ale ja teraz nie zageszczam, bo lekarz powiedzial, ze jak nie potrzebuje, to nie zageszczac, bo ma nadwage.¨
Powiem Wam Mamy karmiace piersia, ze poswiecacie sie, podziwiam, ja juz nie pamietam co to nocne wstawanie, od kad Milla sknczyla 1.5 miesiaca to przesypia mi cale noce, teraz jest troche gorzej, ale to przez zabki.
Pozdrawiam serdecznie

MERCI MONIQ :D Matko i corko ja to taka biegla w kompie nie jestem a tu prosze czlowiek sie czegos nowego na forum nauczy.
Paulina moze anemia cie dopadla,chociaz powiem ci ze mnie przez ostatnie dwa tygodnie ciagle bolala glowa i ogolnie jakas slaba bylam ale samo przeszlo.
Jesien przyszla co zrobic...mnie to tez wkurza,Poldek juz w tym wieku ze go czyms zajac trzeba i bieganie po dworze to najlepsza rozrywka ale w taka pogode wychodzimy na godzinke i wracamy.W domu zaczyna sie sezon dvd przyslanych przez babcie...a obiecywalam sobie ze wychowam dziecko bez telewizji...teletubisie to znam trzy plyty na pamiec tak ze glos moge wylaczyc i dubbing samodzielnie robic.
Jutro czeka mnie pracowity dzien ale bede zagladac pod wieczor,poki co sie zegnam i zycze spokojnej nocy :)

jesien, brrrr, nie lubie tej pory roku, owszem kolory na drzewach zanim liscie opadna ale potem...

dotka, ja wszystko co wiem o komputerze to metoda prob i bledow, samouk jestem bo moj K sie na kompie nie zna wiec nauczylam sie i ciagle sie ucze, jak nie wiem to ide czytac na forach informatycznych, testuje, probuje, i jeszcze nigdy niczego tak nie zrobilam zeby sie nie dalo naprawic :lol: wiec da sie!! Ty tez sie nauczysz :)

uciekam kobiety, spac jeszcze nie ale od kompa daleko to moze pojde wczesniej do lozka :lol:

Czesc dziewczyny, ale sie rozpisujecie, odpisywac i odnoic ie nie nadazam :) ae to fajnie, a ile sie czlowiek nauczy!
Paulina, to rzeczywicie, jak pisze Dotka, moze byc anemia,swoja droga pogoda tez jest dolujaca.
Ula, ja wiem,ze Ty nie jestes nowicjuszka i jako mama drugiego bobasa wiesz sporo, ale moze ta marchewka za wczesnie byla? Wg tego co pisza w polskich ksiazkach i pisemkach o dzieciach, nowe pokarmy powinno sie wprowadzac ok 6 miesiaca. Ja tam w tych kwestiach bede sie powolywac na wasze dowiadczenie i owe ksiazki, bo moje bobo jest pierwsze.
Moniq, fajnie, ze impreza sie udala, goscie dopisali!
U nas jak zwykle, tyle ze lecimy juz na mleku modyfikowanym, ja tam wcale nie mam wyrzutów, moze powinnam, ale ...zwyczajnie nie mam...wieksze mialam, jak dziecko chodzilo niedojedzone z wysypka na buzce, bo pewnie zzarlam jakas czekolade czy wypilam kawe z mlekiem. Karmienie piersia jest jednak dla lepszych zawodniczek niz ja, karmilam 1,5 miesiaca z lepszymi i gorszymi efektami, wiecznie pogryziona, przemoczona mlekiem ze zirytowanym, glodnym baby. mala i tak dojadala modyfikowane, bo moj pokarm traktowala jako aperitif tudziez deser. Od tygodnia jej nie dostawiam i jedyne, co mnie zastanawia, to ilosc wypitego mleka....moja Annabellka pije na potege, po 120 ml co dwie godziny, ale skoro wszystko jest ok, jej waga tez, to chyba nie ma co za duzo myslec.
No i nareszcie zaczynam reedukacje, 5 listopada, nie wiem dokladnie, jak to wyglada, ale ponoc dopiero po mozna zaczac uprawiac sporty, a mnie juz tak brakuje porzadnej dawki.
Zmykam na karmienie, milego poniedzialku

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ndf9h0qeexmqe.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ckaik0s3v455v7ea.png

Hejka:)
Ja wpadlam na chwile bo zaraz po Poldka do HG musze jechac ,dzis mnie zaskoczyl...Zaprowadzajac go musialam go wniesc do budynku tak plakal,razem z M doszlismy do wnisoku ze chyba sobie damy spokoj do wrzesnia przyszlego roku tym bardziej ze powiem wam szczerze ze z tym zawozeniem go na 2 godziny to jest wiekszy balagan niz kiedy siedzi ze mnaw domu.Ja chcialam sie jezyka pouczyc bo chyba od pol roku nie tknelam ksiazki,przy Poldku nie mam szans,eeech.
W kazdym razie zaprowadzam go,ryk jest do samych drzwi wejsciowych a pozniej cisza....sam proboje sobie zdjac kurtke i przynosi swoje przedszkolne kapcie...wchodze z nim na sale a on -mama idz ! -rzuca szybko i macha lapka ,mowie wam zbaranialam...Jutro ma na rano ,i w czwartek jeszcze 2 godziny,jesli tak bedzie dalej to super.
Poza tym znowu sraczunia si epojawila.Od kilku dni proboje mu normalne mleko podac,pojedziemy do PL to nie bede tam jego gallii mogla kupic i bedzie placz,wole przez te biegunki i krecenie nosem przejsc jeszcze tu na miejscu .Martwie sie tylko zeby to jakies uczuleniowe nie bylo ale w sumie jogurty wcina,sery i serki,mieso ,rybe i prawie wszystko to co my je wiec mam nadzieje ze to taka przejsciowa biegunka i samo przejdzie bo alergii zadnej pokarmowej do tej pory nie mial.
Patricia ale masz glodomorka:D Co do reedukacji to nic wielkiego,poprostu cwiczysz miesnie pochwy i wszystkie zwieracze zeby ci organy sie nie poobsuwaly po ciazy i porodzie.
Dobra ,spadam,do tesciowej jeszcze musze zadzwonic,papatki

wpadam szybko

dotka, fajnie ze tak Poldek zareagowal, oby juz tylko tak bylo!!!! trzymam kciuki!

pati, co do jedzenia malej, jesli nie ma kolek czy zatwardzen to niech je ile wlezie, ja nie pamietam ile dokladnie moi chlopcy jedli w tym wieku ale to bylo tyle ila na opakowaniu mleka: )

a co do tej reedukacji, jesli to z sonda masz miec (powinnas miec recepte chyba ze dopiero potem Ci lekarz wypisze), to jest jak pisze dotka, napinanie miesni pochwy, krocza i wszystkiego innego rownomiernie z bodzcami elektrycznymi jakie wysyla z komputera wprowadzona do pochwy sonda

sorki za takie tefhniczne i dosc bezposrednie wyjasnienie ale lepiej sie nie da niz konkretnie i bez ogrodek :)

zùykam ogladac ciag dalszy Dumbo :lol:
buziiole

Dziekuje kobietki za rady!! Zaraz wysle meza do sklepu po ten kleik, na pewno sprobuje! Rety, jak w nocy Adas nie bedzie jadl, to cycki mi eksploduja :) Ale nie wazne, jak BEDZIE SPAL! Napisza wam co i ajk po probie, i czy dziala. Jakbys przespala choc 6H......... TO CHYBA BYM BIEGALA JAK NAKRECONA!!
Nie ma jak wasza pomoc, napisze co mnie meczy i z czym jest problem, raz dwa, imam TAKApomoc! Jestescie niezastaipone!!
Dotka; dziekuje za komplement.PO urodzeniu dzeici nie mam w ogle casu dla siebie, troche sie zaniebdalam, ale takie slowa zawsze podnosza na duchu :D

Pozdrawiam!!!

Hej Kobitki, dzięki za info dot.reedukacji, tak , ja mam 10 seansow z sondą, bo bez sondy trzeba znac perfekcyjnie język, tak przynajmniej powiedziala nasza położna. Ona stosuje bowiem jakies techniki wizualizacji przy stymulacji miesni :)
Ula, ja w zeszlym tygodniu odstawilam małą od piersi, tez myslalam, ze mi eksplodują i będąc u ginekologa poprosilam o tabletki na wstrzymanie, ale mi nie dał, tylko powiedzial, zeby dawac coraz rzadziej, wiec przez 3 kolejne dni dawalam malej piers tylko rano po nocy, a teraz juz wcale. Piersi mam jeszcze ciezkie, ale sa miekkie i nie bolą. Moze tez sprobuj podawac Arturkowi tylko rano?

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ndf9h0qeexmqe.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ckaik0s3v455v7ea.png

PAtrycja, moj mlodszy to Adas :)
Sek w tym ze ja nie chce przestac karmic piersia,planowalam karmic piersia minimum 6 m-cy i nie chce od tego odstepowac - szczegolnie ze pomaga mi to wrocic do wagi sprzed ciazy - jeszcze 2,5kg :P
Mam nadzieje ze przez zaprzestanie nocnego karmienia nie strace mleka. Ale nie mowie hop.. Kleik juz kupilam, dziiaj zaczne oksperyment :D

Ula reedukacje chyba moznaby w domu przeprowadzic...podlaczaja ci sonde do kompa(sonda o ksztalcie powiedzmy lekko fallicznym jest wiec wiadomo gdzie ja umieszczaja) i musisz wg.szablonow zaciskajac miesnie rysunki rysowac .U mnie przynajmniej tak to wygladalo.Warto bo np.po cc pokazuja cwiczenia oddechowe ktore powoduje ze bez ciezkich cwiczen fizycznych miesnie brzucha pracuja i opona znika.
Proboj kleik,dawaj znac jak maly,czy mu smakowalo.Pierwsza noc moze sie budzic ale nie dawaj mu juz jesc to zobaczysz ze w kilka dni sie nauczy.U nas Poldek potrzebowal 3 dni zeby zapomniec o nocnym cycku.Pokarmu nie powinno zabraknac unas po prawie 9 miechach i tylko szybkich 2 karmieniach dziennych mleko jeszcze z miesiac bylo.
Spadam na spacer z maluchem bo pogoda wyjatkowo ladna dzis u nas.
Acha w HG pelen sukces dzis mielismy,zero placzu,nawet na sale nie weszlam z nim bo sam pobiegl.

hej babeczki

ale fajnie Was czytac i w dodatku dobre wiesci

ulala, jak fajnie ze tesciowka zadzwonila dla Ciebie!! ja mialam wlasnie jutro dzwonic bo juz zapisalam godziny otwarcia i bylam w pogotowiu :) super ze sie ruszylo cos!!

dotka, rewelacja ze Poldus sie tak nastawil!! widzisz, warto wyl wytrwale czekac, ale prawda jest taka ze nie mamy czasem tyle tej wytrwaloci ile by potrzebne bylo...

co do tej reedukacji, ja nie chodzilam do szpitala tylko do gabinetu kinesiterapeuty, co do przeprowadzania w domu, mimo iz jest to mozliwe to raczej watpie w to ze sie zgodza robic to u Ciebie, kazdy seans trwa jakies pol godzinki, mozesz nawet z maluszkiem przychodzic, moj byl ze mna w foteliku czy wozku, no ale musialabys miec co zrobic z Arturkiem
w kazdym razie jak cos jeszcze bedziesz potrzebowac to sie postaram pomoc,o ile zdaze przed tesciowa :D

wiecie co, ja tez uwazam ze to forum jest swietnym lacznikiem miedzy ludzmi, mowi sie teraz ze w erze internetu ludzie traca kontakt ze swiatem, ze kazdy dla siebie za swoim ekranem komputera
ale ja mowie ze wcale nie, najlepszy przylad to to forum gdzie jest tyle chetnych do pomocy, tyle otwartych osob... :)