Skocz do zawartości
Forum

Mamusie Lipiec 2013 :)

Bazylia

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety nie mogę podać linku do aukcji... Wyświetla mi sie komunikat, że muszę mieć 20 postów, żeby dodawać linki...
Podam wiec parametry po jakich będziecie mogły odszukać spodni na allegro;)

ZGRABNE RURKI SPODNIE /LEGINSY CIĄŻOWE tu 34/36/38

Wystarczy skopiować i wykleić w wyszukiwarkę. Sprawdziłam, działa;)

Właściwie mamy jeszcze sporo czasu na kompletowanie rzeczy dla naszych pociech. Ja powiem szczerze, że póki co ograniczam się do allegro. Upatrzyłam wózek, łóżeczko, pościel :) ale jak już będzie bliżej terminu to trzeba będzie pokręcić się po sklepach i zobaczyć ich asortyment.
Acha a co do materacy do łóżeczek, o których była mowa to mi kilka mamusiek polecało gryka -kokos, więc ja się chyba na taki skuszę:)

http://www.suwaczek.pl/cache/8287e86b68.png

Hejka!
Wy piszecie że macie zimę a u nas całą noc tak padał śnieg, że teraz za oknem mamy go tak do pasa i nadają jeszcze 2 kolejne dni opadów. Ehhhh ja juz chcę wiosnę. Wczoraj mój M zaczął odśnieżać około 22 bo bał się że nie wyjedzie do pracy i dobrze zrobił hehe, dzięki temu udało się dziś wyjechać bez problemu.
Bazylia no mam nadzieję że nie będziesz miała żadnych przygód z lotem, ja tam zawsze się stresuje jak musze lecieć w zimie. Fajnie Ci, ja planuje lot do Pl za jakieś 3 tyg:-) i już niemogę się doczekać!
Joanna i Przyszła wiosna jak ja Wam zazdrosze tych ruchów, ja wciąz nic nie czuje a to już przecież 19tydz, gdyby na usg wszystko nie było w porządku to miałabym stresa, ale na usg maluch ciągle się rusza i wierci;-)

hannaha co do wyprawki, to tak jak napisała Przyszła wiosna większośc dziewczyn już kompletuje, ja jeszcze nic nie mam ale za kilka dni zaczynam;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/oar83e3k4s11kakf.png

http://s9.suwaczek.com/20050416580120.png

hannaha
Niestety nie mogę podać linku do aukcji... Wyświetla mi sie komunikat, że muszę mieć 20 postów, żeby dodawać linki...
Podam wiec parametry po jakich będziecie mogły odszukać spodni na allegro;)

ZGRABNE RURKI SPODNIE /LEGINSY CIĄŻOWE tu 34/36/38

Wystarczy skopiować i wykleić w wyszukiwarkę. Sprawdziłam, działa;)

Właściwie mamy jeszcze sporo czasu na kompletowanie rzeczy dla naszych pociech. Ja powiem szczerze, że póki co ograniczam się do allegro. Upatrzyłam wózek, łóżeczko, pościel :) ale jak już będzie bliżej terminu to trzeba będzie pokręcić się po sklepach i zobaczyć ich asortyment.
Acha a co do materacy do łóżeczek, o których była mowa to mi kilka mamusiek polecało gryka -kokos, więc ja się chyba na taki skuszę:)

Hannaha jakiej na jakiej firmy wybrałaś wózek dla swojej pociechy?
Nie chcę nikogo od niczego odwodzić, czy odwodzić od podjętych decyzji, ale poczytajcie jeszcze o materacach z gryki.
Oto link do jednej z nich:
KAFETERIA - Drogie mamy uważajcie na materace kokosowo-gryczane - Forum dla kobiet

:angel1: Pola moja kruszyna odeszla od nas w 26 t.c. 23 marca 2013. Dałaś nam przez 6 miesiecy tyle szczęścia...

A wiecie co ja dopiero teraz sprawdziłam ceny tych materaców bo wcześniej oglądałam i był zawsze w komplecie z łóżeczkiem i pościelą teraz to wiem, że akurat ten materac jest najtańszy a to może mówić juz samo za siebie. Ja wybiorę chyba jednak lateksowy, ale jeszcze poczytam opinie o nim.

http://www.suwaczki.com/tickers/oar83e3k4s11kakf.png

http://s9.suwaczek.com/20050416580120.png

Najgoprsze jest to, że opinii w internecie jest mnóstwo, myślę, ze duże znaczenie może mieć sposób wykonania materaca. Jedna firma wsadzi w ramach gryki jakiś odpad, druga dbająca o markę nie pozwoli sobie na to. Chyba najlepiej podpytać znajomych, szczególnie o marki jakich używają. Moi rodzice mają materac z firmy KOłO, są zadowoleni, choć mama jest alergikiem i ma ogromne problemy z kręgosłuem. Tera tweirdzi, że spi jej się świetnie :D Zapytam się jaki rodzaj materaca ma, bo nie pamiętam. Jak czytałam o materacach, to padały też opinie, że przy no name'ach często środek nie odpowiadał opisowi, a płaciło się jak za zboże...

:angel1: Pola moja kruszyna odeszla od nas w 26 t.c. 23 marca 2013. Dałaś nam przez 6 miesiecy tyle szczęścia...

hej dziewczyny,

trochę mnie nie było miałam urlop tydzień czasu i zero komputera cały czas chciałam poświęcić brzdącowi. Bo całe dnie mnie nie ma. I czuję się mega zrelaksowana fizycznie bo psychicznie masakra. (chyba hormony zaczynają szalec)

co do wyprawki to ja na razie nie kompletuję ale tylko dlatego że będzie drugi syn i wszystko mam. Przy pierwszym to już od początku szalałam, Teraz są efekty ze mogę mieć bliźniaki i będe miała w co ubrać. Rozglądam sie za mebelkami. I pewnie pare rzeczy będę musiała dokupić ale to już jak dostanę premię czyli za miesiac.

przyszła wiosna ja mam taki materac i na szczęście u mnie nic sie nie działo. Ale na pewno sie zastanowię przed kupnem drugiego;)
bazylio - milej podróży.
Joanno ja też sie boję, czasami przez to nie mogę spać np. zastanawiam sie jak poradzę sobie z dwójką dzieciaczków, czy maleństwo jest zdrowe itd.
Hannaha – ja jestem w drugiej ciąży a brzuszek jest ledwo widoczny
Betty – widzę że nie tylko ja pracuję betty a co do za przeciwciała (przepraszam .że pytam ale trudno nadrobić mi wszystkie zaległości) gratuluję córci.
Joaśka ale cudny brzusio

Dziewczyny jak po wizytach??

Co do zimy to ja uwielbiam zimę (oczywiście jak jest tylko śnieg)

dziewczyny trochę poszparałam i znalazłam taką Polską firmę

Hevea Materace | Polskie materace i poduszki z lateksu | Kolejna witryna oparta na WordPressie

Materace dla dzieci
Jednak za lateks trzeba zapłacić około 300 zł, eh...

Fakt, jesli sa odpowiednio wykonane to pewnie nie maja prawa gnić itp...ale wiadomo, jak robia na ilosc nie zachowujac przy tym wymogów to sprzedaja potem takie gówna.
No cóz jak zwykle trzeba uwazac, zeby znowuz nie dac sie ,,nabrac,,
Kaju ja ostatnio tak mowilam o moich obawach swojej siostrze a ona mi na ,,Damy sobie radę,, :) fajnie uslyszec cos takiego:)
Bazylio no jakos teraz wyczytałam, ze ma zamiar ,,abdykowac,, no ale wiek ... tyle lat na karku, pewnie juz sił brakuje.

http://kobietaintymnie.pl/suwaczek/cache/4c6b8f58.gif

Kaja81
przyszła wiosna - 300 zł, hmm jak dla mnie trochę sporo.
,

No właśnie sporo... a gdzie inne wydatki? Dlatego zagrałam dziś w lotto :D
Bazylia moim zdaniem powinni wybierać młodszych papieży, Jan Paweł II miał 58 lat jak został wybrany i facet miał jeszcze siły, a Benedykta wybrali jak mial 78 lat. TO już przecież staruszek.

nadal nie mam klawiatury

cora nadal chora, goraczkuje. dostalam skierowanie na badania

ja mam dzisiaj na 17 wizyte u ginologa

co do spodni, poluje na allegro na aukcjach. wczoraj ogrodniczki za 15 zl

wyprawke musze ze strychu zdjac ;) jak sie dowiemy co bedzie
po corci mam wszystko

materac mam gryczano kokosowy i bylam bardzo zadowolona, czeka teraz na strychu :D

ja przytylam 1 kg od poczatku.

sciskam was serdecznie wszystkie. czytam was na biezaco. jutro powinnam juz miec nowa klawiature do lapa

Moja praca to moja pasja,
moja pasja to moja satysfakcja.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/40524.png

Kaja to cos specjalnie dla Ciebie, historia prawdziwa. Moja siostra studiowala w Krakowie, ja studiowalam w Warszawie i czesto do niej jezdzilam. Oczywiscie studenciaki nigdy kasy nie maja, wiec czesto chodzilysmy do barow mleczych w Krakowie. Jak to w barze mlecznym u jednej pani zamawiia sie i placi a pozniej grzecznie czeka po odbior jedzenia u drugiej. Facet przed nami zamowil jajko sadzone z warzywami. Zapalcil i czeka na wydanie jedzenia przy stoliku, a tu pani zza lady krzyczy: bukiet warzywny dla pana z jednym jajem.... posikalysmy sie ze smiechu.