Skocz do zawartości
Forum

Karny k****

Gość iszmaona

Rekomendowane odpowiedzi

Słyszałyscie o akcji "Karny k***s"? Polega na przyklajaniu naklejki z takim tekstem na szybie samochodów kierowców, którzy lekceważąc pieszych, kobiety z wózkami parkują samochody tak, ze przejść się nie da chodnikiem. Podobno ciężko zerwać te naklejkę. Co Wy na to?

Słyszałam, nawet miałam w planach zakupić, ale mąż policjant będzie karnego k....a w innej formie wręczał :36_1_21:

http://www.suwaczki.com/tickers/65vq786iklsvuww1.png
http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w43r8253bs8l9.png
09.11.2012 :angel_star:Wiem, że jesteś tam
Nie widuję Cię, lecz wiem, że jesteś tam
Cały dzień i noc ktoś puka do Twych drzwi
Każdy chciałby wiedzieć jak ma dalej żyć.
Wiem, że jesteś tam
Dla każdego zawsze musisz znaleźć czas
I choć nigdy o nic nie prosiłam Cię
Dzisiaj proszę bez kolejki przyjmij mnie .

A nosisz sobie w torebce i jak widzisz takie auto to naklejasz :36_1_21:

http://www.suwaczki.com/tickers/65vq786iklsvuww1.png
http://www.suwaczki.com/tickers/cb7w43r8253bs8l9.png
09.11.2012 :angel_star:Wiem, że jesteś tam
Nie widuję Cię, lecz wiem, że jesteś tam
Cały dzień i noc ktoś puka do Twych drzwi
Każdy chciałby wiedzieć jak ma dalej żyć.
Wiem, że jesteś tam
Dla każdego zawsze musisz znaleźć czas
I choć nigdy o nic nie prosiłam Cię
Dzisiaj proszę bez kolejki przyjmij mnie .

Ja umiem zdjąć tą naklejkę jakby coś :36_1_21:
U mnie w pracy przyklejali ludziom takie same Panowie ze straży miejskiej (tylko w środku był znaczek z holowanym autem). Ludzie pracowali w galerii i parkowali na rampie. Nie dało się holować to naklejali. Więc wiem jak ściągnąć bez szkody dla auta :D

A co do tych naklejek z karnym k* to nie wiem czy to nie jest niszczenie cudzego mienia?
Ale czasem miałoby się ochotę nakleić....

Inkaaa
ma-mmi
popieram choc nie wiem czy sie uda w tym kraju

mami w Pl to już od dawna jest znane i stosowane.
ze stosowane jest to widzialam kilka razy chodzi o to ze watpie by to nauczylo co po niektorych kultury... dlaczego w innych krajach potrafia jezdzic spokojnie, kulturalnie itp. dla przykladu dwa dni w trasie (autem) ponad 1200km i co nawet jednej drobnej kolizji nie zauwazylam.. w pl kiedys z wawy do zakopca w maju dobra widocznosc i warunki -trzy wypadki na trasie- przywalili by porzadne mandaty a kase przeznaczyliby na drogi moze by cos pomoglo

curry

wlasnie to mam na mysli skoro Curry potrafi to znajdzie sie nie jeden co tez potrafi...
swoja droga Curry czyzbys zarobila?

Trzy serca, jeden rytm
Kjære Gud, hvis du ikke kan gjøre meg tynn....
så vær så snill å gjør mine venner tykkere
:na:

iszmaona
Curry nie hcodiz o to, zeby nie odlkleić, ale żeby zajęło troche czasu. Następnym razem moze taki kierowca 2 razy zastanowi się zanim zaparkuje jakby był jedyną osobą na świecie.

No ja rozumiem i nie bronię. Po prostu można odkleić to w 2 minuty. Albo i w jedną tylko ludzie nie wiedzą jak. Więc nie wiem co to za kara.

curry
iszmaona
Curry nie hcodiz o to, zeby nie odlkleić, ale żeby zajęło troche czasu. Następnym razem moze taki kierowca 2 razy zastanowi się zanim zaparkuje jakby był jedyną osobą na świecie.

No ja rozumiem i nie bronię. Po prostu można odkleić to w 2 minuty. Albo i w jedną tylko ludzie nie wiedzą jak. Więc nie wiem co to za kara.

może zawstydzenie?

iszmaona
Curry nie chodiz o to, zeby nie odlkleić, ale żeby zajęło troche czasu. Następnym razem moze taki kierowca 2 razy zastanowi się zanim zaparkuje jakby był jedyną osobą na świecie.

kurczę tylko martwię się o to, ze skoro głąb nie myśli jak parkuje to i nie pomyśli po naklejce.. to już chyba taki typ niestety. burak i już.

iszmaona
Inkaa czemu głupota? Jak patrzę na niektórych kierowców to włos mi się na głowie jeży.

Otka z allegro
pierwsze dwa zdjecia to bym taki mandat nalozyla ze wiecej by nie zaparkowal tak

curry
ma-mmi

curry

wlasnie to mam na mysli skoro Curry potrafi to znajdzie sie nie jeden co tez potrafi...
swoja droga Curry czyzbys zarobila?

Przecież wytłumaczyłam skąd wiem powyżej :uff2:

sorry ale posta stukalam i nie widzialam -urazic nie chcialam

Trzy serca, jeden rytm
Kjære Gud, hvis du ikke kan gjøre meg tynn....
så vær så snill å gjør mine venner tykkere
:na:

iszmaona
curry
iszmaona

może zawstydzenie?

Pewnie dla niektórych tak. Jak ktoś np. nie rozumie, że źle parkuje. Ale jak ktoś to robi z chamstwa to pewnie nie zrobi to na nim najmniejszego wrażenia.

Jeszcze raz zapytam Was czy nie uważacie, że to nie jest niszczenie cudzego mienia?

Yvone
iszmaona
Curry nie chodiz o to, zeby nie odlkleić, ale żeby zajęło troche czasu. Następnym razem moze taki kierowca 2 razy zastanowi się zanim zaparkuje jakby był jedyną osobą na świecie.

kurczę tylko martwię się o to, ze skoro głąb nie myśli jak parkuje to i nie pomyśli po naklejce.. to już chyba taki typ niestety. burak i już.

prawda, ale po jedym spłynie, a drugiego nauczy poprzez zawstydzenie. Podejrzewam, ze niektórzy kierowcy parkują tak nie przez buractwo, tylko przez głupotę, nie pomyślą i zrobią.