Skocz do zawartości
Forum

Gadżety :)


Gość kwiatuszek9876

Rekomendowane odpowiedzi

kwiatuszek9876
Inkaaa
miś takiego opakowania na banany jeszcze nie widziałam.

kwiatuszek myślałam, taki gadżet to max dyszke kosztuje, ale nie aż prawie 5 dyszek :hahaha:

Są jeszcze opakowania takie na jabłka , pomidory

dokładnie,

ja mam jeszcze takie plastikowe opakowanie na czosnek
a tu cały zestaw :

http://www.domomix.pl/data/gfx/pictures/large/6/4/8946_2.jpg

muszę sobie to na cebulkę jeszcze sprezentować ,
taka rozpoczęta w lodówce pachnie dość intensywnie,
zawsze chowam do zwykłego plastikowego pudełeczka,
ale ten jest bardziej gadżeciarski :hahaha:

http://dcmm.daisypath.com/YIyfp2.png

Odnośnik do komentarza

Pojemniki na owoce widziałam w Kauflandzie: sa ogromne.

Pojemnik na reklamówki mam pod zlewem, ale zlew jest narożny, otwiera się tylko jedna cześć (zajęta przez kosz na śmieci) więc w przypadku moich mebli się nie sprawdza.

Zainteresowało mnie jajo: zawsze dobrze się ugotuje? Przecież są różne wielkości jaj.

Odnośnik do komentarza

iszmaona
Pojemniki na owoce widziałam w Kauflandzie: sa ogromne.

Pojemnik na reklamówki mam pod zlewem, ale zlew jest narożny, otwiera się tylko jedna cześć (zajęta przez kosz na śmieci) więc w przypadku moich mebli się nie sprawdza.

Zainteresowało mnie jajo: zawsze dobrze się ugotuje? Przecież są różne wielkości jaj.

Iszmona napisałam wyżej że zawsze działa bez zarzutów
i tak właśnie jest,
mniejsze, większe jaja, zawsze ugotowane tak jak chcę :Oczko:

Inkaa ładniejszy ten Twój pojemniczek,
gdzie kupiłaś ? ;-)

http://dcmm.daisypath.com/YIyfp2.png

Odnośnik do komentarza

Miś wiem, ze napisałaś, ale uwierzyć w to nie mogę :D
Na jakiej zasadzie to urządzenie działa? No bo jajo większe będzie się dłużej gotowało od mniejszego. Czy to coś ma jakąś miarkę czy cokolwiek innego co pozwoliłoby dostosować długość gotowania do wagi jaja. Upierdliwie się dopytuję, bo uwielbiam jajka na miękko, ale prędzej zwymiotuję niż zjem niedogotowane białko.

Co do silikonowych miseczek, pojemników do pieczenia: nie kupuję tego zupełnie. Mam obsesję na punkcie nadmiaru chemii w otaczającej nas rzeczywistości, i zestawienie jedzenia, wysokiej temperatury i silikony jakoś mi nie odpowiada.

Odnośnik do komentarza

kwiatuszek9876
Inka ale przed włożeniem ciasta smarujesz ?
Ja nie wiem czy z tych silikonowych jak ciasto bedzie rosło nie będzie wypływać , ale nie miałam więc się nie wypowiadam

nie smaruję, ale wkładam papilotki http://sklep.smaczny.pl/zdjecia/prod5255.jpg

mam te formy już pół roku, bardzo często w nich piekę i nie ma rdzy.

Odnośnik do komentarza

Dla mnie silikonowe są lepsze z racji tego, że łatwiej się je myje, prościej wydobyć zawartość takowej formy bo łatwiej możesz ją odgiąć, wytrzymują do 200 stopni. Metalowe z powłokami prędzej czy później rdzewieją a pieczenie na rdzy też nie jest wskazane

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Odnośnik do komentarza

Otka
Dla mnie silikonowe są lepsze z racji tego, że łatwiej się je myje, prościej wydobyć zawartość takowej formy bo łatwiej możesz ją odgiąć, wytrzymują do 200 stopni. Metalowe z powłokami prędzej czy później rdzewieją a pieczenie na rdzy też nie jest wskazane

dlatego właśnie daję papierowe jeszcze do środka, żeby łatwiej je można było wyjąć.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...