Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

bo myli mnie ten okres...z objawów podejrzewam,ze moge byc conajmniej 6tc ale mialam ''okres'' 1stycznia. Tzn. nie byl bardzo obfityi nie bylo skrzepów...dlatego sie boje uslyszec jutro co to jest, co to wszystko znaczy i czy naprawde moge byc w ciazy...

Kochane kobiety.. już sama nie wiem powoli co myśleć.
Biorę tabletki anty, ale sęk w tym,że ostatnio mam trudny okres w życiu niespodziewane wyjazdy, wiele na głowie i nie biorę ich regularnie. Nie przykładałam do tego ostatnio uwagi, to fakt. Lekarz jeszcze mi wspomniał,że i tak mam tyłozgięcie macicy i jeśli chce dziecko "to będę musiała się napracować". Mam jednego stałego partnera, dodam,że ciąża nie będzie dla nas żadną tragedią, nie chce truć fasolki jeśli jest, a tabletki po tym opakowaniu i konsultacji z innym lekarzem odstawię.
Wracając do sprawy, zdarza się,że wyjeżdżam i/lub zapominam paru tabletek pod rząd... ok 3 chyba najwięcej zdarzyło mi się zapomnieć 4.
Biorę tabletki Zoley. W ostatnim tyg przed placebo (placebo od 13 do 16 stycznia, nowe opakowanie od 17 stycznia zaczęłam, a zapomniane tabletki to chyba 11 i 10 stycznia), również nie wzięłam paru tabletek. Wystąpiło u mnie plamienie 1 dniowe, przez to,że nie wzięłam tych tabletek.
Stosunek był i to nie raz.
W przerwie plamienie było ale 1 dniowe również i skąpe (ale co się dziwić). Od tego czasu czasem pobolewało mnie podbrzusze.. Jajnik lewy i prawy parę razy również, mam gęsty biały śluz, na piersiach widoczne niebieskie żyły. Piersi mnie nie bolą, nigdy mnie przed @ nie bolały. Zauważyłam,że nawet jak siedzę kręci mi się w głowie, 2 razy mi się tak zdarzyło. Jestem bardzo senna, ale to mogę zgonić na weekend spędzony na uczelni.
Myślicie,że mogę już zrobić test? Czy czekać jeszcze?

cry23x
xmxdxw - to ja, założyłam konto.

Ginekolog mi tłumaczył,że to zależy od tego czy jest,że tak powiem nabyte z wiekiem czy wrodzone (?) ze względu na to,że ja mam niby to "wrodzone" to będę miała duże trudności z zajściem w ciąże :/ dodam,że ginekologa czas zmienić...

czas zmienic. idz do innego ginekologa i zobacz co on powie:)

http://www.suwaczki.com/tickers/gg64x1hp5lat3ztg.png

http://www.suwaczki.com/tickers/20qo4003mpnoru38.png

Byłam u tego lekarza dziś. Ale od początku: Wchodzę do gabinetu, "proszę sobie usiąść z czym Pani przychodzi? " ja na to że mam stwierdzoną wczesną ciążę... A on "jaka ciążę jak ja widzę ze 2 śni temu nic nie było widać na ust.. więc po co Pani znów pdzyszla" wiec mówię mu już w mniej miły sposób ze jak widzi mam już 3 wyniki bety chciałam je skonsultować ponieważ się denerwuje bardzo A dodatkowo poprosić o skierowanie na ust za tydzień. A on się pyta kiedy była ost. @. Powiedziałam mu też kiedy miałam owulacje A on " pff pff No nie wiem. Coś mi się wierzyć nie chce. To w takim eaziejie ma co nawet sprzętu dzisiaj na panią brudzic bo i tak nic nie będzie widać... '" spojrzałam na niego już rzucając piorunami więc dodał jak ma Pani chęć to zapraszam za tydzień. "A teraz zapraszam na powtórzenie badania bo rośnie Ale słabo. Więc albo rośnie powoli albo nie rośnie wcale. " poszłam na to badanie. Z łaski mi pobrali krew bo było już 5 min po zamknięciu mimo że nikt mnie o tym nie informował... masakra