Skocz do zawartości
Forum

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Rekomendowane odpowiedzi

Paula23 oj to niedobrze, że Cię gin nie monitoruje, bo jest ryzyko torbieli przy tych lekach. Ja jestem 4 cykl na clo. Łączny okres starań to 10 miesięcy. Ja też podziwiam Natus, że dałaś radę tyle czasu. Ja chyba nie dam :/ Na clo można max 6 miesięcy, jak mi się nie uda to daję sobie oddech od wizyt i tego wszystkiego. Ostatnia spóźniona miesiączka dała tyle nadziei ... Ajj

Gość zosieńka33

hej dziewczynki mam pytanko czy test w 30 dniu cyklu może wyjść negatywny? cykle mam 28 dniowe do stosunku doszło w 9 dniu cyklu, od 2 tygodni mam biły śluz i bóle i ciągnięcie w podbrzuszu, od 2 dni bolą mnie piersi, szczególnie przy dotyku i doszło ciągłe odbijanie szczególnie wieczorem, około 3 dni temu brzuch bolał tak jak zaraz przed okresem ale go nie dostałam za to bóle podbrzusza trochę ustały, to może być ciąża?

dziewczyny powiem wam na moim przykladzie.. Ja sie nie staralam.. nie myslalam o tym. dzieci chcielismy miec za pare lat(aha)^^ a tu suprise..:) mimo wszystko sie ciesze chociaz wiadomo sa obawy. wiec dziewczynki naprawde jesli staracie sie jakis czas to przestancie o tym myslec.. zywiol jest potrzebny relaks zero myslenia na temat tego czy to plodne nie plodne itd.. dajmy naturze zrobic swoje.. ale musicie sie odprezyc i zrelaksowac bo jak w glowie bedzie Wam siedzialo tylko jedno to moze byc kiepsko... Zobaczcie na przyklad Natus gdzie nie jedna po 4 latach by sie zalamala ale nie ona i co?:) spotkala ja niespodzianka wtedy kiedy sie tego nie spodziewala:)

http://www.suwaczki.com/tickers/gg64x1hp5lat3ztg.png

http://www.suwaczki.com/tickers/20qo4003mpnoru38.png

Paula23 nie chcę Cię wprowadzać w błąd i robić Ci nadzieję, ale nie nastawiaj się jeszcze tak na 100% że ciąży nie ma. Moja znajoma robiła test 3 dni po spodziewanej miesiączce i wyszła jedna kreska. Tydzień później powtórzyła i już były dwie kreseczki. Każdej z nas w innym tempie rośnie stężenie HCG (stąd też czasami wychodzi jaśniutka ledwie dostrzegalna druga kreseczka, a na dwa dni później jest już wyraźna). Jeżeli chcesz się upewnić to jedyne 100% w tej chwili będzie badanie krwi.

I tutaj też odpowiedź do Zosieńki33 - test z moczu może Ci wyjść negatywny, co nie znaczy że w ciąży nie jesteś.

Rusaleczka wielkie gratulacje, przybywa nam przyszłych mam jak grzybów po deszczu ;)

Mala90 to musi być cudowne uczucie, zobaczyć swoje maluteńkie dzieciątko i jego jeszcze nieśmiałe pikanie serduszka :)

Paula23 nie nastawiaj się, tak jest bezpieczniej, ale...ale jeśli okres nie przyjdzie to powtórz test za kilka dni. Jak okres przyjdzie to kup sobie w aptece tabletki/olej z wiesiołka. Ja wczoraj wyczaiłam to zioło i zaraz poleciałam po to do apteki. To się tyczy każdej z Was, którym nie wychodzi. Wiesiołek powoduje zwiększenie wydzielania śluzu, który jest niezbędny do przeżycia plemników, no i do ich przemieszczania się do komórki jajowej. Ale uwaga, można go brać tylko od początku cyklu, do owulacji, później może wywołać delikatne skurcze macicy, które utrudnią zagnieżdżenie się komórki.
To jest zioło, więc czemu nie spróbować? Tym bardziej, że nie tylko w tej kwestii wpływa dobrze na organizm.

Gratuluję wszystkim mamom :) u minie niedługo minie rok niepowodzeń ale staram się nie załamywać.. ostatnio mam masę rzeczy na głowie więc nie mam czasu na myślenie o bobasie chociaż dzisiaj byłam u gina i jak zobaczył moje pęcherzyki to zalecił przytulanki na najbliższy tydzień :) więc chyba się musimy wziąć do roboty, tym bardziej że coraz bardziej czuje moje jajniki więc cos jest na rzeczy :) może coś z tego będzie a jeśli nie to cóż.. następnym razem :) dobrze że w tym miesiącu mniej pracuję i wreszcie odpocznę :)

Mycha też słyszałam o wiesiołku, poczytajcie jeszcze o siemiu lnianym. Ja piję od miesiąca, czytałam, że ma wpływ na wystąpienie owulacji, regulację hormonów itp. A co nam szkodzi, warto spróbować, na pewno nie zaszkodzi :)
Paula o tak monitoring konieczny przy naszym clo, bo to poważny lek, może zasugeruj swojej gin ... bo fajnie jakbyś wiedziała czy są efekty jego przyjmowania, czy organizm zareagował, czy jest sens jego brać ...

Napisałam piję, bo ja z tego taki kisiel robię ;) ale można go też dodawać do posiłków i uwierzcie dużo innych rzeczy bym się najadła oby tylko przyniosło rezultat ;)
Natus powtórze się ale Twoje wpisy naprawdę zmotywowały mnie do tego, że zaczęłam się ruszać, zwracać uwagę na zdrowe jedzenie itp. O tak wyjazd, kolacyjka, winko :) hmmm pomarzyć można.