Skocz do zawartości
Forum

Dzieci Rocznik 2004

Rekomendowane odpowiedzi

melduję sie
łakocie zostały szybko zjedzone, więc nie chciałam sie popisywać fotką okruszków ;)

kandydatka na nianię przeszła kolejny etapo rekrutacji czyli rozmowę z M, wzrok mojej mamy itp. hehe a do tego dziewczyny jakiegoś szaleju dostały i po raz drugi w życiu zaczęły się na maxa popisywać, więc zobaczyła na co je stać http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/d050.gif

teraz mam okropnego nerwa http://www.cosgan.de/images/midi/traurig/a055.gif i szykuję się do rozmowy ( jak widać ;) )

Dzień Dobry Kochane

to jeszcze tu naskrobie parę słów

Wpadam na chwilkę. Korzystając z obecnosci męża w domu mam zamiar przygotować większość dań z menu, posprzatać i uprasować kolejna hałdę ubrań
O nocce nie piszę bo ostatnio standardowo dzieci spia do 7-8 rano.

Sebastian właśnie wyruszył na zakupy, jak wróci to pójdę ja. Muszę kupić wszystkie mięsa, wędliny i warzywa.

Małgosia

Anulka podajemy łososia z kapary, pesto, suszonymi pomidorami z penne
a jak Wasze menu?/

carpaccio z cięlęciny, szaszłyki z papryką pieczarkami, boczkiem i piersia z kurczaka, pieczone żeberka i skrzydełka, przystawki typu suszone pomidorki nadziewane pastą z fety, pomidorki z mozzarellą, oliwki, deska serów, deska wędlin, śledzie pod pierzynką, sałatka z ogórka, pora, groszku i nie pamiętam czego tam jeszcze, oraz sałatka z tuńczyka, sałatka z pora, ogórka, groszku i jabłuszka, sałatka z pałeczek krabowych według przepisu Moniquette. Oczywiście nie wspomnę o ogóreczkach, pieczarkach, grzybkach marynowanych, bakłażanach grillowanych...Nie wiem czy to wszystko. Generalnie nastawilismy się na to że zrobimy więcej róznorodnych dań a mniejsze porcje.