Skocz do zawartości
Forum

Dzieci Rocznik 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj kochana
dotarłam i ja

dziekuje -Kuba z tych niższych chłopców ( ufam, że zaraz dogoni równieśników) ;)
a poza tym wszystko dobrze
i okazało się, że Kuba musi miec ostatnią juz dawkę szczepinia doustno-domięśniowego ;)
na tężec, błonnice i krztusiec
jeju ale sie zestresowałam- miałam właśnie zapytać jak stoimy ze szczepieniami a tu proszę
z marszu go zaszczepiły- nawet mu się mina nie zmieniła a ja go jak dzidziusia na kolankach trzymałam i przytulałam
i wyszło tak, ze ja bardziej się zestresowałam niż on ;)
ale juz teraz szczepienie będzie mial jak skonczy 14 lat
no chyba, ze na ospe zaszczepimy

Monika szalona Ty to teraz uciekaj szybko spać ;)

fajnie ze Kuba zdrowy, no Natanek ma nastepne szczepienie w 2011 czyli jak bedzie mial 7 lat :)
ale u nas nie sa doustne!!?? tylko domiesniowe wlasnie :) a no i u nas nikt Cie na to z marszu nie zaszczepi, sama musisz przyjsc ze swoja szczepionka :)
a z ciekawosci jakie wymiary Kuby?? wiesz to dla moich prywatnych statystyk porownawczych Polski i Francji bo wychodzi na to ze dziecko chude tam to w sam raz tu :)

jak szczepisz skojarzona ( a ja takimi chłopków szczepiłam) to tez musisz miec swoja albo płacisz
w kazdym razie jak się Kuba urodził to jeszcze nie było głosno o tych skojarzonych i on na błonnice, tęzec itd byl szczepiony zwykła i dzisiaj dostał III dawkę zwykłej - darmowej

jesli chodzi w wzrost- to jest w 10-25 centylu ( czyli wsród tych niskich :Śmiech:) 113 cm
waga 20,5 kg ( 25-50 centyl)