Skocz do zawartości
Forum

Dzieci Rocznik 2004

Rekomendowane odpowiedzi

Małgosia
Anulka
Małgosia
to ja spisuje i ide grac ;)

jak nie będę się odzywać tzn, ze jestem bogata :36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21::36_1_21:

sciskam was babole- totalnie zapomniałam o naszym wątku, ale będę zaglądać ;)
to były moje numery babo :sofunny:

ta ;) teraz Twoje
od 23.08 lezały luzem :36_1_21::36_1_21:

dobra, musze pakować walizkę do auta i czekac na M bo on oczywiście daleko w tyle wrrr
zapisałam i zagrałam, ale moje...poproś Monie to ci wywróży nowe, może te akurat zadziałają

Moja Natalka :)Kiedy poszła do przedszkola przez poł roku była w domu wojna zanoszona rano prosto w papciach,odrywana z wrzaskiem.Trwalo to pol roku,kiedy wieczorem powiedzialam do męża jutro ją wypisujemy-na drugi dzien nie to same dziecko,poszla sama do sali.Od tamtego czasu nie może doczekac poniedzialkow,ma przyjaciolke którą jak mówi nawet kocha.Bardzo sie ciesze a było naprawde bardzo żle:):):)Zaczęla więce mowic,no i nie nudzi sie w domku:):taniec1:

:love together:

bubel - witaj
to są właśnie uroki przedszkola ;)

a u nas niebawem problem bo co dalej??
zerówka u nas jest daleko, dzieci dowożone będą autokarem
a pierwsza klasa jest pod nosem, ta sama szkoła co Kuba chodzi, już się martwię :36_19_1:
Tadzik chętnie chodzi do przedszkola, Panie zawsze go chwala, że grzeczny, ze ładnie odpowiada na pytania , bede dzisiaj rozmawiala z jego Panią aby go obserwowała i dała znać co ona myśli czy się nadaje do I czy nie :glass:

a gdzie moj post??????
zostawilam pieknego posta powitalnego zaraz jak sie bubbel pojawila i nic!!!!!! zerazlo!!!

faktycznie, malgosia masz zagwozdke z tym przedszkolem, u nas na szczescie 3-6 przedszkole a potem juz CP czyli pierwsza klasa... moje dziecko teoretycznie do przodu bo umie pisac juz drukowanymi, sa slowka ze sam przychodzi z napisanym jakims imieniem slowem itp, sam zaczal dodawanie, troche na sile go zwalniamy z tym tempem bo jak tak dalej pojdzie to sie bedzie nudzil. problem u nas w tym ze w kwestii programu jest moze do przodu ale nie jest psychicznie, tzn jest niesmialy rano czasem marudzi bo nienawidzi szkoly itp, choc 5min pozniej juz jest ok...

Małgosiu mam te same rozterki...Choć wszyscy wokoło powtarzają, że dziecko jeszcze się zdąży nachodzić do szkoły i żeby lepiej go przygotować na ten szkolny huk zerówką. Pierwsza klasa to nie dość, że nowy budynek, nowe otoczenie to jeszcze nowe zajęcia i lekcje...nie wiem czy to nie za dużo jak na małego człowieka. Zapytałam naszą ekspert od leworęczności o temat zerówka czy 1 klasa. Zobaczymy co napisze.

u nas problem tkwi w tym, że zerówki nie ma w przedszkolu. Dzieci jeżdzą do innej szkoły gdzie jest klasa 0.
W naszej szkole jest specjalnie utworzona klasa I z dziecmi 6 letnimi, póki co rodzice są zachwyceni, zobaczymy jak będzie dalej.
I tak dzieci teraz realizują ten sam program w I klasie co z 0.
Póki co nasza przedszkolanka twierdzi, że Tadzik jako jeden z niewielu nadaje się do szkoły, ale rozterki mam.
Naszym zdaniem (póki co) zerówka to zmarnowany rok w edukacji dziecka, bo to samo będą robić w I klasie:36_19_1:
ciekawa jestem odp ekspert

Małgosia
u nas problem tkwi w tym, że zerówki nie ma w przedszkolu. Dzieci jeżdzą do innej szkoły gdzie jest klasa 0.
W naszej szkole jest specjalnie utworzona klasa I z dziecmi 6 letnimi, póki co rodzice są zachwyceni, zobaczymy jak będzie dalej.
I tak dzieci teraz realizują ten sam program w I klasie co z 0.
Póki co nasza przedszkolanka twierdzi, że Tadzik jako jeden z niewielu nadaje się do szkoły, ale rozterki mam.
Naszym zdaniem (póki co) zerówka to zmarnowany rok w edukacji dziecka, bo to samo będą robić w I klasie:36_19_1:
ciekawa jestem odp ekspert

a w ogóle jest w jakiekimkolwiek przedszkolu zerówka???? Obawiam się że w związku z reformą przeniesli je do szkół - no chyba że się mylę - u nas też nie ma

teraz nie wiem, rok temu były przedszkola gdzie były zerówki.
U nas od samego początku zerówka była w szkole i Kuba się do niej załapał i został w tej samej szkole gdzie chodził do zerówki.
Od zeszłego roku zerówki przeniesione są do szkoły w Wesołej a I klasa w Starej Miłosnej.
2 zmiany szkoły to chyba dużo jak na 6 latka:36_19_1::36_19_1::36_19_1::36_19_1: ale do marca kiedy trzeba będzie się zdecydować oszaleje.
Póki co zbieram opinie gdzie mogę :36_19_3:

Małgosia
teraz nie wiem, rok temu były przedszkola gdzie były zerówki.
U nas od samego początku zerówka była w szkole i Kuba się do niej załapał i został w tej samej szkole gdzie chodził do zerówki.
Od zeszłego roku zerówki przeniesione są do szkoły w Wesołej a I klasa w Starej Miłosnej.
2 zmiany szkoły to chyba dużo jak na 6 latka:36_19_1::36_19_1::36_19_1::36_19_1: ale do marca kiedy trzeba będzie się zdecydować oszaleje.
Póki co zbieram opinie gdzie mogę :36_19_3:
u mnie podwójnsy stres, Miki -szkoła, Maja - przedszkole :lup::lup::lup:

malgos, witaj

u nas wlasnie p przeprowadce do nowego pokoju bo stary zostal przejety przez Noasia
wybral sobie tapete taka ze jakby mial 12lat, no ale coz...
poza tym do przodu z wzystkim, w miesiac nauczyl sie czytac, oczyiscie daleko mu do perfekcji ale czyta o mu w reke wpadnie...

generalnieok, nadal tempo zolwie jesli chodzi o ubieranie , troche lepiej z jedzeniem...

zycie pedzi, strach myslec, za rok idzie do francuskiej pierwszej klay.... a mldszy do pierwszej grupy przedszkolakow, juz sie boje, ze rok szkolny bedzie pelen stresu!!!!

monikouette
tak tak, chlopcy maja nadal oddzielne pokoje tyle ze obaj sa na pietrze a my zostalismy na parterze...
jeszcze nie ma u nich tez bratniej zazylosci i wspolnego jezyka ale mam nadzieje ze niedlugo bedzie tego wiecej.....

czy ja kiedys będę mogła powiedzieć o zażyłości między Mikim i Mają?
Przestaję w to wierzyć...
Maja w ogień by poszła za Mikim. Płacze gdy ja mu każe za karę iść do pokoju lub łazienki i tam przemyśleć pewne kwestie. Płacze za nim gdy on płacze kiedy go cos boli albo po prostu wpada w histerię...a Miki? jakby mógł to by ją cały czas bił...koszmar normalnie
mam wrażenie że to wina jego kolegów. Ostatnio byłam na placu zabaw graniczącym z przedszkolnym Mikusia. Woła mnie Miki i jego kolega Kamil. Mówi do mnie ten Kamile. Prosze Pani a dziewczyny to trzeba bić, bo głupie są. (Myślę sobie oho jakbym Mikiego słyszała). Więc pytam dlaczego tak mówi. Przecież dziewczynki to boli. Pytam go czy chciałby żeby ktoś go cały czas bił? Przyznał mi rację, że to nie ładnie i że popełniał błąd mysląc w ten sposób. Ale czy na długo? Jest ich tam pięciu i mam wrażenie że trzymaja sztamę. A Miki jest słaby psychicznie i szybko ulega kolegom i pewnie stąd te jego teorie na życie...Szkoda że Majcia na tym cierpi...

o kurcze, ale mi Was zal, Anulka, to na pewno ciezkie... u nas tylko troche nisnasek miedzy bracmi a juz mi z tym zle, nie wyobrazam sobie co przechodzisz.... ale wiesz, moze jak Maja bedzi troszke ieksza primo bedzie si bardiec bronic, secundo moze do tgeo czasu to i MIki sie uspokoi troche. moze to nie bezie zazylosc, moze ona przyjdzie pozniej, ae jakas koabitacja....

Anulka dla pocieszenia powiem Ci, że Kuba ma już 8 lat i wciąż mówi, ze dziewczyny są głupie
i niestety ostatnio popchnął 6 latkę w obronie Bartka, tak, że tamta wyła ( córka znajomych) jakby ją ze skóry obdzierał.
Ile było gadania :36_19_1: oczywiście naszego do niego.
On myślał, że robi dobrze broniąc Bartka
Pewne rzeczy dla nas oczywiste są dla nich za trudne ;) ja np jako dziecko pamiętam,że miałam tak genialne rozwiązania, a starsi mnie nie słuchali :36_1_21::36_1_21:

Moniq jak ja marzę o tym, aby napisać, że ja mam pokój z M na dole a chłopcy na górze.....
zmieniałaś coś w tych pokojach ostatnio???bo pamiętam zdjęcia jakieś, ale to sprzed 1,5 roku ;)