Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

Myszko po pierwsze śpi ze mną z mojego lenistwa, bo nie chciało mi się wstawać do łóżeczka (spał w nim tydzień). Jak tylko zacznie kwękać, budzę się i przystawiam do piersi i mam po kłopocie. Dzięki temu Misiek nie rozbudza się (bo gdy spał w łóżeczku, zanim Go usłyszałam to wył już na całego) i przesypia mi całą noc. Po drugie, nie boję się bo śpi obok na swoim "posłaniu" tak więc pewna forma odosobnienia została zachowana. Dopiero od ok. 5 śpi mi przy piersi.

Pietruszka też wykąpana, pożarł i kima, ale nie łudzę się, pewnie tradycyjnie po 22 obudzi się na jedzenie...

A w ogóle to o 19 księdza nadal nie było to wzięłam się za kąpanie Maluszka i oczywiście co? Dzwonek do drzwi, hej kolęda, kolęda ;) Ale ksiądz znajomy, bardzo miły, podszedł życiowo do tematu ;)

Monia Warszawska a widzisz u mnie nędza, ani okresu, ani krwawień... :duren::duren::duren: Sama nie wiem, karmię piersią, choć tak raz, dwa razy dziennie Piotruś butlę dostaje, bo z tym pokarmem jest raz lepiej, raz gorzej, więc w sumie coś by tam mogło na dole się ruszyć ;)

Marysiu fajnie, ze impra ok :)

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

MYSZKA_MIKI
Wiecie dziewczyny , powiem wam szczerze ze mi juz powolutku zaczyna brakowac takiego czasu spedzanego tylko we dwoje,my zawsze lubilismy sie poprzytulac pogadac sobie od serca a teraz na wszystko brakuje czasu , a nasz jedyny temat to Nikolka.

Myszka to zostawcie Nikolkę u babci i wyskoczcie na troszkę... My tak ostatnio zrobiliśmy, było bardzo miluśko :) Co prawda zaraz "rzuciłam" się na moje dziecko stęskniona hihi :)

Pozdrawiam

Izabelin
Myszko po pierwsze śpi ze mną z mojego lenistwa, bo nie chciało mi się wstawać do łóżeczka (spał w nim tydzień). Jak tylko zacznie kwękać, budzę się i przystawiam do piersi i mam po kłopocie. Dzięki temu Misiek nie rozbudza się (bo gdy spał w łóżeczku, zanim Go usłyszałam to wył już na całego) i przesypia mi całą noc. Po drugie, nie boję się bo śpi obok na swoim "posłaniu" tak więc pewna forma odosobnienia została zachowana. Dopiero od ok. 5 śpi mi przy piersi.

To ma Mikołajek full service całą dobę u Ciebie Izunia :)

A Piotruś to już wcale się w nocy (Boziu, żebym nie zapeszyła), i to już od niecałych 2 miesięcy, nie budzi na wyżerkę... Fakt, je późno, bo 22-23, ale zazwyczaj starcza Mu to do rana, czyli tak do 7-8... Z tym, ze często na noc dostaje butlę + cyca, albo samego cyca jak po całym dniu coś jeszcze tam jest ;)

Pozdrawiam

radość serca
MYSZKA_MIKI
Wiecie dziewczyny , powiem wam szczerze ze mi juz powolutku zaczyna brakowac takiego czasu spedzanego tylko we dwoje,my zawsze lubilismy sie poprzytulac pogadac sobie od serca a teraz na wszystko brakuje czasu , a nasz jedyny temat to Nikolka.

Myszka to zostawcie Nikolkę u babci i wyskoczcie na troszkę... My tak ostatnio zrobiliśmy, było bardzo miluśko :) Co prawda zaraz "rzuciłam" się na moje dziecko stęskniona hihi :)

Popieram, tym bardziej że Nikolka butelkowa jest. U Nas jest problem, bo karmię piersią.

Asiu ja mam taka kwestie ze studiuje zaocznie teraz co prawda mialam miesiac przerwy , ale tak to jezdze do bydgoszczy 2 razy w miesiacu na 2 dni i zostawiam ja u mamy. Z tego powodu mam ogromniaste wyrzuty sumienia , i tak mi sie wydaje ze skoro zostawiam ja jak jade do szkoly to kazda pozostala minutke musze byc przy niej , moze zle mysle, ale trudno mi to przelamac

radość serca
Izabelin

To ma Mikołajek full service całą dobę u Ciebie Izunia :)

A Piotruś to już wcale się w nocy (Boziu, żebym nie zapeszyła), i to już od niecałych 2 miesięcy, nie budzi na wyżerkę... Fakt, je późno, bo 22-23, ale zazwyczaj starcza Mu to do rana, czyli tak do 7-8... Z tym, ze często na noc dostaje butlę + cyca, albo samego cyca jak po całym dniu coś jeszcze tam jest ;)

A jak :Oczko:

A co do przespania całej nocki, to zazdroszczę. Młody cyca po kąpieli czyli tak między 19 - 20, później koło 23, potem 2 - 3 w nocy i koło 5 - 6 już jest non stop przy piersi (czasami sam odpadnie ale przy przebudzeniu przysysa się na nowo). Na szczęście po cyca w nocy 10 minut, tak więc idzie się wyspać.

marik
u nas to roznie z tym spaniem...a co do dokarmiania jak ja bym malemu jeszcze butle dala to ja nie wiem ile on by teraz wazyl :duren:

Maryś jak jechaliśmy z małżonem w czwartek do Krakowa to kupiłam (tzn małż zakupił) Bebilon HA i moja mam jak skończyło się moje mleko dała mu butlę, smakowało Mu okrutnie. Też mam taki sam dylemat jak Ty. Nie wiem może na noc będę mu dawała butlę, ale z drugiej strony boję się, że mi przez noc piersi eksplodują.

Izabelin
marik
u nas to roznie z tym spaniem...a co do dokarmiania jak ja bym malemu jeszcze butle dala to ja nie wiem ile on by teraz wazyl :duren:

Maryś jak jechaliśmy z małżonem w czwartek do Krakowa to kupiłam Bebilon HA i moja mam jak skończyło się moje mleko dała mu butlę, smakowało Mu okrutnie. Też mam taki sam dylemat jak Ty. Nie wiem może na noc będę mu dawała butlę, ale z drugiej strony boję się, że mi przez noc piersi eksplodują.

A ja mam najwięcej pokarmu rano, bo jak w nocy nie je Piotruś to akurat ładnie się nagromadzi, u mnie nie sprawdza się metoda, że im więcej karmisz tym więcej mleka w piersiach, po prostu czasem potrzebuję kilku godzin...

Jest z Pietruszką o tyle fajnie, że On wcale sie nie przyzwyczaja do butli, je chętnie z cyca, choć rozumiem Twoje obiekcje Izunia...

Pozdrawiam

Izunia i Marysia ile ja bym dała na non stop skamieniałe cyce... jak mam taki nawał, a miewam ;) to aż się mordka mi cieszy, choć cycki bolą... Jak muszę dawać Mu butlę to też happy nie jestem, ale wolę by dziecko było najedzone, a z pustego czasem "i Salomon nie naleje"... A Wy cycajcie ile wlezie, na zdrowie dla Mikusia i Nikodemka :)

Pozdrawiam