Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

My byliśmy w kościółku, Piotruś cały czas spokojny i zainteresowany wszystkim dookoła, oczywiście (chyba za księdzem) kazanie na chwilę załączył :Oczko:
Potem poszliśmy na kolację do moich dziadków, przed 20 byłam w domku... Piotruś zjadł i śpi, ja zaraz też idę lulu, zmęczona jestem, dobrze że jutro niedziela :) Chce wyskoczyć do Smyka po jakąś fajna kurteczkę dla Juniorka na wiosnę...

Luby wreszcie umówić się ws. samochodu, w poniedziałek jedzie z naszym kolegą oglądać, mam nadzieję, ze szybko uda się wybrać coś fajnego, i że zakup będzie udany i trafiony... Ciągnie się ten temat za długo już...

Sporo postów, trochę stronki zajęłam, wybaczcie!

Boszz, jaki beznadziejny film leci na TVN :Szok::Szok::Szok:

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

nicola23
Z Nurofenem w syropie nasza pediatra kazała uważać, jest bardzo skuteczne, ale powiedziała, że widywała nieciekawe krwawienia z przewodu pokarmowego po Nurofenie (szczególnie trzeba uważać żeby nie podawać na pusty żołądek) i mnie tym skutecznie odstraszyła

no to nieżle Madziu mnie wystraszyłaś, ja właśnie kupiłam w ubiegłym tygodniu nurofen w syropku dla Nikolki i wczoraj jej podałam bo u nas tez akcja ząbki w toku, teraz to już zgłupiałam

Witam

Nie pożegnałam się wczoraj z Wami, za co przepraszam :Nieśmiały: po kąpieli Małego położyłam się razem z Nim. Po godzince wstałam i poszłam się wykapać, po jakiś 10 minutach mojej przyjemności w wannie Mikołaj obudził się z takim krzykiem, że nawet małż nie zdołał Go uspokoić. Wyskoczyłam z wanny jak z procki, Mały popłakał jeszcze i uspokoił się przy cycu. Nie wiem czy to to spowodowało taką reakcję Mikołajka, ale wczoraj u sąsiadów był imieninowy grill (na Jerzego) i tak darli ryje, że nawet ja miałam problem ze snem (w swojej zołzowatości miałam nawet zadzwonić na policję :Wściekły:). Później wybudził się mi o 24, pogruchał troszkę ale nie znajdując słuchacza w mojej osobie zrezygnował i usnął :Uśmiech:

MYSZKA_MIKI
nicola23
Z Nurofenem w syropie nasza pediatra kazała uważać, jest bardzo skuteczne, ale powiedziała, że widywała nieciekawe krwawienia z przewodu pokarmowego po Nurofenie (szczególnie trzeba uważać żeby nie podawać na pusty żołądek) i mnie tym skutecznie odstraszyła

no to nieżle Madziu mnie wystraszyłaś, ja właśnie kupiłam w ubiegłym tygodniu nurofen w syropku dla Nikolki i wczoraj jej podałam bo u nas tez akcja ząbki w toku, teraz to już zgłupiałam

Ja na wszelkie bóle i gorączki używam Paracetamolu w czopkach. Czopki to najbezpieczniejszy sposób podawania leku u tak małych dzieci. Szkoda w tak młodym wieku drażnić błonę śluzową żołądka (oczywiście są pewne leki które można podać tylko w sposób doustny i tutaj już nie ma zmiłuj).

Pogoda sliczna aż się ryjek człowiekowi smieje sam .

DZIEŃ DOBRY MAMUŚKI !!!

U nas cały dzień odbywa się bieg im. Osińskiego, przez caly dzien biegaja dzieci z poszczególnych roczników. A o 15 jest bieg główny , dorośli bioegną 13 km, przyjeżdżają zawodnicy z całego świata, nawe z Kenii. Potem wieczorem są koncerty , w tym roku Szymon Wydra i Leszcze. Zobaczymy na ile Nikolek pozwoli nam skorzystać.

MYSZKA_MIKI
ja niedawno wróciłam z kina i z piwka, było super pogadałysmy sobie od serca, zwierzyłam sie koleżance z problemów małżenskich , dość mądrze mi poradziła, bardzo miły wieczór spędziłam , po powrocie zastałam córke wykąpaną i ululaną , mąż też już śpi, więc jeszcze chwilka dla mnie

DOBREJ NOCY MAMULKI

Madziu nie ma to jak babskie ploty i spotkanko, co nie? Fajnie, ze miło spędziłaś czas :) a film fajny? Też myślałam, by wybrać się na "Nie kłam kochanie", ale czasu mało...

Pozdrawiam

Stronka za zdrówko, bo ono jest najważniejsze!!!

MYSZKA_MIKI
nicola23

W apteczce Juniorka też mam Nurofen w syropie, nie stosowaliśmy jeszcze i teraz to już sama nie wiem, czy zastosujemy... Przychylam się do zdania Izy o czopkach...

Pozdrawiam

Izabelin
Witam

Nie pożegnałam się wczoraj z Wami, za co przepraszam :Nieśmiały: po kąpieli Małego położyłam się razem z Nim. Po godzince wstałam i poszłam się wykapać, po jakiś 10 minutach mojej przyjemności w wannie Mikołaj obudził się z takim krzykiem, że nawet małż nie zdołał Go uspokoić. Wyskoczyłam z wanny jak z procki, Mały popłakał jeszcze i uspokoił się przy cycu. Nie wiem czy to to spowodowało taką reakcję Mikołajka, ale wczoraj u sąsiadów był imieninowy grill (na Jerzego) i tak darli ryje, że nawet ja miałam problem ze snem (w swojej zołzowatości miałam nawet zadzwonić na policję :Wściekły:). Później wybudził się mi o 24, pogruchał troszkę ale nie znajdując słuchacza w mojej osobie zrezygnował i usnął :Uśmiech:

Co za durne ciołki ci Wasi sąsiedzi :duren::duren::duren:
Wczoraj jak Piotruś zasypiał jakaś durnota wywalała śmieci do zsypu, normalnie same butelki chyba, myślałam, że szału dostanę. Na szczęście ładnie zasnął i Go hałasy nie obudziły...
Ja (również w swojej zołzowatości) wyszłam na klatkę opieprzyć tego kogoś, mówię, by "może trochę ciszej w tym zsypie proszę", a tam jakaś paniusia do mnie, że "śmieci wyrzuca" pełen luz... Kurde, swoją drogą z tego co wiem to szkła, butelek, itp. do zsypów się nie wywala... Normalnie wyobraźni zero...

Pozdrawiam

Izulka miłego spaceru i pysznego obiadku :)

Madziu bawcie się dobrze na koncercie :)

U nas zmiana planów, kurteczkę kupimy w tygodniu, a dziś pójdziemy na długi spacerek, we Trójeczkę (co rzadko nam sie zdarza, bo w tygodniu nie ma szans, byśmy poszli w komplecie), mamy niedaleko siebie piękny, duży park, także też wśród zieleni :)
Obiadek (kurczaczek) mam już podszykowany, także niedziela na luzaka :)

Wam również życzę rodzinnej i sympatycznej niedzieli :)

Pozdrawiam

witam Kobietki :)

Izunia no niezle mialas atrakcje u sasiada :Szok:

Asia ludzie naprawde nie maja wyobrazni :duren:
maile superowe dzieki :)

Myszka fajnie ze spedzilas mily wieczor :)

u nas tez dzisiaj piekna pogoda :) zaraz dzieciaki z malzem wyeksportuje na podworko :D
u nas dzisiaj chyba grill bo wczoraj malzon sobie znajomych naspraszal .....nie jestem szczegolnie tym zachwycona bo na jutro tez zaprosil kolejnych znajomych na grilla ...kurna czasami sie czuje jak bar szybkiej obslugi :duren::duren: to nie to ze nie lubie gosci i takich imprezek ale moj malz czasem mam wrazenie nei ma wogole wyobrazni ...owszem miesami zajmuje sie on ale cala reszte musze zrobic ja ,po imprezie wszystko pomyc i posprzatac tez ja musze :( od kiedy jestem na wychowawczym jednak jest mniej kasy a moj malz jak juz robi imprezke to szeroko idzie i to mnie wku..... nakupi mies kielbas full wszystkiego do tego wiadomo ja robie rozne salatki ,jeszcze soki napoje piwska i sie okazuje ze calkiem spora kasa idzie na taka imprezke :duren:

sorry ze Wam sie tu wyzalam :(

http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/8IdO.jpghttp://lbym.lilypie.com/8IdOp1.pnghttp://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/dFPJ.jpghttp://lb4m.lilypie.com/dFPJp1.png

radość serca
MYSZKA_MIKI
ja niedawno wróciłam z kina i z piwka, było super pogadałysmy sobie od serca, zwierzyłam sie koleżance z problemów małżenskich , dość mądrze mi poradziła, bardzo miły wieczór spędziłam , po powrocie zastałam córke wykąpaną i ululaną , mąż też już śpi, więc jeszcze chwilka dla mnie

DOBREJ NOCY MAMULKI

Madziu nie ma to jak babskie ploty i spotkanko, co nie? Fajnie, ze miło spędziłaś czas :) a film fajny? Też myślałam, by wybrać się na "Nie kłam kochanie", ale czasu mało...

Asiu powiem szczerze ,że wg mnie film godny polecenia, typowa komedia romantyczna ale ciekawa fabuła i przede wszystkim humor przedni, kino szalało ze śmiechu

marik
witam Kobietki :)

Izunia no niezle mialas atrakcje u sasiada :Szok:

Asia ludzie naprawde nie maja wyobrazni :duren:
maile superowe dzieki :)

Myszka fajnie ze spedzilas mily wieczor :)

u nas tez dzisiaj piekna pogoda :) zaraz dzieciaki z malzem wyeksportuje na podworko :D
u nas dzisiaj chyba grill bo wczoraj malzon sobie znajomych naspraszal .....nie jestem szczegolnie tym zachwycona bo na jutro tez zaprosil kolejnych znajomych na grilla ...kurna czasami sie czuje jak bar szybkiej obslugi :duren::duren: to nie to ze nie lubie gosci i takich imprezek ale moj malz czasem mam wrazenie nei ma wogole wyobrazni ...owszem miesami zajmuje sie on ale cala reszte musze zrobic ja ,po imprezie wszystko pomyc i posprzatac tez ja musze :( od kiedy jestem na wychowawczym jednak jest mniej kasy a moj malz jak juz robi imprezke to szeroko idzie i to mnie wku..... nakupi mies kielbas full wszystkiego do tego wiadomo ja robie rozne salatki ,jeszcze soki napoje piwska i sie okazuje ze calkiem spora kasa idzie na taka imprezke :duren:

sorry ze Wam sie tu wyzalam :(

Marys wiesz co może spróbuj wprowadzić nowy zwyczaj chociaz ciężko będzie jeśli znajomi sami niezbyt domyślni, bo wiesz co jak u nas jest taka imprezka na dworzu to nikt nie przychodzi z gołymi rękami, każdy przyniesie troche piwa i babki tez się postaraja albo o jakąś sałatkę , albo trochę mięska i wtedy jest fajnie przyjemnie, a nie ciągnie aż tak po kieszeni

Marysiu ale ty przeciez w zadnym wypadku nie wyszłaś na żadną sknere i moim zdaniem doskonale okreslilaś o co chodzi, wiadomo ze imprezka od czasu do czasu jest ok ale każda z nas doskonale wie ile kosztuje przyjmowanie gości i jesli zdarza sie to bardzo czesto to napradwe moze byc duzym obciązeniem dla domowego budzetu ,

ja ostatnio na parapetówkę dla 16 osób wydałam prawie 500 zł, to jest tyle ile spokojnie wystarczy dla nikoli na miesiąc na pieluchy zupki soczki deserki kosmetyki i nawet drobny ciuszek, więc wydatek w porównaniu z innymi całkiem spory