Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

Asiu, jakos to karmienie butelka wychodzi...Phillipek oglada sie za cycem, ale tez juz rozpoznaje butelke z mleczkiem, wiec chyba sie przyzwyczail.

Monia W., zrob sobie badanie krwi, zwlaszcza na hormon tarczycy...po ciazy lubia sie te hormony rozregulowywac i wtedy czlowiek jest bez przerwy zmeczony spiacy, a nawet bardziej nerwowy. Oczywiscie przy dwojce dzieci i tak inaczej funkcjonujemy, ale nie zaszkodzi jak to sprawdzisz:Oczko:

Aniu, Majeczka jest bardzo dzielna i ma ladna wage!

Nie kupilam herbatki i nie kupie...Viki wychowala sie na sokach rozcieczanych woda, wiec i z Phillipkiem tak zrobie. Moja kolezanka przesadzila z ta herbatka i jej synek ma chore zabki i tu pytanie do Moni Sweet - co powiesz na temat tej herbaty? Psuje ona zeby czy nie?

Pozdrawiam

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2/st/20040706/n/Nasza+Victoria+Maria+/dt/-6/k/bb49/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2/st/20070923/n/Nasz+Phillip+Leon/dt/-7/k/5903/age.png

MYSZKA_MIKI
Nikola pije herbatki hippa malinowa z dziką różą i jabłkowa z meilsą, soczków też jej nie rozcieńczam , zaczne dbac o jej ząbki jak się pojawią,ale słodkich napojów nie będzie dostawała tylko w nocy

Bakterie, które wywołują próchnicę znajdują się w jamie ustnej dziecka jeszcze przed pojawieniem się pierwszych mleczaków, dlatego o jej higienę musisz dbać od pierwszych chwil życia. Na samym początku wystarczy przecieranie maluszkowi dziąseł kawałkiem gazika zamoczonego w przegotowanej wodzie. Gdy maluszek podrośnie przyjdzie czas na pierwszą szczoteczkę do zębów.

witam ...ja juz po pracy :Śmiech:3 ostatnich pacjentow to dzieci a 2 z tego to krzykacze na maksa
dziewczyny ....terroryzujecie dzieciaki szczoteczkami do zebow ...zeby pozniej dentysci nie wychodzili na sadystow...bo taka opinie rzucil dzis jeden rodzic :/

Anulka
MYSZKA_MIKI
Nikola pije herbatki hippa malinowa z dziką różą i jabłkowa z meilsą, soczków też jej nie rozcieńczam , zaczne dbac o jej ząbki jak się pojawią,ale słodkich napojów nie będzie dostawała tylko w nocy

Bakterie, które wywołują próchnicę znajdują się w jamie ustnej dziecka jeszcze przed pojawieniem się pierwszych mleczaków, dlatego o jej higienę musisz dbać od pierwszych chwil życia. Na samym początku wystarczy przecieranie maluszkowi dziąseł kawałkiem gazika zamoczonego w przegotowanej wodzie. Gdy maluszek podrośnie przyjdzie czas na pierwszą szczoteczkę do zębów.

to nie jest tak Aniu...kiedys mowiono,ze tak sie powinno robic ale tym samaym zabiera sie dziecku jego wlasna flore bakteryjna...a ona musi zasiedlac buzie...zdania sa podzielone ale od tego co napisalas juz sie odchodzi, gorsze jest oblizywanie smoczka przez mame niz to co zasiedla bezzebna buzke dzieciaczka:Śmiech:

najwazniejsze Kasiu to nie dawac dziecku sokow i slodkich nektarow na noc do picia i to przez smoczek, jak juz ma zabki...najlepiej podawac przegotowana wode, a tak w dzien jak najbardziej....

Sweethope
witam ...ja juz po pracy :Śmiech:3 ostatnich pacjentow to dzieci a 2 z tego to krzykacze na maksa
dziewczyny ....terroryzujecie dzieciaki szczoteczkami do zebow ...zeby pozniej dentysci nie wychodzili na sadystow...bo taka opinie rzucil dzis jeden rodzic :/

Anulka
MYSZKA_MIKI

to nie jest tak Aniu...kiedys mowiono,ze tak sie powinno robic ale tym samaym zabiera sie dziecku jego wlasna flore bakteryjna...a ona musi zasiedlac buzie...zdania sa podzielone ale od tego co napisalas juz sie odchodzi, gorsze jest oblizywanie smoczka przez mame niz to co zasiedla bezzebna buzke dzieciaczka:Śmiech:

najwazniejsze Kasiu to nie dawac dziecku sokow i slodkich nektarow na noc do picia i to przez smoczek, jak juz ma zabki...najlepiej podawac przegotowana wode, a tak w dzien jak najbardziej....

Czyli z czystym sumieniem moge podac tamta herbatke? Tylko ja mam tez obawe, ze jak Phillipek sie do niej przyzwyczai, to nie bedzie chcial nic innego pic:Smutny: Vikusie przyzwyczailam do wody przez coraz bardziej rozcieczone soczki i z synkiem tez mam taki plan.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2/st/20040706/n/Nasza+Victoria+Maria+/dt/-6/k/bb49/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2/st/20070923/n/Nasz+Phillip+Leon/dt/-7/k/5903/age.png

Anulka
to jest opinia Pani stomatolog, to nie sa moje słowa...i ja tak robiłam Mikołajkowi...wodą i gazikiem nie zmyję flory bakteryjnej...a prawda jest taka, że co lekarz to inna opinia...

dokladnie a medycyna co roku zmienia sie i to bardzo wiec wystarczyly te 2 lata Aniu zeby zdania byly podzielone:) a co do wody tarcia gazikiem to ja mam inne zdanie , bo przetrzec musisz tak czy siak
lece na kolacje:Śmiech:

Anulka
Sweethope

lece na kolacje:Śmiech:

smacznego Monia

a prawda jest taka, że każda matka wie co jest najlepsze dla jej dziecka :Śmiech:

a dziekuje.... ja nie neguje twojego zdania Aniu...nigdy tego nie robilam ,wyrazam tylko swoje zdanie skoro mnie zapytano:Oczko:...i dokladnie kazda mama wie najlepiej co robic:Śmiech:...choc tobie jest troszke latwiej bo to twoje 2 dzieciatko...przy 2 dziecku pewnie nam pierwszorazowym mamom bedzie juz duzo latwiej:Śmiech::Śmiech::Śmiech: