Skocz do zawartości
Forum

Noworodkowe Mamulki Październik 2007

Anulka

Rekomendowane odpowiedzi

Anulka
Dzień Dobry Kochane

Wpadam na chwilkę. Korzystając z obecnosci męża w domu mam zamiar przygotować większość dań z menu, posprzatać i uprasować kolejna hałdę ubrań :duren::duren::duren:
O nocce nie piszę bo ostatnio standardowo dzieci spia do 7-8 rano.

Sebastian właśnie wyruszył na zakupy, jak wróci to pójdę ja. Muszę kupić wszystkie mięsa, wędliny i warzywa.

Z menu (mąż zabrał kartkę z menu na zakupy) pamiętam:

carpaccio z cięlęciny, szaszłyki z papryką pieczarkami, boczkiem i piersia z kurczaka, pieczone żeberka i skrzydełka, przystawki typu suszone pomidorki nadziewane pastą z fety, pomidorki z mozzarellą, oliwki, deska serów, deska wędlin, śledzie (wg przepisu Izulki), sałatka z ogórka, pora, groszku i nie pamiętam czego tam jeszcze, oraz sałatka z tuńczyka według przepisu Marysi, sałatka z pałeczek krabowych według przepisu Moniquette. Oczywiście nie wspomnę o ogóreczkach, pieczarkach, grzybkach marynowanych, bakłażanach grillowanych...Nie wiem czy to wszystko. Generalnie nastawilismy się na to że zrobimy więcej róznorodnych dań a mniejsze porcje.

Anulka
ale masz pracowity dzionek :) A tak przy okazji to czy można się wprosić? Nie będę przeszkadzam, usiądę w kąciku i będę jeść, jeść, jeść... :Oczko:

Pozdrawiam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-27827.png

Gość Izabelin

Żanciu co za pech z tymi konsultacjami. Ja to już wściekła jestem, czemu np. USG nie robią w gabinecie na miejscu tylko trzeba się na termin umawiać :Rozgniewany: Jak pójdziesz prywatnie do tego samego doktorka do Ci zrobi badanie od ręki, tylko psiakrew za państwowe pieniądze nigdy nic się nie da zrobić.
Chociaż wczoraj zobaczyłam światełko w tunelu :Uśmiech: pani która została Nam polecona do badania USG jest w szpitalu (no tak lekarze też chorują :Smutny:), i nie ma jej do marca. Mąż obdzwonił wczoraj gabinety USG w Krakowie w poszukiwaniu ultrasonografisty dziecięcego i ogólnie był z tym problem. Na końcu zadzwonił do znajomego, który ma gabinety w Krakowie z RTG, TK i RM i co się okazało, także z USG :Śmiech: a najlepsze jest to, że jego mama jest kierownikiem radiologii w Prokocimiu i jesteśmy umówieni za dwa tygodnie na badanie, jak pani docent wróci z urlopu :Śmiech:

Izunia to nocka faktycznie ciężka :( Może jednak uda Ci się przysnął troszkę w ciągu dnia...

Marysiu super, że babska imprezka się udała i się dobrze bawiłaś :)

Żancia oj biedny nasz kochany Krzyś, ciągle coś nowego :( Obyście jak najszybciej zrobili to usg i by wszystko się wyjaśniło, buziaki dla Krzysiulka :Całus:

Anulka jak znajdziesz chwilkę to poproszę Cię o przepisy na carpaccio z cielęciny i te szaszłyczki mniam :) Ale to na spokojnie, bo dziś i tak masz mnóstwo pracy...

I przekaż Sebastianowi ode mnie i Lubego http://img17.glitterfy.com/32/glitterfy033314T800D31.gif

Pozdrawiam

Izabelin
Żanciu co za pech z tymi konsultacjami. Ja to już wściekła jestem, czemu np. USG nie robią w gabinecie na miejscu tylko trzeba się na termin umawiać :Rozgniewany: Jak pójdziesz prywatnie do tego samego doktorka do Ci zrobi badanie od ręki, tylko psiakrew za państwowe pieniądze nigdy nic się nie da zrobić.
Chociaż wczoraj zobaczyłam światełko w tunelu :Uśmiech: pani która została Nam polecona do badania USG jest w szpitalu (no tak lekarze też chorują :Smutny:), i nie ma jej do marca. Mąż obdzwonił wczoraj gabinety USG w Krakowie w poszukiwaniu ultrasonografisty dziecięcego i ogólnie był z tym problem. Na końcu zadzwonił do znajomego, który ma gabinety w Krakowie z RTG, TK i RM i co się okazało, także z USG :Śmiech: a najlepsze jest to, że jego mama jest kierownikiem radiologii w Prokocimiu i jesteśmy umówieni za dwa tygodnie na badanie, jak pani docent wróci z urlopu :Śmiech:

Izuś fajnie, że udało się Wam w końcu załatwić usg ;)

Pozdrawiam

Gość Izabelin

radość serca

Anulka
ale masz pracowity dzionek :) A tak przy okazji to czy można się wprosić? Nie będę przeszkadzam, usiądę w kąciku i będę jeść, jeść, jeść... :Oczko:

Anulka My z Asieńką będziemy sobie siedzieć naprawdę cichutko. Najbardziej kuszą mnie te pomidorki nadziewane (musisz mi dać przepis), na samą myśl mam jęzor do pasa :Oczko:

Żanciu rozmawiałyśmy wczoraj na gg, więc znasz moje zdanie. Trzymam kciuki za to by wreszcie wszystko wyszło na prostą.

Izulka
wreszcie to światełko w tunelu i tu również trzymam kciuki. Mam nadzieję, że naczyniak wreszcie dał spokój i nic się z nim nie dzieje.

Asiu urodzinki ma 4 ale oczywiście już teraz mu przekażę życzonka.

Izabelin
radość serca

Anulka

Anulka My z Asieńką będziemy sobie siedzieć naprawdę cichutko. Najbardziej kuszą mnie te pomidorki nadziewane (musisz mi dać przepis), na samą myśl mam jęzor do pasa :Oczko:

No właśnie :) :Spoko: Taka wyżerka mniam ;)

Pozdrawiam

Izabelin
radość serca

Anulka

uwierz mi Izka, a wiem że lubisz włoska kuchnię, są pyyyyychaaa :Śmiech:

Gość Izabelin

http://img17.glitterfy.com/32/glitterfy034958T129D33.gif

Anulka

Izulka
wreszcie to światełko w tunelu i tu również trzymam kciuki. Mam nadzieję, że naczyniak wreszcie dał spokój i nic się z nim nie dzieje.

Dzięki Aniu. W przyszłym tygodniu czeka Nas szczepienie (w końcu :Śmiech:), konsultacja w Prokocimiu min. trzeba wziąć skierowanie na to USG :Śmiech:

Izabelin
Anulka

Izulka

Dzięki Aniu. W przyszłym tygodniu czeka Nas szczepienie (w końcu :Śmiech:), konsultacja w Prokocimiu min. trzeba wziąć skierowanie na to USG :Śmiech:

Izunia będziemy trzymać kciuki za Mikołajka...

Pozdrawiam

Gość Izabelin

Anulka
dobrze dziewczynki...jedźcie do Warszawy, a jak będziecie na miejscu to dzwońcie, taxi podeślę na dworzec

a teraz już na prawdę uciekam, wpadnę wieczorkiem i życzę Wam miłego i spokojnego dnia :Śmiech:

Miłej i owocnej pracy życzę :Śmiech: i już tak nie zapraszaj, bo się wszystkie zwalimy i na taxi nie wyrobisz :Oczko: