Skocz do zawartości
Forum

Termin: Marzec 2013. Ktoś jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

AsiaczeK_S_88
do porodu koniecznie na golasa :D przynajmniej w moim szpitalu... do pierwszego pojechałam taka dwudniowa, to mnie położna goliła jeszcze przed... do drugiego już to sama zrobiłam przed samym wyjazdem :P

Ja pamiętam, że przy porodzie byłam ogolona a i tak mnie golili... Poza tym będę mieć CC więc mam to gdzieś ale oczywiście postaram się dopilnować by nie mieli czego oglądać :P

http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnej28fejemu8d.png

desperatka
AsiaczeK_S_88
do porodu koniecznie na golasa :D przynajmniej w moim szpitalu... do pierwszego pojechałam taka dwudniowa, to mnie położna goliła jeszcze przed... do drugiego już to sama zrobiłam przed samym wyjazdem :P

Ja pamiętam, że przy porodzie byłam ogolona a i tak mnie golili... Poza tym będę mieć CC więc mam to gdzieś ale oczywiście postaram się dopilnować by nie mieli czego oglądać :P

no mnie już do drugiego nie ruszała, bo nie było co- godzinny zarost hehe :P

przez Was też mam skurcze :D na szczęście bezbolesne, ale jakoś tak kilka pod rząd ;) jeszcze nie teraz Tomaszu!

AsiaczeK_S_88
ja rodziłam dwa razy bez znieczulenia i teraz też nie chcę, bo boję się igieł hehe :D

Ja przy sn wolałabym tą igłę w kręgosłup i bólu 15 sekund, niż kilka lub kilkanaście godzin w pełnym czuciu skurczy! A przy cc wyboru nie mam tak czy inaczej ;)
A do igieł mam stosunek obojętny, kucia się nie boję.. Parę dni po 18 oddałam krew i od tej pory co jakiś czas się bawię w krwiodawcę :) wiem, że ta igła nie ma porównania, ale ciiiiii ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqjw4zd80kuiht.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bfaru6bd5u13uunv.png
https://www.suwaczki.com/tickers/7u22vfxmx8zrhyc4.png

desperatka
Ja nie jestem zadowolona z tych substancji na sutki ale coś mnie dziś pokusiło no i masz. Nie dośc, że nie chciałam tego kupować to jeszcze kupiłam źle :D to co Ty masz to dawają gratis chyba do pudełka malenstwa w szpitalu i mi też nie pomogło tzn na pewno to używalam ale nie wiem czy to kupowałam czy też w szpitalu dostałam.

ja mam purelan z medeli- wygralam ;) ale tez dobre podobno sa maltn i bepanthen, ten purelan to jest czysta lanolina i to podobno super, nie trzeba zmywać, ale tez Alfik mowila ze z ziajki jest taka czysta lanolina, jak nie ma innych dodatkow to super, potem zobacze w rossmanie czy gdzie i też kupię bo nie widzialam na zywo a moim zdaniem zawsze sie przyda zadbac o te sutki bo skoro uzywane to zawsze w jakis sposob beda naruszone. Za to do kapieli kupilam tez wczoraj zel do mycia z serri babydream 750 ml za jakies 7 zl moze i oliwke bambino, bo tego bede uzywac po narodzeniu, ale dla siebie; ogolnie co do zeli do mycia to zamierzam przejsc na ten babydream plus mydelko bambino lub protex czasem lub szare, bo wszystkie te zele dove nivea to jedna wielka chemia. ciepla woda i mydlo wystarcza. do smarowania akurat lubie ta nivee jasnoniebieska szczegolnie no i oliwki z hipp a teraz bambino, zwlaszcza latem fajne sa oliwki..

do ziemniaczkow z maslanka zielony ogorek....;))i szczypiorek

Aneczka to mecza Cie troche tam jednak, ja sie boje tego co za tydzien, bo moja tez uparciuszka siedzi szyjka dluga tak szybko nie wyjdzie chyba. wrecz jestem przekonana ze pojde ze skierowania rodzic i nic samo nei pojdzie. mam upławy takie ale cyz to czop ...nie wiem watpie...no nic nic sie nie dzieje zupelnie, dobrze ze to me dziecie czuje w srodku.

z tym cewnikiem roznie slysze jednych boli innych ze nie, moze to kwestia tego kto jak zaklada, to jak z badaniem ginekologicznym

Polecam tez stronke ktora podaje Asiaczek- Zapiski podwojonej, kiedys wrzucalam, zrobilam dzis z niej liste chusteczek i wiecie co? Pampers sie nie nadaje wg tego jest do dupy ale takiej dupy nie dla dzieci na pewno tylko nie wiem w sumie juz do jakiej, żadnej;d za to zapisalam kilka innych i huggisy zielone niby bardzo ok, dyskontowe z netto co mnei zaintrygowalo ze super sklad i kilka innych awaryjnych hipp ok ale bez szalu niby. tu tez wynalazlam pianke do mycia atoperal baby ale tez w sumie nie jest tania bo 30 zl ale to co fajne i co bede wprowadzac to seria babydream, wychodzi na to zenaprawde to dobre produkty. i jeszcze krem LINODERM Plus z pantenolem 50ml - Apteka internetowa i-Apteka.pl jak skoncze bepanthen bede chcial go wprowadzic, zawsze to tansze a skoro ma takie dobre sklady to po co przeplacac... wiec jak skonczy sie balneum to tez sprobuje z tym babydreamem, a chusteczki to juz musze wymienic chyba bo mam kindii i pampersy;d nie no bez szalenstw pampersy sensitive zuzyje a kindii dla siebie bo tez czasem korzystam;) a poszukam tych w netto no i te huggisy tez next time.

a z kosmetykow, ktoras bawi sie w olejki? ja dostalam od tesciowej arganowy z maroko wlasciwosci super, mysle jeszcze o zakupie migdalowego, chyba Glitter cos moze sie wypowiedzieć, nasz forumkowa kosmetolog;))

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bbd3mm39sw688.png

https://www.facebook.com/inspiracjewszelakie

http://www.bioslone.pl/zanim_pozwolisz_zaszczepic_dziecko

Migdalenka
po prysznicu nic lepiej, mam wrażenie ze sie nasiliły, oby sie wszytsko uspokoiło, będe walczyć do niedzieli ! puki co ide coś zjeść i leże dalej.

Jeżeli to prawdziwe skurcze to nic nie pomoże, a juz na pewno gorący prysznic bo mi taki kazali brać jak rodziłam małą. Połóż się i się nie stresuj a na pewno przejdzie tylko bez paniki!

Kurcze też muszę młodej zakupić oliwkę bambino, bo całą zużyłam i kupiłam johnssona w żelu o zapachu kwiatowym, czyli dla mnie ok, ale dla młodej chyba za dużo chemii w tym..
Ale nienawidzę zapachu zwykłej oliwki i nie mogę się tym smarować już! Mówicie, że wam się kojarzy z zapachem dziecka..... mi wyłącznie z zapachem.... żółwia! Jak byłam dzieckiem i miałam żółwia i smarowałam mu skorupę oliwką.. do dziś czuję ten żółwiowo-oliwkowy zapach przeplatany z sianem i mnie rzuca...

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqjw4zd80kuiht.png
http://www.suwaczki.com/tickers/bfaru6bd5u13uunv.png
https://www.suwaczki.com/tickers/7u22vfxmx8zrhyc4.png

Rudzinuszka
Kurcze też muszę młodej zakupić oliwkę bambino, bo całą zużyłam i kupiłam johnssona w żelu o zapachu kwiatowym, czyli dla mnie ok, ale dla młodej chyba za dużo chemii w tym..
Ale nienawidzę zapachu zwykłej oliwki i nie mogę się tym smarować już! Mówicie, że wam się kojarzy z zapachem dziecka..... mi wyłącznie z zapachem.... żółwia! Jak byłam dzieckiem i miałam żółwia i smarowałam mu skorupę oliwką.. do dziś czuję ten żółwiowo-oliwkowy zapach przeplatany z sianem i mnie rzuca...

Ty masz tak samo jak ja do tabletek. Tak nienawidzę tabletek przez Lutelinę, którą brałam przy pierwszej ciąży pod język, że teraz na sama myśl niedobrze mi się robi... Jak ją wziełam w tej ciąży to od razu myslałam, że zwymiotuję i ani mi się śniło aby ją dalej trzymać pod językiem :D

Rudzinuszka
AsiaczeK_S_88
ja rodziłam dwa razy bez znieczulenia i teraz też nie chcę, bo boję się igieł hehe :D

Ja przy sn wolałabym tą igłę w kręgosłup i bólu 15 sekund, niż kilka lub kilkanaście godzin w pełnym czuciu skurczy! A przy cc wyboru nie mam tak czy inaczej ;)
A do igieł mam stosunek obojętny, kucia się nie boję.. Parę dni po 18 oddałam krew i od tej pory co jakiś czas się bawię w krwiodawcę :) wiem, że ta igła nie ma porównania, ale ciiiiii ;)

no właśnie... na samą myśl o tej igle bym padła :D przy wkłuwaniu wenflonu na porodówce już nic nie widziałam, tylko ciemność i mąż okno musiał otwierać szeroko, żebym ożyła :P

Weri jak masz purelan to więcej nie musisz kupować, bo po krótkim czasie suty się przyzwyczają, dzieć nauczy się dobrze łapać i ssać i nic się nie dzieje :) najgorsze pierwsze 3-4 dni, potem już z górki :)

a do dupki nie używałam od początku niczego, tylko po pierwszych kupach parafiny i nigdy nic się nie działo :) a jak się coś pojawiło to jedno posmarowanie obojętnie jakim kremem na odparzenia i znikało :) wychodzę z założenia, że nie ma co przyzwyczajać do smarowania :) tak samo do ciała też przez pierwszy miesiąc czy dwa tylko parafina jak się skóra łuszczyła, a jak przestała to żadnych balsamów i dziewczyny mają się dobrze :) na siebie też nie używam żadnych smarowideł, bo nikt mojej skóry do tego nie przyzwyczaił :)
a co do dupki jeszcze, to najgorsze są posypki, pudry itd, bo się z nich kluchy robią i idealne siedlisko dla bakterii :/

AsiaczeK_S_88
Rudzinuszka
AsiaczeK_S_88

no właśnie... na samą myśl o tej igle bym padła :D przy wkłuwaniu wenflonu na porodówce już nic nie widziałam, tylko ciemność i mąż okno musiał otwierać szeroko, żebym ożyła :P

Weri jak masz purelan to więcej nie musisz kupować, bo po krótkim czasie suty się przyzwyczają, dzieć nauczy się dobrze łapać i ssać i nic się nie dzieje :) najgorsze pierwsze 3-4 dni, potem już z górki :)

a do dupki nie używałam od początku niczego, tylko po pierwszych kupach parafiny i nigdy nic się nie działo :) a jak się coś pojawiło to jedno posmarowanie obojętnie jakim kremem na odparzenia i znikało :) wychodzę z założenia, że nie ma co przyzwyczajać do smarowania :) tak samo do ciała też przez pierwszy miesiąc czy dwa tylko parafina jak się skóra łuszczyła, a jak przestała to żadnych balsamów i dziewczyny mają się dobrze :) na siebie też nie używam żadnych smarowideł, bo nikt mojej skóry do tego nie przyzwyczaił :)
a co do dupki jeszcze, to najgorsze są posypki, pudry itd, bo się z nich kluchy robią i idealne siedlisko dla bakterii :/
Moja mała była całe dzieciństwo na pudrze i nigdy mi się nie odparzyła... Nawet moge powiedzieć, że byłam bardzo zadowolona a jeżeli chodzi o kuleczki to nie bardzo kojarzę, no może ale ja na pewno będę dalej praktykować taką pielęgnację żabki mojej kolejnej córci :)

desperatka
AsiaczeK_S_88
Rudzinuszka

Moja mała była całe dzieciństwo na pudrze i nigdy mi się nie odparzyła... Nawet moge powiedzieć, że byłam bardzo zadowolona a jeżeli chodzi o kuleczki to nie bardzo kojarzę, no może ale ja na pewno będę dalej praktykować taką pielęgnację żabki mojej kolejnej córci :)
a no popatrz :) ja nigdy nie używałam, bo tak na szkole rodzenia słyszałam :P widać każdemu co innego pasuje :)
ciekawa jestem jak mi pójdzie z jajeczkami, toż to nowość hehe :D

ale mi się spać chce...

desperatka
Co to jest parafina, krochmal ? :D
parafina to olej jak oliwka, tyle, że bez zapachów :P do kupienia w aptece za grosze w buteleczce jak woda utleniona :) ponoć na przeczyszczenie się ją pije, kiedyś na opakowaniu przeczytałam hehe :P

krochmal- to taki kisiel z mąki ziemniaczanej :P

właśnie mi budzik zadzwonił, że do sąsiadki na zastrzyk muszę iść :/ ble

Migdalenka
AsiaczeK_S_88
ziemniaki z patelni zalane maślanką, mniaaaaaaam!

gniecione ziemniaki z maślanką w upalne dni cudoooo

Jesteście okropne!!

Rudzinuszka
Mój już się nie przejmuje skurczami.. Ale jakby mi wody chlupnęły.. Oj to mogłoby być coś! :D

No pod prysznicem zamierzałam się na D przyczaić, ale mnie przypiekło jakbym miała pełny pęcherz!! Usiadłam potem na kiblu i ten zestresowany, że ja go tak specjalnie coby rodzić, mówię mu - trudno, powieszę firany albo dywan wypiorę :D To się obraził, bo po co, bo on słyszał że po tym się rodzi, a ja to specjalnie żeby urodzić :D

Migdalenka
Ciekawe jak Maniulka sie czuje.

Aaaa Maniulka. Ależ mam sklerozę!!
Dziś wychodzą do domku, Kornelka pięknie ssie, w nocy daje pospać. Mania ma pokarm więc luz :D Jutro obiecała się odezwać bo mamusia u niej będzie :D

Aaneczka86
Hej dziewczyny, składam krótki meldunek- dalej jesteśmy w dwupaku, w piątek podali mi ten żel, dupa nie pomógł. Dziś założyli mi cewnik Foleya-bolało jak cholera!!! I dalej mnie męczą...jutro mam mieć następną aplikację żelu i oksytocynę....ale wiecie co? Już zwątpiłam, że co kolwiek przyśpieszy mi poród.
Trzymajcie się ! Pozdrawiam Was !!!

Przepraszam, że tak rzadko się melduję, ale tu na nic nie ma czasu, zawsze mi czymś głowę zawracają, a to 3 KTG, pomiry ciśnienia, nadsłuchiwanie brzuszka i inne.... :( no i dostęp do inernetu jest słaby....

Czarownico!! Smsa puszczaj chociaż raz dziennie :D

AsiaczeK_S_88
kurcze, biedna Aaneczka... trzymam kciuki :*

jakaś nowa moda z tymi cewnikami? nigdy wcześniej o nich nie słyszałam, aż muszę poczytać...

No czytałam jak Maniulce założyli, że to właśnie do porodu, taki sposób na skurcze, ale ja już sobie obiecałam, że za chu chu się na to nie zgodzę!!!!!

Rudzinuszka
Kolejny plus mojej cesarki widzę.. Ale może nie w każdym szpitalu tak robią.. W szkole rodzenia nic nie wspominali o cewnikowaniu, a to szkoła w szpitalu.. Były zajęcia z ginką i ona też o tym nie wspominała.. o oksy tak, o przebijaniu pęcherza też.. nic o cewniku.. i w planie porodu też tego nie ma.. może u mnie tego nie stosują, albo w pojedynczych przypadkach..

Przy cc to Ty znieczulona będziesz, więc cewnika nie poczujesz :36_6_5:

AsiaczeK_S_88

Ja tam golę dzień w dzień, żeby się nie zaskoczyć :sofunny:

AsiaczeK_S_88

No to witaj w klubie, mam to samo! Na myśl o igle robi mi się słabo, nie że boli tylko gmeranie czymś w moim ciele.. A fuuu!

Rudzinuszka

A w życiu. Nie żebym była samolubna i krwi żałowała (potem przecież dostanę czekoladę :hahaha:), ale tak jak Asiaczek mam. Przy wenflonie prawie płakałam, cały dzień ręki nie zginałam!!

Migdalenko trzymam kciuki, aby skurcze się uspokoiły!!!

Asiaczek powiem Ci, że dalej się nie przyzwyczaiłam do fontanny jakie Radek robi :) Z dziewczynkami przy przewijaniu jest łatwiej. I masakra wyczyścić jajeczka ze smółki!!! Trzeba się przyzwyczaić :)

My używamy do mycia emolium, po tym już nie trzeba niczym smarować. Do pupki i sutki bepanthenu, do podcierania chusteczek pampers sensitive. To wszystkie kosmetyki.

A z sutkami to jest tak, że najgorsze są pierwsze dni. Trzeba to przebrnąć i będzie z górki. No i nie dopuścić, aby popękały i krwawiły :)

Dziś Ola pojechała z teściową na noc. Jutro M. wraca do pracy. Póki co połowę dnia będę miała lightową z Radziem. Weselej będzie jak Ola wróci. Najgorsze jest to, że dalej walczę z laktacją. Siedzę po godzinie przy laktatorze, aby ją rozbujać. Dziś pierwszy dzień bez mleka modyfikowanego, ściągam i daje z butelki. Niestety póki Radzio się rozleniwia i woli z butelki. Przy cycu się denerwuje. Liczę, że jak już mleka będzie dużo, to będzie chętniej z niego pił, bo wolałabym nie ciągać wszędzie ze sobą butli.

No i sie pochwalę dzisiejszą nocą: nasz syn przespał od 24 do 7 rano! No w między czasie pobudkę mi Ola zrobiła i ona chciała swojego mleczka...

W gruncie rzeczy narzekać nie mogę :)

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=klz9zbmhoxtthaf0
30.09.2009- dwie kreseczki
15.10.2009- pierwsze USG :)))

26.11.2009- nasze drugie USG
25.12.2009- pierwszy kopniak!
18.01.2010- pokazała co między nóżkami, a raczej czego nie ma ;)
02.06.2010- przyszła na świat Oleńka

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3ci09k2g5vriic

Migdalenka
po prysznicu nic lepiej, mam wrażenie ze sie nasiliły, oby sie wszytsko uspokoiło, będe walczyć do niedzieli ! puki co ide coś zjeść i leże dalej.

Walcz!! Mam nadzieję, że przeszło, bo Cię nie widzę :hmm:

Rudzinuszka

Ja i moja mama uczulone na Johnsona, więc kupiłam kremik i oliwkę... Ziajka :D Ja to wszystko Ziajka, tylko żel do kąpieli Hippa, bo on 1go dnia :D Nie bawię się w krochmale i te inne, bo raz że nie mam cierpliwości, dwa uważam że jak inne normalnie w takich kąpią to i ja mogę :D A jak coś będzie nie tak to wtedy zamienię :D

A oliwka to mi zbrzydła, nie lubię jak się tak klei, a najlepiej to w ogóle nie smarować suchego ciała nią, tylko mokre. Latem np przy ostatnim "płukaniu" pod prysznicem dawałam sobie taką oliwkę i sama se schłam :D

Rudzinuszka
Patrzcie jak się rozpisałyśmy przy niedzieli! :)

No żebyś wiedziała, chwilę mnie nie było i już ze 6 stron!!