Skocz do zawartości
Forum

Termin: Marzec 2013. Ktoś jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

_Alfa_
Więc tak - usg połówkowe mam umówione na 15.10, miesiąc czekamy :(
Kazała się wsłuchiwać, za dwa-trzy tygodnie mam zacząć czuć ruchy. TSH w normie, w dolnej granicy, bo 0,476. Posłuchałyśmy czy jest tętno, oczywiście świstało, stukało, a tętna ni ma.. Se myślę co jest. Ale po chwili stukot się unormował i w oddali usłyszałam serducho :D Mówiła, że te stuki to ruchy, wierzę :D Szkoda, że usg nie robiła, myślę czy nie iść prywatnie, ale chyba wytrzymam ten miesiąc.

Super wieści! Kochana wytrzymasz! Wszystko jest w porządku, więc nie masz co się martwić. Tak naprawdę to wystarczy zrobić 3 razy w ciąży usg. Reszta to kaprysy mamusiek :) Ale to takie przyjemne widzieć malucha:))))

Serducho pięknie bije, wyniki w normie czego więcej chcieć :D

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=klz9zbmhoxtthaf0
30.09.2009- dwie kreseczki
15.10.2009- pierwsze USG :)))

26.11.2009- nasze drugie USG
25.12.2009- pierwszy kopniak!
18.01.2010- pokazała co między nóżkami, a raczej czego nie ma ;)
02.06.2010- przyszła na świat Oleńka

http://www.suwaczki.com/ticker.php?pic=qb3ci09k2g5vriic

KaiKa też tak myślę :) Tylko szkoda, że mi chociaż na szybciora nie zrobiła, ale trudno :P
Mnie teraz martwi inna sprawa - muszę zwolnienie dać, a kierowniczka nie chce mi tego podpisywać, że wpłynęło do salonu, nie interesuje mnie wysłanie, ale chcę mieć podpisane, że ja to dostarczyłam. W razie czego. A ona nie chce, bo nie, bo ona nie będzie podpisywać. Ewidentne robienie świństwa, ale nie mam jak przekonać. Wiecie, zadzwonią z kadr, że zwolnienie nie dotarło, a ja bym miała na piśmie, że ja zaniosłam..

_Alfa_
Ja codziennie wyciskam sobie jedną cytrynę, możesz z miodem taką pić, robię herbatkę z malinami swoimi.

Otka, nie będę już kombinować, miesiąc wytrzymam :D

Dzięki za radę!!
A co do usg, to się nie przejmuj. Ja miałam badanie prenatalne 29-08, wizytę u swojej gin 06-09 (ona już mi nie robiła usg) a następną mam na początku października:) I tak jak Ty zastanawiałam się czy nie iść gdzieś prywatnie;) Ale zrezygnowałam:) Wytrzymam. Większa niespodzianka i radość będzie jak się zobaczy dzidziusia po takiej przerwie:)

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxedf9hw70js141.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2rw0ynkn2.png

Maniulka
Dzięki KaiKa :) Czyli dobrze zaczęłam dzień:) Muszę tylko jeszcze wyjść na spacer po cytryny, bo się kończą. Muszę przepędzić to przeziębienie!!

Rób sobie miksturki, na pewno pomogą :)

Ja kiedyś brałam na przeziębienie Citrosept, to jest wyciąg z grejpfruta, na przeziębienie super, tylko pojęcia nie mam czy można brać w ciąży.. Czysta witamina C, przy wielkich gorączkach brałam i mi przechodziło. Watro spytać.. bo to kropelki są, nic tam nie ma jak w tabsach..

Maniulka
A co do usg, to się nie przejmuj. Ja miałam badanie prenatalne 29-08, wizytę u swojej gin 06-09 (ona już mi nie robiła usg) a następną mam na początku października:) I tak jak Ty zastanawiałam się czy nie iść gdzieś prywatnie;) Ale zrezygnowałam:) Wytrzymam. Większa niespodzianka i radość będzie jak się zobaczy dzidziusia po takiej przerwie:)

A nooo, masz rację :D Wtedy to już dorodny dzieć będzie :smile_move:
Cieszę się ogromnie, że to serducho słyszałam, że jest ok, ile się można martwić :o_noo:

Cześć dziewuszki!
Ja dopiero wstałam ;)

Weri, do cholery jak mnie wystraszyłaś. Gdy przeczytałam, że jedziesz na ostry dyżur to nic tylko szukałam Twojego kolejnego wątku!! Bardzo się cieszę , że wszystko oki!! :36_2_25:

Alfik, super nowiny, ważne, że maluszek szaleje jednak szkoda, że go nie widziałaś...

Witam nową koleżankę, która coś cichutka jest ;)))

http://www.suwaczki.com/tickers/kjmnej28fejemu8d.png

Maniulka
_Alfa_ a nie możesz znieść/wysłać do kadr??
Zrób sobie kopie zwolnienia:) Ja tak zrobiłam, chociaż nie miałam powodów. A i zaświadczenie o ciąży też skopiowałam:)

No wcześniej nie kopiowałam, to dzisiejsze zaniosłam na ksero. Dzwoniłam kiedyś do kadr, babka mówiła, że lepiej przez miejsce pracy, bo oni to od razu kurierem wysyłają, poza tym tak lepiej. Zaświadczenia o ciąży też nie mam, ale to bezpośrednio wysłałam do kard, mam tylko potwierdzenie. Co mi da skserowane zaświadczenie? Znaczy takie bez potwierdzenia że dostarczyłam?

desperatka
Cześć dziewuszki!
Ja dopiero wstałam ;)

Weri, do cholery jak mnie wystraszyłaś. Gdy przeczytałam, że jedziesz na ostry dyżur to nic tylko szukałam Twojego kolejnego wątku!! Bardzo się cieszę , że wszystko oki!! :36_2_25:

Alfik, super nowiny, ważne, że maluszek szaleje jednak szkoda, że go nie widziałaś...

Kaika, sesja cacy!!!

Witam nową koleżankę, która coś cichutka jest ;)))

Halooł!

Za miesiąc zdam relację :D

Nowa koleżanka to może śpioch jest :smile_move:

Ja to od 7 rano nie śpię, codziennie, a o 21 jestem nie do życia :hahaha:

wyslij polecony za potwierdzeniem odbioru i osoba ktora odbiera list musi podpisać że ty wysłałaś na zwrotce możesz pod adresatem napisać ze to zla za mc jaki 2012 roku i masz potwierdzenie że do kadr poszło :) koszt ok. 5 zł

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

Otka
wyslij polecony za potwierdzeniem odbioru i osoba ktora odbiera list musi podpisać że ty wysłałaś na zwrotce możesz pod adresatem napisać ze to zla za mc jaki 2012 roku i masz potwierdzenie że do kadr poszło :) koszt ok. 5 zł

Kadrowa powiedziała, że lepiej jak pójdzie przez salon, nie wiem może też chodzi o to, że kierowniczka musi to dostać?

alfa ale chyba nie bedziesz z tą wiedźma wojowała ? a co zrobisz jak odmówi ci podpisania że otrzymała ? bo ma prawo do tego !! to nie kadrowa niedaj Bóg bedzie miała ubezpieczenie w placy a Ty !!

Każdy może się poddać, to najłatwiejsza rzecz do zrobienia. Ale wytrzymać, przetrwać, gdy nie wychodzi, gdy nie wiesz co dalej, gdy inni namawiaj

_Alfa_
Maniulka
_Alfa_ a nie możesz znieść/wysłać do kadr??
Zrób sobie kopie zwolnienia:) Ja tak zrobiłam, chociaż nie miałam powodów. A i zaświadczenie o ciąży też skopiowałam:)

No wcześniej nie kopiowałam, to dzisiejsze zaniosłam na ksero. Dzwoniłam kiedyś do kadr, babka mówiła, że lepiej przez miejsce pracy, bo oni to od razu kurierem wysyłają, poza tym tak lepiej. Zaświadczenia o ciąży też nie mam, ale to bezpośrednio wysłałam do kard, mam tylko potwierdzenie. Co mi da skserowane zaświadczenie? Znaczy takie bez potwierdzenia że dostarczyłam?
Alfik, musisz to dać w pracy bo oni to muszą z tyłu podbić pieczątką. Inaczej nie przyjmie tego ZUS albo księgowa Ci to zwróci a wiadomo, że jak nie złożysz do 7 dni L4 to masz mniej pieniędzy do wypłacenia z ZUS-u.

Otka
alfa ale chyba nie bedziesz z tą wiedźma wojowała ? a co zrobisz jak odmówi ci podpisania że otrzymała ? bo ma prawo do tego !! to nie kadrowa niedaj Bóg bedzie miała ubezpieczenie w placy a Ty !!

Ale Otka właśnie o to chodzi, że ona mi tego nie podpisuje. Dlatego szukam innego rozwiązania.

Alfa, my prowadzimy firmę i jest tak. Każdy kto ma L4 musi nam je przynieść do biura aby je podbić pieczątką z tyłu. Potem patrzymy na datę, kiedy zostało wystawione L4 bo od dnia wystawienia mamy 7 dni aby dostarczyć to księgowej bo od niej to musi do ZUS-u wyjść najpóźniej 7-go dnia. Ja akurat osobiście jeżdżę do księgowej bo daleko nie mam więc wiem jak to mniej więcej wygląda. :36_3_15: