Skocz do zawartości
Forum

Termin: Marzec 2013. Ktoś jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

desperatka
Ja sama nie wiem co trzeba... Na wyjście na pewno ubranka i fotelik a w szpitalu? Sama nie wiem :D
Jakbym miała wziąść wszystko co chcę to myślę, że musiałabym tam pojechać z kilkoma walizkami... Dosłownie jak na wakacje :D

heheh mam to samo:) mąż mi dziś przyniósł torbę, ale stwierdził, że chyba będzie za mała hehehe:) jakoś tak wolę mieć więcej, niż mniej. ale z drugiej strony, jak czegoś braknie, to zawsze można to później dowieźć:)

http://www.suwaczki.com/tickers/p19uqqmzitorjcgf.png

Maniulka
amda
Heh, się jeszcze nachodzisz ;-)

Maniulka - jutro 35 tc stuknie nam...

Wiem, wiem, że się nachodzę :)
Amda, już te nasze córy duże w tych naszych brzuchach :) Koleżanka urodziła w 35 tc córeczkę 2800 ważyła. Poleżała nie całe 2 tygodnie z nią w szpitalu. Teraz są w domku całe i zdrowe :)

O to tyle mój Gabryś w 40 tc ważył...
Dorodna dziewczynka była by gdyby donosiła ją mamusia do końca...

Na szczęście waga na ten tydzień przyzwoita i dobrze, że są w domku już razem:-)

syn - 18.06.2010
córka - 07.02.2013

desperatka
Macie mumuski rozstepy?

nie...jeszcze mam nadzieje ze skóra nie peknie
_Alfa_
A Weri mimo że nie ma to napiszę - ja to bym robiła sałatkę taką z rukolą i innymi zielskami, kukurydza, pomidor, ogóras, inne warzywka i może być feta. I sosik. Zapiekanki też :love:
A najszybciej to zamówić pizzę :sofunny:

mniam;d
_Alfa_
Ja tam kocyk będę rzucać :D A pod kocyk w razie co ceratkę najwyżej. Bożeszzzz, jak dzikus normalnie, a ludzie jak się gapili, baby się do mnie uśmiechały, czuliśmy się jak małpy w zoo :sofunny:

hmmm sa pokrowce przescieradla ja mysle ze kocyk albo jeszcze spiwór jak nie bede miec w komplecie do wózka

mamy fajne
KaiKa
Migdalenka
może to kolejne moje głupie pytanie ale czy do wózka koc 160X200 takie gruby nie będzie za duży? Bo nie wiem jaki kupić

Będzie za duży.. lepszy taki standardowy dla dzieci.
Na spód wózka w zależności od pory roku będę wkładała albo kocyk, albo pieluszkę flanelową ( w lato).
flanelki na lato polecam z ikea

desperatka
Szukam i znaleść nie umiem prześcieradła z ceratką od dołu aby maluch nie zabrudził materaca... Kupowałyście takie coś? Ja mam 1 szt po mojej małej i chciałabym więcej aby mieć na zmianę czy też w najgorszym wypadku kupić ceratkę ale z doświadczenia wiem, że lubi się podwijać gdy zakłada się prześcieradło na materac więc chciałabym tego uniknąć szczególnie gdy już kilka razy prześcieradło się wypierze i się "skurczy" :D

tak dla mnie wazna jakosc tu: z hevea mam i motherhood hevea lepsze bo wieksze oba 100procent bawelny HEVEA PODKŁAD bawełniany MEDICA 2w1 120/60 ATESTY (2978759041) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

KaiKa
desperatka
KaiKa

Kupowałam taki dla Oli. Są bardzo cienkie. Dobre pod spód, na lato, ale nie na zimę
To mi by w niczym nie przeszkadzało bo maluszek i tak urodzi się na wiosnę więc zimą wychodzić nie będzie ale chciałam coś aby było w domu... Tym bardziej, że moja "starsza" córka strasznie się o ten kocyk upomina więc chyba nie mam wyjścia... Poczekam tylko do wtorku bo mam dostać kasiorę za L4 :D

Generalnie są bardzo ładne :) Mamy ten beżowy z misiem
Tylko u nas jest rzadko używany przez grubość.

Za to z czystym sumieniem mogę polecić ten: BOBAS KOC kocyk CIEPLUTKI dwuwarstwowy na zime (2955520064) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ola go dostałam od M. kuzynki. Super sprawdza się w praniu, mięciutki, dwuwarstwowy :)
bosh tez mamy podobny, kocyki to pierwsze el. wyprawki bo takie cudne czyz nie? jak tu sie oprzec

desperatka
W ogóle dziś tak się zastanawiałam co mam mężowi naszykować do szpitala przy wyjściu maluszka? W co ubieracie takiego maluszka? Ja mam takie ciepłe ubranko ale myślę co pod nie? Śpiochy? Rajstopki i bluzeczka? Nie mam kompletnie pojęcia a nie pamiętam jak było przy mojej pierwszej... :36_1_53:

nie pomoge bo dalej nie spakowwana, nie wiem...;d
desperatka
Ja tylko rożek zabieram choć mam wrażenie, że jestem początkującą mamą gdyż wiele rzeczy nie pamiętam i nawet się zastanawiałam ostatnio czy w rożku mogę dziecko dac do fotelika samochodowego :hahaha:

hyhy ja kupie raczej cos takiego do wozka i fotelika poten na sanki bedzie BECIK ŚPIWOREK 2w1 DO WÓZKA/FOTELIKA 6 kolorów (2976530445) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Maniulka
Dziewczyny, podeślijcie linka z termometrem dla maluszka. Wiem, że polecałyście wcześniej już termometry, ale nie mogę ich teraz znaleźć :(
Muszę coś zamówić w lutym, bo jeszcze tego nie mam :(

micrilite nc100 moj maz sie go czepil tak mu sie spodobalo mierzenie temp.
natalinkaaa
no moja w 35 wazyla niecale 1900g wiec jeszcze bardzooo malutka :/ zobaczymy w czwartek ile przytyla :)

urosnie calineczka kochana, wazne ze zdrowa!
Maniulka
Dzisiaj odwiedziła mnie kuzynka z rodzinką. Ona jeszcze karmiąca, ja w ciąży, więc kupiła nam po piwku bezalkoholowym. Wypiłam to małe piwko i czuję się jakbym miała teraz kaca :/

mnie dzis maz zabral na impreze dzie elektroniczne papierosy, wkuw***a jestem swedzi mnie w gardle, zrobilam mu awanture po wyjsciu i mozliwie skrocilam czas przebywania. jestem zla ;(

jakby ktos szukal w realu promo na pampersy, kupilam newbotny do szpitala. ile macie w zapasie?

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bbd3mm39sw688.png

https://www.facebook.com/inspiracjewszelakie

http://www.bioslone.pl/zanim_pozwolisz_zaszczepic_dziecko

Dzień dobry!!

Niedzielnie życzę wszystkim pełnotygodniowym wszystkiego najlepszego i lekko do końca lećcie :zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci::zwyrazami_milosci:

desperatka
Wiecie co?!
Co jak co ale zupka Vifon to jest cud, miód i orzeszki :D
Właśnie się najadłam tak, że mój maluszek w brzuszku czkawki dostało :D :D :D

Kurna kocham Vifona.

Piękne!! Nawet leciutkie :D Przecież i tak "rodzimy latem" jak to moja rodzina twierdzi :sofunny:

Oopsy Daisy
Czołem kochane :Całus:

Jak się czujemy?

Hellooooł!!

desperatka
Szukam i znaleść nie umiem prześcieradła z ceratką od dołu aby maluch nie zabrudził materaca... Kupowałyście takie coś? Ja mam 1 szt po mojej małej i chciałabym więcej aby mieć na zmianę czy też w najgorszym wypadku kupić ceratkę ale z doświadczenia wiem, że lubi się podwijać gdy zakłada się prześcieradło na materac więc chciałabym tego uniknąć szczególnie gdy już kilka razy prześcieradło się wypierze i się "skurczy" :D

Ja mam ceratki, jak się nie sprawdzą to wtedy coś kupię.

desperatka
Pod czym wasz maluszek spać będzie? W śpiworku, rożku czy kołderką?
Na początku oczywiście..

Mam kocyki, kołderki i śpiworki. Pierwsze dni kołderka, potem popróbuję śpiworek. Rożek mam pożyczony tylko do szpitala.

desperatka
W ogóle dziś tak się zastanawiałam co mam mężowi naszykować do szpitala przy wyjściu maluszka? W co ubieracie takiego maluszka? Ja mam takie ciepłe ubranko ale myślę co pod nie? Śpiochy? Rajstopki i bluzeczka? Nie mam kompletnie pojęcia a nie pamiętam jak było przy mojej pierwszej... :36_1_53:

Ja odłożyłam body z dł. rękawem, pajacyki chyba 3 - zobaczymy w co wlezie i jaka pogoda będzie, bo jeden gruby, kombinezon i kocyk taki grubszy. Do tego flanelówka i wio do auta :D

Oopsy Daisy
Rośnijcie, rośnijcie :))

Noga dobrze,miałam wczoraj rezonans i wszystko jest dobrze.Do maja mam nosić usztywniacz plastikowy :)

A przed powrotem do pracy jak się czuję? Genialnie! Bardzo się cieszę że wracam:) ale w lutym już biorę tydzień urlopu i w marcu 3 tyg.

Taaka to pożyyyyjeee :36_6_5:

goldi1987
my też kompletujemy powoli wyprawkę. na pewno rożek zabieramy i kocyk na wszelki wypadek:) ale wydaje mi się, że wyprawka zależy też od szpitala. w każdym chcą co innego

U mnie napisane - pieluch i ciuchów dla bobasa nie brać. Zapakowałam tylko tetrówki. I niedrapki :sofunny: W razie co D mi przywiezie, już go przeszkoliłam gdzie co.