Skocz do zawartości
Forum

Termin: Marzec 2013. Ktoś jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak usłyszycie gdzieś w mediach, że ciężarna zamordowała złodzieja to będę ja. Krążą tu jacyś, sasiadce weszli w biały dzien do domu i wyniesli wszystko co wartosciowe, wczoraj chcieli nam ukrasc auto wypieli grill i el. zeby zrobic zwarcie, przerwalam im bo wyjechalam zawieźć kolezance zwolnienie i tylko pod sklepem zobaczylam nie ma tablicy a maz juz zdiagnozowal i wiele innych rzeczy zobaczył;( strach sie bac. Dzis mieszkanie i samochod a jutro porwa Ci dziecko, jestem rozwalona i wsciekla, ustrzelilabym takich z wiatrówki po łapach. Boje sie ze mi sprobuja wejsc w dzien nie wiedzac ze ktos w domubo sie rzadko wychylam. Ja mysle ze oni musza chodzic w dzien i obczajac zdobycze, chyba zaloze sniegowce i im wyjde na powitanie. PRzysiegam, ze ich dopadne i urwe jaja.

Maniulka
Nic dzisiaj nie kupiłam :( W carefour były kocyki dla maluszków, ale jakoś mi się kolory nie podobały :( a były za 10,99. Ale za to kupiłam WOK-a :)

W pracy się zasiedziała i już później nie chciało mi się nigdzie zajeżdżać.
Później szybki obiad i szkoła rodzenia. Oczywiście byłam sama :/ Szanowny "nie wyrobił się", k**** chyba na zakręcie :/
Padnięta jestem:( Zaczyna mnie boleć gardło :( M. chory, wczoraj i dzisiaj miałam bratanka, też kaszlał i czuję, że i mnie zaczyna rozwalać :(
Wok dobra rzecz, a nie ma sensu kupowac czegos co sie nie podoba tez;) Ja ma woka tefalowskiego ale też ok. Co do szkoly rodzenia nie martw sie u mnie tez roznie, ale ostatnio jak moj kombinowal, bo sie umowil na skladanie auta, to mnie wyprowadzil z rownowagi, znacie boska z rodzinki;d- mamuske? Jak puscilam wiazanke w jej stylu czyli wielkim krzyku jednym tchem i tonem, udalo sie wszystko przelozyc i dalo sie jechac, tym bardziej ze wiedzial wczesniej. powiedzialam ze g**mnie obchodzi i to jest jeden jego obowiazek poki co, wypprawek nei musi szukac bo ja sie zajmuje i godzina na tydzien - to sorry. No i sila persfazji juz nie dyskutuje czy isc czy nie. Mowilam mu nawet ze nie musi na wszystkie tematy, ale ...zmienilam zdanie. Bo nie bede jechac sama w tak apogode, stresujaco. Wczoraj musialam ostro hamowac bo taksiarz chcial chyba zebym mu w dupe wjechala i nagle na prostej drodze hamuje i zjezdza sobie niby w bok, stwierdzilam ze wole ograniczyc jazde, bo to powod do stresu jednak, ludzie nie mysla na drodze. Omijalam tez spory wypadek wczoraj i tak dalo mi to do myslenia.

Glitter
dzień dobry!
Amda OOpsy jak się wróży z obrączki?
Maniulka Alfik
jak gin Wam żabe pokazywał tzn że widzi wargi mniejsze i większe-z tego siusiak nie urośnie-jak u nas, hehehe. czasem widzą tylko brak siuraka ale nie szukają warg i wtedy zdarzaą się pomyłki. siostra mojego męża tak miała-lekarz ą dał do szpitala bo podobno już po terminie a tu się okazało że lekarz do bani bo zamiast córki-syn, i miała jeszcze miesiąc leżenia do terminu... mój wpoisue płeć dopiero jak zobaczy organy płciowe zewn. u Niuniusia-4 mc a u Niuni 6 mc ;D
Maniulka nie przejmój się-mój nawet na 1 usg nie był. od 24 tygodni nie jest wstanie zdążyć. dlatego ja nie chodziłam do szkoły rodzenia ;/

czyli jak widzial wargi to babka, bo nasz tez widzial, ale foty nie mam żabuchny;D
Glitter
hehehe Alfik u mnie to samo ;D 2 razy mi zdjęcie warg zrobili-na 4d i normalnym ;D żeby dowód był ;D tylko czasem lekarze poprostu nie patrzą na to tylko czycoś dynda i jak nie dynda to baba. a potem dyndać zaczyna i jest klops ;D
a dzisiaj miałam noc koszmarną-Miłość budził się z wrzaskiem 5 razy i 5 razy trzeba go było usypiać a oprócz tego spałcałą noc na moich rękach i co się przebudzał musiałam go lulac... rzeź!!! boli mnie wszystko i Niunia też jest biedna zmęczona bo teraz chyba śpi-wogóle od nocy nie rusza się. MAły teraz chodzi z radiem przenośnym i tańczy do muzyki przykłądaąc mi e do brzucha ;D pobudka KAlinka!

Co sie działo z Miłoszkiem, czemu płakał malutek. Oh to oboje ciezka noc mieliscie.
_Alfa_
Kurde, a niedawno czekałam do połowy, niedawno pamiętam jak był 17 tydzień!

a to juz 27 nie?:) Gratki!
Glitter
a ja właśnie wywaliłam psa na balkon bo inaczej go zabije. jak yto est że wszyscy muszą wkurzać jak jesteś niewyspana i zła? jeszcze go trzeba było wyniść bo nie chciał iść ;/ az mnie brzuch boli!

Ja dzis wpierdzielilam mojemu kotkowi normalnie spralam go piewrwszy raz od 4 lat jak jest u mnie. zlal sie przy mni i to z takim cisnieniem, kuweeta stoi i czysta a on mi pod kaloryfer, co od razu wyzwolilo smrod, musiaalm znowu sprzatac. tydzien temu robilam tokso a od tego tygodnia codziennei raz przynajmneij sprzatam szczochy. wywalam koty na korytarz na klatke, zrobimy im dzis poslanie, miski wyjda tez oi wszystko, wkurzaja mnie, ile mozna.
_Alfa_
Takiego kloca dźwigałaś?? Mnie kot od rana wkurzał, ale nakrzyczałam i poszedł spać. Darł się niesamowicie, skakał po lampce w przedpokoju... Po podłodze jak na łyżwach smigał, rano jest najgorszy.
13 tygodni mi zostało, masakra :36_2_13:

Ej co ma wapno w sobie? Żeby teraz jeść?
Ja mialam niedobor wapnia, endo juz mi zalecil tabsy Calperos 1000 100 kaps. Apteka Herba mozna w ciazy je jesc, ale nie zdazylam ich wziac, bo wyregulowal mi sie poziom po diecie, staralam sie zwracac uwage na ten wapn i sie udalo. Generalnie nie jedz fosforanow czyli kielbas sklepowych i szybek- chyba ze znasz sklad, bo te biale piekne maja najwiecej syfu a o dziwo dobre znalazlam w leclerku sklad 5 elementowy woda sol mieso i cukier-koniec i czuc bylo ze szynka swojska, lub upiecz sobie piers z kurczaka w folii w piekarniku z czosnmeczkiem np i pieprzem- wlasne przyprawy. Wiec to jedno a dwa produkty najwiecej wapnia ma sezam, dorzucaj gdzie sie da, ja do kazdej zupy daje, jak nei asz problemu z cukrem jedz sezamki. Maslanka ma wiecej wapnia niz mleko a jeszcze wiecej chyba maja jogurty, patrz nazawartosc w 100g ja mam na lodowce tabele ile co ma, zaraz tu Ci wkleje. No i udalo mi sie wyjsc z niedoboru wapnia dieta ale jak teraz mala pozre to raczej tabsy, bo wiecej nei przemyce tego wapnia. A pije kakao dosc czesto na mleku swojskim od krowy. Kurcze musze poszukac te listy bo mam kompa po formacie i nie mam jeszcze office'a nie moge znaleźć. Ale tez i w sieci sa
Uroda i Zdrowie – serwis nie tylko dla kobiet ť Czy powinno sie pić mleko: zalety picia mleka…
http://www.danone-zdrowie.pl/images/obrazki_zywnosc/tabelka_danonki.gif

Co wazne w 3 trymestrze powinnysmy juz uzupelniac wit d, ale to podpytam na kolejnej wizycie- wiem ze tez jest b. wazne zwlaszcza ze ost. trymestr wypada w zimie wiec ze slonca sobie nie skorzystamy i trzeba suplementowac.

_Alfa_
Glitter
o popatrz:

Jeśli jesteś zagrożona poronieniem, masz nadciśnienie, problemy z krzepliwością krwi, podwyższony poziom cukru albo spodziewasz się więcej niż jednego dziecka, wapń jest dla ciebie prawdziwym lekarstwem.
Wchłanianie wapnia może być zaburzone, jeśli w diecie jest zbyt dużo fosforu. Dzieje się tak, gdy masz słabość do żywności przetworzonej: wędlin, zup, deserów w proszku czy napojów typu cola. Warto pomyśleć o wyeliminowaniu ich z diety na te kilka miesięcy.

Coli już się pozbyłam, czasem tylko łyknę se z puszki. Wędliny jem,. no bo co mam nie jeść.. Kurna wszystko jem :36_2_13: Idę po wapń/wapno.. Jak zwał tak zwał :sofunny:
Wedliny jedz ok ale sprawdzaj sklad, wiekszosc ma fosforany i syf, musisz czytac sklady i jesc najlepsze i neiwierzyc na slowo- ze ladnie wyglada czy droga, nie znaczy to ze bedzie najlepsza aczkolwiek ja kupuje najczesciej szynki powyzej 40zl/kg jesli w sklepie, no niestety ciezko cos znaleźć ale na pewno mozna i sa dobre wedliny, mnie zaskoczylo ze w leclerk i mieli szynki i podane sklay na tabliczkach pod cena.

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2bbd3mm39sw688.png

https://www.facebook.com/inspiracjewszelakie

http://www.bioslone.pl/zanim_pozwolisz_zaszczepic_dziecko

Weri prosze Cie Ty uważaj! dla takich świętości nie ma! jeszcze Cie pchną i co będzie? drzwi nie otwiera, w domu siedź! jak wychodzisz coś włączonego zostaw! żeby myśleli że dom pełny!światła zaświecone! Ty się w to kobieto nie mieszaj! idźcie na police, złóżcie doniesienie, wtedy policja musi częście to miejsce patrolować! ich zakichany obowiązek-nie Twój!

http://lpmf.lilypie.com/Jsnbp1.png
http://lpmf.lilypie.com/MOF7p1.png
http://davf.daisypath.com/X2iYp1.png

alfa - gratulacje!!!

Maniulka - zdrowiejjj!!!!!!!!!!!!!!!!

Wróżba z obrączki:

zawieszasz obrączke na nitce wkładasz ja trzy razy miedzy kciuk, a resztę palców lewej dłoni, obracasz dłoń i nad nią trzymasz nitke z obrączką (nie bujając). Ruch na około symbolizuje dziewczynke, ruch pionowy-chłopiec.
Później powtarzamy to samo - czyli obrączka trzy razy między kciuk, znowu obracamy dłoń i patrzymy jak się rusza. Robimy tak do momentu aż obraczka stanie nad nasza dłonią i ani nie drgnie. Tyle razy ile musiałyśmy wykonać te czynnośći tyle będziemy miec dzieci, o wskazanej wcześniej płci :-)

Wróżcie sobie babeczki!

syn - 18.06.2010
córka - 07.02.2013

Weri - faktycznie, na takich trzeba uważać - nie liczą się zapewne z niczym i nikim...

Ja już miałam auto skopane, lusterko urwane - sprawa na Policję poszła, złapano gagatków i nawet pieniążki odzyskałam za wyrządzone szkody...

Pewnie rodzice płacili - bo to gówniarze po 17-18 lat byli...

syn - 18.06.2010
córka - 07.02.2013

O loosie wróciłam! Byłam na mieście, kupiłam se legginsy w lumpie do kolana, wypiłam kawę w donaldsie. Jakoś wróciłam do domu, wyszłam z suką, teraz jej gotuję obiad a ja sobie odgrzeję ziemniaki z wczoraj z jajkiem i mam marchewkę z groszkiem :D Nie chce mi się obiadu innego robić :lup:
Glitter! Kurna zapomniałam.
Weri Ty serio nie daj się dziadom, rób aferę jak Kevin :D I dzięki za wykład, wiedziałam że wleziesz i pomożesz mi :zwyrazami_milosci:
Aaa już wiem. Glitter Ty pierzesz już?? Ja się zastanawiam czy dziś nie wrzucić pierwszej tury... Kolorowe ciuszki bym wyprała, przecież to takie małe, że jedno pranie mi wyjdzie, spokojnie sobie wyschną i jutro poprasować?? hmm

Masz rację, może zaraz wrzucę wszystkie kolorowe ciuszki - te dziewczęce, bo mam też duuużo niebieskich. Od razu zrobię kolejną segregację, coby się potem to wszystko zmieściło :sofunny:
A w ogóle wczoraj oficjalnie Aurelka zaakceptowana. Oficjalnie, czyli
- Chodź tu!
- NIE!
- No chodź tu babo!
- NIE!!
- No chodź tu babo z Aurelką!
No to przyszłam :sofunny: :sofunny:

amda
alfa - gratulacje!!!

Maniulka - zdrowiejjj!!!!!!!!!!!!!!!!

Wróżba z obrączki:

zawieszasz obrączke na nitce wkładasz ja trzy razy miedzy kciuk, a resztę palców lewej dłoni, obracasz dłoń i nad nią trzymasz nitke z obrączką (nie bujając). Ruch na około symbolizuje dziewczynke, ruch pionowy-chłopiec.
Później powtarzamy to samo - czyli obrączka trzy razy między kciuk, znowu obracamy dłoń i patrzymy jak się rusza. Robimy tak do momentu aż obraczka stanie nad nasza dłonią i ani nie drgnie. Tyle razy ile musiałyśmy wykonać te czynnośći tyle będziemy miec dzieci, o wskazanej wcześniej płci :-)

Wróżcie sobie babeczki!

Amda, ja się tak nie bawię!! Zrobiłam 2 razy i wyszło mi tak samo!! Pierwszy chłopak, drugi chłopak a za trzecim razem nawet nie drgnęła!! Ejj ejj ejjj a gdzie moja Kornelka?? W czwartek idę na usg i poproszę moją ginę o dokumentację psiochy!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxedf9hw70js141.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bfaregz2rw0ynkn2.png