Skocz do zawartości
Forum

Termin: Marzec 2013. Ktoś jeszcze?

Rekomendowane odpowiedzi

natalinkaaa
veoh
Natalinka, co to sie dzieje, raz lutowka teraz marcowka ;)
Ja na szybko zdam relacje, bo kiedys sie mnie pytalas i pisalas o rzeczach do szpitala. Wiec mowie od razu kochana, ze lepiej miej po te 5 kapletow i ze 2/3rezcniki bo niestety moj H. musial jezdzic do domu, bo zabraklo nam ubranek :) po powrocie na szybko dokupowalam, bo nim sie obejrzalalam maly nie mial w czym chodzic i musialam zakladac mu ubranka na 6 miesiecy. Mimo, iz wszyscy mi mowili aby nie kupowac malych rozmiarow u mnie kapletnie sie nie sprawdzilo bo Alek urodzil sie zaledwie 51cm dl. wiec plywa w ubrankach na 0-3 miesiace..Podobnie z kobinezonem, pare dni temu mu kupilsmy na 1 miesiac, bo nie mielsmy go w co ubrac jak jechalismy do szpitala. Zaopatrz sie tez w Liniment oléo - calcaire, swietny na pupcie, super chroni przed odparzeniami. I krem dexeryl jak zaczniec Twojej corci schodzic skorka z cialka. No to na tyle powodzonka w zakupach dziewczyny :)

Veoh bo u nas sie troche pozmienialo i mialam termin na 28 luty, ale teraz lekarz mowi ze jednak marzec :) wiec zagladnelam na watek marcowek :)
Do szpitala juz wyprawka gotowa, poprosilam o liste i wlasnie bylo tam napisane ze po 5 sztuk bodziakow, pajacykow, 4 reczniczki, skarpetki, czapeczki, i 2 spiworki do spania, termometr do wanienki i mierzenia temp., liniment i kosmetyki dla dziecka. Nie moglam tylko kupic tego sweterka z lnu a ze bylo podkreslone dwa razy, to poprosilam kolezanke i znalazla po synku :) a biale sa wiec beda.

U nas dawali kosmetyki, i reszte rzeczy dla maluszka poza ciuszkami i wlasnie recznikow nam zabraklo. Jak wychodzilsmy ze szpitala to mielsismy ze 4 torby, normalnie sajgon :)))
Bylam w pojednczym pokoju i dodtakowo H. poprosil o lozko wiec bylsimy razem ze soba przez 4dni. W sumie nie jakis tam wydatek bo chyba 23euro za jego lozko a moje chyba 60 euro noc. W tym, ze wiadomo za jego spanie nasz koszt, ale mysle, ze dobrze zrobilsmy bo za duzo sie dzialo.. i wszytsko razem przechodzilsimy. Bylo mi latwiej dojsc do siebie.

_Alfa_
W trudnych chwilach ważne żeby być razem, wtedy nawet pieniążki się nie liczą.

dokladnie :)

Natalinka, moj plywa w 0-3miesiace a w tych na 6 to juz sie topi ;), czekam az urosnie chociaz troszke..bo cos slabo mu to idzie waga skacze. Zobaczymy co pediatra powie na kolejnej wizycie.

Takie maluszki to szybko ciałka nabierają :) Ja się urodziłam z wagą 2100 i niewiele długa, bo jakieś 45cm tylko. Inne czasy wtedy były, ale szybko nadrobiłam z tego co mi mama mówiła. Veoh Twój książę ma niecałe 2 tygodnie, zdąży urosnąć :) W ogóle to poka go pokaa

Glitter podrzucę Ci co :D Schabik pokroiłam w paseczki cieniutkie, podsmażyłam z cebulką i pieczarkami, dodałam musztardę, łyżkę koncentratu pom. i śmietanę :D Pyszota, ja jeszcze dorzuciłam łyżeczkę chrzanu :D I na samą górę rzuciłam na talerzu już pokrojone kiszone :36_3_1: Nie miałam ryżu, zrobiłam z gryczaną :smile_jump:

Ja tez mialam chyba cos okolo 2800, ale wzrostu nie wiem, musze sie mamy spytac. No na pewno urosnie, tylko teraz tak mysle, ze moglam wlasnie ja Natalinka dokupic troche mniejszych rozmiarowek, to w szpitalu nie patrzyli by na mnie jak na wariata ;) jak ubierali mi dziecko i rekaw trzebabylo podwijac 2 razy ;) lol

_Alfa_
Glitter podrzucę Ci co :D Schabik pokroiłam w paseczki cieniutkie, podsmażyłam z cebulką i pieczarkami, dodałam musztardę, łyżkę koncentratu pom. i śmietanę :D Pyszota, ja jeszcze dorzuciłam łyżeczkę chrzanu :D I na samą górę rzuciłam na talerzu już pokrojone kiszone :36_3_1: Nie miałam ryżu, zrobiłam z gryczaną :smile_jump:

Oj chyba mam pomysl na kolejny obiad :23_30_126:

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69pcplinbj.png

natalinkaaa
Moj maz wymyslil wczoraj, zebysmy do torby na porodowke spakowali biale ciuszki i bialy spiworek jakby sie jednak chlopczyk urodzil :p

mąż dobrze myśli! biała bawełna jest najlepsza dla noworodka, ubranka nowe, wyprana i jak najmniej na nich naszywek, czy kolorowych obrazków, które sprawiają, ze skóra dziecka nie oddycha...biała niekolorowana bawełna najlepsza, ja właśnie taką biorę do szpitala

natalinkaaa
_Alfa_
Jejku jak ja chcę się dowiedzieć wreszcie co to będzie!

A kiedy masz usg? a wczesniej na usg nie widzial lekarz?

Dwa razy z rzędu coś mu tam ten łobuz na dziewuszkę wyglądał, ale mam się nie sugerować, bo nie widział dziewczęcych narządów, tylko siusiaka nie znalazł. Dziecię się tak wierciło, poza tym to było na NFZ i się nie przejął. Dlatego chcę iść na dniach prywatnie, niech wypatrzą czy jest ok, niech sprawdzą co tam siedzi. Oby dziad nfz się nie pomylił :36_6_5: