Skocz do zawartości
Forum

Luty 2013- mamuśki łączmy się

paczanga

Rekomendowane odpowiedzi

czesc natalinkaaa;*
twoja sytuacja...bardzo ci wspolczuje, ale wiesz, co- wiem ze najlatwiej jest doradzac w takich sytuacjach...ale moze sprobowalabys zasiegnac opinii innego ginekologa?z wlasnego doswiadczenia wiem, ze czasami jeden doktor sie pomyli...drugi moze znalezc jais sposob...a trzeci ci powie ze nie jest tak zle... moze warto sprobowac? naprawde nie wiem co wiecej...jest mi przeokropnie przykro ze sie teraz martwisz ta sytuacja i ze MAlenka slabo rosnie...jedz ile wlezie! odpoczywaj ile wlezie!
a moze sa jakies specjalne pozycje, w ktorych do Malej dociera wiecej wartosci i skladnikow?
kurcze...no a przede wszytskim jak najmniej sie denerwuj- oczywiscie jest to niemozliwe prawie ze,ale postaraj sie... staraj sie myslec tylko o Malej, ktora wczoraj widzialas i o tym ze bedzie wszystkko dobrze;)
trzymam za ciebie kciuki cala soba i jeszce wiecej o ile sie da;)
glowka do gory- wtdey MAlenstwo tez sie lepiej napewno czuje;)
i informuj nas na biezaco- czasmai lepiej sie wygadac-nawet najgorsza glupota-niz tlumic w sobie;)
trzymaj sie;***

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1y9n731502029k.png

Kochana na pewno wszystko będzie dobrze. Zastosuj się do zaleceń lekarza, odpoczywaj a przede wsyztskim się nie stresuj.

będę się za Was modliła, żeby wsyztsko było dobrze.

Napisałaś ze tydzien temu było ok... więc to może tylko chwilowe z tym przepływem krwi do i z łożyska... wizyta dopiero za trzy tygodnie... jak masz możliwość to wybierz się za kilka dni do innego lekarza, za tydzien na przykład. Niech zrobi USG i zobaczysz czy dziecko przybrało na wadze. Bo to czekanie wykonczy człowieka....
w tym okresie ciąży dziecko przybieta ok. 100gramów na tydzien, więc może będzie różnica. Wierze głęboko, że będzie... Dbaj o siebie i trzymaj się ciepło. :*:*

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8iikldrje9wc.png

dzieki dziewczyny. Bylam tydzien temu ale to bylo tylko badanie bez usg. Lekarz mi powiedzial ze trzeba zaczekac dwa, trzy tygodnie bo wtedy bedziemy wiedzieli jak sie sprawy maja. To bardzo dobry lekarz, szef oddzialu polozniczego i ginekologii i kazdy mowi, ze jest najlepszy w calym regionie. Mam do niego zaufanie i moze lepiej, ze to wykryl bo przynajmniej bedziemy pod kontrola a inny lekarz moze by przeoczyl to. Leze caly czas i odpoczywam i wciskam w siebie jedzenie az mi niedobrze ale wiecie jak to jest siedziec calymi dniami w pustym domu, ze swiadomoscia ze nie jest najlepiej... Czulam sie duzo lepiej pracujac i bedac miedzy ludzmi ale dla mojej slodkiej dziewczynki zrobie wszystko

http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69pcplinbj.png

Natalia, spokojnie kochana przede wszytskim twoj stres nie jest zdrowy dla Ciebie i dzidzi, mysl poztywnie. Sprawdzilam tak na szybko te przeplywy o czym Twoj lekarz wspominal i pisza, ze wcale to nie musi byc przesadzone o niczym. Poza tym, czemu on Ci powiedzial, ze masz jesc duzo przeciez to lozysko reguluje co maluszek dostaje a nawet jakbys zdrowo nie jadla to mala i tak bierze co chce..

Po 3powiedzial co moze byc przyczyna tego, cukrzyca, nadcisnienie? to jest wazne, nieprawidlowa budowa lozyska? Kochana bedzie dobrze a waga wedlug mnie jest okay popatrz dam Ci tutaj link: Waga maluchów w kolejnych tygodniach ciąży i pisze, ze w 23tyg dzidzia powinna wazyc 450g I jeszcze jedno , dzieci sa rozne jedno wiecej wazy drugie mniej, ale to jeszcze o niczym nie swiadczy, jezeli wedlug niego corcia jest mniejsza o tydzien, ale to nie jest 3/4tyg wtedy bylby powod do zmartwien. Bedzie dobrze i postaraj sie nie stresowac kochana. :zwyrazami_milosci:

dla mnie chyba najwazniejsze by było że wszystkie narządy są sprawne działają beż zarzutów.:36_1_11: waga jak waga. mojej córki jest o wiele za duża i mogła bym się martwić że jest to wynikiem np cukrzycy lub innych schorzeń (bo niektóre właśnie powoduję "nadwagę" u płodów) moze po prostu będziesz rodzić małe acz zdrowe dzieciątka.
w nocy (przespałam niecałe 4godz bo źle sie czułam) śniło mi się że jadę do ciebie do UK. więc psychicznie juz jestem z tobą, nie jesteś sama.

nie wyczytuj zbyt wiele rzeczy w internecie... wiem, że to kusi...
myslę, że jakby był tak tragicznie jak Tobie się wydaje, że jest to zatrzymałby Cię w szpitalu...
Nie martw się na zapas... sam powiedział, że nie wie jaka jest przyczyna tak... być może niunia jest w dolnej grnaicy wagowo.... poza tym to czytanie wagi z USG to nie zawsze jest trafne.
Moja kuzynka w 34 tygodniu ciąży była na wizycie i lekarz powiedział jej (ordynator, najlepszy ponoć gine w moim mieście) ze dziecko waży 2300 a za dwa tygodnie urodziła i dziekco ważyło 1900
najważniejsze, że narządy się dobrze rozwijają u Twojej Lenki.
Jeśli najprawdę nie wyrzymasz, to lepiej nie czytaj informacji na forach i innych poratalach... każdy przypadek jest przecież inny, tylko skonsultuj się z innym lekarzem, a do tego i tak chodź normalnie. Zobaczysz pryznajmniej czy dziecko przybiera na wadze...
trzymaj się ciepło i nie zadręczaj czarnymi myślami, gdyby naprawdę działo się najgorsze, to już byś w spzitalu leżała, a pamiętaj, że z każdym tygodniem dzieci nasze są coraz silniejsze, ale stres im nie pomoże :*:*

http://www.suwaczki.com/tickers/gyxw8iikldrje9wc.png

Ja przeczytalam, ze wlasnie przy tego typu niewydolonosci kontroluja co 2-3 tyg rozwoj dzidziusia i moga wczesniej indukowac porod.
Natalka, to bierz te witaminki, i jedz wiecej ale mysl poztywnie, opieke masz swietna. Jezeli cos by sie dzialo oni w czas zareaguja. I nie czytaj za wiele na necie dobrze Ci radze jako sama ta ciaze ciezko przechodzilam. Moj ma maly ma potwierdzona nerke podkowiasta i spodziectwo, i czekaja go operacje jakbym zaczela czytac jak to moze miec wplyw i w kwesti psychologicznej i zdrowotnej na jego rozwoj to juz dawno bym wpadla w depresje.. na prawde dobrze Ci mowie nie czytaj za wiele. Bo przypadki przypadkami a u Ciebie bedzie dobrze i koniec. Zawsze myslim najgorsze, a pozniej sie okazuje, ze niepotrzebnie sie tyle martwilismy.. :Kiss of love::big_whoo:

naczynie ktore doprowadza krew do lozyska jest niedrozne, lekarz powiedzial, ze gdybysmy wiedzieli wczesniej wystarczylo brac leki przeciwzakrzepowe ale teraz jest za poznno (ale tego nie wiedzielismy ani on ani ja)Przy kolejnej ciazy musze je brac odrazu. Taka mam widocznie skloonnosc.
Problem w tym, ze nic nie mozemy juz zrobic. Musze duzo jesc bo nie przybieram na wadze a teraz jest wazne zeby malenstwu niczego nie zabraklo, stad te witaminy dodatkowo. A usg dopiero za trzy tygodnie bo po mniej wiecej takim okresie czasu bedzimy wiedziec czy dobrze przybiera na wadze, czy poprostu jest malutkie bo ja tez nie bylam wielka. I czy sa jakies zmiany w lozysku. A na zwolnieniu jestem dlatego ze glowka jest juz bardzo nisko a nie chce urodzic przed czase. Nawet jak bede lazala w szpitalu to nic to nie da. Nie sa w stanie nic zrobic, mozliwe ze trzebba bedzie wywolac porod wczesniej zeby ratowac dzidzie ale narazie o tym nie mysle. Musze czekac i myslec pozytywnie.

veoh
Ja przeczytalam, ze wlasnie przy tego typu niewydolonosci kontroluja co 2-3 tyg rozwoj dzidziusia i moga wczesniej indukowac porod.
Natalka, to bierz te witaminki, i jedz wiecej ale mysl poztywnie, opieke masz swietna. Jezeli cos by sie dzialo oni w czas zareaguja. I nie czytaj za wiele na necie dobrze Ci radze jako sama ta ciaze ciezko przechodzilam. Moj ma maly ma potwierdzona nerke podkowiasta i spodziectwo, i czekaja go operacje jakbym zaczela czytac jak to moze miec wplyw i w kwesti psychologicznej i zdrowotnej na jego rozwoj to juz dawno bym wpadla w depresje.. na prawde dobrze Ci mowie nie czytaj za wiele. Bo przypadki przypadkami a u Ciebie bedzie dobrze i koniec. Zawsze myslim najgorsze, a pozniej sie okazuje, ze niepotrzebnie sie tyle martwilismy.. :Kiss of love::big_whoo:

wiem kochana, znam Wasza historie z watku o Francji. Dlatego czekam spokojnie i nie mysle o najgorszym... Dbam o siebie bo mam dla kogo. Trzymaj sie cieplutko i powodzenia bo Ty juz niedlugo rodzisz:)

No i bardzo dobre masz poedjscie. Wiadomo, ze nie da sie kapletnie nie myslec o tym, ale przynajmniej nie zamartwiac za wczasu.. zobaczysz co powie lekarz za 3tyg.

A moj ksiaze to Bog jeden wie kiedy on zechce wyjsc :D Poki co nic na to sie nie zapowiada...zero jakichkolwiek obajwow ;) wiec licze na 15 a 20 listopada moze...uda mi sie rozpakowac ;)

hej
a propos nerki podkowiastej to ja ja mam;) dowiedzialam sie o tym zupelnie przypadkiem- podczas usg polowkowego;D i nic mi nie jest, wiec cale szczescie to nie jest zaden problem miec nerke podkowiasta... mam ja(jak widac) cale zycie i nigdy nie mialam zadnych problemow z nerkami;D

Natalinkaa- odpoczywaj, relaksuj sie, mysl o dobrych rzeczach, ktore Was czekaja juz niedlugo;)
moooc pozdrowien;*

http://www.suwaczki.com/tickers/0d1y9n731502029k.png

PaulaFikusna
hej
a propos nerki podkowiastej to ja ja mam;) dowiedzialam sie o tym zupelnie przypadkiem- podczas usg polowkowego;D i nic mi nie jest, wiec cale szczescie to nie jest zaden problem miec nerke podkowiasta... mam ja(jak widac) cale zycie i nigdy nie mialam zadnych problemow z nerkami;D

Natalinkaa- odpoczywaj, relaksuj sie, mysl o dobrych rzeczach, ktore Was czekaja juz niedlugo;)
moooc pozdrowien;*

o no prosze :D tak, o to sie nie martwie lekarze calkowicie nas uspokoili a propo tej nerki, ponoc co 500setna osoba ma ta nerke, sporo osob wlasnie przy okazji badania dowiaduje sie, ze ja ma :) i co 300 dziecko sie rodzi z ta nerka.. ale na poczatku byla reakcji co to jest i w ogole zaczelam sie nakrecac... :lup: pozniej dalam sobie sposob, bo za kazym razem czy to byl urolog, genetyk czy nasza gin kazdy nas uspokajal i mowil, zeby sie przejmowac. Chociaz sa choroby ktore towarzysza jej np zespol turnera, ale to tyczy sie glownie dziewczynek.
Tak wiec moja uwaga jest skupiona na czy innym teraz ;) a ta nerka taki urok i to wszytsko..