Skocz do zawartości
Forum

Zmiana mleka i zupek

ellka1982

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)
Ja również chciałbym zadać pytanie. Mam córkę w lipcu będzie miała 2 latka, zaszłam w ciążę i urodziłam dziecko za granicą, teraz po kilku latach planujemy z mężem powrót do Polski. Chciałabym zapytać czy zmiana zupek i mleczka (z zagranicznych tych co je tutaj, na polskie, co bedzie jadła w Polsce), będzie miała na córeczkę jakiś wpływ??, czy mogę od razu kupić tutaj w Polsce produkty dla córki i wprowadzić je z dnia na dzien, czy lepiej wziąć ze sobą zapas tego co dziecko je tutaj i stopniowo dawać raz zagraniczny raz polski aż zejść tylko na polskie zupki i mleko? Czy dziecko wyczuje różnice i może się czuć źle? Co Pani poleca na początek przy takiej zmianie?
Pozdrawiam serdecznie
Ela mama Zuzi

Witaj Elu
W kwestii zmiany mleka, warto skontaktować się z jego producentem - może się okazać, że istnieje w Polsce odpowiednik mleka, które podajesz teraz. Jeśli nie, proponuję zabrać opakowanie dotychczas podawanego mleka i początkowo mieszać je z tym, które zamierzasz podawać w Polsce. Stopniowo będziesz zmniejszała udział przywiezionego produktu, na poczet wprowadzanego. Taka zmiana będzie najmniej odczuwalna dla Córeczki. W przypadku posiłków, możesz postąpić podobnie jak z mlekiem, lub po prostu podać te, które zakupisz po przyjeździe. Pamiętaj, że każda firma produkująca żywność dla małych dzieci musi spełniać wygórowane wymagania jeśli chodzi o jakość surowców, więc z całą pewnością nie zaszkodzą one Córci.