Skocz do zawartości
Forum

MM 2005 :) zapraszam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam piątkowo

Wczoraj Adaś miał Dzień Otwarty w przedszkolu, który okazał się być... Wigilią. Szkoda, że tego nie napisali, choć miałam podejrzenie, po tym jak pisałyście, że u Was w przedszkolach są Wigilie. Jakbym wiedziała to inaczej bym Adasia ubrała, a tak to z deka rzucał się w oczy ubrany na brązowo z bluzą z dinozaurem :Śmiech:, podczas gdy reszta dzieci była w miarę na galowo. Ponoć pani dzień wcześniej mówiła żeby tak się ubrać ale akurat dzień wcześniej Adaś spędził w domu. Dobrze, że K poszedł na te Dni Otwarte, choć powód na wizytę miał być inny, bo tak to Adasiowi byłoby przykro, że nikt go nie ogląda. K nie miał aparatu a można było zrobić fajne fotki bo choć dzieci było mało (15 z chyba 27) to przygotowały piękny świąteczny występ ::):

Serena – Mucofluid jest super, Adaś go miał przepisany od naszej pediatry gdy miał gęsty katar, że aż kaszlał gdy siąkał nos w chusteczkę. Mucofluid rozrzedził katar już po pierwszym użyciu, a po 3 dniach nie było śladu po katarze. Ale nie wiem czy Mucofluid można stosować do każdego przypadku kataru.
A na „spacer” możecie wyjść choćby przed dom czy na balkon jak macie :Oczko:
Brawo dla Oskarka, za taką akcję ratowania życia, szybko chłopak się uczy, super ::):

Karola – do teściowej jadę na Wigilię, może dadzą mi się tam wyspać :D

Tasik – dobre wieści i cudne fotki ::):

Starletka - ja też chcę marchewkę, zwłaszcza od Dominiczka ::):

Neta – a kiedy (choć tak wstępnie) plany z Krakowem mają szansę się zrealizować?
W Krakowie też śnieg pada :Śmiech:

Ann – ja ciasto też chcę :D

Sliffka - Tobie też miłego i choć trochę cichego dnia ::):

Dziubala coś kiepsko w tym przedszkolu z przepływem informacji.U nas informacje typu wycieczka, gość w przedszkolu, na drzwiach wejściowych minimum 2 dni przed jest wywieszona a tak to na tablicy w holu gdzie kazdy przechodzi.U nas Wigilia we wtorek i tez przedstawienie bedzie, zapas chusteczek musze wziąć...(na łzy wzruszenia dodam).

http://suwaczki.maluchy.pl/li-5647.png

Ann - w naszym przedszkolu są takie tablice. Ogólna przy drzwiach i dodatkowo przy każdej grupie w szatni osobna tablica z info dla danej grupy. Wszystkie info się pojawia, szkoda, że nie szczegółowe :Zły:. O Dniach Otwartych wisi już ze 2 tygodnie, szkoda, że o Wigilii nie było. No chyba, że dopisali dzień wcześniej, co nie zmienia postaci rzeczy.

Neta - ale to takie plany na za rok, na za 5 lat...? :Oczko:

Maciuś na drugiej dziś drzemce, może dzięki temu będzie miał dobry humor do wieczora.
Czekam na chłopaków i zaczynamy weekend :D. Jutro jedziemy na Wigilię pod gołym niebem (w namiocie :Oczko:). Mam nadzieję, że będzie fajnie jak co roku, a na koniec znów wybierzemy choinkę ze szkółki leśnej, jeśli tylko K wymyśl sposób by ją przewieźć do domu :Oczko:. Oby tylko pogoda dopisała, bo jakoś tak się składa, że zawsze choć trochę pada. A w niedzielę zakupy świąteczne i ubieranie choinki :Śmiech:

Miłego weekendu ::):

Ledwo żyję. Kręgosłup mi chce pęknąć.
Z pracy czyt. Kopernika tak jak ginekologia poszłam na Anny do kadr potem na Sławkowską kupić prezent pod choinkę na wspólną rodzinną Wigilię (dobrze, że chociaż w losowaniu miałam szczęście) potem na stary Kleparz po mak i kolejy prezent tym razem dla P. Potem zahaczyłam o pracę P na Basztowej i zostawiłam mu zakupy. A następnie przeszłam całą GKrk idąc do saturna na sam koniec po prezent dla mamy. Jedyny plus taki, że nie mogłam się opanować i kupiłam sobie frytki w mc donaldsie :Nieśmiały:
A jak już wszystko załatwiłam to potem spacerkiem do domu. Szłam godzinę.

Neta Wola Justowska fiu fiu - super! Mam nadzieję, że się Wam uda!

Ann, ale mi smaka narobiłaś tymi ciastkami.

dla Antosi ......---------------------------------------------------------------------------
http://parenting.pl/galeria/data/504/thumbs/P8084835.JPG http://suwaczki.maluchy.pl/li-15997.png
http://parenting.pl/galeria/data/919/thumbs/podpisz_SZ.jpghttp://suwaczki.maluchy.pl/li-33713.png

Tasik ale trasa, ło matko :Szok:

Dziubala fajne weekndowe plany. O miał jutro jechać po choinkę z dziadkiem ale niestety nie puszczę go bo się boję, pogoda nie bardzo a i lekarka kazała 2 tyg w domu siedzieć z ospą. Ale w niedzielę będziemy ubierać. Nie wiem jak to zrobimy z Maćkiem, bo on masakra, nie do upilnowania. O miał 10 miesięcy jak była choinka i nie zwracał na nią uwagi a M dziś jak zobaczył choinkę w przychodni to 40 minut biegałam za nim, plecy mnie nawalają.....

Neta ja tam bym nie chciala na Woli, dom na domu, okno w okno.... nie podoba mi się.... pracowałam tam, jeździłam po tych osiedlach. Owszem ekskluzywnie może i jest, i na samo słowo "WOLA" już krakowiacy robią WOW, ale mnie tam się nie podobało.... Ja tam mogłabym mieszkać w Hucie, blisko wszędzie, dużo zieleni..... nie przesadzałbym z tym że niebezpiecznie, myślę że jak wszędzie... wiadomo że są gorsze osiedla, ale wg mnie nie jest źle. Całe życie mieszkam i śmiem twierdzić że wyszłam na ludzi :Śmiech:

My po lekarzu, O ok, same strupki zostały ale jeszcze tydzień w domu. Ale może przynajmniej się wykąpać już. :Śmiech: Maciek czysto, lekko czerwone gardło (ale ona zawsze mi mówi że mają czerwone):Zakręcony: Na katar dostał Biodacynę, sama z siebie lekarka dała jak usłyszała że to prawie 3 tyg kataru. Do tego jeszcze Deflegmin mamy dawać wykrztuśnie cały czas i wapno. Mam nadzieję że mu przejdzie w końcu.

Serena, Oskar (13.04.2005) i Maciek (07.11.2007)

Serena wyszłaś,wyszłaś:) Ja na prawde nie mam jeszcze sprecyzownej okolicy gdzie bym chciała mieszkać.Nasi znajomi wybudowali sie w na granicy Krakowa i Wieliczki i juz teraz główkują co bedzie od września jak dzieci pojda do szkół i jak to logostycznie zgrac zeby dom nie był noclegownia a dzieci do wieczora na świetlicy sie nie kisiły.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-5647.png

Neta mnie się w Hucie podoba to że naprawdę wszędzie jest blisko, no prawie wszędzie. Ale masz tramwaje, autobusy praktycznie w każdą stronę Krakowa. Do tego sporo zieleni... no nie jest źle. Choć nie ukrywam że czasem takie typowe "blokersy" mnie przerażają i troszkę ciesze się że moje dzieci będą się wychowywać "na wsi", tam zawsze troszkę inaczej. Choć z drugiej strony na pewno się z takimi osobami spotkają choćby w szkole, więc chyba więcej zależy od nas rodziców, od wychowania, niż od samego miejsca zamieszkania.... A "złe towarzystwo" zdarza się wszędzie, nie tylko w "niebezpiecznej" Hucie, ale i na "ekskluzywnej" Woli czy na mojej "wsi". Ważne by nasze chłopaki miały głowę na karku i wiedziały co dobre a co złe. ::):

Serena, Oskar (13.04.2005) i Maciek (07.11.2007)