Skocz do zawartości
Forum

MM 2005 :) zapraszam

Rekomendowane odpowiedzi

serena

Dziś rano zabił mnie tekstem, ryczałam normalnie. Moja teściowa kupiła sobie majtki, zwykłe bawełniane tyle że pakowane po 3 szt w pudełku. I oczywiście Oskara pudełko wielce zainteresowało. Więc je otworzył, wyjął te majtki i pyta czyje to są? Ja mu mówię że to babci. A on rozłożył te majtki tak w dwóch paluszkach, popatrzył i mówi: E co ty, to nie są dla dziewczyn, patrz jakie duże.
Do teraz mi się gęba śmieje :Śmiech::sofunny::sofunny::sofunny:

:Śmiech::Śmiech::Śmiech:

http://by.lilypie.com/Tzvwp2/.png

http://lbyf.lilypie.com/Yhlwp2.png
nasz Aniołek

16.09.09http://lb2f.lilypie.com/rWIfp1.png

A co do obecności rodziców to ja bym chciała być :Nieśmiały: bo bym sobie popłakała :Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały::Nieśmiały: A tak poważnie to nie lubię jak mnie omijają jakieś ważne wydarzenia z życia dzieci. No ale tak mam. Nawet jak Oskar jedzie gdzies np. z T to niby się cieszę że mam go z głowy ale z drugiej strony żal mi że nie jestem z nim, że nie widzę jak pewne rzeczy go cieszą itp. Oczywiście wiem że pępowinka musi być odcięta i tak jest, ale i tak w głowie mam swoje. :Śmiech::Nieśmiały:

Serena, Oskar (13.04.2005) i Maciek (07.11.2007)

Neta ale jakby u Arturka było pasowanie z rodzicami to być przecież poszła nie?
Z jednej strony fajnie tak sami, chyba dla O byłoby lepiej bo on niesmiały. A z drugej strony fajnie jak jest tak z pompą, występy. No ale O się nie nadaje póki co. Chociaż ostatnio podśpiewuje piosenkę z przedszkola :jestem mały ale dużo wiem....: Dalej nie wiem co jest, bo tylko to O śpiew, i to nie nam a Mackowi ::):

a w temacie pępowiny to nie wiem skąd ja mam takie chłodniejsze(?!) podejście i jakoś spokojnie odcinam (może też dzieci mi na to pozwalają, albo to pokłosie wychowania które miałam w domu, jedynaczka trzymana za rączkę i chroniona przed wszystkim, dobrze że harcerstwo mnie wyedukowało)

Neta
Ann coż za dyplpmatyczne rozładowanie atmosfery:) A serwetki ładnej nie masz,obrusu,zasłony,koszuli B...e tak łatwo nie daj zarobić Ikei:)

to taki fajny fartuszek z emanuelem i makową panienką i jakoś tak nie da się przesłonić kawałka tej pary w dowolny sposób, no i nie mam nic takiego (mało miejsca więc nie gromadzę przydasiów, chociaż chyba trzeba będzie - zaczął się inny czas)

Ja chyba aż taka związana z O nie jestem, tzn. jak już pisałam czasem w głowie mi żal że nie jestem z nim, ale najczęściej to zostaje w głowie. Pępowina już chyba dawno odcięta.

Matko czy ja wam już pisałam jak mam dość budowy. :Padnięty: Ostatnio miałam ochotę wyrzucić wszystkich na zbity ryj. Jak zobaczyłam moje dachówki położone w esy floresy. jakbym chciała krzywo to bym sobie sama położyła :Rozgniewany: Ale poprawili. Inaczej bym nie zapłaciła. :Rozgniewany: Ale czy nie można od razu równo? :Rozgniewany::Rozgniewany::Rozgniewany:

Neta e tam amosfera jest ok. Przeca nie zawsze musi być słodko-pierdząco. ::):

Ann
a w temacie pępowiny to nie wiem skąd ja mam takie chłodniejsze(?!) podejście i jakoś spokojnie odcinam (może też dzieci mi na to pozwalają, albo to pokłosie wychowania które miałam w domu, jedynaczka trzymana za rączkę i chroniona przed wszystkim, dobrze że harcerstwo mnie wyedukowało)

Też tak mam :yes:, pępowina odcięta :yes:, ale i tak sporo osób uważa, że ja to takie ciepłe kluchy :Śmiech:

Serena tu nie chodzi o to czy bym była czy nie .U nas pani dyrektor na zebraniu przedstawiła 2 propozycje pasowania (z rodzicami i bez) i podajac argumenty za i przeciw.I z doswiadczenia powiedziała ze zawsze sa sytuacje ze kogos nie ma, ze po miesiacu czy póltora nie wszystkie dzieci sa gotowe na wystepy. I rodzice kierujac sie dobrem WSZYSTKICH dzieci jednogłosnie zagłosowali za pasowaniem bez rodziców.A gdy panie przedszkolanki zgłosza gotowość poszczególnych grup dzieci, zorganizowane bedzie spotkanie z rodzicami i wystepy na miare danej grupy wiekowej.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-5647.png