Skocz do zawartości
Forum

MM 2005 :) zapraszam


Rekomendowane odpowiedzi

cześć
a umnie świąt nie widać
Miłosz u babci na wakacjach
i tak jakoś smętnie mi
siostra miała kolejne badania dzieciaczków z krwi pępowinowej i rozpoczęły się skurcze i akcja porodowa Na szczęscie po podaniu kroplówki z jakimiś lekami wszystko sie zatrzymało.
musi wytrzymać jeszcze do 8 stycznia wtedy będzie bezpieczny czas dla maluszków i planowany poród. juz i tak ładnie długo wytrzymały ale każdy dzień to dla nich lepiej. w prawdzie dostały zastrzyki na rozwój płucek ale wiadomo ,ze im dłużej pomieszkaja w brzuszku tym bedą siliejsze.

Szymonek http://www.suwaczek.pl/cache/8eab0ec0af.png
Miłoszek http://www.suwaczek.pl/cache/5994c3f2c9.png

Odnośnik do komentarza

Dziewczyny przeszczęśliwe, bo K przyniósł z pracy paczki. Bardzo fajne. One zajęły się częścią "zabawkową" a my "słodyczową" :Oczko: Do tego Marysia w przedszkolu dostała prezent od Mikołaja, który odwiedził dzieci w poniedziałek, a jej nie było.

Megan trzymaj się. Oby udało się łapać oddech w tym biegu. Czekam na relację z kolędowania. U nas w piątek jasełka.
Starletka :Całus: oby już wkrótce było wreszcie z górki.
GRoszko trzymam kciuki, by Siostrzeńcom nie śpieszyło się i poczekali do 8.01.
Karola pociągniesz do 1000 jak za starych dobrych czasów? :Śmiech:

Renia z Marysi

Odnośnik do komentarza

a tu szynka Małgosi :Oczko:
czas: 90 minut + kilkanaście godzin leżakowania
trudność: łatwe
liczba porcji: sporo
koszt: trochę kosztuje
kalorie: troszeczkę

składniki
kawałek szynki - około 1,5 kg
2 łyżki oliwy

marynata:
kawałek świeżego imbiru - 3 cm (można zastąpić suszonym - pół łyżeczki)
3 goździki
sok z pomarańczy
2 szklanki czerwonego wytrawnego (dobrego) wina
łyżka soli
łyżka świeżo zmielonego czarnego pieprzu

sposób przygotowania
Szynkę myję i dokładnie osuszam.

Wszystkie składniki marynaty mieszam ze sobą i zagotowuję. Szynkę wkładam do naczynia, w którym będzie jej raczej ciasno i zalewam wystudzoną marynatą. Wstawiam do lodówki na co najmniej 12 godzin.

Na drugi dzień, wyjmuję szynkę z marynaty, osączam i obsmażam ze wszystkich stron na silnie rozgrzanej oliwie.

Mięso przekładam do naczynia żaroodpornego, podlewam marynatą i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę około 90 minut. W trakcie pieczenia często polewam sosem.

Szynka jest upieczona, kiedy ma chrupką skórkę i jest miękka w środku.

Smaczna mocno zarówno na zimno i na ciepło.

Polecam np z czerwoną kapustą

Odnośnik do komentarza

Karola, indyk z jabłkami to przepis mojego Tescia, nie wyjdzie suchy na pewno a jest przepyszny!
A kapusta z grzybami taka postna, wigilijna, po prostu ugotowana kiszona z wrzuconymi do niej namoczonymi suszonymi grzybkami i doprawiona sola i pieprzem. Na świeta mozna ją trochepodrasować jakimś tłuszczykiem i mąką.

GRoszko, trzymam kciuki, by Maluszki dzielnie doczekały do 8 stycznia!

Ann, ja ciągne, a co :Oczko:
Miałam iść spac o 22, ale u mnie to po prostu niemozliwe.

Renia, super z paczkami ::):

http://img843.imageshack.us/img843/6404/img9506p.jpghttp://www.szipszop.pl/tickers/10308.gif
http://img689.imageshack.us/img689/4451/img9738az.jpghttp://www.szipszop.pl/tickers/19834.gif
http://img402.imageshack.us/img402/1050/img9532nt.jpghttp://www.szipszop.pl/tickers/25759.gif

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...