Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2012

wicia255

Rekomendowane odpowiedzi

Mój K powiedział,ze urodze 8.9 litopad hehe myślałam,że mnie pocieszy i napisze,że tak za dwa tygodnie hehe

A mam pytanko do was jakie pidżamy bierzecie do porodu i jakie po porodzie?Do porodu kupiłam oczywiscie koszule...taka za k kolana ogromną a teraz właśnie patrze na jakąś już po...i znalazłam coś takiego...bo ogólnie w domu moja pidzama to krótkie spodenki i koszulka a do szpitala tak nie wypada:P:P znalzłam coś takiego..niestety jednolitych nie ma i zostaly mi wzorki;)

100% SOFT TOUCH FLANNEL PRINT PYJAMAS PJS BLUE PINK PURPLE WHITE WINTER | eBay

http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3k5kbcrgeo.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-71923.png

U nas w szpitalu tylko koszule w grę wchodzą i do tego majtki siatkowe + wkład. Żadnego kiszenia dupy w spodenkach.

Chociaż jak rodziłam N. i byłam po CC to nikt nic nie mówił jak łaziłam w piżamce, ale to tylko dlatego, że tam ogólnie do niczego się nie przypierdzielają ;) no ale tym razem inny szpital, inne wymogi.

Poza tym weź pod uwagę to, że na oddziałach położniczych zazwyczaj jest okrutnie gorąco.

W końcu się położyłam. Zjadłam pomidorówkę z makaronem i placki ziemniaczane. Córa sprząta u siebie w klamotach.

Tam gdzie ja będę rodzić dają koszulę do porodu. Z tego co słyszałam to w większości dają. Przy pierwszym też dostałam koszulę. Później po kąpieli przebrałam się w swoją koszulę. Po porodzie będę mieć 2 swoje. Raczej piżam nie pozwalają ale to zależy od szpitala. Ja mam przyszykowane majtki jednorazowe i takie z siateczki wielorazowe. No wiadomo podkłady też biorę chociaż wiem że szpital zapewnia. A jak wrócę do domu to tyłek będę wietrzyć. Po pierwszym porodzie dzięki takiemu wietrzeniu po tygodniu było po sprawie.:)

qmpeela - może Blanka tak specjalnie kombinuje jakby tu szybciej wyjść:) Moja wierci się niemiłosiernie. Brzuch mi skacze na lewo i prawo. Za tydzień mam wizytę to posłucham jak u niej tętno się ma.

Hej dziewczyny
Ostatnio nie pisałam bo jakąś depresje łapałam normalnie, już jest lepiej słońce w końcu wyszło:) w nocy maleństwo nie daje spać za to na dniu muli że na godzinkę muszę się położyć, strasznie ociężale się czuję a gdzie tu listopad :) wydaje się że zaraz co a z drugiej strony ... jeszcze 3 tyg.
Dziewczyny dużo zdrówka dla pociech, :) dobrze że już przechodzi
Do domu też myślałam żeby kupić taką pidżamę jak Pycia, nie lubię koszul nocnych, a do szpitala nie biorę bo mają swoje. Na dzień luźne ubranie mam spakowane :)
Idę na spacerek bo trzeba korzystać z darmowej witaminy D :)

Witam.
Widzę, że coś się ruszyło na naszym forum. O parę stron musiałam się cofnąć.
Ja dzisiaj od rana wziełam się za gotowanie bigosu i rozmrażanie lodówki. Teraz padłam, boli mnie kręgosłup. W nocy nie mogę spać, budzę się ok. 3-4.
Ja bym chciała, żeby synuś poczekał jeszcze 6-7 tygodni. Pokój nie gotowy, wózka brak, torba do szpitala nie spakowana.
Im bliżej tym bardziej się denerwuję. Mam obsesję na temat owiniętej pępowiny.
Mam pytanie z innej beczki od którego tygodnia ciąży jest zakazany seks? Przyśpiesza poród czy nie?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09knap7ejpy.png

W mojej klinice trzymaja 4 dni po porodzie, ale szczerze powiedziawszy jak bedzie mozna wyjsc po 3, to sie ewakuuje. Po cc trzymaja natomiast 6 dni. Wiec jak dla mnie troche dlugo.
Co do pizamek to ma najzwyklejsza koszule nocna bawelniana kupilam w carefurze za 7e
o cos takiego: Koszula nocna damska ITALIAN FASHION Lidia brąz :: Pizamka.pl: piżamy i koszule nocne, szlafroki, bielizna nocna.

To nie jest do karmienia bo pewnie butla pojdzie w ruch. Ale jak planujesz jednak sprobowac pycia to wiem, ze sa takie koszule do karmienia. o np. koszula ciążowa i do karmienia Anita 1223 - Markowa bielizna damska - www.kobieca.eu - sklep internetowy Nalepiej zeby byla rozpinana z przodu.
I najlepiej cos przewiewnego kupic, przynajmniej z tego co wiem takie koszule zalecaja do szpitali. Majtki poporodowe i podpaski takie duze. Chociaz u nas pewnie wszystko daja to tak wole miec swoje na wszelki wypadek. No i nie zapomnij o jakmis szlafroczku. Suszarka do wlosow, komorka, ladowarka , apart fotograficzny. Szampon i etc. Trcohe tego jest wiec mozna sie pogubic. :)

Kate na mnie pogoda rowniez czasem wplywa negatywnie dlatego kraje nordyckie zdecydowanie nie dla mnie :) Mojemu H. natomiast podobal sie pobyt w Sztokholmie i swego czasu gadal, ze moglby tam mieszkac, na glowe mu cos padlo, ale juz przeszlo na szczescie. Chyba ta zmienna pogoda.

qmpeela
Veoh a czemu od razu butla..??
Co do gumek to mi nikt o nich nie wspominal. Jesli jest ok to raczej nie ma potrzeby. Fakr ze prostaglandyny sa w spermie i moga pomoc, ale dopiero jak szyjka dojrzeje. W kazdym razie my gumek nie uzywamy ;)

Jak bedziemy sie zglaszac do kliniki, to musze im powiedziec jak chce karmic. Bo oni maja juz swoje gotowe mieszanki. Wiec jak powiem, ze mma zamiar mieszanka karmic musze ich uprzedzic a jak cycem to to samo bo wtedy polozna kontroluje i pomaga i przy karmieniu cycem.

He he wszystkie w temacie ja słyszałam ze jeśli ciąża przebiega prawidłowo to nawet sperma nic nie wskóra żeby przyspieszyć :) musielibyśmy cały dzień uprawiać seks żeby sperma zaczęła działać :) jeśli szyjka się skraca to trzeba uważać, z czym się spotkałam to że przed końcem łatwo o infekcje. Ale o gumce to ja nie słyszałam :)
veoh Bergen to miasto deszczu, tak się o nim mówi, podobnie jak na wyspach :) sami Norwedzy ostatnio tu narzekają na deszcz
zebra79 też niedawno bigosik robiłam i teraz w zamrażarce część leży :) jeszcze pierogi chcę jakoś teraz ulepić :) a co :)

Pycia1612
Mój K powiedział,ze urodze 8.9 litopad hehe myślałam,że mnie pocieszy i napisze,że tak za dwa tygodnie hehe

A mam pytanko do was jakie pidżamy bierzecie do porodu i jakie po porodzie?Do porodu kupiłam oczywiscie koszule...taka za k kolana ogromną a teraz właśnie patrze na jakąś już po...i znalazłam coś takiego...bo ogólnie w domu moja pidzama to krótkie spodenki i koszulka a do szpitala tak nie wypada:P:P znalzłam coś takiego..niestety jednolitych nie ma i zostaly mi wzorki;)

100% SOFT TOUCH FLANNEL PRINT PYJAMAS PJS BLUE PINK PURPLE WHITE WINTER | eBay

Ja jak bylam w UK i córcie tam rodzilam, to podobne kupilam do szpitalo na poporodzie. dorwalam je w PRIMARKU i przed szpitalem wyprałam, to się skurczyła i lipa troche... chyba ze Ty masz lepsze gatunkowo :) ale Ci zazdroszcze porodu w UK :)

Nie no nawte jak w ostatniej chwili bym im powiedzial, ze jednak chce karmic cycem. To nie ma problemu. Bardziej informacyjnie i dla ich wiedzy o pacjecnie mam im to zglosic. Ja jak sie zdecyduje na butle, a chyba tak zrobie to bede tylko mieszanka karmic szczerze powiedziawszy nie chce mi sie kabinowac tu cyc a tam mieszanka poza tym. Polozna mowila, ze jak sie decydujesz na cyca, to przez 2 tyg minmum. samym cycem. Bo mozna latwo laktacje stracic. Wiec pozniej dopiero jak cos mozna by stosowac laktator. Ona osobiscie nie polecala wlasnie takiego mieszanego stylu i wedlug niej jak sie nastawiamy to lepiej na jedna metode. I co ciekawe, jezeli karmienie piersia wynika tylko, z tego ze to zdrowe dla dziecka to lepiej aby to przemyslec, bo wedlug niej co jest wazne to kontakt skora ze skora. Z reszta ona tez prowadzi haptonomie, wiec jest to jej metodata i takie samo podejscie jak u Ewelina - AF.
Oni tutaj oni sa dosc tolernacyjni i mowia bay kazdy podejmowal taka decyzje jaka czuje wenwetrzenie nie zaleznie od tego co mowi rodzina i etc..

kate300
veoh Bergen to miasto deszczu, tak się o nim mówi, podobnie jak na wyspach :) sami Norwedzy ostatnio tu narzekają na deszcz

My od paru lat wybieramy sie do Oslo i nie mozemy dojechac. :) Najnizsza cena jaka kiedykolwiek udalo mi sie znalezc to bylo 60 e za noc. Za 2 osoby. A z malym raczej kamping nie wchodzi w gre. Przynajmniej na poczatku. Wiec wielka szkoda jak dla mnie bo myslalam o wypozyczeniu samochodu I z Oslo wlasnie do Bergen :) I fjordy oczywiscie. Bede cos polowac na te wakacje przynajmniej na poczatek Europa, chociaz nie powiem, ze kusi mnie gdzies dalej, ale poki jeszcze nie podrosnie troche boje sie wpusic w Azje szczegolnie, ze musialabym szprycowac go pewnie tabletkami na malarie. No ale chociaz dobre i to, bo wtym roku calkowicie odpuscilismy i nigdzie nie pojechalismy w rezultacie..A dla mnie podroze to jak psychoterapia ;)

Cześć dziewczynki jesstem i ja.

Mąż wkońcu powrócił do nas w poniedziałek i na nic nie mamy czasu, wykorzystujemy pozostały czas do porodu do maximum.
Jest super nic nie musze robić, taki mam luz, syn tylko za ojcem i zajmują się sobą jest cudnie, wkońcu wypoczełam.
A co do męża to sam fakt że jest obok jest wystarczający, nie musi nic robić nic mówić i tak jest zajebiście...

http://www.suwaczki.com/tickers/bhyw3e5egwc5z2x0.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h3w262ilt.png

Witajcie
U nas słonko :) ciepło i pięknie , nareszcie się wyspałam tak naprawdę, Zjadłam śniadanie i maluszek standardowo zaczął wiercić nogą :) zaraz na spacer z pieskiem potem na zakupy, obiadek.... dziś mąż leci do Pol wiec zostaniemy sami, bardzo się cieszę bo ostatni zauważyłam że siara leci bez problemu , na razie nie będę ich molestować bo można przyspieszyć poród ale za dwa tyg zacznę :) już nie mogę się doczekać bobaska , ciekawe czy chłopiec czy dziewczynka, czy ma ciemne włoski czy po mężu blond :)

Miłego i spokojnego dnia :36_2_25: