Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2012

wicia255

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie wilgoci aż za dużo w powietrzu, chętnie się podzielę :) kraina deszczowców normalnie :) Mam na tyle szczęścia (odpukać ) że mnie nic nie boli. Nie biorę żadnych witamin, lekarstw , po prostu nic Spać na boku nie mogę bo zaraz malec się przekula i wystaje dziwnie. Co do wagi jest ok :) Staram się nie objadać bo po prostu nie chce dużo przytyć. Sami zostaniemy z maleństwem, żadna z mam nie chce przylecieć aby trochę się za angażować. Może to i dobrze.
Pycia nie przejmuj się kilogramami na pewno zgubisz je w mig po porodzie, raz że ok 10 kg to waga ciąży a dwa że będzie dużo pracy przy maleństwie :dzidzia_mis:
Nela uporaj się jak najszybciej z kaszlem, kaszel może spowodować skurcze a nawet wcześniejszy poród lepiej dmuchać na zimne. Trzymaj się ciepło no i nie forsuj przy remoncie :)
Pomału dociera do mnie jak duże zmiany nas czekają :):bocian:

mhmmm, ale pysznosci wicia!! dziekujemy i gratulacje dla solenizanta!:36_3_19:

Nela kochana, mam nadzieje, ze szybciutko wyzdrowiejesz. Ktory to juz raz 2? bidulko sie meczysz z tymi antybiotykami.

Mialam dzisiaj porajane sny, a zaczelo sie od tego, ze wstalam w nocy do toalety polozylam sie i i jakis taki jakis dziwny skurcz macicy dostalam, zabolalo, ale na szczescie preszlo zaraz :) no i cala noc snilam o rozwartej szyjce maskara :D Jutro ide do mojej gin na haptonomie poprosze ja by przy okazji sprawdzila mi szyjke.
Bylismy dzisiaj w castoramie. Kupilismy swiatlo do kuchni pod szawki, i nawilzac, , czekam na kolejne soldy w grudniu/styczniu musimy jeszcze kupic dywan, najlepiej z Arte Espina, a ze ceny sa dosc kosmiczne jak na dywan to poczekam az rzuca jakies przececeny. A tak poza tym czuje sie jakas senna i zmeczona. Szkoda, ze lato juz sie skonczylo 18C na zewnatrz, brrrrr zimno sie robi :(

hej,
u nas dziś zimno jak diabli, zachmurzone będzie pewnie padać.

veoh - no 2 raz już antybiotyk ale jak mu to mus. Wczoraj wieczorem wzięłam pierwszą tabletkę i dziś rano bez porównania. Odrywa już mi się kaszel, a nie dusi i mało co kaszlę już. Jednak bez antybiotyku by się nie obeszło. Od dziś już też bez Furaginu. Biorę magnez 3x2 a dziś o 5 rano 3 razy złapał mnie skurcz w łydce. 2 razy w prawej i pierwszy raz w lewej. Masakra już nie wiem co mam robić. Nogi trzymam wyżej zmieniam pozycję i dalej nic nie pomaga. Jeszcze teraz mnie boli głowa bo ciśnienie niskie. Ja sobie nie mierzę bo pewnie brak krążenia.

Ja o 10 jadę z córą do mamy bo mama chce małej kupić płaszczyk na jesień, a na 12 jadę z nią do bawialni na urodziny. Mam nadzieję że się wyrobię:)

a ja wlasnie po sniadaniu mialam sie przywitac:)
kolejny nowy tydzien sie zaczyna leci ten czas ze tylko poniedziałki rejestruje hehe
mała w przedszkolu a ja odpoczywam sobie troszke, w przerwach miedzy porzadkami hehe powolutku sobie sprzatam to tu to tam ciuszki letnie pochowalam troche malemu popralam poprasowalam i tak sobie leci:)

http://s3.suwaczek.com/200706154865.png
http://s9.suwaczek.com/20080802310117.png
http://s10.suwaczek.com/201211211562.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dlohg7pwm4su1tha.png

To prawda leci ten czas :) bobos na całego tańce urządza :36_3_1: wyciąga i podskakuje lubi słodkie bo właśnie winogrona zjadłam :) tylko coraz ciężej się robi, zadyszka łapie i po sklepach nie mogę chodzić , robi mi się słabo , duszno jakoś :/ dobrze że z wyprawki wszystko kupione , zresztą staram się omijać sklepy z ciuszkami bo bym jeszcze coś tam dokupiła :)a przecież nawet płci nie znam. Książkę zamówiłam pierwszy rok życia dziecka jeden porządny poradnik musi być w domu. Tak na wszelki wypadek :) nareszcie wyszło słońce i humorek dopisuje :sun:

Pycia ja staram się dużo pić wody coś zjem i już chodzę jak balon, ciężko .... ale fakt trzeba omijać ciężko strawne jedzenie ja raz mięsem z obiadu się załatwiłam , potem cały dzień bekałam i nie mogłam nic przełknąć a teraz to by mnie na całego załatwiło bo czuję że żołądek mam gdzieś na wysokości gardła a do tego te kopniaki

I ja sie melduje :D Niestety dziewczyny bedzie nam coraz ciezej :) Ja po wczorajszym spacerze, musialm z 30 minut posiedziec na sofie bo cala miednica az po plecy mnie bolala. Dzisiaj znowu na nogach, bo Jak nie ma sie w glowie to trzeba miec w nogach nie ;)? Dostalam powiadomienie o przesylce, a poniewaz 2dni wczesniej odebralam juz jedna myslalm, ze to samo. No i spacerek na poczte po kolejna paczke :D
Mam podobnie wczoraj tak jakos mi sie odbilo, ze az poczulam kwasy z zolodka :) Czasem mam wrazenie, ze cos w przelyku mi stanie... takie slodkie dolegliwosci ciazowe ;) A tak to ogolnie okay. Uprzyjemniam sobie dzien surfowaniem po necie i takie tam.
Maly wczoraj chyba zmienal pozycje bo tak sie turlal i turlal po calym brzuchu. Co raz z prawej strony wyciagal reke to z drugiej nozke, a kombinowal jak mogl :) Juz sie nie moge tego listopada doczekac, tak bardzo chcialabym by juz byl po tej 2 stronie :)

Dzień dobry:)
dziecko w przedszkolu, ja piję kawkę i jem śniadanko. U nas dziś piękna pogoda samo słońce i ciepło:)

kasica - pewnie że dasz radę tak jak ja i wiele innych mam co mają dwójkę, trójkę dzieci. Nie ma się co bać trzeba się po prostu dobrze zorganizować i tyle:) bądź dobrej myśli i nie myśl o tym:)

Ja dziś na obiadek wymyśliłam sobie Rissoto dawno nie robiłam, a i kupiłam boczniaka więc na kolację usmażę grzyby:)

Witam brzuszki:)

Ja juz po zakupach...siostra wczoraj kupiła mi wózek taki fajny...czarno-czerwony i dzisiaj smiagałam po sklepie...bo byłam sama a mogłam kupić i napoje i owoce i ziemniaki cięzkie i wszystkow tym wózku pochowałam:)Bo zawsze jak te woły wracałyśmy z zakupów!!!

I oczywiscie w połowie drogi powrotnej musiałam odpocząc na ławce a do sklepu mam 10 minut spacerkiem hehe ja nie chce myślec co to będzie za 2-3 tygodnie a co dopiero sama końcówka ciąży!!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3k5kbcrgeo.png
http://suwaczki.maluchy.pl/li-71923.png

Pycia, tez mamy taki wozek na zakupy :) fajna sprawa, kiedys dosc czesto uzywalismy. Teraz wjezdzamy do garazu do windy pare krokow, wiec nie ma sensu, ale rzeczywiscie na jakies szybkie zakupy spackierkiem mozna sie wybrac z takim wozkiem i przynajmniej kregoslupa sie nie przeciaza :)
Posprzatalam co nieco, ale tez tak troche na raty, co skonczylam troche odpocznelam i dalej robilam..
zrobilam liste na zakupy i zaraz uciekam. Bedzie trzeba jakis obiadek po powrocie zrobic, bo samo swiatlo swieci w lodowce, a Ja glodna jak wilk ;)
Kasia bedzie dobrze, pomysl, ze kobiety rodza blizniaki albo trojaczki i daja rade ;) jakos sie ulozy zobaczysz! buziaki :*

To chyba normalne ze ma się obawy, przecież życie to nie ten bobasek z reklamy co zawsze jest uśmiechnięty :) Też mam stracha, że nie dam rady, że tyle nowych rzeczy przede mną, że będę za kogoś odpowiedzialna. Ale to trzeba przeżyć i to jest wspaniałe :)
Wylicytowałam dziś kombinezon miśka (56 rozmiar) , początkowo nie chciałam kupować tak małego ale poczytałam opinie i się skusiłam. Poza tym dałam tylko 29 zł :) Zrobiłam sernik z rosą dla męża i rybę w occie :) jak siedzę w domu to bym tylko pichciła :) ostatnio czuję wyraźnie przesuwanie piętki bobasa gdzies koło moich żeber- widać rośnie .. :) tylko w nocy nie mogę spać. Na boku nie wygodnie na wznak też ,ciężko się ułożyć :36_7_6:

Dzisiaj tez sie obudzilam z bolem kregoslupa i w nocy kabinuje jak sie ulozyc :)
Kobinezon kupilam juz na soldach w lipcu a zaplacilam 40 zl przceniony z 80. I wybralam rozmiar od 3-6miesiecy mam nadzieje, ze nie bedzie za duzy i nie utopi sie w nim ;) Pozniej wlasnie sie zatsanawialam czy 56 nie byl by lepszy...
Kasia strach ma wielkie oczy :) Lepiej nie mysl, bo przewaznie to co myslimy najgorsze sie nie sprawdza, wiec szkoda nerwow, na prawde :) Uciekam, slodkich snow dziewczyny :*