Skocz do zawartości
Forum

bezsenność - pomóżcie

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie,
chyba cierpię na bezsenność.
jeśli pójdę spać przed północą, to budzę się tuż po niej i już nie mogę zasnąć.
jeśli się położę po północy, to w ogóle mogę zapomnieć o spaniu.
w dzień chce mi się ciągle spać, no ale w dzień się nie wyśpię, bo pracuję i zajmuję się córcią półroczną.
może któraś z Was coś wie nt. bezsenności?
może któraś z Was sobie z nią poradziła?

sophie.

Ja również mam problemy ze snem.... nawet jak w dzień jestem senna i tak nie moge zasnąć. W nocy nawet jak przed północą chce się położyc to i tak nie moge zasnąć...tak więc męcze sie oglądając tv i jak juz moje oczy same się zamykają (ok 1:00) kłade się spać.... no i u mnie zasypianie trwa ok 2 godzin... wierce sie i krece...
no i takie problemy mam od dawna ..nie tylko teraz jak w ciąży jestem.
w nocy jak się obudze również za szybko zasnąć nie moge.

co noc wierce sie i wierce kładąc się to raz z jednej to z drugiej strony łóżka... początkowo melisa pomagała a potem to chyba juz za bardzo się do niej przyzwyczaiłam ;p

tak więc jak jakieś rady bedą może i ja skożystam

NuSiAaa w Twoim wypadku to wpływ hormonów ciążowych. Miałam to samo. Na to raczej rady nie ma :Oczko:

sophie z Tobą jest tak jak z małym dzieckiem...jak jest zmęczone to zamiast zasnąć wierci się, marudzi. Jedyne wyjście z sytuacji jest takie, by położyć się w ciągu dnia chociaż na pół godzinki jak mała śpi. Jesteś po prostu zmęczona i dlatego nie możesz spać. Ogrom obowiązków domowych a w związku z tym masa myśli plączą się w głowie a do tego zmęczenie fizyczne.

Tak melatonina pomaga. Dobrze jest tez nie najadac sie pzrzed snem i wypic szkalnke cieplego mleka :). Tak to juz jest ze jak sie chce spac to powinno sie zasnac - jednak w zyciu nie jest tak pieknie , zawsze jest cos do zrobienia, jak maluch spi to w koncu jest czas by ... cos zrobic i nie jest to sen. Niestety jak sie "przesmoli" spanie to potem zonk.
Mozna tez sprobowac zasypiac przy muzyce relaksacyjnej lub jakiejs takiej spokojniejszej "zwyklej".
Ja jak sie mecze to biore APAP Noc i spie jak dzidzius :P

Szczęsliwa mama