Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w koncu wykonczona ze szok bylam w szkole rodzenia byl wyklad na temat karmienia piersia i depresi poporodowej bylo super M.chodz zmeczony ale zadowolony ze byl.Byla dziewczyna Polka 33 tc a brzuszek ledwo ledwo ja nie wiem gdzie ona ma ta ciaze a chuda jak by miala anoleksie no cos strasznego jeszcze takiej chudziny w ciazy nie widzialam.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2
gunia43
mama2
ja jutro mam w planach mycie okien.Myjecie okna czy raczej darujecie sobie??

Mama2 - a wiesz, ze najniebezpieczniejsze w ciazy ruchy to wlasnei takie jak przy myciu okien tzn. takie gdzie sie trece do gory wyciaga.

wiem ale jedno okienko dziennie umyje
NIe radze kochana. Meza zaciagnij do mycia. Moja szwagierka musiala lezec miesiac w szpitalu do porodu, bo wieszala firanki i tak to sie skonczylo.

katja79
mama2corun
kolejna lektura :D
Kalendarz ciąży - serwis eDziecko.pl
bardzo mi sie to podoba :D
dobra widze ze was niema wiec ide spac dobranos sle buziaki slodkich snow :*

bardzo fajny ten kalendarz
mama2córun trzymam kciuki za Twoja jutrzejsza wizyte, ja mam usg o 19 nie wiem jak wytrzymam caly dzien...:smile_jump::smile_jump:

Buziale grubaski do jutra:36_3_16:
mama2corun, katja - trzymam kciuki za Wasze wizyty!!!
Moja juz jutro. Nie moge sie doczekac. estem ciekawa co moj gin powie na moj brzuch. Czy to cos zmienia czy tez nie. Hmmmm. Ciekawe!

Jola30
Polozna z tej szkoly powiedziala ze powinnam udac sie do mojej poloznej niech mi jakas rehabilitacie da w szpitalu bo cos jest nie tak ze ja chodzic nie moge i tak boli mam wizyte 23 marca wiec juz poczekam:8_1_221:

Ja bym nie czekala. Po co masz sie meczyc biedulko. Prosze dzisiaj koniecznie isc i sie dowiedziec co i jak. To nie sa zarty! Mojej kolezance dzidius tak uciskal na nerw, ze musiala sie rehabilitowac jeszcze dlugo po porodzie. A to tylko dlatego, ze to zaniedbala.

Jola30
O Jezu jak ja sie czuje nie spie wogule juz nie wiem co ze soba zrobic mam wymioty i bole okresowe,wstalm bo juz nawet samo lezenie mnie boli nie wiem co sie dzieje M.spi on ma mocny sen ale nie wiem jak nic mi sie nie poprawi chyba pojade na pogotowie.

Jola30 - prosze natychmiast na pogotowie. Niech Cie porzydnie przebadaja. To nie jest normlane. Ja trzymam mocno kciuki!!!!!! Bedzie dobrze.

gunia43
Jola30
O Jezu jak ja sie czuje nie spie wogule juz nie wiem co ze soba zrobic mam wymioty i bole okresowe,wstalm bo juz nawet samo lezenie mnie boli nie wiem co sie dzieje M.spi on ma mocny sen ale nie wiem jak nic mi sie nie poprawi chyba pojade na pogotowie.

Jola30 - prosze natychmiast na pogotowie. Niech Cie porzydnie przebadaja. To nie jest normlane. Ja trzymam mocno kciuki!!!!!! Bedzie dobrze.

Jola30 ja tez zdecydowanie doradzam pogotowie! to, co opisujesz nie brzmi dobrze

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

katja79
mama2corun
kolejna lektura :D
Kalendarz ciąży - serwis eDziecko.pl
bardzo mi sie to podoba :D
dobra widze ze was niema wiec ide spac dobranos sle buziaki slodkich snow :*

bardzo fajny ten kalendarz
mama2córun trzymam kciuki za Twoja jutrzejsza wizyte, ja mam usg o 19 nie wiem jak wytrzymam caly dzien...:smile_jump::smile_jump:

Buziale grubaski do jutra:36_3_16:

mama2corun, Katja, kciukale za wasze wizyty zacisniete!

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
gunia43
mama2
ja jutro mam w planach mycie okien.Myjecie okna czy raczej darujecie sobie??

Mama2 - a wiesz, ze najniebezpieczniejsze w ciazy ruchy to wlasnei takie jak przy myciu okien tzn. takie gdzie sie trece do gory wyciaga.

Tak, Mama będzie myła okna, a Ewcia szorowała dywan. Dwie pozycje idealne do wywołania porodu. Oj, dziewczyny, a później będzie zamartwianie się.

taaaa.... mycie, szorowanie...
mama2 i Ewcia rozumiem, ze torby do szpitala juz spakowane? skoro juz zdecydowalyscie rodzic przedwczesnie, to chodzenie po schodach tez polecaja i duzo seksu... a to duzo przyjemniejsze niz np. mycie okien.
ech, kobitki kochane...

pat-k
Daffodil
gunia43

Tak, Mama będzie myła okna, a Ewcia szorowała dywan. Dwie pozycje idealne do wywołania porodu. Oj, dziewczyny, a później będzie zamartwianie się.

mama2 i Ewcia rozumiem, ze torby do szpitala juz spakowane? skoro juz zdecydowalyscie rodzic przedwczesnie, to chodzenie po schodach tez polecaja i duzo seksu... a to duzo przyjemniejsze niz np. mycie okien.
ech, kobitki kochane...
Hej Patka. A co ty biedaku. Znow spac nie moglas... Mnie sie jakos ostatnio udaje. Ale to chyba zasluga mojej poduchy. Odkad sie w nia wtulam to nie budze sie w nocy z powodu bolu brzucha i dretwienia raz tego a raz tamtego. Do przytulania jest ostatnio duzo lepsza od meza.

pat-k
Daffodil
gunia43

ech, kobitki kochane...
Hi, hi. Super splentowalas te szalencze pomysly!!!!

isabela
Daffodil
katja79
chyba mi zaraz laptop padnie u was tez dzisiaj takie wichury?

Tak!! Śniegiem tłucze po szybach. Nie wiem co z tą wiosną :lup:

wowwww.... Ja dzis biegalam po miescie w sukience na ramiaczkach, nawet sweterek zdjelam bo tak cieplo bylo. Prawdziwe lato u nas :)

buuuuuuu :36_1_4: a tutaj :36_1_64:

gunia43
pat-k
Daffodil

ech, kobitki kochane...
Hej Patka. A co ty biedaku. Znow spac nie moglas... Mnie sie jakos ostatnio udaje. Ale to chyba zasluga mojej poduchy. Odkad sie w nia wtulam to nie budze sie w nocy z powodu bolu brzucha i dretwienia raz tego a raz tamtego. Do przytulania jest ostatnio duzo lepsza od meza.

ja zaluje teraz, ze nie kupilam takiej poduchy. zwinelam sobie jeszcze jedna koldre w walek i z nim spie. moj M proponuje, zeby dac mu jakies imie, bo tak glupio spac z nieznajomym hihi
a tak serio, to zoladek mi nie daje spac. kiedy mi sie ten brzuchol obnizy???

amelcia8
No a to mój brzusio

Amelcia normalny, zgrabny brzusio. a co do wod plodowych... Pijesz wiecej wody? najlepiej nie szklanke od razu, tylko mniejszymi porcjami, wtedy sie lepiej wchlania.

Daffodil
gunia43
daffodil

po prostu w ostatnim trymestrze tyje się najwięcej. Ja też przytyłam więcej niż się spodziewałam, a przez całą ciążę nie jem ani trochę więcej niż przed ciążą, gdzie waga stała w miejscu.
daffodil - a ile teraz juz masz na plus. U mnie 12 kilo :-((

13 :8_1_221:

u mnie tez 13 :16_3_46:

Gunia czy Tobie nadal brzucho twardnieje? tzn nie na chwile tylko na dluzej? mnie wykancza mysl, ze dziecko sciskam strasznie, kiedy mi brzuch twardnieje na dlugo. ze moze mu puls spada, albo tlenu brakuje...

pat-k
Gunia czy Tobie nadal brzucho twardnieje? tzn nie na chwile tylko na dluzej? mnie wykancza mysl, ze dziecko sciskam strasznie, kiedy mi brzuch twardnieje na dlugo. ze moze mu puls spada, albo tlenu brakuje...

Mnie caly czas twardnieje. Teraz to nawet jak sie budze na siku nad ranem to mam taki strasznie twardy, a kiedys tylko po pocheniu tak bylo. Coz. Macica chyba cwiczy coraz intensywniej przed godzina X :-)
A malenstwom nie moze brakowac telnu, bo przez lozysko go dostaje, a przed ciasnota chrona woy plodowe. Ale przyznaje, ze tez mialam takie mysli....