Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
Daffodil - przyjmuje wyliczenie, ze 5 m-c jest miedzy 18 a 22 tyg. No to juz zaczelam piaty. Hurrrra!:36_2_15::36_2_15::36_2_15:
Ale ruchow nie czuje. Dzisiaj rano znow probowalam dzidzie troszke poszturchac, jak radzilas, ale niestety nic. Moze za tydzien cos bedzie. Juz bym chciala!

Gunia próbuj wieczorem, ponoć wtedy dzidziusie robią się najbardziej aktywne. Ja czułam ruchy dwa razy, zawsze wieczorem, w ciągu dnia nic.

mama2
Daffodil
Ewciaa

ale już sama nie wiem czy to to :( jak by to był kopniak to byłabym pewna :)a takto
a co do apetytu to nadal nici
co WY dziewczyny jecie?
ja jem 3 posiłki a między nimi jabłko czy jakiś owoc a Wy?

Ja dwa posiłki (śniadanie i obiad), w międzyczasie jakieś owoce (głównie jabłka, banany i pomarańcze) i jogurty.

Daffodil czy Ty za mało nie jesz? dwa posiłki?

Dwa posiłki takie typowe, wieczorem albo jakiś jogurt, owoce albo gar świeżego soku :) Nie mam za bardzo ochoty na więcej, zawsze miałam dość kiepską przemianę materii i nie chcę się objadać na siłę. Zamiast więcej staram się jeść trochę rozsądniej. Na razie tyję w miarę przepisowo, więc chyba nie jest źle :)

Ewciaa
a ja 1h temu jadłam obiad i wiecie co nawet nie wieżyłam ale zgłodniałam i zjadłam 3 kromki chyba pierwszy raz mi sie tak zdarzyło i 3 mandarynki jeszcze :)
a zaraz z moja córeczka i koleżankami wybieram się do kina film "kobiety" byłyście poleceacie?

Ewcia ja byłam z mężem i obydwoje polecamy :) Sporo śmiesznych momentów, taka lekka komedia idealna na odstresowanie się :)

Daffodil
Ewciaa
a ja 1h temu jadłam obiad i wiecie co nawet nie wieżyłam ale zgłodniałam i zjadłam 3 kromki chyba pierwszy raz mi sie tak zdarzyło i 3 mandarynki jeszcze :)
a zaraz z moja córeczka i koleżankami wybieram się do kina film "kobiety" byłyście poleceacie?

Ewcia ja byłam z mężem i obydwoje polecamy :) Sporo śmiesznych momentów, taka lekka komedia idealna na odstresowanie się :)

to fajnie bo opinie czytam teraz różne, ale sama zobacze to się przezkonam :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Hej dziewczyny, na wstepie dziekuje, ze bylyscie ze mna, czulam Wasze kciuki :)
Ja juz w domu, choc dlugo to trwalo.
Najpierw mialam dokladne badanie usg, lekarz ponownie sprawdzil kosc nosowa, ziarnistosc karczku, sprawdzil prawa komore serca (bo po tym takze sie podobno sprawdza?!), prace nerek... Obliczyl kazdy kawalek ciala mojej maluszki, no i stwierdzil, ze to dziewuszka :) co mnie ucieszylo.
Samo pobieranie trwalo nie dluzej niz 5 minut. I cholernie bolalo. Przebijanie przez powloki brzuszne bylo ok, zwykle uklucie, ale jak wbil sie glebiej to myslalam, ze moja macica zamieni sie w kamien. Nie ruszalam sie bo to wazne, nawet nie pisnelam slowem, ale bolalo niezle. 3 duze strzykawki plynu pobral. Krwawilam i mialam skurcze wiec leze. 3 dni plackiem, potem oszczedzanie sie przez kolejne 10 dni.
Wyniki bede miala za 3 dni. A juz tlumacze dlaczego tak szybko. Tu w uk skupija sie na badaniu genow (glownie 3 syndromy), wynik jest juz po 2 dniach, rzadko trzeba dluzej czekac. Najdluzej czeka sie na badanie genow plciowych, czyli miedzy innymi jaka plec bedzie dziecko mialo, na ten wynik czeka sie najdluzej od 2 tygodni do miesiaca. W innych krajach robia to w tzw zestawie, tu skupija sie na chorobach.
Ciesze sie, ze mam juz za soba najgorsze badanie. Teraz juz tylko DO MAJA!

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
Najpierw mialam dokladne badanie usg, lekarz ponownie sprawdzil kosc nosowa, ziarnistosc karczku, sprawdzil prawa komore serca (bo po tym takze sie podobno sprawdza?!), prace nerek... Obliczyl kazdy kawalek ciala mojej maluszki, no i stwierdzil, ze to dziewuszka :) co mnie ucieszylo.
Samo pobieranie trwalo nie dluzej niz 5 minut. I cholernie bolalo. Przebijanie przez powloki brzuszne bylo ok, zwykle uklucie, ale jak wbil sie glebiej to myslalam, ze moja macica zamieni sie w kamien. Nie ruszalam sie bo to wazne, nawet nie pisnelam slowem, ale bolalo niezle. 3 duze strzykawki plynu pobral. Krwawilam i mialam skurcze wiec leze. 3 dni plackiem, potem oszczedzanie sie przez kolejne 10 dni.
Wyniki bede miala za 3 dni. A juz tlumacze dlaczego tak szybko. Tu w uk skupija sie na badaniu genow (glownie 3 syndromy), wynik jest juz po 2 dniach, rzadko trzeba dluzej czekac. Najdluzej czeka sie na badanie genow plciowych, czyli miedzy innymi jaka plec bedzie dziecko mialo, na ten wynik czeka sie najdluzej od 2 tygodni do miesiaca. W innych krajach robia to w tzw zestawie, tu skupija sie na chorobach.

biedactwo tyle wycierpiało ale już po wszytsko jest dobrze i będzie dobrze. kolejna dziewczynka wspaniała wiadomość :) i śilna napewno jak mamusia :)

isabela

Isabela super!! A my od początku wiedziałyśmy, że będzie dobrze :36_3_9:

isabela

Byłas naprawde dzielna. Jestem naprawde pełna podziwu. :angel_star:

isabela - dobrze, ze juz po wszystkim. Dzielna bylas! :flower2:Mocno wszystkie trzymalysmy kciuki. Teraza lez, lez i jeszcze raz lez i oszczedzaj sie. Ja nie mialam ani boli ani krwawienia wiec nie musialam uwazac ale Ty o siebie bdaj jak najlepiej. Teraz jeszcze te wyniki i bedziemy wiedzialy na czym stoimy. Bedzie dobrze!:ok:

Teraz Ty katja nastepna. Tez bedzie ok. Trzymaj sie! :ok:

isabela
Lekarz zamiast lizaka dal mi w prezencie zdjecie glowki mojej corci. Jak powiedzial, zrobil zdjecie dla mnie bo mala ma bardzo ksztaltna glowke i ladnie zarysowane rysy twarzy, choc ja glownie widze czaszke na tym zdjeciu, ale dumna jestem :):) jak kretynka. :36_1_13:

ja też niestyty widze jakieś zarysy bo się nie znam, ale śliczna :)

isabela - Kurcze i tak sie zastanawiam dlaczego te bole mialas. Moze masz wrazliwsza macice czy jak, albo miejsce bolesne jakies zaklol. A jak personel. Bylo w porzadku? Chyba dobrze sie Toba zajeli.:36_3_15:Cos mowili jeszcze?
Najwazniejsze, ze juz w domu. Powiedz wszystkim domownikom ze latac maja wokol Ciebie bez mrugniecia okiem!

Guniu, personel rewelacyjny. Lekarz Polak, co mnie strasznie ucieszylo. Fantastyczny i rzeczowy. Robil pokaz przed stazystami wiec pewnie dlatego tak dokladnie mnie przebadal. Dlugo nie mogl znalezc bezpiecznego miejsca klucia, w koncu wklul sie jakies 3 cm pod pepkiem po lewej stronie. Troche sie nade mna trzesli, ale byli super i nie wytwarzali atmosfery paniki. Wiedzialam i czulam, ze jestem w dobrych rekach. Przy zabiegu byl lekarz, polozna i 2 stazystow, jedna z nich wygladala na bardziej przerazona ode mnie. :):):)
Moja corka po wszystkim prawie zemdlala, trzymala mnie za reke, a ja patrzylam jej na twarz. Pozniej powiedziala, ze trzymala fason dla mnie, ale bylo jej slabo jak zobaczyla jak mi wbija te 15cm igle :) hehhehheh

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
Lekarz zamiast lizaka dal mi w prezencie zdjecie glowki mojej corci. Jak powiedzial, zrobil zdjecie dla mnie bo mala ma bardzo ksztaltna glowke i ladnie zarysowane rysy twarzy, choc ja glownie widze czaszke na tym zdjeciu, ale dumna jestem :):) jak kretynka. :36_1_13:

Isabela słuchaj lekarza, skoro powiedział, że ładne to ładne :) Ja moim okiem laika też niewiele widzę, ale i tak się rozczulam takimi zdjęciami. 11,6 cm to wielkość córci? Ale już duża!