Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
mama2corun
a ja kurcze sie obudzilam zjadlam teraz kawalek ciasta i popijam mlekiem ehh pewnie z godz niebede spala i o 5 powtorka z rozrywki :) i wiecie zamieszczam linka niestresowac sie ale to apropo opadnietego brzucha ja licze jeszcze miesiac bo wlasnie moze opasc miesiac przed porodem
OBJAWY PRZEPOWIADAJĽCE PORÓD
wogole bardzo to fajnie napisane najbardziej podoba mi sie koncowka ze jak mamy watpliwosci to dzwonic i pytac :36_15_9: dobra poczytam cos i moze juz zasne caluje was wszystkie

super link!!! :23_30_126: tylko to mnie zanieokoiło: II. Ucisk w miednicy i na odbytnicy - narasta ucisk najczęściej w okolicy nerwu kulszowego, oraz w miednicy małej. Może wystąpić ból w okolicy pachwin, oraz w okolicy krzyżowej. Objawy te spowodowane są: nisko usadowioną główką płodu, oraz gotowością macicy do porodu.
bo mnie boli miednica-krocze czy jak to nazwać codziennie w nocy i po prezbudzeniu - tak jakby mi młody uciskał za bardzo :/ w pt musze zapytac lekarza
Mnie nerw kulszowy bolal juz w zeszlym tygodniu. Ale nie wydaje mi sei, ze to juz porod zapowiada. A te twoje bole to moze spojenie lonowe sie rozchodzi(czy jak to sie fachowo nazywa?), przygotowujac do porodu.

gunia43
jola22
mama2
Witam was, mnie w nocy bardzo duzo razy dretwieja nogi irece , nie wiem czemu ale spie jak suseł od 22.00 do 8 rano :36_15_9:

No właśnie to drętwienie jest okropne - mi bardzo często drętwieją dłonie, ale to tak strasznie że w ogóle jak bym ich nie miała (wcale ich nie czuje) a jak zaczynam je rozcierać albo zginać palce to czuje straszny ból.:36_2_21:
Tez tak mam jak spie dlugo w jednej pozycji. Ja najczesciej podkladam reke pod glowe i wtedy mam to dretwienie. To z niedokrwienia ewidentnie.

tez tak mam. i palcow u dloni nie moge zgiac wtedy bo bola...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil

Ja też jakiś dziwny ucisk czułam parę razy, tak jakby na szyjkę macicy (w tych rejonach) i trochę mi się to uczucie ze skurczem kojarzyło. Taki dość silny ból, który po jakiś 10 sekundach mijał :36_2_21: Zdarzyło mi się to parę razy jak za szybkie tempo narzuciłam sobie na spacerze i wczoraj po ćwiczeniach w szkole rodzenia, a ćwiczyliśmy aktywne pozycje porodowe. Pani prowadząca wprawdzie zapewniała, że przy zamkniętej szyjce nic się nie może stać, ale kto ją tam wie. Mam nadzieję, że to już się więcej nie powtórzy.

u mnie to ból kości, czasem łonowej a czasem miednicy.

katja79
hej brzuszki i ja witam wtorkowo:36_3_16:
no ja mam pierwszy porodowy sen za soba snilo mi sie ze urodzilam siedmioraczki i strasznie sie martwilam w co ja poubieram chlopców skoro mam wiekszosc rózowych...:smile_jump::36_2_49:

a teraz pytanie za sto punktów co dzis gotujecie na obiad????ja zaraz musze isc na zakupy a pomyslu brak:36_2_49:

No tak, w co te dzieci ubrać... to największy problem :hahaha:
U mnie dzisiaj zapiekanka o nazwie Czyszczenie lodówki :36_15_9: Tzn zapiekasz w piekarniku wszystko co znajdziesz w domu :)
A tak poważnie to ja robię z ziemniakami pokrojonymi na plastry (zawsze wcześniej trochę podgotowuję), kiełbasa pokrojona w kosteczkę, czerwona fasola, podsmażona cebulka, ugotowane jajka, podduszone pieczarki i na wierzch ser.

katja79
no ja mam pierwszy porodowy sen za soba snilo mi sie ze urodzilam siedmioraczki i strasznie sie martwilam w co ja poubieram chlopców skoro mam wiekszosc rózowych...:smile_jump::36_2_49:

a teraz pytanie za sto punktów co dzis gotujecie na obiad????ja zaraz musze isc na zakupy a pomyslu brak:36_2_49:
Ja robie pieczen rzymska, do tego kasza gryczana i ogorek konserwowy.

katja79

:)) a wiecej bylo chlopcow czy dziewczynek?

ja nie mam koncepcji ani ochoty na obiad. zoladek mam w stanie pourazowym, wiec jest spore prawdopodobienstwo, ze zwroce obiad :8_1_221:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

pat-k
witam sie wtorkowo! :16_3_46:
dzisiaj mam dla odmiany bole okresowe i pobolewania w kroczu... chyba jednak zaczne kompletowac torbe do szpitala, w razie czego...

Mój M. też mnie z tą torbą pośpiesza. Przejął się jak położna na zajęciach powiedziała, że panowie towarzyszący przy porodzie muszą znać zawartość każdej kieszonki w torbie, bo często jest tak, że położna chce dzidziusia ubrać, prosi o ubranka i tatusiowie wpadają w panikę, bo mama jeszcze np leży szyta na fotelu, a oni nie mają pojęcia gdzie co jest i co podać :)
Ale stwierdziłam, że pakuję się dopiero początkiem kwietnia i ani dnia wcześniej :)

pat-k
katja79

ja nie mam koncepcji ani ochoty na obiad. zoladek mam w stanie pourazowym, wiec jest spore prawdopodobienstwo, ze zwroce obiad :8_1_221:

4 chlopców i 3 babeczki:36_2_15:

bidulko strasznie wspólczuje Twojemu zoladkowi dostal za wszystkie swoje niestrawnosci ale cos musisz zjesc bo jak Tosia zglodnieje to moze byc nieciekawie...:36_2_13:

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
lutka
Chcę przedstawić Wam mojego Szymusia - smieszny troszke :D taki pyzioch i taki kochaniutki :*

Lutka - ja tam nic nie wiedze. Oswiec! Ten guziczek to noc czy jak?

no ja się nei dziwię, sama po 3 tygodniach dojrzalam buźkę :)

kulka z lewej to spuchnięte oczko, niżej widać zarys policzka i brody, nosek to jaśniejsze miejsce po środku. A prawej strony nie widać bo zaciemniło :)

gunia43
lutka
Chcę przedstawić Wam mojego Szymusia - smieszny troszke :D taki pyzioch i taki kochaniutki :*

Lutka - ja tam nic nie wiedze. Oswiec! Ten guziczek to noc czy jak?

To duże kółeczko to oczko, obok widać nosek i pod spodem usteczka. Druga część twarzy jest czymś przysłonięta.
Poznałam, bo mam bardzo podobne zdjęcie Kuby :) Mój synek trzymał jedną rączkę na buzi i jeszcze do tego dość zawzięcie nią machał i dlatego jedna część wyszła na wydruku trochę rozmyta.

katja79
pat-k
katja79

4 chlopców i 3 babeczki:36_2_15:

bidulko strasznie wspólczuje Twojemu zoladkowi dostal za wszystkie swoje niestrawnosci ale cos musisz zjesc bo jak Tosia zglodnieje to moze byc nieciekawie...:36_2_13:

oj racja, nie chce myslec co sie bedzie dzialo moim brzuchu, jak sie Tosia rozzlosci :36_2_21:

pat-k
katja79

Czyżby Tosia znowu podkopywała żołądek? :36_2_21: