Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
Ewciaa
katja witamy z powrotem, jak minoł opoczynek u rodziców???? i zdięcia obowiązkowo:36_15_9:
mama ale masz kochaną córeczke super:smile_move:

Ewciu byczylam sie jak ta krowa mama nie kazala mi niczego robic az mnie to denerwowalo no i nagadalam sie z mama i siostra co nie miara ... uwielbiam takie babskie pogaduchy:36_2_15:

ja mieszkam z mamą i siostrą więc możemy gadać każdego dnia:36_15_9:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

mama2
Wiatm was poniedziałkowo . co do spania ja spie bardzo dobrze ...jak dziecko.
Zaraz ide zaprowadzic corke do przedszkola , potem sniadanko i do fryzjera:hamak::hamak::36_15_9:

mama2 - Czekamy na efekty!!!!!

Tak wogole to witam poniedzialkowo. Pogoda znow nas w Hagen nie rozpieszcza :-((
Ale maz wroci dzi wcesniej, bo idziemy do Urzedu Skarbowego wiec tyle dobrze!

Daffodil
Witam wszystkie mamusie poniedziałkowo :)
U mnie też zaczynają się ciężkie noce. Budzę się co chwilę zdrętwiała jak diabli, na bokach nie mogę spać za długo, bo okrutnie bolą mnie biodra, a jak się położę na plecach, to brzuch mam jak skała.
Udaje mi się jeszcze wyspać, ale co się przy tym umęczę, to moje :36_2_21: Mam przeczucie, że teraz będzie już tylko gorzej.

Daffodil - sprobuj na te bolace biodra wkladac poduszke miedzy uda. Mnie pomaga.
Tak wogole to moj maz sie juz smieje, bo ja spie z poducha ta podluzna miedzy nogami a dodatkowo pod brzuch mam wsadzony jasiek, bo tez mnie ciegnie jak na boku leze.

pat-k
witam mamuski w kolejny poniedzialek (ile to juz mamy wspolnych poniedzialkow za soba :)

mam dobre wiesci: Tosia fiknela nogami do gory!
i tu koniec radosci, bo przez cala noc tak mi skopala watrobe i zoladek, ze wymiotowalam 2 razy i mam since pod oczami z niewyspania...
Oj biedulko! Ja jak sie tylko najem to Maksio mi obkopuje wszystko tak samo. U mnie konczy sie to zgaga. Na szczescie nie zygam.
Ale i tak gratuluje! Najwazniejsze, ze fiknela!

mama2
opowiem wam wczorajsza konwersacje mojej corki z brzuszkiem (ostatnio gra w taka gre gdzie jest pies bochater i walczy z królem kotów Panem Pazurem)mały akurat wtedy kopał
Corka pyta "Maksiu czy znasz Psa bohatera ?" tu kopniecie
" mamo Maksiu mowi ze zna..:36_15_9: a czy znasz Pana Pazura?" chwila czekania:sarcastic: i kopniak . corka rozradowana "mamo zna Pana Pazura":))):yipi:
a znasz tego grubego kota? wiem mozesz go nieznac bo ci go jeszcze nie namalowałam , nie bede miec zalu o to do Ciebie " i tu brak kopniaka hihi
coraka" Maksiu nic sie nie stało zaraz ci namaluje i juz go poznaszn nie martw sie" i poszła malowac:sofunny::sofunny:

Oj ta Twoja cora. Sama slodycz.

gunia43
Daffodil
Witam wszystkie mamusie poniedziałkowo :)
U mnie też zaczynają się ciężkie noce. Budzę się co chwilę zdrętwiała jak diabli, na bokach nie mogę spać za długo, bo okrutnie bolą mnie biodra, a jak się położę na plecach, to brzuch mam jak skała.
Udaje mi się jeszcze wyspać, ale co się przy tym umęczę, to moje :36_2_21: Mam przeczucie, że teraz będzie już tylko gorzej.

Daffodil - sprobuj na te bolace biodra wkladac poduszke miedzy uda. Mnie pomaga.
Tak wogole to moj maz sie juz smieje, bo ja spie z poducha ta podluzna miedzy nogami a dodatkowo pod brzuch mam wsadzony jasiek, bo tez mnie ciegnie jak na boku leze.

Ja też już zaczęłam pod brzuch upychać :) To teraz spróbuję jeszcze między nogi :)
Gunia dzięki za radę, dzisiaj wypróbuję.

katja79
hej,hej moje grubaski wrócilam...:36_2_15:
mam nadzieje ze wszystkioe czujecie sie dobrze i ze wszystko u Was w porzadku, u mnie w miare chociaz zauwazylam ze zaczynam puchnac :o_no: moja mala rozbrykala sie troche bardziej chyba jej sie uroslo i poprostu bardziej ja czuje. a tak poza tym to jak dobrze pójdzie to wieczorkiem wstawie foteczki pokoiku mojej Mai bo powoli nabiera ksztaltów a wieczorkiem mój M ma zlozyc lózeczko i szafe i juz nie moge sie doczekac...

Witaj Katja. Co do puchniecia to ja puchne juz do miesiac, ale nie zawsze.

katja79
no nic ja niestety musze sie wziasc za sprzatanie bo w domu sajgon niby mój M sie staral bo i okno pieknie umyl i ogólnie ogarnol balagan po malowaniu jednak kurz na pójkach chyba centymetrowy i jakos tak po katach wszystkiego pelno...ale bede zagladac a wieczorkiem postanowilam nadrobic te kilkudniowe zaleglosci...:36_2_15:

Powodzenia ze sprzataniem. Najwazniejsze, ze maz sie starala. Jak po malowaniu? Zadowolona z efektow?

gunia43
katja79
hej,hej moje grubaski wrócilam...:36_2_15:
mam nadzieje ze wszystkioe czujecie sie dobrze i ze wszystko u Was w porzadku, u mnie w miare chociaz zauwazylam ze zaczynam puchnac :o_no: moja mala rozbrykala sie troche bardziej chyba jej sie uroslo i poprostu bardziej ja czuje. a tak poza tym to jak dobrze pójdzie to wieczorkiem wstawie foteczki pokoiku mojej Mai bo powoli nabiera ksztaltów a wieczorkiem mój M ma zlozyc lózeczko i szafe i juz nie moge sie doczekac...

Witaj Katja. Co do puchniecia to ja puchne juz do miesiac, ale nie zawsze.

Witaj Katja

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Hej baboszki, jak minął weekend? Miałam przecudną pogodę w niedzielę, wiosna wiosna i po wiośnie - dzis szaro i ponuro.

Dzięki mamie2cór ( :23_30_126: ) w skrócie wiem co u Was słychać. Daffodil gratuluję fikołka - grzeczny Kubuś :):tata:

W pt wybieram sie na kontrolne USG, do innego lekarza (tego u którego już raz byłam). A w sobote wieczorem dokonałam odkrycia niczym Jola30 jakiś czas temu. Przeglądając USG młodego, nagle ujzrałam jego twarzyczkę, od 3 tyg miałam to zdjęcie i nic nie potrafiłam w nim zobaczyć, a tu nagle olśnienie!!!!
Ma sliczną małą bródkę, mały nosek i duze spuchnięte oczka:36_4_10:

mama2cór a to dla Ciebie:

No to widzę, ze dzieciaczki chętnie pływają głowami do dołu - poza dzidzią Amelci bo tu z tego co wiem pupa.

Chciałam pochwalić się zdjęciem, ale zapomniałam zgrac - może jutro. A dzis jade po łozeczko, materacyk i przewijak :smile_jump:

mama2
opowiem wam wczorajsza konwersacje mojej corki z brzuszkiem (ostatnio gra w taka gre gdzie jest pies bochater i walczy z królem kotów Panem Pazurem)mały akurat wtedy kopał
Corka pyta "Maksiu czy znasz Psa bohatera ?" tu kopniecie
" mamo Maksiu mowi ze zna..:36_15_9: a czy znasz Pana Pazura?" chwila czekania:sarcastic: i kopniak . corka rozradowana "mamo zna Pana Pazura":))):yipi:
a znasz tego grubego kota? wiem mozesz go nieznac bo ci go jeszcze nie namalowałam , nie bede miec zalu o to do Ciebie " i tu brak kopniaka hihi
coraka" Maksiu nic sie nie stało zaraz ci namaluje i juz go poznaszn nie martw sie" i poszła malowac:sofunny::sofunny:

mama ucaluj Klaudusie jejku jakie te dzieci sa cudowne moja Oliw tez tak reaguje rozmawia buziaki daje dotyka brzuch mowi ze kocha Aleksandre no poprostu cudo ja to taka szczesliwa jestem jak ona tak sie zachowuje,oj Klaudunia bedzie cudowna starsza siostra!!jest kochana!

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

no i ja wkoncu sie witam wiosennie u nas znowu sliczna pogoda :pogoda: bylam rano na kursie holenderskiego i wkoncu wrocila moja kolezanka Karina ta co urodzila wczesniaka maly ma 5 miesiecy ale w rozwoju jednak te 5 tyg doo tylu niz inne 5 miesieczne dzieci ma pelno robot dlatego tak jej dlugo niebylo
Lutka kochana ciesze sie ze jestes :23_30_126:
Patka gratulacje dla Tosi :D
moja Oliw dzis szczesliwa bo wkoncu do szkoly poszla :Dja dzis pierwsza ture prasowania Olenki rzeczy robie :D M mnie kocha wciaz hihi:D i wogole wiosna !!!:23_30_126:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

gunia43
Hi, HI. Takie oto informacje dzisiaj wyczytalam:

Nie martw się, jeśli miewasz czasem kłopoty z koncentracją i z zapamiętywaniem nowych informacji. Pogorszenie pamięci pod koniec ciąży jest spowodowane przejściowym kurczeniem się komórek mózgowych kobiety, mija jednak w kilkanaście tygodni po porodzie.

:sofunny: Brzmi tak strasznie, że aż śmiesznie :)

lutka
Hej baboszki, jak minął weekend? Miałam przecudną pogodę w niedzielę, wiosna wiosna i po wiośnie - dzis szaro i ponuro.

Dzięki mamie2cór ( :23_30_126: ) w skrócie wiem co u Was słychać. Daffodil gratuluję fikołka - grzeczny Kubuś :):tata:

W pt wybieram sie na kontrolne USG, do innego lekarza (tego u którego już raz byłam). A w sobote wieczorem dokonałam odkrycia niczym Jola30 jakiś czas temu. Przeglądając USG młodego, nagle ujzrałam jego twarzyczkę, od 3 tyg miałam to zdjęcie i nic nie potrafiłam w nim zobaczyć, a tu nagle olśnienie!!!!
Ma sliczną małą bródkę, mały nosek i duze spuchnięte oczka:36_4_10:

mama2cór a to dla Ciebie:

Lutka jesteś wreszcie :)
Ja też cały weekend korzystałam z wiosennej pogody, a dzisiaj szaro, buro, zimno.
O której masz to USG w piątek? Żebyśmy wiedziały kiedy zacząć trzymać kciuki :)