Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

katja79
Daffodil
katja79
Ale najwazniejsze ze na te wyniki nie bedzie dlugo czekac przeciez to tyle nerwów
jednak ta nasza Polska to jeszcze sto lat za murzynami...

No właśnie, skoro są w stanie podać wyniki w ciągu 3 dni, to dlaczego w Polsce trzeba czekać miesiąc??
Chociaż może to tylko takie częściowe wyniki? Bo czytałam gdzieś, że te pobrane komórki przetrzymuje się w specjalnych warunkach i trwa to jakiś czas zanim można je zbadać. Hmmm, chyba, że coś pomieszałam? Na pewno miało to związek z jakimś badaniem inwazyjnym, tylko nie pamiętam czy z amniopunkcją.

Daffodil
masz racje tak jet ale u nas wyniki z pierwszej chodowli sa po 2 tygodniach a ostateczne po miesiacu tylko nie bardzo chca mówic wyników tych pierwszych bo nie sa 100% wiec kaza czekac na lis...:ehhhhhh:
mama2 suuuuuuuuper ten kawal naprawde:36_2_34:

Skoda tylko, że nie postawią się w sytuacji kobiet oczekujących na wyniki... Ech, brak słów.

Ewciaa
mama2
Ewciaa ale Ty mówiłas ze tez juz cos czujesz...muskania , przelewania itp.

ale już sama nie wiem czy to to :( jak by to był kopniak to byłabym pewna :)a takto
a co do apetytu to nadal nici
co WY dziewczyny jecie?
ja jem 3 posiłki a między nimi jabłko czy jakiś owoc a Wy?

Ja dwa posiłki (śniadanie i obiad), w międzyczasie jakieś owoce (głównie jabłka, banany i pomarańcze) i jogurty.

Czesc dziewczyny. Dopiero weszlam.
Super, ze u isabeli wszystko w porzadku. :ok:Teraz musi tylko odpoczywac. Ciekawe dlaczego u niej to lugo trwalo i bolalo. U mnie bylo wprost przeciwnie. Myk, myk i po sprawie. Moze zalezy od lekarza.... Znaczy mialam w takim razie farta. Ale najwazniejsze, ze sie udalo i jest po wszystkim. Wyniki bedzie miala za to szybciej.
Widze, ze pat-k znow dzisiaj sie nie odzywala. Ciekawe co z nia.

mama2 podobno jak mam ma ochotę na nabiał to będzie syn :)

No to powiem Wam, ze nie dużo jecie. Ja sobie nie wyobrażam dnia bez kolacji, chyba bym umarła z głodu. Śniadanie (zalezy co jest, albo 2 kanapki, albo parówki), później jakas bułka, baton, owoc, ok 13 zrywam się na obiad (zupka), wracam ok 17 i jem 2 jeśli jest, no i kolacja (średnio ze 2 -3 kanapki). I nie czuje się najedzona, w łóżku często burczy mi w brzuchu ale już nie dojadam bo zębów nie chce mi się myć :D

DObrze, że u Isabeli wszystko ok, biedactwo się nacierpiała.

Odprowadzalam dzisiaj meza na pociag i dopiero co wrocilam. Trzy godziny biegalam po sklepach i swiatecznych budach. Wcisnelam hot doga spezial. Taki z surowkami i ogoreczkami. Ale mi smakowal!
Pierwsze zakupy ciazowe zrobione. Kupilam spodniczke sztruksowa lekko przed kolano i rajstopy ciazowe czarne we wzorki. Rajtki troche kosztowaly. 14,99 euro. Lekko przesadzaja ale co zrobic. Normalne cisna w pasie.
Spodnice mam juz na sobie. Super wygodnie z tym pasem. Nic nie gniecie. No i brzuszek sie jakis taki wiekszy w niej wydaje.
Kurde, jak sie pisze spodnica. Jakie u? Dwa lata w Polsce nie mieszkam i juz z gramatyka na bakier. Wstyd!

Daffodil
Ewciaa
mama2
Ewciaa ale Ty mówiłas ze tez juz cos czujesz...muskania , przelewania itp.

ale już sama nie wiem czy to to :( jak by to był kopniak to byłabym pewna :)a takto
a co do apetytu to nadal nici
co WY dziewczyny jecie?
ja jem 3 posiłki a między nimi jabłko czy jakiś owoc a Wy?

Ja dwa posiłki (śniadanie i obiad), w międzyczasie jakieś owoce (głównie jabłka, banany i pomarańcze) i jogurty.

Daffodil czy Ty za mało nie jesz? dwa posiłki?

Ja staram sie zjesc zroznicowanie i zdrowo ale czasem zaszaleje. Wczoraj zjadlam jajecznice z pieczarkami z chlebem pelnoziarnistym, duzy jogurt Onken, potem kukurydze gotowana z maselkiem, a na kolacje smazona rybke z sosem Aioli . Do tego w miedzyczasie sok wyciskany i 4 kostki czekolady. Takie mialam menu dziwne ale chyba bylo co trzeba, witaminy, zdrowe tluszcze, bialko, jod i magnez. Nie chce mi sie w tym tygodniu gotowac tylko dla siebie,bo maz ma 2. zmiane i wraca bardzo pozno.

Juz nie mogę doczekac się weekendu, bo wtedy siostra przywiezie mi taki specjalny garnek w którym można zrobić prawie wszystko - soki, zupy, lody i mnóstwo innych potraw. Oj zacznę sobie soczki robić jak gunia, bo do tej pory to jedynie na butelkowych byłam.
Ja ide na zakupy spożywcze to zawsze nie mam pomysłu na to co zjeść, choć często mam chęć na coś nieokreślonego :/