Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

mama2corun
a przed chwila sie usmialam wyprawiajac M do pracy haha powiedzialam mu ze dzis piatek 13 i wszystko moze sie zdarzyc hihihi i ze Oliwke tez 13 urodzlam hahaha ale mam ubaw kurcze on wychodzi i mowi ale kochanie dzis nierodz prosze nie dzis haha bo dzis duzo ma spraw do pozalatwiania.i dzis on prosi zeby nie haha,niewiem dlaczego ale obudzilam sie dzis z myslami ze sie zbliza porod duzymi krokami niz odprawiam Oliwke do szkoly i zaczynam pranie przy okazji porobie zdjecia reszty rzeczy :D

Ja tez mam przeczucie, ze moj Maksio moze byc nie majowym, ale kwietniowym sloneczkiem. Zobaczymy. Czas pokaze. Zeby sie tylko nie okazalo, ze sie urodzi sporo po terminie :-)
W sumie to chcialabym w maju, bo to taki optymistyczny miesiac ale jak bedzie wctzesniej ciut to tez nie bede narzekac. Moj maz jest z kwietnia i blizniaki - siostrzeniec i siostrzenica.

isabela
hej dziewczynki :)

Jola Gratulacja 30tki :)
Gunia rewelacyjna fotka :) slicznie wygladasz
mama2 corun Twoje fotki sa super, jak TY mlodo wygladasz kochana!!!!

Ja wczoraj swietowalam moje urodziny, dziewczynki zaprosily mnie do restauracji na obiad i pilam pierwszy raz w zyciu szampana perrier :) dobry byl, im mniej w kieliszku tym lepszy ;)
Wieczor spedzilam z kuzynka i corkami gadalysmy o facetach i sexie i jadlysmy w duzych ilosciach tort orzaechowo - bezowy.
Bylam takze u lekarza. Za tydzien mam badania na glukoze. Nie wiem czy wam mowilam, ale mialam cukrzyce II grupy - u nas to rodzinne, zaleczona dieta. Uwazalam w ciazy, mierzylam 3x dziennie glukoze i wczoraj (pewnie z okazji urodzin) godzine po sniadaniu - nie slodkim - mialam poziom 140 :noooo: takze pobieglam do lekarza.
Ale wiem, ze bedzie dobrze, moj organizm pokazal wysoki poziom bo wiedzial, ze cale popoludnie bede wcianc tort :Oczko:
Na pewno bedzie dobrze. Zreszta teraz to juz tylko koncowka, wiec jakby co to da sie przezyc!
Fajnie, ze urodzinki sie udaly!!!!

mama2corun
no powiem wam kochane ze dzis wyjatkowo mam mysli porodowe hmm nawet doszlam do wniosku ze za tydzien u poloznej poprosze o liste rzeczy do szpitala i sie spakuje jak wroce .ale bym miala niespodzianke jakbym 13 kwietnia urodzila druga corcia 13 hihi moj M to za kazdym razem jak rozmawiamy o porodzie to taki powazny sie robi ze jeju ale kochany on wczoraj zasnol przyklejony do mojego brzucha buzia w nocy sie polozyl normalnie chyba mala musiala go skopac po buzi :D

A ja mam na mojego meza jakiegos niezlego nerwa i juz sama nie wiem o co! Jakies ciazowe humorki????!!!! Mam caly czas ochote mu dogryzc i szukam dziury w calym. Pewnie, choc staram sie nad soba zapanowac, to po pracy mu sie oberwie. W nocy, musze sie przyznac, jak zaczal chrapac to na niego wrzeszczalam i szturchalam noga w bok!!! Nie wiem co sie ze ma dzieje. Jakies agresory mi sie wlaczyly. Az mi samej przed soba glupio. Moze to z braku seksu ;-) ....
A on bidak przestraszony, ze moze cos nie tak zrobil

Daffodil
mama2corun
dziewczyny mieszkan jest duzo a linka niemoge do konkretnego mieszkania dac bo tam sa glownie ulice wypisane zdjeciach konkretnych niema ewentualnie jak sa zdjecia to ulicy i jakis okien nawet niejest oznaczone ktore to okna.
ehh dziewczyny wydaje mi sie ze mi sie brzuch obnizyl...wizyte ma za tydzien to ocenimy czy faktycznie i wymusze skierowanie na USG

mama2corun w takim razie koniecznie skonsultuj z lekarzem ten brzusio.
Ale może nie jest tak źle jak myślisz, bo mnie cały czas się ostatnio wydawało, że mam nisko, nawet parę osób mi to powiedziało, a lekarz przy badaniu ginekologicznym powiedział, że dziecko jest wysoko.
A moj Maksio dosc nisko. Przez to tem pecherz mam taki splaszczony i z bieganiem do ubikacji horror doslownie!

mama2
a ja juz kafelki wyszorowałam , teraz robie drugie pranie Maksia, obiad , potem ide na poczte po córke do przedszkola i jade dokupic rzeczy dla małego bo juz wiele tego nie ma i nie opłaca sie przez allegro.
Maz jak tak na mnie patrzy to pyta czy tak mozna w ciazy (sprzatac) hm...ale co tu robic?

nie oplaca sie na allegro, hi, hi! ;-)
Sweterek swietny!

amelcia8
WITAM WAS ! JA JEDNAK MAM NIE NAJLEPSZE WIEŚCI! SYNA NIE CZUJĘ TAK INTENSYWNIE OD 2-DNI JEDNAKŻE BADANIE USG NIE WYKAZUJE JAKIŚ NIEPOKOJĄCYCH SYGNAŁÓW! JAK SIĘ NIE POPRAWI DO PONIEDZIAŁAKU TO MAM PRZYJECHAĆ NA KTG !!
MAŁY MA 2200:yuppi:I TO JEST DOBRE:)
NIESTETY UŁOŻENIE POŚLADKOWE,TWARDY BRZUCH,MAŁA ILOŚĆ WÓD PŁODOWYCH TO NIE NAJLEPSZE WIADOMOŚCI!!
DO TEGO TERMIN NA 25 KWIETNIA:0:whoot::whoot::whoot::whoot::whoot:CO DO ROZWOJU TO WSZYSTKO W PORZDKU

Almelcia - ja na poczatku tez mialam mniejsza ciut ilosc wod plodowych. Moj lekarz zalecil mi wtedy duzo pic. Okolo 3 litrow dziennie, najlepiej wody mineralnej. Teraz juz mam w normie. Czytalam o tych wodach i niebezpieczne jest jak wod jesz za duzo. Jak malo to nie ma co panikowac i tylko pic i pic!!!
Poza tym malenstwo niezlych rpozmiarow 2200 to robi wrazenie. Wazne, ze wszystko ok. A do 17 kwietbnia to jeszcze czas. Wszystko sie moze zdarzyc. Ale jak pomysle o kroczu to czasem bym moze i wolala ta cesarke!!!!

mama2
wygrałam ten sweterek....:yuppi:
własnie przeczytałam ze 9 miesiacu juz sie nie tyje wrecz czasem chudnie ..hm to moze w 10 kg sie zamkne:yuppi::yuppi:

Akurat! Wlasnie dwa tygodnie temu ogladalam karty ciazy moich kolezanek z Hagen i obie najwiecej przytyly na koniec ciazy. Jedna to nawet ok. 5 kilo przez ostatnie 3 tygodnie. Zobaczymy. Ja jak na razie to pryztylam przez ostatnie dwa tygodnie 2 i pol kilo. Wiec juz mam 12 i pol kilo na plus.

Daffodil
amelcia8
WITAM WAS ! JA JEDNAK MAM NIE NAJLEPSZE WIEŚCI! SYNA NIE CZUJĘ TAK INTENSYWNIE OD 2-DNI JEDNAKŻE BADANIE USG NIE WYKAZUJE JAKIŚ NIEPOKOJĄCYCH SYGNAŁÓW! JAK SIĘ NIE POPRAWI DO PONIEDZIAŁAKU TO MAM PRZYJECHAĆ NA KTG !!
NIESTETY UŁOŻENIE POŚLADKOWE,TWARDY BRZUCH,MAŁA ILOŚĆ WÓD PŁODOWYCH TO NIE NAJLEPSZE WIADOMOŚCI!!
DO TEGO TERMIN NA 25 KWIETNIA:0:whoot::whoot::whoot::whoot::whoot:CO DO ROZWOJU TO WSZYSTKO W PORZDKU

To z synka jest już kawał chłopa. Gratulacje :yuppi:
A co do położenia, to może jeszcze się obróci, chociaż słyszałam, że przy małej ilości wód płodowych dziecko ma utrudnioną sytuację. Ale trzymam kciuki :ok:
Widzę, że lekarze jednak przesuwają termin pod koniec ciąży ze względu na wagę. Dla mnie to trochę dziwne, bo przecież każde dziecko rośnie teraz inaczej. No ale w sumie ja się nie znam :)
Ja mam dwie kolezanki, ktore cesarke mialy nie ze wzgledu na wage wczesniej, tylko na polozenie dziecka wlasnie - 2 tygodnie wczesniej. To chyba tak jest, ze wola czesniej zrobic, zeby sie akcja porodowa nie zaczela. Przynajmniej tu w Hagen tak jest. Ale lepiej tak niz czekac do samego konca i dopuszczac do sytuacji o ktorj Ewciaa pisala, ze dziecko sie nie odwrocilo i porod byl horrorem i dziecko i mama sie nameczyli.

wlasnie sie obudzilam. Dostalam list ze szpitala, pisza, ze mam anemie, hemoglobine mam 10, a norlmal levels jest 11,5-14,2 i mam zaczac brac 2 tabletki zelaza dziennie. Kurcze, badanie krwi robili mi 2 tygodnie temu i jak by co to polozna miala dzwonic. Poza tym ile to jest 2 tabletki zelaza? Bez recepty, bez niczego, co za debile, wkurzyli mnie!

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

gunia43
mama2
własnie przeczytałam ze 9 miesiacu juz sie nie tyje wrecz czasem chudnie ..hm to moze w 10 kg sie zamkne:yuppi::yuppi:

Akurat! Wlasnie dwa tygodnie temu ogladalam karty ciazy moich kolezanek z Hagen i obie najwiecej przytyly na koniec ciazy. Jedna to nawet ok. 5 kilo przez ostatnie 3 tygodnie. Zobaczymy. Ja jak na razie to pryztylam przez ostatnie dwa tygodnie 2 i pol kilo. Wiec juz mam 12 i pol kilo na plus.

Ja ostatnio tez przytylam 4 kg wiec juz mam razem 7,5 kg na plusie :yuppi:
Wszystko pewnie przez te slodkie i lody

a wynikow dalej nie mam z tej nieszczeliwej cukrzycy sama nie wiem w poniedzialech chyba pojde do poloznej sie zapytac!!!

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

lutka
hej dziewczynki, wpadam na chwilke żeby powiedziec ze u Nas ok :) poza tym, że młody chyba zaczyna mi uciskać na jakiś nerw, bo coraz częściej mam nagłe ukłucia z prawej strony krzyża tak ze az noga mi się ugina. Pracy mam coraz więcej ale to dorze, bo czas szybciej leci. Aaaaa a dla tych co przejmuja sie celulitem mam to :

Natasza Urbańska - Gwiazdy z cellulitem - Kobieta - serwis dla kobiet - WP.PL

Ściskam wszystkie ale mame2cór najmocniej, juz on wie dlaczego :*
Lutka - fajnie, ze sie odezwalas! Z tym cellulitem to dobre ;-)
Co do boli ostatnio meczyly mnie takie wlasnie bole nerwu kulszowego, az dwa dni prawie przez to przelezalam, bo ruszyc sie nie moglam tak bolalo. Potem jak reka odjal - przeszlo.

isabela
wlasnie sie obudzilam. Dostalam list ze szpitala, pisza, ze mam anemie, hemoglobine mam 10, a norlmal levels jest 11,5-14,2 i mam zaczac brac 2 tabletki zelaza dziennie. Kurcze, badanie krwi robili mi 2 tygodnie temu i jak by co to polozna miala dzwonic. Poza tym ile to jest 2 tabletki zelaza? Bez recepty, bez niczego, co za debile, wkurzyli mnie!

Faktycznie dziwne. Moze spytaj w aptece o zelazo dla ciezarnych. Ale 2 tabletki - co to za dawka? Moze lepiej jednak tam zadzwon. Debile!

gunia43
Daffodil
amelcia8

To z synka jest już kawał chłopa. Gratulacje :yuppi:
A co do położenia, to może jeszcze się obróci, chociaż słyszałam, że przy małej ilości wód płodowych dziecko ma utrudnioną sytuację. Ale trzymam kciuki :ok:
Widzę, że lekarze jednak przesuwają termin pod koniec ciąży ze względu na wagę. Dla mnie to trochę dziwne, bo przecież każde dziecko rośnie teraz inaczej. No ale w sumie ja się nie znam :)
Ja mam dwie kolezanki, ktore cesarke mialy nie ze wzgledu na wage wczesniej, tylko na polozenie dziecka wlasnie - 2 tygodnie wczesniej. To chyba tak jest, ze wola czesniej zrobic, zeby sie akcja porodowa nie zaczela. Przynajmniej tu w Hagen tak jest. Ale lepiej tak niz czekac do samego konca i dopuszczac do sytuacji o ktorj Ewciaa pisala, ze dziecko sie nie odwrocilo i porod byl horrorem i dziecko i mama sie nameczyli.

Cesarkę zawsze robi się wcześniej, tydzień czasem dwa, to już zależy od lekarza. Ale jeśli lekarz przesuwa termin ze względu na wagę, a później jeszcze robi cesarkę wcześniej, to ciąża nie trwa nawet tych przepisowych 37. tygodni...

isabela

No to rzeczywiście załatwili sprawę :lup: Nawet nie wiesz jaki preparat masz przyjmować...

isabela chcialabym porade bo juz zgupialam moja agencja odpisala mi ze nie beda mi placic macierzynskie i odeslali mi papiery z powrotem.Zastanawiam sie co mam robic poniewaz madra kolezanka doradza zebym wystosowala pismo do nich i jeszcze czekala na odpowiec czy lepiej dac sobie siana i juz wszystko skladac do JC.
dorac mi prosze poniewaz oni i tak juz wczesniej d.. na mnie wypieli i chyba nie ma sensu mojm zdaniem sie palowac i tam im jakies pismo wysylac a pozatym ja i tak chyba tam nie wroce do pracy po roku dziecka.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Jola30
gunia43
mama2

Ja ostatnio tez przytylam 4 kg wiec juz mam razem 7,5 kg na plusie :yuppi:
Wszystko pewnie przez te slodkie i lody

a wynikow dalej nie mam z tej nieszczeliwej cukrzycy sama nie wiem w poniedzialech chyba pojde do poloznej sie zapytac!!!
Jala.G - A u mnie to, ze przytylam to przez to chyba, ze mniej sie ruszalam ostatnio. Zle sie czulam i nie moglam sie ruszac zbyt, bo albo rwa kulszowa, albo twardnienie, albo bole okresowe wiec lezalam jak najwiecej a jadlam tyle co zwykle czyli raczej nie dietetycznie.
A z ochotana slodkie radze sobie ostatnio t5ak, ze robie ciasta ale dietetyczne. Wczoraj upieklam sernik z brzoskwiniami. Zjadlam do kawy juz dwa kawalki ale wiem przynajmniej, ze tylek mi po tym nie urosnie bardziej niz po kanapkach.