Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Misiek pojechał do pracy, ale następnym razem jak będzie to już go zmolestuję odpowiednio na zalatwienie neta :)

Ewciaaa widzę ze Zuzieńka urosła, Cudnie :) masz świetny suwaczek, az samej chciałoby mi się odgapić :)

lutka
Ewciaaa zawzse mozesz tylko jemu zrobić przyjemność, poza tym z penetracji rezygnujecie, ale są inne formy zaspokojenia. Nie musicie całkowicie z tego rezygnować.

mama2cór wiem, ze Was zaniedbuję, ale to wina większego ruchu w sklepie oraz tego, ze krócej pracuje więc muszę się bardziej spinać z zadaniami :) tak więc kompletnie jestem nie w temacie, czytam jedynie kilka ostatnich postów żeby całkiem z obiegu nie wypaść.

W ten weekend planuje zrobić pierwszą porcję prania. Miejsce w szafie już zrobiłam. Teraz tylko nie iwem w jakich temp prać, białe nastawię na wyższą, ale kolorowe chyba tylko w 50. A co z pościelą? Doradźcie proszę :*

Lutka ja wszystkie ubranka piore w 60 stopniach a posciel 90. potem nastawiam jeszcze dodatkowe plukanie

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Patka ale pościeli nie tarfi szlag w takiej temp? widziałas jaką mam, jedna krateczka ecru a druga błękitna.

Większosc z nas ma tej samej firmy pościel. Nic się znią złego nie stanie przy takiej temp?

lutka
Ewciaaa zawzse mozesz tylko jemu zrobić przyjemność, poza tym z penetracji rezygnujecie, ale są inne formy zaspokojenia. Nie musicie całkowicie z tego rezygnować.

mama2cór wiem, ze Was zaniedbuję, ale to wina większego ruchu w sklepie oraz tego, ze krócej pracuje więc muszę się bardziej spinać z zadaniami :) tak więc kompletnie jestem nie w temacie, czytam jedynie kilka ostatnich postów żeby całkiem z obiegu nie wypaść.

W ten weekend planuje zrobić pierwszą porcję prania. Miejsce w szafie już zrobiłam. Teraz tylko nie iwem w jakich temp prać, białe nastawię na wyższą, ale kolorowe chyba tylko w 50. A co z pościelą? Doradźcie proszę :*

luka powiem Ci że ja wogóle odkąd jestem w ciązy nie mam ochoty na żadne pieszczoty i nic podobnego, wystarczy że sie przytule do męża, moze to dziwne mam nadzieje że po porodzie to się zmieni, czsami mysle że chciałabym z mężem się "poprzytulać" ale tak jak dawniej jak przed ciązą, nie musiałam wtedy uważać na brzuszek a teraz tak źle tak nie wygodnie:36_2_24:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

lutka
Misiek pojechał do pracy, ale następnym razem jak będzie to już go zmolestuję odpowiednio na zalatwienie neta :)

Ewciaaa widzę ze Zuzieńka urosła, Cudnie :) masz świetny suwaczek, az samej chciałoby mi się odgapić :)

przegapiłam ten post, lutka odgapiaj:36_1_11:

ZUśka urosła ale malutko :( no ale cóż mam nadzieje że do 30.03 więcejj urośnie

lutka
Patka ale pościeli nie tarfi szlag w takiej temp? widziałas jaką mam, jedna krateczka ecru a druga błękitna.

Większosc z nas ma tej samej firmy pościel. Nic się znią złego nie stanie przy takiej temp?

jesli 100% bawelna to nic sie ma prawa sie stac. mojej nic sie nie stalo, tzn nie skurczyla sie ani nic. kolory od poczatku mialam jasne pastelowe, wiec trudno powiedziec, czy wyblakly....

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Ewciaa
lutka

Ewcia ty sie nie martw. przy porodzie docenisz, ze Zuzia nie jest duza

pat-k
Ewciaa
lutka

Ewcia ty sie nie martw. przy porodzie docenisz, ze Zuzia nie jest duza

już teraz to doceniam, ale troszke sie boje...że jak bedzie malutka to może leżeć w inkubatorze czy coś

mama2
gdzie was maluszki kopią? mnie zawsze wysoko na bokach lub nad pępkiem i o wiele rzadziej na dole , z tego wynika ze nozkami bardzo kopie , piłkarzem zostanie jak to sie mowi:36_8_7:

mama mnie róźnie najwyżej to jakieś 5 palców nad pępkiem, w lewym lub prawym boku, a czasami aż pod bielizną

Ewciaa ja już się nie martwię wagą Szymka i tak nie mamy na to wpływu, a dzieciaki mają jeszcze 2 miesiace na przybranie iwęc nie ma co panikowac na zapas. Co am być to będzie.

mama2 Szymek kopie powyzej pępka, pod zebrami, pod przeponą (tzn to bardziej przesuwanie, wypychanie niz kopniaki) a jak leżę na boku to równoczesnie okopuje złośnik obydwie strony. Na dole to juz go nie czuję.

amelcia8
witam :) mam dziewczyny taki problem: Otóż mam od pewnego czasu bóle przypominające okres!! Do tego bardzo obfitą wydzielinę czasem aż przez spodnie przeleci!!!! Czy wy też tak macie??????dodatkowo martwię się brzuchem!! Która z was ma mały brzuch jak siedzi ??? Jak byłam u chirurga to aż kobieta si ę zdziwiła że to początek 8-miesiąca!! Jak stoje to jest brzuch wypukły i widać że jestem w ciąży ale on jest coś mały!! Kurcze nie wiem może fisiuję ale wizytę mam dopiero za tydzień!!

Amelcia - nie weim czy to Cie pocieszy, ale ja mam wlasnie takie okresowe bole brzucha juz od pewnego czasu. W sobote az sie na powaznie wystraszylam i cala niedziele przelezalam. Bylam potem w poniedzialek u lekarza i okazalo sie, ze wszystko jest w porzadku. Kazal brac nospe jak bardzo sa dokuczliwe i czesto odpoczywac. Ponoc tak moze byc u niektorych kobiet. My widac do nich nalezymy. Uplawy tez mam ostatnio silniejsze, az mnie to drazni. Wyczytalam, ze w tym okresie ciazy to normalny stan rzeczy. Radze nosic wkladki. Co do wielkosci brzucha to nie weim, ale jakby bylo cos nie tak, to juz wczesniej bys wiedziala. Ja tez mialam do tygodnia wstecz nieduzy jak na 8 miesiac. Dopiero ostatnio tak mnie wywalilo. Ale bez przesady. U mnie to jest tak, ze macica mi lezy gleboko, dlatego tez uciska mi na pecherz strasznie i jelita. Mam warzenie ze trawie 24 godziny jeden posilek. Ale to chyba kwestia indywidualna wilkosc brzucha i nie ma sie co przejmowac.

ja w sumie niedawno zaczęłam czuć kopniaki powyżej pępka, wcześniej czułam w górnym prawym rogu, okazało się na usg że mała ma tam głowkę, a w lewym dolnym dostawałam po nerwie co mi odcinał nogę, nie mogłam za bardzo chodzić. teraz chyba się trochę przemieściła - kopie po bokach, chyba leży w poprzek.
...
jak wy te zdjęcia wstawiacie?

Witam
Pogoda piekna wiec popiore recznie pare ubranek i znikam na miasto zrobie sobie prezent i kupie jakas extra perfume.
Moze jeszcze jakas bluzke poniewaz sa przeceny dla kobiet w ciazy po 30% .
Ja tez mam jakas infekcje i dostalam globulki Macmiror 500 troche lepiej ale wydzielina jest obfita o zabarwieniu zoltym.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

mama2corun
witam kochane ja najpierw sie pochwale potem poczytam co rano napisalyscie no wiec wkoncu wygralam 8miesieczna walke z ubezpieczalnia compensa!!dostalam odszkodowanie za stluczke ktora miala miejsce w 18lipca!! prawie 9tys zl.az sie poplakalam jak do M zadzwonilam imu powiedzialam naprawde juz zygalam ta sprawa!stluczka niebyla duza ale straty ogromne bo niefortunnie uderzylam ze poszedl reflektor chlodnica zamkniecie maski a todrogie auto!volvo S60 wiec ceny nienormalne.ale wkoncu wygralam i jestem z siebie dumna!! wstawilam pranko ide pod prysznic i do hagawoonen ,moze caly dzien bedzie udany :Dskoro dobrze sie zaczol :D

mama2corun - Gratuluje wygranej. Wiem jaka to radosc, bo kiedys wygralam z ZUSem zwrot pieniedzy i cieszylam sie jak dziecko, bo to trwalo i trwalo i pewnie by sie na niczym skonczylo, gdyby nie to, ze bylam bardzo zawzieta. Zreszta, jesli chodzi o zwlekanie i odmawianie to chyba taka filozofia tych firm !!!! Ale, jak widac, warto walczyc!
Udanego polowania na mieszkanie !

Daffodil
pat-k
a potem, przechodzilam kolo nowo otwartej kliniki, i takie mieli promocyjne ceny i tak dobry sprzet zachwalali, ze.... poszlam na usg.
Wiem, wiem, ze to troche chyba glupio tak spontanicznie, ale to 32 tydzien i musialabym czekac jeszcze ponad 2 tyg na wizyte u swojego gina....
Trafilam na fajna babke od usg, duzo opowiadala, co widac, jak patrzec etc.

wiec, Tosia ma juz 2 kg i 100 gram!!! :whoot: Maly pulchniaczek!
i siedzi pupa do wyjscia niestety. ma coraz mniej czasu i miejsca, zeby sie obrocic... wiec mozliwe, ze czeka mnie cesarka jednak :(

Poza tym wszystko ok, serducho pięknie bije, lożsko sie jeszcze nie starzeje i jest juz bardzo wysoko, szyjka zamknieta i wystarczajaco dluga. I wszystkie organy wewn w porzadku. Widzialam jak pije wody plodowe lakomczuszek moj malutki :)

pat-k super wiadomości!! Tosia idzie łeb w łeb z Maksiem Mamy, nieźle dziewczyna sobie daję radę :) Super, że tak ładnie rośnie i dobrze się rozwija.
A co do położenia, to trzeba po prostu się z tym pogodzić, bo i tak jest to coś na co nie ma się wpływu. Można ćwiczyć, ale efekty też mogą być różne.
Ja się jutro dowiem jak się Kuba usadowił, ale na mój chłopski rozum siedzi tak jak Tosia, bo kopniaki częściej zaliczam na dole, na górze niby czasem też, ale rzadko. Poza tym brzuch też mam dość nisko, co raczej wskazuje na pupcię na dole.

Teoretycznie mamy jeszcze trochę czasu na obrót (mój lekarz uważa, że do 35. tygodnia), więc pozostaje czekać :)
Daffodil - ja tez mam brzuch raczej nisko, a Maly lezy glowka na dole. Poza tym widzialam glowke przed wizyta na wysokosci pepka (niezle sie dziwilam, bo przypuszczalam ze sie odwrocil), ale okazalo sie ze to musi byc raczej pupa, bo maly juz byl odwrocony :-)
A nie poczulas takiego przewrocenia? Ja dokladnie czulam moment kiedy synek sie odwrocil, ale to moze dlatego, ze to sei zdarzylo jak siedzialam przed kompem a nie jak spalam.
A moze kopie Cie po zebrach! Ja tak mialam.

mama2corun
a ja sie smieje bo wczoraj do dyrektora napisalam meila ze jest nieslowny bo jak bylam w PL to go odwiedzilam i mowil ze do srody bedzie decyzja i cisza.Napisalam ze jak pamieta jestem w ciazy i ja zrobie w tym osmym miesiacu te 1300km ale tym razem go odwiedze z adwokatem,i niewiem czy przestraszyl sie adwokata czy perspektywy ewentualnego porodu na jego biurku hihi
Lutka ty niedobra tak nas zaniedbujesz??oj wiem wiem nasz mozg forumowy juz prostowala ze to wiosna idzie :D

U Lutki to chyba akurat nie wiosna, tylko nadmiar pracy :)
A biednego dyrektora ładnie załatwiłaś :hahaha: Chyba bardziej go ten poród ewentualny przeraził :)

Ewciaa
mama2corun
Ewciaa
witam ja po wizycie, mała ma 1400g, jest położona główkowo:smile_jump::smile_jump::smile_jump:, jak narazie wszytsko dobrze ale mam małą infekcje dostałam globulki i zakaz "przytulania" z mężem, następna wizyta 30.03

no to Zuzia ladnierosnie:Dgratulaje i grzeczna dziewczynka juz glowka w dol :D super :36_1_11:
a ifekcja napewno sobie z nia poradzisz,a przytulanie z mezem no wspolczuje...ale co sie nierobi dla naszych kruszynek
ja posprzatalam ladnie w pokoiku Oliw znowu przestawilam lozeczko Oli musze sie liczyc z tym ze niezdazymy przed porodem sie przeprowadzic i musze miec tu jak najwygodniej zrobione.ide z Oliwka scoobiego ogladac.zajze pozniej buziaki

co do przytulania to ja zabardzo się nie zmartwiłam bo jakoś ochoty nie mialam, ale mąż smutny,:kiepsko: wprawdzie globulki mam na 12 dni i pewnie póxniej jak infekcja przejdzie można ale on w 9 miesiącu już sie boi, wiec wychodzi że będzie 4 miesiące bez "przytulania"

A ja myślę, że takie przytulaski są dobrym sposobem na wywołanie porodu :) W 38. tygodniu można zacząć :)

jola22
mama2
WITAM KOCHANE MAJOWKI
Jola super ze bedziesz mogla wspomoc sie znieczuleniem u n mnie takie znieczulenie 500 zł:nerw:
mama2 corun moja tez mi tak pomaga , myje po sobie talerzyki, szykuje sobie kromki (sama chce) takie są własnie córeczki , :36_1_11:

Ptaka
bardzo dobrze zrobilas ze wstapilas na to usg i Twoja Tosia to gigant ,:36_11_1: najwiekszy majowy dzidzius!!!!:15_5_17::15_5_17:
Z tym ułozeniem to faktycznie ma czas choc juz coraz to ciężej jej bezdie fiknac koziołka ale na pocieszenie Ci powiem ze moja cora malym dzieckiem nie byla a odwrocila sie w 34 tygodniu, takze wierze ze i u Ciebie jeszcze sie odwroci .:36_1_22::36_1_22:
a co do szpitala to faktycznie jak cesarka to tez bym poszła do tego o surowych zasadach ale gdyby naturalnie to tylko z mężem , nie odbieraj sobie tych chwil!!!

Dziewczynki ja dzis wstałam w cudownym humorze i kurcze ciezko mi z mysla ze juz ostatni dzien dzisiaj hm....:no1:mam tyle checi ostatnio do pracy i energi...ze juz sama nie wiem :nerw::nerw::nerw:

Mama2 500 stów za znieczulenie - pogieło ich czy co???:nerw::nerw:

Z tego co wiem tu w Anglii wszystkie znieczulenia sa za darmo,nie nacinaja krocza sama musisz popekac,i nie rodzi sie lozysak daja jakis zaszyk i samo sie wydala ok 5-10 minut,nie robia lewatywy.

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png