Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola.grodecka
Witam
Wstalam jak zwykle po ciezkiej nocy ale poludnie piekne,pogoda dopisuje ale jak bedzie tak cieplo ciezko bedzie sciagnac plaszczyk:ski: i pokazac sie w calej okazalosci zwlaszcza za ok.jakis miesiac jak juz urosnie nie tylko brzuszek do mozliwosci gigantycznych ale tez inne czesci jak u mnie np.tylek bo piersi to jak narazie wcale nie zaspecjalne wieksze:36_2_24:

A ja wręcz przeciwnie, nie mogę się doczekać, kiedy będzie wystarczająco ciepło na chodzenie bez kurtki, bo w mojej zamek jest już na granicy wytrzymałości :) Jeszcze 2 tygodnie i trzaśnie jak nic :)

jola.grodecka
Daffodil
mama2
Daffodil kiedy ty nachomikowałas tyle rzeczy dla Kuby ??? Zebys pralki nie zajechała :36_27_1:

Ilościowo aż tak dużo nie ma, ale objętościowo dramat... Prześcieradeł mamy dużo, ja kupiłam 3, a później dostaliśmy chyba jeszcze z 5 od kuzynki M. No i jak już się to wepcha do pralki, kocyki, sterta pieluch, to koniec. A nie chcę tak ładować maksymalnie dużo, bo jak będzie strasznie napchane, to proszek mi się porządnie nie wypłucze... Mam nadzieję, że pralka wytrzyma, bo do najnowszych nie należy :)

Daffodil ja tez powoli zaczynam prac oj duzo mi sie tego naskladalo ogromnie nawet nie wiem kiedy to sie stalo.
Tez podostawalam w spadku po innych chlopczykach pare rzeczy i wszystko do kupy i mam cala komode mam wrazenie me moglabym w tych ciuchach wychowac 3 dzieci!!!!
A plyn do plukania uzywacie czy na poczatku nie bo nie wiem jak mam sie tu ustosnkowac?

Jolu teoretycznie pewnie się nie powinno. Ja wlałam kropelkę na ostatnie płukanie, bo zapach od razu inny :) Na pewno mi się od dziewczyn oberwie :)

czesc dziewczyny. Jestem z Wami bo do mamy przyjechala kolezanka - pielegniarka... Zostawilam je bo nie moge sluchac "madrosci" typu: na kolki dla noworodka - zagotowac brazowy cukier :noooo: i podawac z woda, nawet jak karmi sie piersia bo trzeba dopajac... Babka ma 40 lat i nie posiada dzieci. Nie... no wyszlam bo mialam ochote jej powiedziec by jednak zostala na oddziale plucnym i z daleka trzymala sie od noworodkow.

Ide Was poczytac :) teskno mi za Wami

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

Dzien Dobry!:36_3_15:
Witam w dzdzysty i niezbyt ladny dzien! :le:Pododa do d...! Wrrr! Ja chce juz wiosne! Na spacerze nie bylam juz dwa dni i dzisiaj tez sie nie zapowiada! Moze do sklepu skocze, ale nie powiem, zeby mi sie chcialo.

Dzisiaj czuje sie jak wielka kula, bo opchalam sie wczoraj obiadem, ciastem, czekoladkami i takei tam. Od dzisiaj mialao byc skromniej ale jakos apetyt mi dziwnie dopisuje. Wsunelam 4 kromki na sniadanie i juz glodna a chwile bylam. Jesc mi sei chce jak diabli. Mam nadzieje, ze pod koniec ciazy na tych 15 kilogramach sie skonczy. Na razie 11 na plus. Oby!

Mama2, Elwira - zycze zdrowia dla Waszych kruszynek!
Ewciaa - trzymam dzis kciuki i gratuluje wejscia w 8 miesiac!
Daffodil - widze, ze energia Cie rozpiera. Oszczedzaj pralke :-)
Mama2corun - powodzenia z mieszkaniem!
Kira89 - gratulacje, ciesze sie, ze wsyzstko w porzadku!

Mam pytanie. Tez sie czujecie takei wielkie ostatnio???? Ja nawet nie zauwazylam, ale jak wlozylam bluzke, ktora nosilam jeszcze dwa tygodnie temu to stwierdzilam, ze strasznie sie rozroslam znowu w klacie i brzuchu. Ufff! Co bedzie za 2 miesiace! Az boje sie pomyslec!

Daffodil
jola.grodecka
Witam
Wstalam jak zwykle po ciezkiej nocy ale poludnie piekne,pogoda dopisuje ale jak bedzie tak cieplo ciezko bedzie sciagnac plaszczyk:ski: i pokazac sie w calej okazalosci zwlaszcza za ok.jakis miesiac jak juz urosnie nie tylko brzuszek do mozliwosci gigantycznych ale tez inne czesci jak u mnie np.tylek bo piersi to jak narazie wcale nie zaspecjalne wieksze:36_2_24:

A ja wręcz przeciwnie, nie mogę się doczekać, kiedy będzie wystarczająco ciepło na chodzenie bez kurtki, bo w mojej zamek jest już na granicy wytrzymałości :) Jeszcze 2 tygodnie i trzaśnie jak nic :)
A mnie jakos sie nie spieszy do pokazywania publicznie moich pasztetow!!!

Po domu znow co innego. Denerwuje mnie, jak mam cos na brzuchu i przy mezu caly czas zdejmuje te gumy od spodni z brzucha i swiece golym arbuzem !!!

isabela
czesc dziewczyny. Jestem z Wami bo do mamy przyjechala kolezanka - pielegniarka... Zostawilam je bo nie moge sluchac "madrosci" typu: na kolki dla noworodka - zagotowac brazowy cukier :noooo: i podawac z woda, nawet jak karmi sie piersia bo trzeba dopajac... Babka ma 40 lat i nie posiada dzieci. Nie... no wyszlam bo mialam ochote jej powiedziec by jednak zostala na oddziale plucnym i z daleka trzymala sie od noworodkow.

Ja wczoraj tez nasluchalam sie rad od mamy meza. Ale ona na szczescie jakos specjalnie sie nie narzuca a ja wyslucham i zapomne :-) !!!! Ale wiem o czym piszesz.

isabela

Isabelka nam też Ciebie brakuje, wracaj szybko, a dopóki mama jest, to zaglądaj jak najczęściej.

isabela
GUNIA, ja wczoraj kupilam dwie bluzki bo mam ten sam problem, brzuch i piersi mam gigantyczne.

Ja tez musze jakies zakupy zrobic. A myslalam, ze sie obejdzie juz bez zbednych wydatkow. Kupowac bluzke na dwa miesiace to dla mnie wyrzucona ksa. Ale co zrobic. W czyms chodzic trzeba. Pasuje mi tylko jeden sweter gruby, jedna bluzka, golf i tyle. Reszta by byla moze i ok ale zrobila sie za krozka!!!! Z krotkim rekawem nie moge juz nic nosic. A jeansy w tylku juz przyciasnawe. Oj bida przyszla!

w szkole rodzenie jak zobczyłam brzuchy dziewczyn, które rodzą w kwietniu lub w maju, to powiem Wam że nie było ani jednej z wielkim bancołem, mój mimo ze niewielki, przy niektórych wydawał sie spory. Jedna z dziewczyn w bliźniaczej ciąży i w 19 tc jeszcze prawie wcale brzucha nie ma. Tak więc powiem Wam, ze nasze majówki w temacie iwelkosci brzuchów przodują zdecydowanie :)

isabela
No, poczytalam Was, najwazniejsze, ze generalnie wszystko ok i bez wiekszych zmian.
Kocham moja mame, ale oprocz zakupow z nia to malo mam frajdy. Moja mama nawet herbaty nie zrobi, trzeba niestety ja obslugiwac, to wlasnie to co mnie wygonilo z domu rodzinnego :) No, ale ma wiele innych zalet :)

isabela - Tzw. Mama Dama!!!!
Ale dobrze, ze jest. Mojej juz niestety od 7 lat nie ma.

Tak poza tym, to ile masz juz kilo na liczniku? Ja 11.

gunia43
isabela
GUNIA, ja wczoraj kupilam dwie bluzki bo mam ten sam problem, brzuch i piersi mam gigantyczne.

Ja tez musze jakies zakupy zrobic. A myslalam, ze sie obejdzie juz bez zbednych wydatkow. Kupowac bluzke na dwa miesiace to dla mnie wyrzucona ksa. Ale co zrobic. W czyms chodzic trzeba. Pasuje mi tylko jeden sweter gruby, jedna bluzka, golf i tyle. Reszta by byla moze i ok ale zrobila sie za krozka!!!! Z krotkim rekawem nie moge juz nic nosic. A jeansy w tylku juz przyciasnawe. Oj bida przyszla!

U mnie wszystkie bluzki konczyly sie na pepku, wygladam komicznie. Kupilam z przeceny w mothercare za 3,80 i 4 funciory fajne bluzki takze mysle, ze do konca ciazy juz nic nei bede potrzebowala. Ale taj jak mowisz Gunia, szkoda kasy na rzeczy dwumiesieczne.

http://www.suwaczki.com/tickers/ojxewn15stpumjv2.png

isabela
No, poczytalam Was, najwazniejsze, ze generalnie wszystko ok i bez wiekszych zmian.
Kocham moja mame, ale oprocz zakupow z nia to malo mam frajdy. Moja mama nawet herbaty nie zrobi, trzeba niestety ja obslugiwac, to wlasnie to co mnie wygonilo z domu rodzinnego :) No, ale ma wiele innych zalet :)

mam taka ciocię, jak przychodzi się do niej to rzadko zaproponuje coś do picia, nie wspominając o czyms konkretniejszym. Podczas świąt rodzinnych u babci też zawsze siedzi przy stole, tylko inny uwijają się jak w ukropie :)

lutka
w szkole rodzenie jak zobczyłam brzuchy dziewczyn, które rodzą w kwietniu lub w maju, to powiem Wam że nie było ani jednej z wielkim bancołem, mój mimo ze niewielki, przy niektórych wydawał sie spory. Jedna z dziewczyn w bliźniaczej ciąży i w 19 tc jeszcze prawie wcale brzucha nie ma. Tak więc powiem Wam, ze nasze majówki w temacie iwelkosci brzuchów przodują zdecydowanie :)

Ja natomiast widzialam w szpitalu na zwiedzaniu dwie dziewczyny z taaaakimi brzuchami. MOj byl mylenki przy tamtych. Ale ostatnio Maksio urosl i nadrobilam. Tez mam niezla kule!

lutka
isabela

mam taka ciocię, jak przychodzi się do niej to rzadko zaproponuje coś do picia, nie wspominając o czyms konkretniejszym. Podczas świąt rodzinnych u babci też zawsze siedzi przy stole, tylko inny uwijają się jak w ukropie :)
Ja mam taka kolezanke. Ale sie juz przyzwyczailam. Biore to na luzie!