Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

lutka
Dorciaa aby ustrzec się przed zatruciem, ciężarna nie powinna pić niepasteryzowanego mleka, jeść pasztetów, tatara, serów typu brie, niedogotowanego mięsa, gotowych sałatek. Jajka zawsze przed gotowaniem trzeba starannie umyć i wyparzyć. Staram sie przestrzegać tych zasad. Choć pasztetową jadłam kilka razy i ni cmi sie nie stało.

Gunia
pewnie że widać, tylko chyba trochę go wciągnęłaś - ja raczej wydymam :P Mój tez dopiero się wykluwa, ale co się odwlecze to nie uciecze :)

lutka - od tygodnia nic juz se wciagnac nie da i to jest najlepsze :-))
Doslownie jakos od tygodnia mi tak urosl. Serio. Najpierw stwardnial a potem juz ciodziennie byl wiekszy. Moj maz sie smieje i caly czas oglada ten moj brzuch. Pyta czy aby jakiejs pilki nie polknelam...

gunia43
dorcia - bzdura. Wszystkie sery zolte mozna jesc.
Tutaj znajdziesz co wolno a co nie. Stosowac rowniez bez zbytniej przesady, jak to mowi moj gin. Jak zjesz jak naruski rok watrobke albo cos tam jeszcze to swiat sie ie zawali. Produkty nie zalecane podczas ci�şy - BabyBoom

No tak, a mnie moja mama ostatnio próbowała namówić na przyrządzenie wątróbki, bo mi hematokryt poleciał na łeb na szyję. Dobrze, że wątróbka znajduje się na mojej smakowej czarnej liście, więc zostałam przy jajkach itp :)

Daffodil
dorciaa25
A CZY SłYSZAłYśCIE MOżE COś O POTRAWACH KTóRYCH NIE MOZNA JEść W CIążY...??
,NO OPRóCZ TYCH MOGąCYCH POWODOWAć WZDęCIA ,BO OSTATNIO KOLEżANKA W SZKOLE POWIEDZIAłA MI ZE NIE WOLNO JEśC NP. SERA WęDZONEGO...?

jA SłYSZAłAM OD LEKARKI TYLE CO O CHLEBIEżEBY JEść CIEMNY I WARZYWA RZECZ JASNA I OWOCE...

Ja na temat sera wędzonego nic nie słyszałam. Nawet ostatnio wsunęłam parę plasterków :/
Ale tak naprawdę to ja zjadam absolutnie wszystko. Oczywiście pewne rzeczy (te które nie mają żadnych wartości) ograniczam. I alkoholu nie piję w ogóle.
Ja tam slyszalam o wedzonym, ze niby nie wskazane ale w moich dwoch ksiazkach o ciazy tego nie ma wiec sie nie przejmuje. Najgorzej z nawiedzonymi. Czytalam takie forum gdzie dziewczyny pisaly, ze tego nie wolno, tamtego nie wolno. Ale moim zdaniem jakies zbyt nawiedzone byly. Ja tam zajadam chetnie wedzona makrele i mysle, ze dzidzi sluzy. Poza tym herbate pije z cytryna slaba i raz dziennie ale pije i kawe slaba jak mnie boli glowa tez pije. Pasztet tez jadlam wczoraj ,bo mialam taka straszna chetke. W koncu raz na dwa tygodnie chyba nie zaszkodzi.

MI moja ginekolog absolutnie zabroniła jeść : mięsa surowego, serów pleśniowych, jajek surowych a pozatym powiedziała, żebym jadła to na co mi przyjdzie ochota.

Ja gdzieś jeszcze wyczytalam o orzechach szczególnie włoskich bo mogą wywołać alergię.
I kolega mi ostatnio powiedział, że nie powinnam jeść owoców cytrusowych takich jak pomarańcze i mandarynki bo podobno aczkolwiek mają dużo witaminek to wychładzają organizm.

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021438990.png
KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM

mama2
O pasztecie nie słyszałam!!! o serach typu bri - tak.
Daffodil Ciebie tez dosięgło:o_master:...mam na mysli hematokryt. Mi tez najpierw on spadł a miesiac pozniej wraz za nim inne wartosci, wiec juz teraz staraj sie temu zaradzic

Niestety tak. Na razie mieści się w normie, ale w porównaniu do wcześniejszych badań widać ogromną różnicę. Dietę już zmieniłam na bardziej żelazową, tylko z mięsem ciągle mam problem... blehh. Ale się zmuszam :36_2_42:

O cytrusach też słyszałam, ale wcinam mimowszystko kiedy tylko mam ochotę. Zwłaszcza, że ogromnie lubię kwaśne owoce:więc kiwi , kwaśne pomarańcze czy mandarynki umilają mi życie. A herbatę czarna piję po 3 -4 razy dziennie, tyle że bardzo słabą.

P.S ja się dziękuje? Gdzie ta funkcja?

lutka
O cytrusach też słyszałam, ale wcinam mimowszystko kiedy tylko mam ochotę. Zwłaszcza, że ogromnie lubię kwaśne owoce:więc kiwi , kwaśne pomarańcze czy mandarynki umilają mi życie. A herbatę czarna piję po 3 -4 razy dziennie, tyle że bardzo słabą.

P.S ja się dziękuje? Gdzie ta funkcja?

Na danej wypowiedzi w dole po prawej isze cutyj,szybka odpowiedz i podziekuj, naciskasz dziękuj i juz