Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

[quote=mama2 U mnie powodem było niskie cisnienie:no1:

Omdlenie jeszcze mi się nie przydarzyło, ale koszmarny ból głowy spowodowany niskim ciśnieniem owszem. Jedna mała kawka dziennie mniej zaszkodzi dziecku i mamie, niż omdlenia czy ból głowy promieniujący na oczy i nie pozwalający ruszyć się z łóżka.

Ok widze, że cytowanie nie wyszło :P

mama2 dzięki :)

lutka
I ja dołączam do majowych mam. Termin mam na 15 maja, jest to moja pierwsza ciąża i codzień oglądam sobie brzuch czekając az pojawi się konkretna piłeczka. Póki co, jest wybrzuszenie wyglądające na mocne przejedzenie :D

lutka witamy serdecznie kolejną mamę :)
Trzeba przyznać, że liczba majowych mamuś jest imponująca, widać ostatnie wakacje sprzyjały poczęciom :flower2:

Daffodil
lutka
I ja dołączam do majowych mam. Termin mam na 15 maja, jest to moja pierwsza ciąża i codzień oglądam sobie brzuch czekając az pojawi się konkretna piłeczka. Póki co, jest wybrzuszenie wyglądające na mocne przejedzenie :D

lutka witamy serdecznie kolejną mamę :)
Trzeba przyznać, że liczba majowych mamuś jest imponująca, widać ostatnie wakacje sprzyjały poczęciom :flower2:

BO TO JEST CUDOWNY CZAS NA RODZENIE DZIDZI ,PIęKNA POGODA, MOżNA OD RAZU WYCHODZIć NA SPACERKI,SAME POZYTYWY.
a MNIE COś BRZUCH ZACZA POBOLEWAć, NIBY NA USG DWA DNI TEMU WSZYSTKO OK,MOZE TO WIąZADAłA SIę NACIąGAJA...?

http://s2.pierwszezabki.pl/020/020364980.png?7448
http://s4.suwaczek.com/200905221562.png

lutka

Witam nową przyszłą mamę..
NO to fakt że dużo tu już nas ale to tylko chwalić :))

Ja mam termin na 4 maja ale jak będzie to się okaże

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021438990.png
KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM

mama2
Poniewaz brzuszek mi urósł ostatnio sporo , chciałam sie nim pochwalic.
[ATTACH]1654[/ATTACH]

REWELACJA !!! PIĘKNY BRZUSIO A JESZCZE PIEKNIEJSZE TO CO W NIM ROŚNIE !!!

mama2 gdyby nie zima to mogłabyś sie z takim brzusiem na wierzchu obnosic z dumą.
I jeszcze ten tatu. Super

http://s2.pierwszezabki.pl/021/021438990.png
KIEDY DECYDUJESZ SIĘ NA DZIECKO TO ZGADZASZ SIĘ ŻEBY OD TEJ CHWILI TWOJE SERCE PRZEBYWAŁO POZA TWOIM CIAŁEM

lutka - witaj na naszym super forum!
dorcia - na bole brzucha - duzo magnezu. Ja biore az 6 dziennie, b mialam ostatnio bole. Jak przechoda, zmieniejsza sie dawke do 2,3 dziennie. To dziala. Ja kupilam, bo tak mi lekerz poradzil, taki czysty Magnez w aptece specjalnie dla kobiet w ciazy. A wizadla mnie tez ostatnio bola po bokach brzucha. Brzusio sie rozciaga. Kiedys w koncu musi zaczac.

Dziewczyny, jak tam Wasze brzuszki????? Dodajcie jakies zdjecia!

Dorciaa aby ustrzec się przed zatruciem, ciężarna nie powinna pić niepasteryzowanego mleka, jeść pasztetów, tatara, serów typu brie, niedogotowanego mięsa, gotowych sałatek. Jajka zawsze przed gotowaniem trzeba starannie umyć i wyparzyć. Staram sie przestrzegać tych zasad. Choć pasztetową jadłam kilka razy i ni cmi sie nie stało.

Gunia
pewnie że widać, tylko chyba trochę go wciągnęłaś - ja raczej wydymam :P Mój tez dopiero się wykluwa, ale co się odwlecze to nie uciecze :)

dorciaa25
A CZY SłYSZAłYśCIE MOżE COś O POTRAWACH KTóRYCH NIE MOZNA JEść W CIążY...??
,NO OPRóCZ TYCH MOGąCYCH POWODOWAć WZDęCIA ,BO OSTATNIO KOLEżANKA W SZKOLE POWIEDZIAłA MI ZE NIE WOLNO JEśC NP. SERA WęDZONEGO...?

jA SłYSZAłAM OD LEKARKI TYLE CO O CHLEBIEżEBY JEść CIEMNY I WARZYWA RZECZ JASNA I OWOCE...

Ja na temat sera wędzonego nic nie słyszałam. Nawet ostatnio wsunęłam parę plasterków :/
Ale tak naprawdę to ja zjadam absolutnie wszystko. Oczywiście pewne rzeczy (te które nie mają żadnych wartości) ograniczam. I alkoholu nie piję w ogóle.