Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
katja79
No ja posprzatalam mieszkanko po weekendzie i zmachalam sie jak glupia a poce sie jak dzika poprostu leje sie ze mnie:36_2_42: Wy tez tak macie? teraz usiadlam zeby odpoczac i ostygnac bo musze isc zrobic zakupy...a Wy jak zwykle gadulki na calego:smile_move:

Ja się nie pocę, ale za to sapię jak lokomotywa :36_15_29:

ja i sapie i poce sie. a w nocy mi strasznie goraco

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

katja79
mama2 jak ci wyszlo wtedy to miesko bo zapomnialam spytac?

ja zmykam sie ogarnac i brykne na zakupy bo w lodówce tylko swiatlo o zgrozo...co dzis pitrasicie babeczki?

Własnie zapomnialam Ci powiedziec ze było REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!teraz to bedzie moje stałe danie a do tego miałam ziemniaczki zapiekane i fasolke ...nawet zazdrosna sie zrobilam bo moj mąz tak uszami trzasł ze smakiem i pytał ktora to kolezanka i wogóle skad ona zna takie przepisy i wogóle zaczał wypytywac o Ciebie...:hot over you: :36_11_1::36_11_1:

mama2
katja79

ja zmykam sie ogarnac i brykne na zakupy bo w lodówce tylko swiatlo o zgrozo...co dzis pitrasicie babeczki?

Własnie zapomnialam Ci powiedziec ze było REWELACJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!teraz to bedzie moje stałe danie a do tego miałam ziemniaczki zapiekane i fasolke ...nawet zazdrosna sie zrobilam bo moj mąz tak uszami trzasł ze smakiem i pytał ktora to kolezanka i wogóle skad ona zna takie przepisy i wogóle zaczał wypytywac o Ciebie...:hot over you: :36_11_1::36_11_1:

He he... a jednak mają rację Ci co twierdzą, że przez żołądek faceta najłatwiej do jego serca dotrzeć :36_1_21:

Daffodil
mama2
katja79

He he... a jednak mają rację Ci co twierdzą, że przez żołądek faceta najłatwiej do jego serca dotrzeć :36_1_21:

no tak ale to ja mu do jasnej ciasnej ugotowałam:ocochodzi::ocochodzi::grrrrrr::grrrrrr::grrrrrr:

jola.grodecka
Witam Dziewczeta czytam wszystkie wasze posty ale jakos mam smutne dni ze nawet piasac mi sie niechce martwie sie tym wszystkim zastanawiam sie czy jeszcze cos zlego moze sie wydarzyc w mojm zyciu.
nie wiem czy dam rade dluzej to wszystko zniec sama i choc wydawalo mi sie ze jestem silna psychicznie to chyba tak nie jest.Glupio mi tez ze pisze do Was i sasmucam mojmi problemami ale jakos zebralo mi sie ...

Kochana jolu.g - ja sie wcale nie dziwie, ze jestes smutna i pelna obaw. Ja tez przeszlam przez koszmar straty mamy i bardzo dlugo walczylam z tym smutkiem, ktory po czyms takim czlowieka dopada. I tak samo jak Ty musialam zaczynac dwa lata temu nowe zycie w zupelnie obcym mi kraju, bez znajomosci jezyka. Ale uwierz mi. Bedzie lepiej i przestaniec sie tym wszystkim zadreczac. Trzeba tylko czasu, bo czas goi rany. A ile go trzeba nigdy nie wiadomo. Na pewno jeszcze troche to potrwa, ale na pewno sie otrzasniesz i wszystko jeszcze nabierze nowych barw. Zobaczysz. Mowie Ci to ja, bo sama przez to przeszlam. Teraz skup sie jak najbardziej na tym, ze czekasz na mala istotke, ktora rozwija sie pod Twoim sercem i niech to doda Ci sil. Poza tym masz meza, ktory Cie kocha i rodzine, ktora zostala, wiec nie jestes sama.
Ja po stracie mamy, ktora byla mi najdrozszym czlowiekiem na ziemii, bylam w gorszej niz Ty sytuacji. Ja jeszcze do tego wszystkiego najpierw rozstalam sie po 5 latach z chlopakiem, mialam straszna nerwice, zaatakowala mnie choroba, o ktorej nie wiedzialam nawet, ze ja mam, do tego musialm sobie radzic ze stresem w pracy i tym, ze tata ozenil sie drugi raz, co nie bylo dla nas - corek latwe.
A i wtedy, choc myslalam, ze nie podolam, jenak dalam rade. A teraz musze powiedziec, ze jestem szczesliwa.
Cierpliwosci i sily Ci zycze. Mysl pozytywnie. Twoja mama gdzies z gory patrzy na Ciebie i trzyma pewnie kciuki. Niech ta mysl dodaje Ci sil i wiary, ze bedzie jeszcze wspaniale.
Trzymam mocno kciuki.

mama2
Daffodil
mama2

no tak ale to ja mu do jasnej ciasnej ugotowałam:ocochodzi::ocochodzi::grrrrrr::grrrrrr::grrrrrr:

Mama ale on z całą pewnością o tym pamięta :smile_move:

jolu pamietaj o tym, że niedawno straciłas mamę i to co teraz czujesz jets normalne. Musisz przeboleć jej stratę i daj sobie na to czas. To nie łatwe zwłaszcza teraz gdy nosisz pod sercem dziecko. Ale wiedz, ze po każdej burzy przychodzi słońce i któregos dnia ono dla Ciebe zaświeci :*

No i zapomnilam sie znow przywitac, wiec:

Witajcie kobietki poniedzialkowo!!!!!
U mnie za oknem chlipa jakas, mzawka czy jak to sie zwie. Bleee. Buro i wilgotno!

mama2, patka - Ale sie usmialam z opisow Waszych przygod z chrapiacymi mezami. Mam to samo, wiec witam w klubie. :36_2_15:Po stu grzecznych prosbach tez czesto koncze krzykiem: Przekrec sie cholera, bo rzezisz i spac nie moge! Dziala, ale mam za to wyrzuty, ze tak krzycze na mojego bidoka. Przeciez to nie jego wina.
Juz sie zastanawialm czy nie powienien isc z tym do lekarza, bo juz wytrzymac normalnie ostatnio nie moge, to chrapanie sie nasiala, mam wrazenie coraz bardziej. NIe umiem wtedy za Chiny usnac, a przez te walki to juz wogole sei rozbudzam i noc z glowy.
Do tego zrobilo mi sie w nocy tak niedobrze, z wyslalam, ze zwymiotuje do lozka. Musialam zjesc dwa kruche ciastka, zeby przeszlo.

W rezultacie zasnelam o 4.00 nad ranem i jeszcze do tego o 9 musialam wstac, bo termin w banku mielismy. Brrr! Ale jakos sie trzymam, bo co mam zrobic...

Daffodil
katja79

My mięliśmy się dzisiaj do teściów wybrać, ale nie wiem czy nam się trochę plany nie zmienią. Teść odebrał dzisiaj wyniki badań i ma dramatycznie złe wyniki prób wątrobowych i bilirubiny. Pojechał do lekarza i nie wiadomo czy nie będzie go trzeba do szpitala zawieźć.
On już kiedyś miał problemy z wątrobą, nawet przez długi czas był na diecie, a ostatnio chorował i miał dwa antybiotyki, więc to pewnie po nich tak się stało.
No nic poczekamy co lekarz powie.

A to była opowieść odnośnie dzisiejszego obiadu :) Że nie jestem przygotowana zupełnie :) Jakby co to mam w lodówce sklepowe krokieciki, tylko barszcz zrobię i będzie ok.

No to faktycznie pewnie sie skonczy na tych krokiecikach i barszczu bo tesc pewnie wyladuje w szpitalu ja ciagle sie zastanawiam po co ja mam miec te próby watrobowe i ta bilirubine robiona skoro zadna z Was nie ma tego zleconego ...????...
a jeszcze wracajac do krokietów ale bym zjadla!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

mama2
katja79

No to suuuper ze smakowalo ja tez sie zachwycilam tym daniem jak jadlam po raz pierwszy...ja zawsze robie z dzikim ryzem ale te zapiekane ziemniaczki tez pewnie byly boskie do tego ... a mezowi powiedz ze tej kolezanki to kucharka jak "z koziej dupki trabka" i udaje jej sie tylko pare dan reszta to kulinarne niewypaly...

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
Daffodil
katja79

My mięliśmy się dzisiaj do teściów wybrać, ale nie wiem czy nam się trochę plany nie zmienią. Teść odebrał dzisiaj wyniki badań i ma dramatycznie złe wyniki prób wątrobowych i bilirubiny. Pojechał do lekarza i nie wiadomo czy nie będzie go trzeba do szpitala zawieźć.
On już kiedyś miał problemy z wątrobą, nawet przez długi czas był na diecie, a ostatnio chorował i miał dwa antybiotyki, więc to pewnie po nich tak się stało.

A to była opowieść odnośnie dzisiejszego obiadu :) Że nie jestem przygotowana zupełnie :) Jakby co to mam w lodówce sklepowe krokieciki, tylko barszcz zrobię i będzie ok.

No to faktycznie pewnie sie skonczy na tych krokiecikach i barszczu bo tesc pewnie wyladuje w szpitalu ja ciagle sie zastanawiam po co ja mam miec te próby watrobowe i ta bilirubine robiona skoro zadna z Was nie ma tego zleconego ...????...

Katja widocznie lekarz jakiś powód miał. Ja np robiłam ostatnio badania tarczycy, nie wiem po co, ale mój gin stwierdził, że trzeba zrobić w drugiej połowie ciąży :36_11_1: No to zrobiłam... Ale ja też trochę inaczej na to patrzę, bo wszystkie badania tego typu mam w pakiecie firmowym. Gdybym miała za to płacić kilkaset złotych, to pewnie bym już tak chętnie nie dawała się kłuć :36_2_39:

Daffodil
mama2
katja79

ech... a ja musze sobie ta zasade wziasc powaznie pod uwage... wczoraj zrobilam na kolacje lazanie ze szpinakiem i byla pycha. Moj maz na to: no no nie spodziewalem sie :36_11_1:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

gunia43
No i zapomnilam sie znow przywitac, wiec:

Witajcie kobietki poniedzialkowo!!!!!
U mnie za oknem chlipa jakas, mzawka czy jak to sie zwie. Bleee. Buro i wilgotno!

mama2, patka - Ale sie usmialam z opisow Waszych przygod z chrapiacymi mezami. Mam to samo, wiec witam w klubie. :36_2_15:Po stu grzecznych prosbach tez czesto koncze krzykiem: Przekrec sie cholera, bo rzezisz i spac nie moge! Dziala, ale mam za to wyrzuty, ze tak krzycze na mojego bidoka. Przeciez to nie jego wina.
Juz sie zastanawialm czy nie powienien isc z tym do lekarza, bo juz wytrzymac normalnie ostatnio nie moge, to chrapanie sie nasiala, mam wrazenie coraz bardziej. NIe umiem wtedy za Chiny usnac, a przez te walki to juz wogole sei rozbudzam i noc z glowy.
Do tego zrobilo mi sie w nocy tak niedobrze, z wyslalam, ze zwymiotuje do lozka. Musialam zjesc dwa kruche ciastka, zeby przeszlo.

W rezultacie zasnelam o 4.00 nad ranem i jeszcze do tego o 9 musialam wstac, bo termin w banku mielismy. Brrr! Ale jakos sie trzymam, bo co mam zrobic...

no pewnie, ze nie jego wina, ale Ty tez sie chcesz wyspac...
pociesze Cie, ze moj malo rano pamieta, wiec pewnie Twoj tez :smile_move:

jola.grodecka
Witam Dziewczeta czytam wszystkie wasze posty ale jakos mam smutne dni ze nawet piasac mi sie niechce martwie sie tym wszystkim zastanawiam sie czy jeszcze cos zlego moze sie wydarzyc w mojm zyciu.
nie wiem czy dam rade dluzej to wszystko zniec sama i choc wydawalo mi sie ze jestem silna psychicznie to chyba tak nie jest.Glupio mi tez ze pisze do Was i sasmucam mojmi problemami ale jakos zebralo mi sie ...

Jolu a wyzalaj sie ile mozesz od tego jestesmy zeby sie wspierac ja sie zalilam na wkurzajacy "niezydentyfikowany obiekt"wiec jesli choc malenka ulge czujesz jak sie z nami dzielisz zmartwieniami to pisz!!:36_4_9:buziaczek dla Ciebie na pocieszenie i glowa do gory bo musi byc dobrze!!czarne mysli precz i slonko niech swieci.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

lutka
gunia43
Co do roz, ktore dostalam od meza to bukiet jest tak piekny, ze nie moge sie napatrzec. Chodze caly czas i sie w niego wpatruje. :angel1:
A teraz jeszcze moj bohater lata ze sciera i zmywa podlogi, zebym nie musial w poniedzialek. Ale mi sie trafilo!

Ja natomiast zabralam sie wreszcie za ten sernik. Bedzie za godzine gotowy :cherli3:

Co do filmu to balismy na Benjaminie Buttonie. Fajny ale spodziewalam sie wiekszych wzruszen. Czegos mi brakowalo. Ale generalnie - warto zobaczyc.
CZy ktos twierdzi, ze Brat Pitt jest super przystojny. Mnie sie tak sobie podoba. JUz nie mowiac o tym filmie.

mój mąż mi kwiatów nie kupuje, przez te 4 lata, na palcach jednej ręki mogłabym policzyć ilośc kwiatów. Jak kiedyś byłam chora (jeszcze na początku zwiazku) i z nosa leciała mi woda, to przyniósł mi papier toaletowy. A teraz jak idzie na zakupy to zawsze z radosną miną kaze mi zaglądac do lodówki i barku z poszukiwaniu łakoci. Taki bardziej przyziemny typ. Juz przyzwyczaiłam się do braku kwiatów.
Ale lakocie tez mile. Chociaz ja wole kwiaty, bo w biodra nie ida :-) Tez praktycna jestem. Co do papieru toaletowego - ale sie usmialam.

babeczki na jaki kolor malujecie pokoiki swoich kruszynek mi ten temat ostatnio spedza sen z powiek na poczatku chcialam zrobic trzy sciany waniliowe jedna delikatnie rózowa, ootem mi przyszlo do glowy ze moze na ta jedna sciane tapete zeby ozywic pokoik i znalazlam te TAPETY !!! TAPETA NA FLIZELINIE !!! RETRO !!! (553422601) - Aukcje internetowe Allegro

a potem jeszcze zobaczylam aranzacje pokoiku dzieciecego w telewizji i tam jedna sciana byla w paski i bardzo fajnie to wygladalo no i pomyslalam ze moze i ja bym zrobila trzy kremoe a jedna taka w paski Tapeta RETRO DELUXE -w PASY z kolekcji AS Creation (553712855) - Aukcje internetowe Allegro tylko nie w pionie tylko poziomo jak myslicie nie dostanie dzidzia oczoplasu?

Maja

lutka
gunia43
Co do roz, ktore dostalam od meza to bukiet jest tak piekny, ze nie moge sie napatrzec. Chodze caly czas i sie w niego wpatruje. :angel1:
A teraz jeszcze moj bohater lata ze sciera i zmywa podlogi, zebym nie musial w poniedzialek. Ale mi sie trafilo!

Ja natomiast zabralam sie wreszcie za ten sernik. Bedzie za godzine gotowy :cherli3:

Co do filmu to balismy na Benjaminie Buttonie. Fajny ale spodziewalam sie wiekszych wzruszen. Czegos mi brakowalo. Ale generalnie - warto zobaczyc.
CZy ktos twierdzi, ze Brat Pitt jest super przystojny. Mnie sie tak sobie podoba. JUz nie mowiac o tym filmie.

mój mąż mi kwiatów nie kupuje, przez te 4 lata, na palcach jednej ręki mogłabym policzyć ilośc kwiatów. Jak kiedyś byłam chora (jeszcze na początku zwiazku) i z nosa leciała mi woda, to przyniósł mi papier toaletowy. A teraz jak idzie na zakupy to zawsze z radosną miną kaze mi zaglądac do lodówki i barku z poszukiwaniu łakoci. Taki bardziej przyziemny typ. Juz przyzwyczaiłam się do braku kwiatów.

Lutka ale sie usmialam:smile_move::36_1_21: haha paier dal haha genialny jest naprawde on musi byc naprawde swietny taki przyziemny przynajmniej.bo moj to na dzien matki w zeszlym roku dal mi samochod volvo s60 a jeszcze w ciazy niebylam no i po takim prezencie juz niemoglam odmowic zostania mama jego dzidziusia :36_1_21:

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

Daffodil
katja79
Daffodil

Katja widocznie lekarz jakiś powód miał. Ja np robiłam ostatnio badania tarczycy, nie wiem po co, ale mój gin stwierdził, że trzeba zrobić w drugiej połowie ciąży :36_11_1: No to zrobiłam... Ale ja też trochę inaczej na to patrzę, bo wszystkie badania tego typu mam w pakiecie firmowym. Gdybym miała za to płacić kilkaset złotych, to pewnie bym już tak chętnie nie dawała się kłuć :36_2_39:

No tak a lepiej cos sprawdzic na wszelki wielki niz przeoczyc nie...

Maja

mama2
katja79

Kurcze. To musze wyprobowac, tylko sie nie przyznam, ze to Katji przepis. Moze powiem, ze to sama wymyslilam ;-) Moje akcje moze wzrosna :-)

katja79
babeczki na jaki kolor malujecie pokoiki swoich kruszynek mi ten temat ostatnio spedza sen z powiek na poczatku chcialam zrobic trzy sciany waniliowe jedna delikatnie rózowa, ootem mi przyszlo do glowy ze moze na ta jedna sciane tapete zeby ozywic pokoik i znalazlam te TAPETY !!! TAPETA NA FLIZELINIE !!! RETRO !!! (553422601) - Aukcje internetowe Allegro

a potem jeszcze zobaczylam aranzacje pokoiku dzieciecego w telewizji i tam jedna sciana byla w paski i bardzo fajnie to wygladalo no i pomyslalam ze moze i ja bym zrobila trzy kremoe a jedna taka w paski Tapeta RETRO DELUXE -w PASY z kolekcji AS Creation (553712855) - Aukcje internetowe Allegro tylko nie w pionie tylko poziomo jak myslicie nie dostanie dzidzia oczoplasu?
W paski chyba bardziej oryginalnie, bo dla dziewczynek tylko te kwiatki i serduszka na okraglo.
Co do oczoplasu to faktycznie, dzidzia pewnie nie dostanie ale Wy???? W kazdym razie tak czy siak - pomysl ekstra! Ja tez sie zastanawialm, tylko tutaj ceny takich rzeczy to z kosmosu biora, wiec odpada.

katja79
Patka a jak robisz ta lazanie ze szpinakiem???

Kurcze. A ja nie wiem co mi sie stalo i w od pewnego czasu zaczal mi moj ulubiony szpinak... smierdziec. No i jesc juz go nie moge. Ostatnio nagotowalam gar zupy szpinakowej, ktora normalnie uwielbiam i zjadlam tylko talerz, suto zagryzajac chlebem, zeby smak zabic. Ach, ta ciaza!

katja79

Jest zasada ponoc. Jak waski i wysoki pokoj to w szerz a jak szeroki i niski to pionowo. Co do efektu estetycznego to tak i tak ladnie.

A ja mam sprzatac i jak zwykle sie zebrac nie moge. Pewnie zaczne dopiero wieczorem. Jakos w ciazy strasznie dom zapuscilam. Nic mi sie nie chce i energii zupelnie nie mam. Teraz najchetniej bym znow sie polozyla spac. Ale sei boje, ze jak stane to bede sie czuc jakby mnie ktos walcem tozjechal.

Z drugiej strony to wczoraj zmusilam wieczorem meza, zeby kolyske zlozyl, ze mnie to niby zmobilizuje do porzadkow.... Akurat!:what:

gunia43
katja79

Jest zasada ponoc. Jak waski i wysoki pokoj to w szerz a jak szeroki i niski to pionowo. Co do efektu estetycznego to tak i tak ladnie.

No juz sama nie wiem ja bym te paski zrobila na scianie z oknem i to takiej niezbyt duzej wiec napewno musialyby byc w poziomie a jeszcze kremowe firaneczki lub lambrekin pewnie by rozjasnilo jeszcze no cóz zobacze co na to mój maz bo jeszcze z nim o tym nie gadalam, a Ty Guniu jakie kolory Maksiowi serwujesz w pokoiku?

Maja