Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

pat-k
na allegro ten wozeczek jest 400 zl tanszy! WĂłzek CAM CORTINA EVOLUTION X3 + fotelik + torba (548998174) - Aukcje internetowe Allegro

tylko ten uchwyt nad budka moze irytowac na dluzsza mete. juz widze jak ciagle zawadza i opada...
Daffodil a w X-landerach jest opcja spacerowki: przodem do mamy? Nie moge doczytac w tych opisach...

Kolorystyka też jak widzę świetna.

A co X-landera, to tylko w jedną stronę spacerówkę można ustawiać (przodem do kierunku jazdy).

Ewciaa
mama2corun
ja do pozadku wzielam sie do zrobienia listy rzeczy ktorych mi brakuje i kurcze sporo tego o matko...jeszcze kupa kasy i kupa rzeczy,wiec te ktore maja tez malo mowie wam zabierzcie sie do dziela bo naprawde to juz nieprzelewki bo malo czasu zostalo.i ja jednak z M pojade do PL bo wiem ze jak dostanie liste to niekupi wszystkiego a tak to wiem ze jak pojedziemy razem to juz bedzie wszystko kupione.

ja mam mało jak już pisałam wcześniej narazie zabiore się za pranie i prasowanie, bo komoda niedługo przyjdzie, a póżniej odwiedze apteke i kupie za jednym zamachem wszystko i tam gdzie kupuje wózek mam złożyć liste i ta Pani mi wszytsko przygotuje i gotowe :36_1_13:
Dzielna dziewczyna. Brawo!!!!!

Daffodil - no to wizyta sie udała, szkoda tylko, że bez USG.
No, ale serduszka posłuchałaś, szyjka ok - to super wiadomości.
Szkoda tylko, że sie tak okrutnie potraktowałaś przed wizytą (o depilacji mówię oczywiście)
No i brawa dla Kuby że przetrzymał tą rzeżnię - dzielny chłopak.

Mi depilacja sprawia już duże trudności - mam golarkę (nie depilator), więc bikini, i głębiej też mogę nią ogolić, ale i tak wyglądam jak by mi piorun między nogi strzelił.:rentgen:

Katja - ja myślę, że oni się pomylili z tą cukrzycą.
Zobaczysz, że jak będziesz mierzyć regularnie to pewnie wyjdą małe odstępstwa od normy, albo wcale.
To pewnie przez imprezkę dnia poprzedniego.
:36_2_56:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

pat-k
gunia43
pat-k
Guniu robilas juz jakies zakupy w tym BabyClub? dobry asortyment maja

Patka - nie wiem czy chodzi Ci moze o ten Byby Club przy C&A, czy sie mysle? Jesli o ten to ladne tam rzeczy maja, przynajmniej jesli chodzi o Hagen, i niedrogo nawet.

:36_2_15: mialam na mysli sklep internetowy, do ktorego kiedys podalas linka :)
nuk | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawki Fisher Price | Akcesoria dla niemowląt
OJ, to byl przypadek. Chcialam tylko podac przyklad smoczka z NUka i dalam polska strone, zeby niemieckiej nie wklejac :-)
Ale zbieg okolicznosci. Tutaj sa Baby Club w sklepie c&A :-)

pat-k
mama2
dorciaa25
A przypomniałam sobie ze jak leżałam w szpitalu to lekarka spytała czy dr prowadząca ciążę kontroluje mi piersi.
No i właśnie moja tego nie zrobiła ani razu...
A jak to jest u Was???

u mnie tez nie kontroluje

u mnie zaden z 4 lekarzy nie kontrolował...
U mnie na poczatku ciazy. Tylko raz, potem nic.

Daffodil
Jestem już, jestem :)
Tak późno, bo był lekki poślizg u lekarza i weszliśmy z półgodzinnym opóźnieniem, a potem jeszcze odwiedziliśmy teściową, bo aparat do mierzenia ciśnienia będzie mi teraz potrzebny. Trochę za wysokie ciśnienie mi wyszło podczas badania (140/85) i muszę teraz codziennie kontrolować. Dostałam już receptę i gdyby się utrzymywało przez 3-4 dni, to mam lekarstwo wykupić.
Ogólnie to wizyta do dupy, bo bez USG :36_17_1: Posłuchaliśmy serducha i lekarz stwierdził, że ślicznie bije i nie ma sensu robić USG, bo już chyba z 8 miałam!! Zła jestem, bo nie wiem nawet ile Kubełek waży :le:
Ale przynajmniej szyjkę mam zamkniętą, macica miękka, więc nie jest źle.

A teraz nadrabiam zaległości :)
Daffodil - NIc sie nie martw na zapas tym cisnieniem. Ja z tego powodu narobilam juz paniki i starachu sie najadlam. U mnie tez bylo wysokie dwa dni i teraz znow w normie. Ale jakby co to dobrze, ze teraz juz wyszlo szydlo z wora! Mierz ladnie i bedzie dobrze! Pewnie bedzie nizsze nastepny raz.

pat-k
jeszcze taki wozeczek wypatrzylam... CAM CORTINA X3 TRIS EVOLUTION 857-T595 | W podróży, na spacerze | Wózki wielofunkcyjne | BabyClub - WÓZKI | Foteliki dla dzieci | Artykuły dla niemowląt | Avent | Chicco | Wózki dziecięce | Łóżeczka turystyczne | Zabawki Fisher Price | Akcesoria dla sensownie wyglada. I zalezy mi na tym, zeby byla opcja spacerowki twarza do mamy, a nie we wszystkich wozeczkach jest.
mam nadzieje, ze w najblizszym czasie bede juz mogla okreslic sie co do wozka...

Fajny. Bardziej mi sie podoba niz ten, ktory wczesniej wybralas. Jakos takie tradycyjne bardziej lubie, choc z nowoczesna nuta. I fajnie, ze dziecko jezdzic moze twarza do mamy i w druga strone. Moj wozek tez ma taka mozliwosc. Jak dziecko male to lepiej je miec na oku ;-) A potem niech sobie swiat oglada!

Daffodil
gunia43
pat-k
chce kupic taki laktator, w komplecie od razu jest butelka TT, co o tym myslicie? Laktator Tommee Tippee +akcesor. kurier 0z� (543387525) - Aukcje internetowe Allegro
Podobno najlepsze laktatory sa mustela elektryczne, ale moze taki wystarczy? Poradzcie prosze :kicia:

A ja czytalam opinie roznych mamus na gazecie.pl i pytalam kolezanek, ktore maja male dzieci i chyba sie wstrzymam z kupnem laktatora. Wszyskie moje kolezanki karmily a tylko jedna uzywala laktatora. Zobacze chyba jak to bedzie u mnie wygladalo a wtedy jak bedzie potrzeba - kupie.

Gunia jeśli nie chcesz kupować jakieś lepszego, to dobrze kupić taki najzwyklejszy w aptece za parę złotych, bo podobno na początku jak dzidziuś nie je dużo, to trzeba trochę pokarmu ściągnąć, bo ma się uczucie jakby piersi miały eksplodować. Podobno koszmarne uczucie. Oczywiście ściąga się minimalne ilości, żeby nie pobudzić laktacji.
Dzieki Daffodil - tak zrobie. Kupie byle jaki a potem zobacze.

dzięki Kochana :23_30_126: tyle ze chwilowo wstrzymuję się z zakupami ciuszkowymi. Jets tego troszkę, a jeszcez nas umeblowanie całego jednego pokoju czeka, łózeczko, moja wyprawka szpitalna (tu jestem zupełnie w lesie). Wczoraj zrobiłam sobie listę ciuszków które mam na początek i stwierdziłam ze wystarczy. na 56 po 5 szt śpiochów i kaftaników (po 2 darowane), samych kaftaników na 62 mam 10 par - skąd tyle się wzięło???? śpiochy 62 - 5 par + 3 półśpiochy i 4 pajace. Są i body i czapeczki ufffffff. STOP :)

czyzbym dzisiaj byla pierwsza?? mama2 gdzie Ty?

cala noc snily mi sie laktatory, pieluchy, lezaczki, nosidelka itd... dzisiaj troche przystopuje :)
bede wybierac lozeczko i materac, wiec troche mniej emocji mam nadzieje.

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil
isabela
moje corki mnie wlasnie uswiadomily, ze nasza waga jest popsuta i dodaje 3kg. Bylam zdziwiona, ze przytylam az 3kg w ciagu 10 dni. Wychodzi na to, ze od poczatku ciazy mam na plusie jednak 9 kg, dobrze ;)

Fajnie by było, gdyby nasza waga też okazała się zepsuta... ale chyba nie ma co na to liczyć :36_2_15:

a nasza zepsuta juz od miesiaca i mam jeden stres z glowy :uff:

w srode 18tego mam wizyte, wtedy mnie zwaza i wyda sie ile przytylam :16_3_46:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

jola22
Szkoda tylko, że sie tak okrutnie potraktowałaś przed wizytą (o depilacji mówię oczywiście)

Mi depilacja sprawia już duże trudności - mam golarkę (nie depilator), więc bikini, i głębiej też mogę nią ogolić, ale i tak wyglądam jak by mi piorun między nogi strzelił.:rentgen:

hhihihihihih, no ja nie moge.....
dziewczyny wytrwale jestescie z ta depilacja. Mi lekarz na ostatniej wizycie powiedzial, ze mam sie do porodu nie depilowac, bo wlosy stanowia naturalna ochrone i depilacja powoduje mikrouszkodzenia, podraznienia i takie tam... wiec zapuszczam dzungle :monkey:
Francuzi chyba generalnie sa zwolennikami bliskosci naturze, bo o cokolwiek go pytam, to dla niego wszystko jest naturalne i normalne... Podwyzszona krzepliwosc krwi - normalne, twardnienie brzucha - normalne, umiarkowane ilosci bakterii w moczu - normalne....
Jak juz mnie dorwa przed porodem rosyjscy lekarze, to pewnie zaczna mnie faszerowac antybiotykami "w razie czego"

jola22

Katja - ja myślę, że oni się pomylili z tą cukrzycą.
Zobaczysz, że jak będziesz mierzyć regularnie to pewnie wyjdą małe odstępstwa od normy, albo wcale.
To pewnie przez imprezkę dnia poprzedniego.
:36_2_56:

hhihihihihih, no ja nie moge.....
dziewczyny wytrwałe jestescie z ta depilacja. Mi lekarz na ostatniej wizycie powiedzial, ze mam sie do porodu nie depilowac, bo wlosy stanowia naturalna ochrone i depilacja powoduje mikrouszkodzenia, podraznienia i takie tam... wiec zapuszczam dzungle :monkey:
Francuzi chyba generalnie sa zwolennikami bliskosci naturze, bo o cokolwiek go pytam, to dla niego wszystko jest naturalne i normalne... Podwyzszona krzepliwosc krwi - normalne, twardnienie brzucha - normalne, umiarkowane ilosci bakterii w moczu - normalne....
Jak juz mnie dorwa przed porodem rosyjscy lekarze, to pewnie zaczna mnie faszerowac antybiotykami "w razie czego"

pat-k
mama2
dorciaa25
A przypomniałam sobie ze jak leżałam w szpitalu to lekarka spytała czy dr prowadząca ciążę kontroluje mi piersi.
No i właśnie moja tego nie zrobiła ani razu...
A jak to jest u Was???

u mnie tez nie kontroluje

u mnie zaden z 4 lekarzy nie kontrolował...

mnie zmacała lekarka podczas pierwszej wizyty, na każdą z piersi poświęciła po kilka sekund.

Daffodil
Jestem już, jestem :)
Tak późno, bo był lekki poślizg u lekarza i weszliśmy z półgodzinnym opóźnieniem, a potem jeszcze odwiedziliśmy teściową, bo aparat do mierzenia ciśnienia będzie mi teraz potrzebny. Trochę za wysokie ciśnienie mi wyszło podczas badania (140/85) i muszę teraz codziennie kontrolować. Dostałam już receptę i gdyby się utrzymywało przez 3-4 dni, to mam lekarstwo wykupić.
Ogólnie to wizyta do dupy, bo bez USG :36_17_1: Posłuchaliśmy serducha i lekarz stwierdził, że ślicznie bije i nie ma sensu robić USG, bo już chyba z 8 miałam!! Zła jestem, bo nie wiem nawet ile Kubełek waży :le:
Ale przynajmniej szyjkę mam zamkniętą, macica miękka, więc nie jest źle.

A teraz nadrabiam zaległości :)

pewnie denerwowałas sie wizytą i jej opóźnieniem, stąd podwyższone ciśnenie.

lutka

dzięki Kochana :23_30_126: tyle ze chwilowo wstrzymuję się z zakupami ciuszkowymi. Jets tego troszkę, a jeszcez nas umeblowanie całego jednego pokoju czeka, łózeczko, moja wyprawka szpitalna (tu jestem zupełnie w lesie). Wczoraj zrobiłam sobie listę ciuszków które mam na początek i stwierdziłam ze wystarczy. na 56 po 5 szt śpiochów i kaftaników (po 2 darowane), samych kaftaników na 62 mam 10 par - skąd tyle się wzięło???? śpiochy 62 - 5 par + 3 półśpiochy i 4 pajace. Są i body i czapeczki ufffffff. STOP :)

ooo Lutka, jednak Ty pierwsza dzisiaj :)
ja tez wczoraj zrobilam przeglad ubranek i sporo mi tego wyszlo. Wszystkim ciociom i babciom juz mowie, ze jesli ubranka w prezencie to tylko od 68 rozmiaru w gore

gunia43
mama2
A wiecie ze choc ja mam brzuszysko spore to nie odczuwam zadnych dolegliwosci kręgosłupowych , w nocy nie mam zadnych problemów z ułozeniem sie , wogóle czuje sie tak jakbym w ciązy nie byla i brzucha nie miała...jedyne co to to ze juz sama nie dokonam depilacji:36_2_31:

To tak jak ja. Na razie jest ok. Nawet depilacja na razie sie udaje, tylko mnij komfortowo jest niz zwykle :-)

u mnie coraz gorzej z dokładnością. Poki co hcyba udaje się ale to tylko dlatego ze mój brzuch nie jest wielki.