Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

jola.grodecka
No jestem zalatwilam wizyte na 16 lutego pani tez jakas rabnieta byla 100 razy sie pytala czy ja aby widzialam juz ta polozna taj jak by nie miala ksiazeczke ciazowa z jej adresem i numerem tel.jacy ci angole sa ciezcy:lup: no ale wizyte juz mam jestem zadowolona no i czekam na nia z niecierplwoscia popytam polozna o wszystko i wezne forme

Jola G super, że się udało bez jakiś większych problemów. A termin też nie taki bardzo odległy, więc teraz tylko czekać :)

mama2
a oto ubrane łózeczko i troche Maksika pokoju , jeszcze tylko zasłonki pod kolor poscieli , niestety Maks bedzie mial w pokoju lodówke bo kiedy urzadzalismy kuchnie nie mialam w planach drugiego dzidziusia , no prosze ale stalo sie inaczej i juz
[ATTACH]2890[/ATTACH]

[ATTACH]2891[/ATTACH]

[ATTACH]2892[/ATTACH]

[ATTACH]2893[/ATTACH]

ślicznie wygląda w całości :36_4_13:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Daffodil
gunia43
Wlasnie narobilam rosolu a z jego czesci zupy pomidorowej. :kucharz1:Wlalam w siebie dwie pelne michy i brzuchol znow mi wysadzilo. Ufff!:36_11_1:

I a propos pomidorowej to mam takie pytanie : Jak robicie taka klasyczna mamina pomidorowa? Ja caly czas robilam taka z bazylia z przecieranych pomidorow na wloski sposob i nie za bardzo dzisiaj wiedzielam czy ok ta zwykla robie, bo zapomnialam juz. Makaron dajecie do zupy od razu czy jak?

Ja wrzucam już prawie ugotowany makaron na parę minut do gotującej się zupki. Ale to dlatego, że ja w trochę inny sposób robię. Nie na rosole, tylko od razu się zabieram do pomidorowej :) I z tym makaronem robię tak, bo inaczej nigdy nie potrafiłam zgrać miękkiego makaronu z miękkimi jarzynami :)
Szczerze mowiac to ja zadko robie zupy na rosole, raczej warzywa daje i kostke Winiary albo inna. Ale to dla Maksia z mieskiem, bo ja dzisiaj nic innego na obiad nie planuje. Dzieki!

mama2corun
no ja wkoncu nadrobilam co napisalyscie trajkotki
Isabela pokoik sliczny!! a tak apropo jakie imie wybralyscie dla swojej ksiezniczki??bo wszystkie juz imiona ujawnily tylko nie TY jak dobrze pamietam.

a ja wlasnie sobie uswiadomilam ze ja mam kaplet poscieli kolderke i podusie u brata bo pozyczalam im jak im sie corcia miala urodzic a ze oni sie rozstali jednak( i bardzo dobrze bo moja szwagierka to kawal k...)i wrocila do mamy wiec chyba poprosze brata o zwrot poscieli co myslicie wypada ju miesiac jak sie rozstali....co myslicie moja siostra i drugi brat powiedzieli ze w sumie moge,a wy jak myslicie poradzcie bo niechce wyjsc na jakas swinie co najpierw pozycza potem zabiera no wiecie...

Nie wiem czy rozumiem sytuację... Córcia już się urodziła i wyprowadziła z mamą, czy nie urodziła jeszcze?
Jeśli tylko mała nie mieszka z bratem i brat tej pościeli nie potrzebuje, to ja bym poprosiła o zwrot. Bo z całą pewnością bratową, za którą nie przepadasz, nie ma się co przejmować.

gunia43
Daffodil
isabela
wlasnie wrocilam z babyboom
Blizniaki Lilian wciaz sa w stanie krytycznym, Paulinka ma 800g, a druga Roksanka 820g. Lilian jeszcze ich nie widziala bo z nia tez nie najlepiej. Az sie poplakalam, ona prosi o modlitwe. Ja jestem ateistka i jestem z nia calym sercem, ale pomodlcie sie za nia i maluszki, prosze.

Biedne maluszki. Mam nadzieję, że wyjdą z tego. Jestem z nimi całym serduchem, trzymam kciuki.
Ja wierze, ze bedzie dobrze!!!! Moj lekarz mowil, ze odebieral w Polsce dziecko 610 gram i przezylo i ma sie dobrze. Tu tez tak bedzie!

musi byc dobrze... dziewczynki-wczesniaczki sa silniejsze podobno. Boze, co musi przezywac ta kobieta...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9tv73nk2x05j3.png

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

mama2corun
Isabela pokoik sliczny!! a tak apropo jakie imie wybralyscie dla swojej ksiezniczki??bo wszystkie juz imiona ujawnily tylko nie TY jak dobrze pamietam.

a ja wlasnie sobie uswiadomilam ze ja mam kaplet poscieli kolderke i podusie u brata bo pozyczalam im jak im sie corcia miala urodzic a ze oni sie rozstali jednak( i bardzo dobrze bo moja szwagierka to kawal k...)i wrocila do mamy wiec chyba poprosze brata o zwrot poscieli co myslicie wypada ju miesiac jak sie rozstali....co myslicie moja siostra i drugi brat powiedzieli ze w sumie moge,a wy jak myslicie poradzcie bo niechce wyjsc na jakas swinie co najpierw pozycza potem zabiera no wiecie...
MOzesz zawsuze spytac czy potrzebuje. Jak powie, ze nie to wezmiesz, a jak , ze tak. To juz trudno.

isabela
wlasnie wrocilam z babyboom
Blizniaki Lilian wciaz sa w stanie krytycznym, Paulinka ma 800g, a druga Roksanka 820g. Lilian jeszcze ich nie widziala bo z nia tez nie najlepiej. Az sie poplakalam, ona prosi o modlitwe. Ja jestem ateistka i jestem z nia calym sercem, ale pomodlcie sie za nia i maluszki, prosze.

myśle o nich całym sercem, napewno będzie dobrrze

mama2corun

mama2corun ja nie wiem ale chyba dala bym sobie spokoj poniewaz roznie moze byc to odebrane i moze lepiej kupic sobie nowe niz denerwowac sie z byla bratowa.Zalezy jeszcze jak duze jest ich dziecko i czy warto .

http://s10.suwaczek.com/20000429310117.pnghttp://www.suwaczek.pl/cache/b11eb3303f.png

Daffodil
jola.grodecka
Dziewczyny a my cos wogule gotujemy czy nie bo ja sie juz zastanawiam co z mojm obiadem.Zaraz jade do tej przychodni bo kolezanka dzwonila dam znac co zalatwilam pa pa

Gotujemy, gotujemy :) Ja właśnie pichcę nóżki z kurczaka w czosnku i ziołach. Ale przyznam się, że zawsze mam w zamrażalce parę rzeczy na czarną godzinę, jak już mam taki dzień, że zupełnie nic mi się nie chce, np. jakieś kotleciki, jak mi się zrobi więcej itp.

Daffodil wy obie z Gunia jestescie niesamowicie gospodarne. chyle czola... Ja ciagle probuje sie wychowac pod tym wzgledem. maz czeka cierpliwie... :lup:

Posiadanie dzieci przypomina odkrywanie nowych, niezwykłych pokoi w domu, w którym mieszkało się całe życie

Daffodil dobrze rozumiesz corcia w listopadzie skonczyla roczek i mama zabrala ja ze soba do czech do swojej mamy,wiec ja tez mysle ze skoro nieuzywa tej poscieli,tylko kurcze niechce mu przykrosci zrobic bo on przezywa to rozstanie bardzo nawet widac ze jeszcze by jej wybaczyl i przyjol z powrotem.ale chyba poprosze wkoncu duzo zaoszczedze pieniazkow.

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

mama2
dziewczynky przyszła karuzela i jestem zachwycona REWELACJA .
jest 5 pozycji sa piekne dzwieki miedzyinnymi szum wody rechot zaby spiew ptaków kołysanki , funkacja włączenia sie jak dziecko płacze , pilot i przedewszystkim pieknie wygląda. Te trdacyjne karuzele kreca sie i maja jedna pozytywke a tu sa tak piekne melodie ze siedzialam w pokoju i łzy mi leciały tak sie wzruszyłam:lup:
i kolorystycznie tak mi przypasowała do poscieli ze sama jestem zadziwiona.:15_8_217:
POLECAM ta karuzele:wakacje!!!:
[ATTACH]2903[/ATTACH]

[ATTACH]2904[/ATTACH]

[ATTACH]2905[/ATTACH]

karuzela wygląda ślicznie na łóżeczku

Daffodil
gunia43
amelcia8
cześć dziewczyny:)))):36_2_53:ja tylko na chwilę bo chcę wam powiedzieć że już z piersi leci mi siara:36_2_13:także pokarmu będę znów miała jak w pierwszej ciąży:))))

Amelcia - a jaka jest zaleznosc miedzy tym kiedy leci siara a pokarmem, jego iloscia itd.?
Ja nie mam zielone ´go pojecia w tym temacie i choc wiele czytlam to na ten temat nic nie trafilam. Kiedy pojawia sie ta siara i czy zywsze, wiesz moze, to napisz. U mnie jak na razie zero. Wczesniej strasznie piersi mnie bolaly przez 5 miesiecy i urosly o 2 rozmiary ale teraz spokoj.

Gunia u niektórych kobiet pojawia się ona dopiero po porodzie. Na forum eksperckim u położnej wyczytałam, że jak pojawia się tak wcześnie, to oznacza, że problemów z pokarmem nie będzie żadnych. Oczywiście nie działa to w drugą stronę. Jeśli pojawi się dopiero po porodzie, to też problemów z reguły nie ma :)

u mnie siara wydziela sie od 2 tygodni juz, z przerwami. to znaczy, ze mam sie cieszyc? :36_4_13:
Bo najpierw oczywiscie lekko spanikowalam, ze to chyba za wczesnie i niedobrze

pat-k
Daffodil
gunia43

Amelcia - a jaka jest zaleznosc miedzy tym kiedy leci siara a pokarmem, jego iloscia itd.?
Ja nie mam zielone ´go pojecia w tym temacie i choc wiele czytlam to na ten temat nic nie trafilam. Kiedy pojawia sie ta siara i czy zywsze, wiesz moze, to napisz. U mnie jak na razie zero. Wczesniej strasznie piersi mnie bolaly przez 5 miesiecy i urosly o 2 rozmiary ale teraz spokoj.

Gunia u niektórych kobiet pojawia się ona dopiero po porodzie. Na forum eksperckim u położnej wyczytałam, że jak pojawia się tak wcześnie, to oznacza, że problemów z pokarmem nie będzie żadnych. Oczywiście nie działa to w drugą stronę. Jeśli pojawi się dopiero po porodzie, to też problemów z reguły nie ma :)

u mnie siara wydziela sie od 2 tygodni juz, z przerwami. to znaczy, ze mam sie cieszyc? :36_4_13:
Bo najpierw oczywiscie lekko spanikowalam, ze to chyba za wczesnie i niedobrze

Z tego co pisała położna wynika, że pokarmu na pewno Ci nie zabraknie :)

mama2
jest 5 pozycji sa piekne dzwieki miedzyinnymi szum wody rechot zaby spiew ptaków kołysanki , funkacja włączenia sie jak dziecko płacze , pilot i przedewszystkim pieknie wygląda. Te trdacyjne karuzele kreca sie i maja jedna pozytywke a tu sa tak piekne melodie ze siedzialam w pokoju i łzy mi leciały tak sie wzruszyłam:lup:
i kolorystycznie tak mi przypasowała do poscieli ze sama jestem zadziwiona.:15_8_217:
[ATTACH]2903[/ATTACH]

[ATTACH]2904[/ATTACH]

[ATTACH]2905[/ATTACH]

rewelacyjna. mama2 a jakos sie nazywa, albo jakiej firmy? sprawdzilabym czy tutaj mozna taka kupic
albo na allegro zapolowac

Daffodil
gunia43
Wlasnie narobilam rosolu a z jego czesci zupy pomidorowej. :kucharz1:Wlalam w siebie dwie pelne michy i brzuchol znow mi wysadzilo. Ufff!:36_11_1:

I a propos pomidorowej to mam takie pytanie : Jak robicie taka klasyczna mamina pomidorowa? Ja caly czas robilam taka z bazylia z przecieranych pomidorow na wloski sposob i nie za bardzo dzisiaj wiedzielam czy ok ta zwykla robie, bo zapomnialam juz. Makaron dajecie do zupy od razu czy jak?

Ja wrzucam już prawie ugotowany makaron na parę minut do gotującej się zupki. Ale to dlatego, że ja w trochę inny sposób robię. Nie na rosole, tylko od razu się zabieram do pomidorowej :) I z tym makaronem robię tak, bo inaczej nigdy nie potrafiłam zgrać miękkiego makaronu z miękkimi jarzynami :)

ja tez dodaje osobno ugotowany makaron od razu do talerza tuz przed podaniem. Nie znosze rozgotowanego makaronu w zupie, a po kilku podgrzewaniach nie ma mocnych, zawsze sie rozgotuje

pat-k
mama2
[ATTACH]2903[/ATTACH]

[ATTACH]2904[/ATTACH]

[ATTACH]2905[/ATTACH]

rewelacyjna. mama2 a jakos sie nazywa, albo jakiej firmy? sprawdzilabym czy tutaj mozna taka kupic
albo na allegro zapolowac

Szukaj takiejhttp://www.allegro.pl/item539488608_muzyczna_karuzela_do_lozeczka_chicco_z_pilotem.html
w sklepie kosztuje ponad 200 zł ja na allegro kupilam za 82zł a wyglada jak NOWA