Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
katja79
A przescieradel ile kupujecie?

Ja kupiłam jedno zwykłe i dwa nieprzemakalne. Miałam jeszcze coś dokupić, ale dostałam chyba z 4 od kuzynki M., więc mam nadzieję, że wystarczy :)

No to faktycznie masz spory zapas bedzie Kubus mógl sikac do woli:smile_jump: ja tak mysle ze na poczatek kupie 3 sztuki i ten ochraniacz na materac pod przescieradlo. Myslicie ze starczy?

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

katja79
lutka
Odradzam baldachim, masz racje tylko zbiera kurz. Ja wybrałam 3 częsciowa pościel, osobno dokupiłam rożek i przybornik. !0 minut oglądasz? Ja pół dnia z przerwami spedziłam na znalezieniu kontrachenta i wybraniu deseni :lup: chyba 30 min zastanawiałam sie z jakim motywem kupic przybornik, czy ecru czy błekitny.

No to znaczy ze to normalne :smile_jump: w kazdym badz razie ja tez tak zrobie, a przewijak taki na lozeczko?

Ja chyba taki na łóżeczko kupię. Tzn rozglądaliśmy się ostatnio za jakimiś komodami, bo w sumie przydałoby się parę dodatkowych półeczek, ale u nas trochę cienko z miejscem w pokoju. Gdyby się udało coś fajnego kupić, to wtedy można by tam przewijak ulokować. A jak nie to na łóżeczku. Moim zdaniem fajne rozwiązanie, zwłaszcza jak się dużo miejsca nie ma.

lutka
przewijak kupie neutralny, czyli ecru czy cos w tym stylu, bo bedzie za niebiesko - przybornik niebieski ;) tylko powiedzcie mi kupujecie taki stelaz pod przewijak na łóżeczko?

podobno jest wtedy duzo bardziej stabilny a to wazne zwlaszcza jak dzidzia zacznie dziarsko brykac. mi sie marzyla komoda z przewijakiem ale na moja nie da sie zamontowac bo jest za wysoka a skoro juz jest to nie chce kombinowac i tez kupie ten na lózeczko i tyle.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

lutka
przescieradła mamy jescze z dzieciństwa mojego męża :D chyba z 6 sztuk, tylko musze dokupić jakies podkłady nieprzemakalne. Mówie Wam moja tesciowa to różne cuda chowa w mieszkaniu :D

Ja ostatnio byłam w szoku, jak zobaczyłam co moja mama zachomikowała z dzieciństwa mojego i siostry :) Sporo ubranek, wprawdzie nie takie cuda jak teraz, ale też kochane. Zwłaszcza, że bardzo zadbane.

lutka
Wakacji nie miałam w zeszłym roku, bo akurat wtedy gdy ruch troche zelżał (we wrzesniu) on pojechał na 3 tyg szkolenia do Grecji i Turcji. w przyszłym tyg jedzie na narty, a mi mówi że w sezonie liczy na to że chociaz na 3-4 h przyjde do pracy. jasne, zamiast korzystac z 4 miesięcy macierzyńskiego bee chodziła na 1/3 do pracy. Sorki za narzekanie ale jestem wsciekła!!!!!

Nie dziwie sie, ze wsciekla jesets. On jezdzi bez przerwy a co z Toba!? No i doceniam mojego tate. Tez z nim pracowalam i mnie tak nie gonil.

co do baldachimu to kurz wielki minus ale takie dziecko boi sie przestrzeni i bezpieczniej sie czuje w osłonietych miescach , ja mialam przy córce baldachim i swietnie sie sprawdzał. Teraz tez kupilam
mam wyniki z krwi i musze powiedziec ze sa bardzo dobre jak na coaze 12 hemoglobinka:)))
ale speprzyli wyniki z cukru bo napisali tak

wynik 71 norma 70-110
i na drugiej kartce wynik 118 norma 7-110 debile ten drugi to pewnie glukoza po godzinie gdzie norma jest do 140 a te normy co podali to sa przy glukozie na czczo i jutro musze isc do labolatorium wyjasniac sprawe:36_8_5:

mama2
co do baldachimu to kurz wielki minus ale takie dziecko boi sie przestrzeni i bezpieczniej sie czuje w osłonietych miescach , ja mialam przy córce baldachim i swietnie sie sprawdzał. Teraz tez kupilam
mam wyniki z krwi i musze powiedziec ze sa bardzo dobre jak na coaze 12 hemoglobinka:)))
ale speprzyli wyniki z cukru bo napisali tak

wynik 71 norma 70-110
i na drugiej kartce wynik 118 norma 7-110 debile ten drugi to pewnie glukoza po godzinie gdzie norma jest do 140 a te normy co podali to sa przy glukozie na czczo i jutro musze isc do labolatorium wyjasniac sprawe:36_8_5:

No no, wyniki rzeczywiście imponujące. Hemoglobinę to masz chyba nawet wyższą niż ostatnio. Tak trzymać :)
A z tym cukrem, to rzeczywiście się rąbnęli.

gunia43
mama2
a co do przewijaka to ialam taki na łózeczko zakladany i bardzo sobie chwale oczywiscie jak ktos ma miejsce i mozliwosc to taka komoda z przeijakiem super sprawa

Tylko tak sie zastanawiam , ze jk dziecko podrosnie i nie bedzie potrzebowalo przewijaka to co potem zrobuc z taka komoda. Hmmm....

Ale komodę to taką zwykłą się kupuje i na nią kładzie przewijak. Później zostaje zwykły mebelek.

Daffodil
gunia43
mama2
a co do przewijaka to ialam taki na łózeczko zakladany i bardzo sobie chwale oczywiscie jak ktos ma miejsce i mozliwosc to taka komoda z przeijakiem super sprawa

Tylko tak sie zastanawiam , ze jk dziecko podrosnie i nie bedzie potrzebowalo przewijaka to co potem zrobuc z taka komoda. Hmmm....

Ale komodę to taką zwykłą się kupuje i na nią kładzie przewijak. Później zostaje zwykły mebelek.
Daffodil. Masz jakiegos linka do tego. Ja cos znalazlam w Ikei ale nie wiem czy to o to chodzi?

gunia43
Daffodil
gunia43

Daffodil. Masz jakiegos linka do tego. Ja cos znalazlam w Ikei ale nie wiem czy to o to chodzi?

Nie mam linka, bo my takie rzeczy oglądaliśmy w zwykłych sklepach meblowych. Najważniejsze, żeby miała odpowiednią wysokość, tak żeby nie trzeba się było schylać przy przebieraniu dziecka. A szerokość i głębokość też musi być taka, żeby się przewijak zmieścił (ok.70x50 cm).

Daffodil
gunia43
Daffodil

Nie mam linka, bo my takie rzeczy oglądaliśmy w zwykłych sklepach meblowych. Najważniejsze, żeby miała odpowiednią wysokość, tak żeby nie trzeba się było schylać przy przebieraniu dziecka. A szerokość i głębokość też musi być taka, żeby się przewijak zmieścił (ok.70x50 cm).
Dziekuje! Te w Ikei maja taka czesc ktora sie demontuje, kiedy przewijanie nie jest juz konieczn. Ale zaden z tymtejszych modeli mi zbyt nie pasuje. Jeszcze zobacze.

Daffodil
Ewciaa
ja właśnie wróciłam od lekarza dostałam zwolnienie i jestem wolna:smile_jump: a dalej to zobaczymy co będzie, mam nadzieję że jakoś się ułozy, mama ma znajomą w ZUSIE więc pojade do niej i zapytam o najlepsze wyjście w mojej sytuacji

No to teraz pora na szaleństwo zakupowe i relaks :36_27_5:

oj tak :smile_jump: zaczynam od poniedziałku :smile_jump: mam plany na całe 3 miesiące bo do końca kwietnia ma stać wszytsko gotowe :smile_jump:

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pumqf8for.png

Ewciaa
Daffodil
Ewciaa
ja właśnie wróciłam od lekarza dostałam zwolnienie i jestem wolna:smile_jump: a dalej to zobaczymy co będzie, mam nadzieję że jakoś się ułozy, mama ma znajomą w ZUSIE więc pojade do niej i zapytam o najlepsze wyjście w mojej sytuacji

No to teraz pora na szaleństwo zakupowe i relaks :36_27_5:

oj tak :smile_jump: zaczynam od poniedziałku :smile_jump: mam plany na całe 3 miesiące bo do końca kwietnia ma stać wszytsko gotowe :smile_jump:

My jutro jedziemy do jednego sklepu popytać o wózki :smile_jump: Już się nie mogę doczekać :smile_jump: