Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

gunia43
katja79
Och dzieki dziewczyny tez tak sobie staram sie tlumaczyc ale to naprawde trudne jakos dziwnie ze Wasze dzieciaczki tak rozrabiaja a moja malutka taka spokojna do tego lekarza mojego kolegi juz nie chce dzwonic bo w sumie co mu powiem ze sie rusza ale tak jakos slabo... juz mi z piec razy tlumaczyl zebym sie nie martwila.
Wiecie ze ja jeszcze nigdy nie widzialam kopniaczka na skórze co u Was juz dawno jest, ehh naprawde osiwieje...

Katja - kazda ciaza jest inna i czasem niepotrzebnie porownujemy! A co ja mialam powiedziec jak ruchy poczulam konkretnie dopiero w Polsce jak bylam, czyli w 22 tygodniu a wczesniej wszystkie dziewczyxny pisaly juz od tygodni o kopniakach!

Wiem Guniu ale sama rozumiesz ze ciezko byc spokojnym w takiej sytuacji ale postaram sie nie schizowac naprawde.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

gunia43
katja79
Och dzieki dziewczyny tez tak sobie staram sie tlumaczyc ale to naprawde trudne jakos dziwnie ze Wasze dzieciaczki tak rozrabiaja a moja malutka taka spokojna do tego lekarza mojego kolegi juz nie chce dzwonic bo w sumie co mu powiem ze sie rusza ale tak jakos slabo... juz mi z piec razy tlumaczyl zebym sie nie martwila.
Wiecie ze ja jeszcze nigdy nie widzialam kopniaczka na skórze co u Was juz dawno jest, ehh naprawde osiwieje...

Katja - kazda ciaza jest inna i czasem niepotrzebnie porownujemy! A co ja mialam powiedziec jak ruchy poczulam konkretnie dopiero w Polsce jak bylam, czyli w 22 tygodniu a wczesniej wszystkie dziewczyxny pisaly juz od tygodni o kopniakach!

dokładnie gunia święte słowa. Tez ciągle to powtarzam,
każda ciaża tak jak każda kobieta jest inna, to co dla jednej jest normą, dla innej już nia nie musi być. Różne są brzuchy, biusty, odczucia, nasze dzieci są przeróżne - i to jest cudowne :)

jola22
Daffodil
jola22
Ja właśnie wcinam drugie śniadanie.
Rano zjadłam bułkę słodką z serem, a teraz zrobiłam sobie kamapki.:guma_balonowa:

Wczoraj wieczorem znalazłam klinikę gdzie chyba się wybiorę do ginekologa.
Trochę poczytałam o ginie, który tam przyjmuje, są zdjęcia kliniki i wszystko wygląda naprawdę fajnie.
Jak myślicie, jeśli chcę zrobić USG to 2 tyg. pomiędzy jednym a drugim wystarczy czy powinnam dłużej poczekać???

Jeśli Ci się tak bardzo nie pali, to ja bym pewnie z miesiąc poczekała. Zwłaszcza, że zobaczysz większy postęp Julki w przybieraniu na wadze :)

Trochę się martwię o ten mój twardniejący brzuch.
Wczoraj stwardniała tak po prostu - bez żadnego wysiłku, długiego chodzenia itp.

Ja tak mam na chwile nawet jak leze ladnie w lozeczku. Mowilam gonowi i mowil, ze macica sobie cwiczy! Ja nie cwicze nic to niech ona przynajmniej se pocwiczy! :-)

ja cie Katja rozumiem, niby nie ma potrzeby isc do lekarza bo ruchy czujesz ale sa tak słabe ze ciągle przyprawiaja cie o smutek i zmartwienie czy wszystko jest ok. tak juz jest ze wolimy jak nasze dzieci sa pełne energi niz apatyczne , jak maja apetyt niz sa niejadkami...itp i tak mozna by wymieniac w nieskonczonosc. Kiedy czujemy jak maluch wariuje w brzuchu to az sam banan na twarzy nam wyskakuje:taniec:

a jak nie to nie mozna sie na niczym skupic i powracaja natretne mysli czy oby napewno jest wszystko ok:36_2_58:

lutka
hihi mama tak sobie myslę, że oni poprostu nie chcą nas denerwować i są święcie przekonani, ze wszystko jest ok - stąd te mądrości.

no dokladnie jak mu opowiadam o porodzie czy o tym ze noce beda nieprzespane to on ze stoickim spokojem ze wszystko bedzie dobrze ze dzidzius bedzie grzeczny i zdrowy i jak tak na niego patrze to widze ze on w to swięcie wierzy

mama2
ja cie Katja rozumiem, niby nie ma potrzeby isc do lekarza bo ruchy czujesz ale sa tak słabe ze ciągle przyprawiaja cie o smutek i zmartwienie czy wszystko jest ok. tak juz jest ze wolimy jak nasze dzieci sa pełne energi niz apatyczne , jak maja apetyt niz sa niejadkami...itp i tak mozna by wymieniac w nieskonczonosc. Kiedy czujemy jak maluch wariuje w brzuchu to az sam banan na twarzy nam wyskakuje:taniec:

a jak nie to nie mozna sie na niczym skupic i powracaja natretne mysli czy oby napewno jest wszystko ok:36_2_58:

:23_30_126: Oj tak. Dokladnie tak jest jak napisalas :36_3_16:

ale naprawde postaram sie juz nie schizowac i nie zameczac Was w kólko tymi samymi obawami.Za to pochwale sie natychmiast jak sie to zmieni.

http://www.suwaczek.pl/cache/e97dcacce8.png http://s2.pierwszezabki.pl/021/021013940.png?8788

Maja

lutka
W niedzielę móiwe do męża, że taki niemrawy młody od kilku dni, a on na to: no bo jest niedziela. No kuźwa. Ma kilka mądrych odpowiedzi na taką sytuację: albo śpi (jasne przez cały dzień albo 2) albo niedziela. Burak mój :*

Oj. Lutka. Ten Twoj Misiek to jak cos palnie, to az go lubie, choc go nie znam!

katja79
mama2

ale naprawde postaram sie juz nie schizowac i nie zameczac Was w kólko tymi samymi obawami.Za to pochwale sie natychmiast jak sie to zmieni.

nie zameczasz nas !!! pisz codziennie czy cos sie zmieniło a jesli jest tak samo to PISZ i nic sie nie krepuj

katja79
mama2

Katja - juz nie przesadzaj! Po to jest to forum i my zeby Sie pocieszac; MIEDZY INNYMI. A i ja sie pocieszam jak czytam, ze twoja mala sie tez nie rusza tak jak i moj Maksio ostatnio. Jak to bylo -
I JUZ NIE JESTEM SAMA W LESIE!

mama2
gunia43
mama2
Koszula nocna, dla karmiących, ciążowa roz. M (536455926) - Aukcje internetowe Allegro

a co powiecie na wzor 3?
Mnie sie podoba. I jeszcze ta niebieska zyrafa tez.

noi dupa jest tylko M a z L nie ma wzoru 3 to pozostaje mi zyrafa
mama2 - A sprawdz jakie sa te M. O wymiary chodzi. L L-ce nie rowna. Moze akurat duze rozmiarowki maja. Ja tez myslalam, ze potrzebuje L ale byla dla mnie ogromna doslownie- mimo moich wilekich piersi i brzucha - i musialam wymieniac na M. W koncu te materialy sa rozciagliwe.

gunia43
mama2
gunia43

Mnie sie podoba. I jeszcze ta niebieska zyrafa tez.

noi dupa jest tylko M a z L nie ma wzoru 3 to pozostaje mi zyrafa
mama2 - A sprawdz jakie sa te M. O wymiary chodzi. L L-ce nie rowna. Moze akurat duze rozmiarowki maja. Ja tez myslalam, ze potrzebuje L ale byla dla mnie ogromna doslownie- mimo moich wilekich piersi i brzucha - i musialam wymieniac na M. W koncu te materialy sa rozciagliwe.

juz sprawdzilam wymiary musze miec L bo M malutka jakas