Skocz do zawartości
Forum

Majowe słoneczka 2009

Rekomendowane odpowiedzi

Daffodil
A tu obiecane zdjęcia mojego głodomora w nowym krzesełku :)

[ATTACH]16904[/ATTACH] [ATTACH]16905[/ATTACH] [ATTACH]16906[/ATTACH] [ATTACH]16907[/ATTACH] [ATTACH]16908[/ATTACH]

o rany potrojnie jestem w szoku
1. smieje sie niesamowicie od ucha do ucha!
2. caly ty na tych fotach
3. on tyle zjada??????????i to nie papka tylko takie grudki juz!! jestem w szoku!.
Kuba to facet na 6! fotelik sliczny jak juz mowilam i kolor idealnioe dobrany do dzisiejszej kreacji \Kuby:D

mama2
Daffodil

[ATTACH]16904[/ATTACH] [ATTACH]16905[/ATTACH] [ATTACH]16906[/ATTACH] [ATTACH]16907[/ATTACH] [ATTACH]16908[/ATTACH]

3. on tyle zjada??????????i to nie papka tylko takie grudki juz!! jestem w szoku!.
Kuba to facet na 6! fotelik sliczny jak juz mowilam i kolor idealnioe dobrany do dzisiejszej kreacji \Kuby:D
z 1 i 2 sie zgadzam clkowicie. a co do grudek mysmy od wczoraj zaczeli (zasugerowalam sie tym co Daffo wczesniej pisala :-)) i Maksik nawet jadl spoko.

gunia43
e2e2
mama2corun
widze ze temat waga sie przewinela ehh
ja wam powiem tak ja jem hmm tyle ile potrzebuje a waga mi leci w dol moze to przez karmienie piersia ale w sumie nie umnie zawsze tak bylo tylko niezjadlam obiadu bo jakis zalatany dzien to juz waga w dol zebym przytyla to naprawde musialam sie nagimnastykowac nieziemsko :/ bo waga 45 kg to naprawde nieduzo kiedys w liceum wazylam 48 i bylam zadowolona a tera to momentami okropnosc wygladam okropnie!!!!
chce przytyc a nieumie i co ja mam powiedziec co??

45 kilo!!!!!!!!?????????Ja ważyłam w dniu ślubu 49 i czułam i wyglądałam okropnie.
45 kilo!!!!!!!!!Musisz uważać jak wieję żeby Cie nie porwało!!!Taką masz budowę i ciężko będzie Ci przybrac na wadze ,no chyba że Ci znowu brzuszek urośnie!!!!!!ha ha ha
Bardzo malo to fakt. Wiem, ze sa takie witaminy, moaj mama je brala zeby przytyc. MOze spytaj lekarza. No bo teraz wygladasz jak dla mnie slicznie ale jak zlecisz z tych 45 to szkoda gadac...
Ja jak mam 60 to juz czuje sie chuda. Teraz mam 61 i nie chcialbym przytyc, no ale nie wiem czy to mozliwe, bo mam ostatnio jakies napady glody po pol roku braku apetytu. U mnie waga waha sie w granicach 60-70. Najczesciej wazylam ok.65 kilo

no ale tu to niema szans zeby mi cokolwiek przepisali konowaly

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20552.png

http://www.bejbej.nazwa.pl/zasuwaczki/20553.png

gunia43
mama2
Daffodil

z 1 i 2 sie zgadzam clkowicie. a co do grudek mysmy od wczoraj zaczeli (zasugerowalam sie tym co Daffo wczesniej pisala :-)) i Maksik nawet jadl spoko.

u mojego masa nie ma szans musi byc wszystko plynne i tak moze dlugo jeszcze zostac mojej siostry syn majac 2 lata musial miec wszystko porzadnie zmiksowane!

gunia43
Daffodil

Jaki ten Kubutek jest smieszny maly czlowieczek. Widac zadowolony z krzeselka. Kolor bardzo fajny Ladniejszy niz te pozostale.
A ile dzieci moga siedziec w takim krzeselku????
Maksik dostanie w spadku po siostrzenicy alenie wiem jakiej firmy. Musimy niestety czekac do 21 listopada kiedy to siora zjedzie i przywiezie.

Nie wiem ile, ale ja na razie raczej tylko na jedzonko będę wkładać. Nie chcę mu obciążać kręgosłupa niepotrzebnie. Jakieś mam zboczenie na tym punkcie :)

mama2
gunia43
mama2

u mojego masa nie ma szans musi byc wszystko plynne i tak moze dlugo jeszcze zostac mojej siostry syn majac 2 lata musial miec wszystko porzadnie zmiksowane!

j a ja sie zgadzam z wszystkimi 3 punktami podobienstwo do mamy uderzajece :) a i porcja jak dla duzego chlopa :D moja Olenka dzis sie ograniczyla do 6 lyzeczek deserku :)

mama2
gunia43
jola22

Gunia a nie masz możliwości zablokowania sygnału dla ludzi z zewnątrz - poszperaj, a na pewno coś takiego jest.
Ja mam router, i gdyby ktoś chciał się podłączyć to musiał by znać kod - jest na naklejce pod routerem.
Wlasnei dziwne. Mam wbity kod i to taki skomplikowany ze nie wiem co. MOze ktos nam neta zakloca jakas maszyna albo cholera wie. Nic trzeba sprawdzic czy wina nie jest poo stroni9e naszego operatora. Jak to wykluczyma to bedziemy dalej gdzies zglaszac albo sama nie wiem co. jestem bez planu.

haha a to pewnie M zakłoca bo chce wiecej zonki miec w domu ..obiadu nie ma gary nie pomyte o seksie zapomnij bo Gunia na forum przesiaduje:D:D:D
Wiec tak:
Gary myje zmywarka :-) Obiad mam dostany od tesciowej :-) a co do sexu to codziennie
ostatnio :-) i to najlepszej jakosci :-)
No chyba ze chodzi o to zebym w koncu umyla okna he, he!!!

Daffodil
gunia43
Daffodil

Jaki ten Kubutek jest smieszny maly czlowieczek. Widac zadowolony z krzeselka. Kolor bardzo fajny Ladniejszy niz te pozostale.
A ile dzieci moga siedziec w takim krzeselku????
Maksik dostanie w spadku po siostrzenicy alenie wiem jakiej firmy. Musimy niestety czekac do 21 listopada kiedy to siora zjedzie i przywiezie.

Nie wiem ile, ale ja na razie raczej tylko na jedzonko będę wkładać. Nie chcę mu obciążać kręgosłupa niepotrzebnie. Jakieś mam zboczenie na tym punkcie :)

i bardzo dobrze Daffo popieram takie zboczenie bo tez je mam :D

mama2corun
mama2
gunia43

j a ja sie zgadzam z wszystkimi 3 punktami podobienstwo do mamy uderzajece :) a i porcja jak dla duzego chlopa :D moja Olenka dzis sie ograniczyla do 6 lyzeczek deserku :)
Zawsze to postep :-) Za tydzien zje pol sloiczka

mama2
Daffodil

Ostatnio zaczęłam robić eksperymenty z grudkami :) Najpierw parę zostawiałam, żeby sprawdzić jak sobie da radę, a teraz to już tak byle jak miksuję.
A wszystko przez moją mamę, która mnie straszy historią kuzynki, która bardzo długo miała wszystko idealnie miksowane i tak się przyzwyczaiła do gładkiej konsystencji, że w wieku dwóch lat wymiotowała stałym pokarmem :lup: Zresztą kuzynka o parę lat młodsza, więc sama pamiętam te cyrki przy jedzeniu. Tak więc zapobiegam :)
A co do ilości to zjada tyle bez problemu, głód mały :)

mama2
gunia43
mama2

Bo im mniejsze dziecko, tym bardziej elastyczne :)

e2e2
jola22
mama2corun
ok dziewczyny uciekam spac jeszcze cos slodkiego musze zjesc bo mnie poskreca taka mam ochote :D
Jola22 a w jakie okolice Polski Ty jezdzisz??a mozesz zadzwonic tez do tego faceta i poprostu zapytac go jakie ma spacerowki zeby mozna bylo przekladac przodem i tylem do mamusi i zapytac o rozstaw kol.bo chodzi o to ze sama spacerowke to trzeba zamawiac bo normalnie z gondola sprzedaja w kpl.jesli chodzi o te modele co ja mam.
ok ja uciekam spac dobranoc :apacz:

Mama2cor jadę w okolice Piotrkowa Trybunalskiego - mam zamiar iść do sklepu z dziecięcymi rzeczami i tak właśnie zrobić - mamy w Piotrkowie taki fajny sklep z dużą iloscia wózków.

A gdzie w Piotrkowie???

e2e2 znasz sklep Mazi - tam mają naprawdę spory wybór wózków.

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

Daffodil
mama2
Katja i Gunia moj tez wczoraj byl mega marudny ale to dlatego ze niedosypia i jest zmeczony.
Ja dzis mialam ogromna sznse pospac za wszystkie czasy bo maksio od 4 rano do 8 spal jak susel!!! ale niestety nie jest mi kuzwa dane bo od 5 mi sie spac nie chcialo a potem mnie kaszel meczyl!! JA To mam powazne zaburzenia snu a dziwie sie maksiowi ..ma to po mnie!

O kurcze, a tak się mogłaś wyspać :fun: Mama a może poprosisz lekarza o jakieś ziołowe leki?
mama2 - wspolczucie. Ja przed ciaza cierpilam na bezsennosc. Potem jak reka opdjal. terza zdarza ms ei budzic w nocy ale to wtedy jak sa problemy. Strasy wychodza. Daffodil ma racje - leki ziolowe wskazane.

mama2corun
mama2
gunia43

No to brawa dla Olci, ilość stopniowo się zwiększa :)
Za chwilę będzie taką michę jak Kuba wsuwać :)

pat-k
gunia43
Daffodil

To że macie takie zdanie o Kubie chyba wynika raczej z mojego charakteru, po prostu nie mam skłonności do marudzenia :) A Kuba jak każde dziecko potrafi dać w dupę, tak że wieczorem tylko można paść na pysk :) Byłyście zdziwione, że nie lubię karmić piersią, bo nie rozwodziłam się nad tym. Napisałam może dwa razy co mnie doprowadza do szału i skończyłam temat z założeniem, że skoro karmię z własnego wyboru, to nie będę jojczeć :) A Kubę wolę pochwalić niż na niego narzekać, więc ma opinię aniołeczka ten mój diablik :)
A co do karmienia to jakos tak intuicyjnie wyczulam, ze to bylo raczej dla Kubusia niz sama dla Ciebie w sobie przyjemnosc (raczej poswiecenie byloby lepszym slowem ;-)).
Moze dlatego, ze u mnie bylo tak samo.

a ja od kiedy tosia skonczyla 3 miesiace pokochalam karmienie. glownie dlatego, ze przestalam czuc przymus. Ale butla tez sie fajnie karmi :) Zabawne, jak Tosce oczy sie smieja na sam widok butelki a potem tak pracowicie wcina, ze nos jej sie poci :))
dziewczyny a kiedy chcecie zaczac przyuczac dzieci do picia z kubeczka?
My juz trenujemy z niekapka. MOze psytrykne foty jak moj Prince bedzie w humorze i sie pochwalimy.

Daffodil
mama2
Daffodil

Ostatnio zaczęłam robić eksperymenty z grudkami :) Najpierw parę zostawiałam, żeby sprawdzić jak sobie da radę, a teraz to już tak byle jak miksuję.
A wszystko przez moją mamę, która mnie straszy historią kuzynki, która bardzo długo miała wszystko idealnie miksowane i tak się przyzwyczaiła do gładkiej konsystencji, że w wieku dwóch lat wymiotowała stałym pokarmem :lup: Zresztą kuzynka o parę lat młodsza, więc sama pamiętam te cyrki przy jedzeniu. Tak więc zapobiegam :)
A co do ilości to zjada tyle bez problemu, głód mały :)
Daffodil - a ile razy dziennie dajesz Kubusiowi mleko. No i tak w ogloe jaki macie plan posilkow i w jakich ilosciach????
Moj maksik pije mleko 2 razy z rana potem obiadek, deserek rozcienczony z woda albo bez, potem znow flacha a na wieczor 6 lyzek kaszki rozcienczoe w 230 ml wody. Nie wiem czy to nie za duzo, bo na Aptamilu pisze ze w 6 miesiacu 2 razy dziennie mleko po 230 ml a Maksik to wypija za kazdym razem no i czesciej.....
terza spi maj brzdac. Juz poltorej godziny. Jednak idzie zdecydowanie ku lepszemu, bo sie nie budzi nerwowo jak od 2 dni :-)

gunia43
mama2
gunia43

Wlasnei dziwne. Mam wbity kod i to taki skomplikowany ze nie wiem co. MOze ktos nam neta zakloca jakas maszyna albo cholera wie. Nic trzeba sprawdzic czy wina nie jest poo stroni9e naszego operatora. Jak to wykluczyma to bedziemy dalej gdzies zglaszac albo sama nie wiem co. jestem bez planu.

haha a to pewnie M zakłoca bo chce wiecej zonki miec w domu ..obiadu nie ma gary nie pomyte o seksie zapomnij bo Gunia na forum przesiaduje:D:D:D
Wiec tak:
Gary myje zmywarka :-) Obiad mam dostany od tesciowej :-) a co do sexu to codziennie

Gunia no to twój M ma Full Wypas:36_1_76:

http://s3.suwaczek.com/200905294980.png http://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a0.png?7187
http://s5.suwaczek.com/201202255180.pnghttp://s2.pierwszezabki.pl/019/0190739a1.png?829

Daffodil
Ja też już znikam, bo o 22 powiedziałam M., że zaraz przyjdę. Ale że zaczął chrapać od razu, to stwierdziłam: posiedzę jeszcze, i tak nie zauważy. No i właśnie przylazł przed chwilą i tak teraz wyglądam :36_7_4: :hahaha:

Ha ha. Moj M tez wczoraj po mnie przyszedl choc zasnal pieknie juz duzo wczesniej. Dzis juz wiem po co :-)

jola22
gunia43
mama2

Wiec tak:

Gunia no to twój M ma Full Wypas:36_1_76:
A jak :-)!!!!!!

Daffodil
pat-k
gunia43

A co do karmienia to jakos tak intuicyjnie wyczulam, ze to bylo raczej dla Kubusia niz sama dla Ciebie w sobie przyjemnosc (raczej poswiecenie byloby lepszym slowem ;-)).
Moze dlatego, ze u mnie bylo tak samo.

a ja od kiedy tosia skonczyla 3 miesiace pokochalam karmienie. glownie dlatego, ze przestalam czuc przymus. Ale butla tez sie fajnie karmi :) Zabawne, jak Tosce oczy sie smieja na sam widok butelki a potem tak pracowicie wcina, ze nos jej sie poci :))
dziewczyny a kiedy chcecie zaczac przyuczac dzieci do picia z kubeczka?

My trenujemy niekapka. Mamy taki z miękkim ustnikiem od 6. miesiąca. Kuba się męczy z tym strasznie, kiepsko mu idzie. Daję mu to jak mu się pić nie chce, bo inaczej to by wrzask był. Ostatnio sama próbowałam coś z tego pociągnąć i dramat :36_2_21: Za chiny bym z tego nic nie wydoiła.
Nie wiem czy nie spróbuję mu takiego z rurką kupić.
My mym takie z NUka, ze sa dwie kreseczki i tam malo co leci. A mamy tez takie ze sa trzy dziurki i z tamtego leci za duzo jak na trening. Grunt to trafic dobry kubek :-)
Zreszta z tego pierwszego Maksik pociagnie jak pic mu sie chce.

Daffodil
gunia43
jola22
A ja właśnie przed chwilą zabukowałam bilet na samolot i 22 listopada lecimy z Julcią do Polski.:yuppi::yuppi:
M niestety zostaje - ale co zrobić jak nie może dostać urlopu.:16_12_7:

22 listopada mamy chrzciny Maksika. W koncu :-)Siostra przyjedzie z Polski. Hurrra!
A ja tez zabukowalam bilety do Polszy dla naszej trojki i zaplacilismy od 17 do 8 stycznia tylko 180 jurkow z bagazem. Taniop jak na grudzien, swieta i w ogole.

No to się szykuje uroczystość, super! Macie już jakieś ekstra wdzianko dla Maksia?
Mam dostac, ale nie wiem czy bedzie dobre. Musze isc do kolezanki i je obadac a najlepiej na Maksika przymierzyc. Jakby co to poszperam w necie i tw Polsce zamowie a siora przywiezie.
A tesciowa ostatnio palnela - Chrzest to w beciku ????? Hmmmm....

gunia43
Daffodil
gunia43

22 listopada mamy chrzciny Maksika. W koncu :-)Siostra przyjedzie z Polski. Hurrra!
A ja tez zabukowalam bilety do Polszy dla naszej trojki i zaplacilismy od 17 do 8 stycznia tylko 180 jurkow z bagazem. Taniop jak na grudzien, swieta i w ogole.

No to się szykuje uroczystość, super! Macie już jakieś ekstra wdzianko dla Maksia?
Mam dostac, ale nie wiem czy bedzie dobre. Musze isc do kolezanki i je obadac a najlepiej na Maksika przymierzyc. Jakby co to poszperam w necie i tw Polsce zamowie a siora przywiezie.
A tesciowa ostatnio palnela - Chrzest to w beciku ????? Hmmmm....

Wyobrażam sobie Maksia w becie - z wystającymi kuloskami............masz szaloną teżciową.:fun: